3817
Kinek, mi a kedvence?
  • Christiansen
    én az új citromos Gösser-re lennék kíváncsi

gondolom Radler, üdítő jellegű
    én nagyon bírom, pl. Karlskrone Radler
  • Tomika24
    Igen ez furcsa mert a Coronita-rol nekem is Mexikó ugrik be elsőnek ellenben a Heineken, Amstel, Miller és társairól már az hogy világsör. a Guinness is világsör de az nekem pl. mindig is Írország marad. :)
  • zdlr
    világsör, de vágod, a coronita is az, mégis egyből mexico ugrik be róla..
    nekem legalábbis. :)
    de teljesen mindegy, csak egy kis szurkálódás volt egy rosszul megfogalmazott mondatra.
    az amstelt amúgy én sem szeretem, mondjuk ez az új amstel pulse egész jó.
  • Tomika24
    Nem véletlenül a világ nem hivatalos itala :)
  • zdlr
    elfelejtettem rányomni a válaszra, mert akkor jelentkeztem be. np
  • MrJampec
    Jah már értem és boccs, nem az én hozzászólásomra válaszoltál, csak utánam következett a hsz. sry
  • DzsungelDzsáó
    Ha mondják,hogy Heineken nekem se rögtön Hollandia jut eszembe.Az már számomra is világsör.
    Inkább az jut eszembe,hogy finom :)
  • Tomika24
    Ezt mondta ő is :)
  • MrJampec
    Ittam már Heinekent is, Amstelt is, bár utóbbit kevésbé szeretem. Azonban egy kicsit eltévesztetted a házszámot, mivel mindkét márka holland!!!
  • zdlr
    nagyon mást én sem, csak még ilyet
  • Tomika24
    Oh elnézést, rosszul fogalmaztam. Nálunk nehezen/egyáltalán nem hozzáférhető, "ritka" holland sörhöz még nem volt szerencsém. Heineken nálam favorit mint írtam is, de ezek nekem többnyire világmárkák már mintsem egy országhoz köthető sörök.
  • zdlr
    ezt én is alátámasztom, mondjuk csapoltba még nem volt szerencsém.
    meg a másik belga kedvenc az a satan red.
  • zdlr
    heinekken, amstel? ne mondd, hogy még nem ittál :)
  • MrJampec
    Ami viszonylag könnyen hozzáférhető belga sör kis hazánkban, az a Leffe barna sör. Ittam már néhányszor, és nagyon állat, főleg a csapolt!
  • Tomika24
    Azt hittem relatíve sok sört ismerek de például erről se hallottam még. Nem lehetett rossz, majd utánanézek én is, holland sörhöz még amúgy se volt szerencsém.
  • DzsungelDzsáó
    Én belga sörkülönlegességeket ittam.
    Azok erősen 5% felett voltak alkoholtartalomban :)
    Nem is fél literes üvegben adták hanem csak 2,5ösben.
  • Zsolti9014
    Na, megittam tegnap azt a holland dobozos sört, a neve Hertog Jan. Most google-ban utánakeresve, jópár féle sört főznek, és kint igen nevesnek számít.
    Nagyon finom volt. Ha tehetitek kóstoljátok meg!
    Az alkoholtartalma 5,1-es, és azt figyeltem meg, hogy ugye minél nagyobb ez egy sörnél, annál finomabb (kivételek mindig vannak). A minőségiek 4,5-5 közt vannak ált.
  • Tomika24
    Én is maradnék az üvegesnél azt hiszem :)
  • MrJampec
    Hát igen, a zimmer feri az állat, egyik legjobb magyar film (a bakterház után). Azért demizsonos sört nem vállalnék be, az tuti:)
  • Tomika24
    Hát a tíz az inkább kettő volt. De legalább nem demizsonból mérték :) (a'la Zimmer Feri)
  • MrJampec
    Uhhh, az érdekes. Bár lehet ettől még igényes egy hely, ha mondjuk tízféle csapolt sörük van (de gondolom, nem ilyenről beszéltél:))
  • Tomika24
    Ez megfontolandó, de például nem is olyan rég jártam olyan helyen ahol az üveges sört nem is ismerték (igen ez a fővárosban volt) és csak csapolt volt. Mondjuk ott pont nem volt vízízű :)
  • MrJampec
    Ezzel én úgy vagyok, hogy ismeretlen helyen általában üvegeset kérek, bár sok minden függ az első benyomástól (hely kinézete, pultos, törzsközönség), szóval ez tényleg nem a sört jellemzi.
  • Tomika24
    A csapolttal nekem az az egyetlen problémám hogy sok vendéglátó helyen az íze nyomába sem ér az üvegesnek. Bár ez nem a sört jellemzi.
  • MrJampec
    Az egyik barátom azt mondta, hogy ő háromféle sört bír meginni: az egyik a félliteres Heineken, a másik a kisüveges Heineken, a harmadik a csapolt Heineken:) Szerintem van benne igazság, én is Hei-t iszom, ha tehetem! Tomika a Kozel ízvilága viszont nekem egyáltalán nem jön be, kicsit jellegtelen számomra.
  • Tomika24
    Nálam az egyetlen sör amit nem tudok meginni az a Zipfer. Amit viszont kifejezetten szeretek az a Heineken-Kozel duó. Főleg az előbbit jéghidegen, üvegből. Sajnos tényleg sok helyen vizezik a csapoltat. :(
  • Zsolti9014
    Ja, még annyit, hogy az olcsóbb/gyengébb sörök közül nekem talán a Fassl a legelfogadhatóbb.

Továbbá ma kaptam egy dobozos sört, Hollandiából származik, még nem láttam ilyet, most hirtelen a nevét nem tudnám megmondani.
  • Zsolti9014
    Hát, el. Az Arany Hordó azért nem olyan rossz. Abból egy tálcányi van, a hóvégi ballagásra. A Fasslt meg csak kaptam, locsolkodáskor.
  • Christiansen
    a Fassl nem kicsit...

ma ittam egy üveges Zipfert, elég ízetlen volt
  • Krezga
    Az Arany Hordó, meg a Fassl kicsit elüt a többitől:) (szvsz)
  • zdlr
    hú, löwen-weisse nyáron csapolva, citrommal..
    Staro, Zlaty, Tuborg gold, heinekken nagy kedvencek
  • Zsolti9014
    Most van itthon másik fajta búzasör, Löwen-Weisse, az sem rossz.
    Meg akad még Frisch-Fassl, Arany Hordó, Staropramen, Zlaty Bazant, Pilsner Urquell, Tuborg Gold, Tuborg Green, meg persze Heineken. Húsvét van, vazze!
  • Christiansen
    úúú ez nagyon kiráály!
  • Zsolti9014
    igen, ezt alátámaszthatom :D
  • zdlr
    ez is finom szerintem
  • zdlr
    a mogyorós csokikra is rá van írva, hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat :)
  • ribot
    :D:D:D:D:D:D:D
  • hewand
    hát nemtudom véleményem szerint az igényesebb márkáknál (itt most nem a TS-sra gondolok) nem annyira uszkálhatnak benne patkánykák :DD
  • Panchoo
    Azért tartalmaz nyomokban mogyorót, mert korábban ugyanott gyártanak mogyorós csokit is.
    A sör is ezért tartalmaz nyomokban patkánykát. :D
  • ribot
    ezen én is fennakadtam!...hol gyárthatják, ha nyomokban mogyorót tartalmazhat?!?

Panchoo: én nem tudom, azért kérdeztem