3817
Kinek, mi a kedvence?
  • hangyafarm
    hát nem tudom, hogy mennyire figyelnek erre oda :D de komolyan most egy soron nyomják gondolom én az összes márkát... a sport szeletre is rá van írva hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat :D
  • Panchoo
    Jó, a dreher gyárt egy csomót, az tény.
    De a licensz maradt, nem? Különböző recept alapján gyártják őket, csak a tulajd. egy.
    Az arany ászok, pilsner, kozel, miller mind a dreherhez tartozik.
  • ribot
    miért heineken a gösser?
  • hangyafarm
    hát jah, ez is igaz... de mondjuk szerintem a sörtgyártás egy nagy hülyeség manapság, gondolok itt arra, hogy a dreherhez tartozik szinte az összes sör és a többi!
  • hewand
    Nem szidom én, kin a pap kinek a papné. Én maradok a heinekennél
  • STomika
    elvileg a gösser is heineken, és abból a bock nagyon üt a 7%V/V-jével... :D
  • hangyafarm
    no ne szidd én nagyon szeretem szerintem ár/érték arányban nagyon finom kis sör, szóval el lehet szürcsölgetni!
  • hewand
    Hát szerintem a kozel se itthon se máshol nem jó :DD
  • hangyafarm
    Kozelre mindneki mondja hoyg jobb külföldön mint itthon! Valószínű itt a licensszel lesz valami gebasz!
  • Christiansen
    "Green" Pardon, Bp
    legalábbis amikor legutoljára voltam..jó rég
    na meg jobbféle fesztiválokon.
    általában csak 4 dl, műanyag pohár, a negyede víz,
    viszont így is jól esik mert iszonyatmód be van hűtve
  • Panchoo
    Ahogy a vízzel, úgy a sörrel is úgy van, h mindenhol más.
    A legtöbb helyen keverik a csapolásnál, hogy törném le a kezük.
    Mondjuk érdekes módon, van, amikor a vizesítéssel pont sikerül elérniük egy olyan arányt, amivel még jobb is lesz az íze. De ez nagyon ritka. :(
    A Heinekent csapolva egyáltalán adják valahol? Én még nem találkoztam Heinekent csapoló bárral, kocsmával.
  • ribot
    na de maradjunk a sörnél...

#1676:
    Szerintem egy Heinekent bárki bármikor bevállal...
  • hewand
    Én óvom a környezetet. Nem iszok vizet, helyette inkább heinekent
  • ribot
    ...én a pesti vízzel vagyok így...nem is iszom meg. Nekem az a tiszta víz...Káli medencében lakom ahol a theodorát és társait palackozzák. Szval Pesten csak ásványvizet iszom!
  • Zsolti9014
    Hát, én ittam Kozelt pl. Magyarországon meg Szlovákiában (Magas-Tátra) is. Kint jobb volt.
  • Christiansen
    hát ha egymás után kóstolnád te is megéreznéd ;)

olyan érzés mint amikor "vidéken" csapvizet iszol, és olyan fura mellékíze van..

Kerki: nem csak Pesten, Borsodi sörgyár, Sopron, Kanizsa stb
  • hewand
    Hát én nem csak egyet vállalnék be :P :DD
  • monkeymajom
    Főleg egy jó kis BL meccs mellé...
  • hunter88
    Azért a "márkás" sörök nálunk is finomak, persze nem pont ugyanolyanok, mint az eredeti, de a különbséget csak az igazi ínyencek tudják felfedezni. Szerintem az itthon gyártott sörökkel sincs semmi gond, például egy Heinekent(ha már korábban volt róla szó) bármikor bevállalok...
  • Kerki
    Miért nem mennek Abára gyártani? Ott nagyon szép lágy a víz. :D

Az összes sört, amit nálunk gyártanak, Budapesten teszik? Pesti vízből??
  • Christiansen
    nem ugyanazt. Más ország, más víz, más íz..
    ezért van az, hogy amit nálunk gyártanak Sopronban vagy Pesten
    licensz alapján haloványabb mint az eredeti mert nálunk "kemény" a víz..
  • monkeymajom
    Minden ilyennek szigorú minőségi követelményeknek kell, hogy megfeleljen, tökéletesen ugyanazt kapod bárhol a világon, erre a nagy márkák nagyon odafigyelnek.
  • Kelmeli
    nem egészen jó a hasonlat. az rendben van, hogy a cola sürítménye külföldről jön, de a colának ez a lényege, nem nagyon lehet mással elrontani (amúgy sem tartom sokra), a sörnél viszont az eljárás mellett legalább annyira fontos a víz is, amiből készül, és sajnos ebben a nyugat jobb:(
  • Hambara
    A sörnél nem hiszem hogy ezt meg tudják csinálni hogy valami sűrítményből készül...ez alkohol,ennek erjedni kell megy egyáltalán az ízeknek össze kell érni nem úgy mint annál a cukros löttynél ami kimarja a gyomrod:)
  • kombajn59
    Ha jól tudom, a coca-colát is itt gyártják, csak a titkos összetételű sűrítmény jön Amerikából. A söröknél is hasonló lehet a helyzet, bár a kettő nyilván nem ugyanaz.
  • Zsolti9014
    Igen, a külföldi sörök egy része is nálunk készül, csak éppen más minőségi követelmények és minőségellenőrzés mellett.
  • lolita99
    :) nem sokára vége a melómnak, hazamegyek és megiszok egy sört. nem tudom miért, de olyan meleg van itt benn..:S
  • Kelmeli
    thx az infóért, bár a sör a csapban helyett a sör a hasban jobban tetszene:)
  • lolita99
    sör a csapban..:)
  • Kelmeli
    noti lehet hogy én vagyok alulművelt, de nem tudom mit jelent ez a kis kép. Felhomályosítanál? :)
  • noti83
  • Kelmeli
    hát őszintén szólva én sem a hajamra kenném a búzasört, de én is hallottam már, hogy jót tesz neki. Bár előbb önteném a búzasört a hajamra, mint egy hagyományosat, mert a sima sörök jobban ízlenek.
  • Hambara
    Oké:D
  • Mersant
    ugyan, ez csak tisztelet a buzasor iranyaba :)
  • Hambara
    Neee azért ez meleg..."remélem utána megittad" !

Ez egy tipikus alkoholista hozzáállása:D

• Eloldeszka
    hát ez az... most nem mondom hogy bajom van a részeg pasikkal mert magammal se szokott baj lenni de ha a barátnőmmel vagyok akkor oda figyelek hogy ne rúgjak be de cserébe ő tőle is elvárom hogy ne üsse ki magát?
  • Mersant
    te jo eg, ezt a pazarlast...remelem utana megittad :D
  • lolita99
    hát ez az! egyetértek, de mivel sosem iszom le magam részegre... egyébként volt egy idő, amikor a hajam búza sörrel ápoltam..:D tök jó illata volt..;):) nyári esti, szabadság érzés..
  • Kelmeli
    A mai világban sztem nem férfi előjog a sörözés, én is szeretem a sört. Aki ezért elítél egy nőt, az prűd. Egyébként egy részeg csaj nem szép látvány, mondjuk nekem sem igazán imponálnak a mattrészeg fiúk...
  • Eloldeszka
    Hát már nem, egy ideig megérte átmenni a Szlovákokhoz sörért,de mára ez megváltozott nem mi megyünk Zlaty Bazant-ért hanem ők jönnek a jó kis Heineken miatt! :)