3817
Kinek, mi a kedvence?
-
#1734 én az új citromos Gösser-re lennék kíváncsi
gondolom Radler, üdítő jellegű
én nagyon bírom, pl. Karlskrone Radler -
Tomika24 #1733 Igen ez furcsa mert a Coronita-rol nekem is Mexikó ugrik be elsőnek ellenben a Heineken, Amstel, Miller és társairól már az hogy világsör. a Guinness is világsör de az nekem pl. mindig is Írország marad. :) -
zdlr #1732 világsör, de vágod, a coronita is az, mégis egyből mexico ugrik be róla..
nekem legalábbis. :)
de teljesen mindegy, csak egy kis szurkálódás volt egy rosszul megfogalmazott mondatra.
az amstelt amúgy én sem szeretem, mondjuk ez az új amstel pulse egész jó.
-
Tomika24 #1731 Nem véletlenül a világ nem hivatalos itala :) -
zdlr #1730 elfelejtettem rányomni a válaszra, mert akkor jelentkeztem be. np -
MrJampec #1729 Jah már értem és boccs, nem az én hozzászólásomra válaszoltál, csak utánam következett a hsz. sry -
DzsungelDzsáó #1728 Ha mondják,hogy Heineken nekem se rögtön Hollandia jut eszembe.Az már számomra is világsör.
Inkább az jut eszembe,hogy finom :) -
Tomika24 #1727 Ezt mondta ő is :) -
MrJampec #1726 Ittam már Heinekent is, Amstelt is, bár utóbbit kevésbé szeretem. Azonban egy kicsit eltévesztetted a házszámot, mivel mindkét márka holland!!! -
zdlr #1725 nagyon mást én sem, csak még ilyet -
Tomika24 #1724 Oh elnézést, rosszul fogalmaztam. Nálunk nehezen/egyáltalán nem hozzáférhető, "ritka" holland sörhöz még nem volt szerencsém. Heineken nálam favorit mint írtam is, de ezek nekem többnyire világmárkák már mintsem egy országhoz köthető sörök. -
zdlr #1723 ezt én is alátámasztom, mondjuk csapoltba még nem volt szerencsém.
meg a másik belga kedvenc az a satan red.
-
zdlr #1722 heinekken, amstel? ne mondd, hogy még nem ittál :)
-
MrJampec #1721 Ami viszonylag könnyen hozzáférhető belga sör kis hazánkban, az a Leffe barna sör. Ittam már néhányszor, és nagyon állat, főleg a csapolt! -
Tomika24 #1720 Azt hittem relatíve sok sört ismerek de például erről se hallottam még. Nem lehetett rossz, majd utánanézek én is, holland sörhöz még amúgy se volt szerencsém. -
DzsungelDzsáó #1719 Én belga sörkülönlegességeket ittam.
Azok erősen 5% felett voltak alkoholtartalomban :)
Nem is fél literes üvegben adták hanem csak 2,5ösben. -
#1718 Na, megittam tegnap azt a holland dobozos sört, a neve Hertog Jan. Most google-ban utánakeresve, jópár féle sört főznek, és kint igen nevesnek számít.
Nagyon finom volt. Ha tehetitek kóstoljátok meg!
Az alkoholtartalma 5,1-es, és azt figyeltem meg, hogy ugye minél nagyobb ez egy sörnél, annál finomabb (kivételek mindig vannak). A minőségiek 4,5-5 közt vannak ált. -
Tomika24 #1717 Én is maradnék az üvegesnél azt hiszem :) -
MrJampec #1716 Hát igen, a zimmer feri az állat, egyik legjobb magyar film (a bakterház után). Azért demizsonos sört nem vállalnék be, az tuti:) -
Tomika24 #1715 Hát a tíz az inkább kettő volt. De legalább nem demizsonból mérték :) (a'la Zimmer Feri) -
MrJampec #1714 Uhhh, az érdekes. Bár lehet ettől még igényes egy hely, ha mondjuk tízféle csapolt sörük van (de gondolom, nem ilyenről beszéltél:)) -
Tomika24 #1713 Ez megfontolandó, de például nem is olyan rég jártam olyan helyen ahol az üveges sört nem is ismerték (igen ez a fővárosban volt) és csak csapolt volt. Mondjuk ott pont nem volt vízízű :) -
MrJampec #1712 Ezzel én úgy vagyok, hogy ismeretlen helyen általában üvegeset kérek, bár sok minden függ az első benyomástól (hely kinézete, pultos, törzsközönség), szóval ez tényleg nem a sört jellemzi. -
Tomika24 #1711 A csapolttal nekem az az egyetlen problémám hogy sok vendéglátó helyen az íze nyomába sem ér az üvegesnek. Bár ez nem a sört jellemzi. -
MrJampec #1710 Az egyik barátom azt mondta, hogy ő háromféle sört bír meginni: az egyik a félliteres Heineken, a másik a kisüveges Heineken, a harmadik a csapolt Heineken:) Szerintem van benne igazság, én is Hei-t iszom, ha tehetem! Tomika a Kozel ízvilága viszont nekem egyáltalán nem jön be, kicsit jellegtelen számomra. -
Tomika24 #1709 Nálam az egyetlen sör amit nem tudok meginni az a Zipfer. Amit viszont kifejezetten szeretek az a Heineken-Kozel duó. Főleg az előbbit jéghidegen, üvegből. Sajnos tényleg sok helyen vizezik a csapoltat. :( -
#1708 Ja, még annyit, hogy az olcsóbb/gyengébb sörök közül nekem talán a Fassl a legelfogadhatóbb.
Továbbá ma kaptam egy dobozos sört, Hollandiából származik, még nem láttam ilyet, most hirtelen a nevét nem tudnám megmondani. -
#1707 Hát, el. Az Arany Hordó azért nem olyan rossz. Abból egy tálcányi van, a hóvégi ballagásra. A Fasslt meg csak kaptam, locsolkodáskor. -
#1706 a Fassl nem kicsit...
ma ittam egy üveges Zipfert, elég ízetlen volt -
#1705 Az Arany Hordó, meg a Fassl kicsit elüt a többitől:) (szvsz) -
zdlr #1704 hú, löwen-weisse nyáron csapolva, citrommal..
Staro, Zlaty, Tuborg gold, heinekken nagy kedvencek -
#1703 Most van itthon másik fajta búzasör, Löwen-Weisse, az sem rossz.
Meg akad még Frisch-Fassl, Arany Hordó, Staropramen, Zlaty Bazant, Pilsner Urquell, Tuborg Gold, Tuborg Green, meg persze Heineken. Húsvét van, vazze! -
#1702 úúú ez nagyon kiráály!
-
#1701 igen, ezt alátámaszthatom :D -
zdlr #1700 ez is finom szerintem
-
zdlr #1699 a mogyorós csokikra is rá van írva, hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat :) -
ribot #1698 :D:D:D:D:D:D:D -
#1697 hát nemtudom véleményem szerint az igényesebb márkáknál (itt most nem a TS-sra gondolok) nem annyira uszkálhatnak benne patkánykák :DD -
#1696 Azért tartalmaz nyomokban mogyorót, mert korábban ugyanott gyártanak mogyorós csokit is.
A sör is ezért tartalmaz nyomokban patkánykát. :D -
ribot #1695 ezen én is fennakadtam!...hol gyárthatják, ha nyomokban mogyorót tartalmazhat?!?
Panchoo: én nem tudom, azért kérdeztem