3817
Kinek, mi a kedvence?
  • vizes

Naháát! Egy Diebels kedvelő!
  • SötétBarom
    Akkor ez olyan mint a pacal..
  • Hajnalcat
    Van most ez a Soproni 1,5 literes sör. Hát nem tudom....müanyag üveges palackban nem túl előnyös lehet....minőségileg.

• bens
    olcsóból kőbányai, drágából oberdorfer.
  • GregSB
    Mondjuk én így voltam a sima világos sörrel is amikor először megkóstoltam 13-4 évesen. Nem tudtam elképzelni mit szerethetnek rajta az emberek, undorítónak tartottam az ízét...

Változik az ember ízlése, Guinesst nem sok fiatal iszik kint íreknél se, 20-30-as korosztálytól felfelé inkább.
  • GregSB
    Az emberek 99%-a pontosan ugyan ezeket mondja róla amikor először kóstolja :DD

Én is pontosan ezekre gondoltam. Aztán ittam-ittam (kint voltam Dublinban sok ideig, és rengetegszer erre hívtak meg, én meg nem voltam paraszt hogy visszautasítsam és én is erre hívtam vissza őket mert ezt szerették) és idővel megszerettem. Ez mostúgy hangzik mintha csak magamra erőltettem volna, de komolyan szeretem mostmár az ízét :D
  • DJ BP
    lehet sok a sznob angol világszerte? :D
  • SötétBarom
    Hát nem tudom.. Lehet, hogy a helyén kellene kezelni? Mondjuk úgy kezdeni, hogy nem írnák rá, hogy sör.. :D

Valami ami fekete, csak nyomokban tartalmaz szénsavat, és az egyetlen dolog amihez tudom hasonlítani a hideg káve keverve valamivel (erre a kiegészítő ízre még nem jöttem rá), az hogy lehet ennyire elterjedt világszerte? Esélytelen, hogy ezt megértsem..
  • Ronny
    nálam most a kék Edelweiss fogy a legjobban. Finomabb és olcsobb, mint a Hoegaarden! Ivott már valaki Westvleteren-t?
  • Ronny
    nem elég fejlettek az ízlelőbimbóid?
  • SötétBarom
    A guinness mitől ilyen menő? itt van egy a kezemben, és nagyon ótvar..
    Magyarázat?
  • Willi Betz
    De akkor hol tudok venni és nem csak pohárral?
  • w77d
    bevásárlóközpontokban tuti nem....
  • Willi Betz
    Itthon lehet kapni Diebels Alt-ot? Mert még nem nagyon láttam ilyen nagyobb bevásárló központokban sem.
  • rolipoli
    rossz hír,lehet 21 év alatt nem lehet majd piát venni,csak alkohol mentest,bár ez csak annak a rossz aki nincs 21
  • w77d
    gyerekek a sörtől má egészs kész vagyok, naggoyn jó guinesst ittunk Green Cornerben
  • Peetboy
    A Kőbányaiból vettem 2x is olyan 2 Literes palackot. A második üveg eléggé rossz izű volt. Valamit elrontottak a gyárban.
    Ha tudnátok milyen izű volt másnap a pohárba kiöntött sörnek, akkor többet olyat nem innátok.
    Ma 2 db Borsodit ittam.
  • LaciMaci
    A magyar sörök közül a Kőbányai és az Arany Ászok a legjobb sztem!
    Amúgy meg HB
  • Ronny
    nos, ez lenne a "lábvíz" kategória:)
  • Brolly
    miért lenne szégyen, nekem is ízlik:;)
  • szurop
    Nem olyan rossz ám az szerintem sem.
  • Vaxi

Ha szégyen, ha nem az, nekem ez nagyon finom.
  • GregSB
    Utóbbi időben erre vagyok rákattanva:

Finom, és iszonyat erős: 8,5%-os szóval még a 0,33-asat is meg lehet érezni. Egyetlen hátránya hogy kicsit borsos az ára...
  • GregSB
    Lehet összekeveredett valami gyártásnál, és a skandináv piacra szánt sörüket töltötték az üvegekbe :D
  • szurop
    A múltkor vettem egy tálca Heinekent. Képzeljétek, nemtudom hogy sikerült legyártani, de hogy az legalább 7-8 százalék felett volt az biztos. Fél decit is meg lehet érezni a fejben. Meg olyan volt, hogy megvacsoráztam, jól bekajáltam, megittam egy dobozzal, és tökre fejbevágott. Ezt két este is kipróbáltam.
  • G_ArchAngel #1349
    gondolj bele, hogy 5 GBP 6*4,4dl Guinness boltban, pub-ban ugyanennyi egy pint:)))
  • hykao #1348
    Lengyelországban (és talán Csehországban is) a TB állja a veseköves betegek sörét! :)
  • Róka2007
    Köszi az infót:D Valahogy bisztos sikerül pár üveggel beszerválni:D
  • The Garrett
    elég régi fórum post, itt aztírják ausztriában lehet kapni glutén mentes sört. ( glutén az amire a lisztérzékenyek alergiások). itt viszont felsorolják a sör kb összes összetevőjét mint kerülendő összetevő, ugyhogy nincs egyszerű helyzetben barátnőd. :C
  • Róka2007
    Sziasztok! Lene egy olyan elvetemülr kérdésem hogy létezik e a világon olyan sör amit lisztérzékenyek is ihatnak? Ugyanis barátnőm az és eddig csak párszor söröztünk sajna együtt de utólag kiderült hogy a Coronita is tartalmaz a lisztérzékenyek számára "mérget"
  • The Garrett
    igen erre gondoltam énis. :D

lehet kapni ilyet itthon?
  • Krezga
    Biztos gyömbér, mivel a ginger jelentése gyömbér:)
  • Marki
    A ginger eleve gyömbért jelent, szerintem gyömbérsör lehetett.
  • The Garrett
    ma jött haza egy ismerősöm lengyelországból, és hozott nekem [Gingers] Classic nevű sört.

Komolyan mondom ilyen finomat régen ittam. Próbálok rájönni mi van még belekeverve, a lengyel címke nem túl informatív nekem. Olyasmi utóíze van mintha gyömbér lenne benne, és valami hihetetlenül finom.

Ivott már valaki hasonlót / itthon lehet ilyet kapni valamilyen néven?

//ezenkívül könnybe lábadt a szemem mikor megtudtam hogy odakinn 105 Forintnak megfelelő pénzért adnak jó sört a boltokban, és 150 ért a kocsmákban.//
  • Marki
    Ja, ok :D

Ahogy látom, ennek a színe is más
  • hykao #1339
    Én a másikra (Ilzer) írtam a fémes utóízt, ennél (Thurn und Taxis) nem éreztem annyira ilyesmit. Utóbbival eddig itthon csak éttermekben és Budakeszin a DRINKTECH kft. mintaboltjában találkoztam.
  • Marki
    Majd kipróbálom, bár nem tudom, könnyen beszerezhető-e :)

A fémes íz a másiknál is megvan, főleg a végén..
  • hykao #1337
    Árához képest nem rossz, bár van egy kis fémes mellékíze...de ha már rozs sör, akkor inkább: (igaz ára kb. kétszer annyi, mint az Ilzernek)

• Bala10
  • Trashking
    hetente 2-3 pohárral legurítok :D