3817
Kinek, mi a kedvence?
  • zdlr
    amúgy igen, ezek közül majdnem mind 300-500 ft között mozog, mielőtt ez is baj lesz, és 1-2 kivétellel 0,33-sok. bombardier 1pint-es üvegben van, az lehet 6-700 között mozog.
  • zdlr
    ennyi az ára.. sehol nem írtam, hogy olcsó.
    amúgy már kismilliószor írtam, tesco, interspar, ha nem találsz leszopom magam a hősök terén.
  • fantomas11
    Én szerettem volna kipróbálni ezek közül egy-kettőt, pl.: Budweiser és Guinness. De egyiket se találtam meg boltokban, hogy pontosítsak Budweisert egyszer láttam 300ft-ért 0,33-as kiszerelésben. :)
  • zdlr
    nem a 100 ft/db-os "német" rettenetekről beszélek ;)

kilkenny, murphy's, guinness, coronita, desperados, miller, bud, budweiser, carlsberg, leffe, satan, bombardier, dab, meg tököm tudja még milyen belga, angol, kóser és valódi német sörök..
    barna, vörös, világos, búza, tequilás..
  • Rubenvagyok
    Persze vannak amiket megvehetsz, de azok ún. egyedibb sörök. De nem tudom miért ekkora vitatéma ez ha megvagyunk elégedve vele. Nekem teljesen megfelel az itthoni gösser vagy heineken. Finom az íze azt kész, nem kell nekem ennél több.
  • zdlr
    nem, nem sörboltban, és még csak nem is itallerakatban, a felsorolt hipermarketekben vásároltam, majdnem mindet.
    ezeket mind forgalmazzák itthon, csak nem gyártják.
  • gabber_saviola
    "2004-2005-ben még jellemzően Németországból érkeztek az olcsó dobozos sörök, ma azonban az itthon kapható italok több mint kilencvenöt százaléka hazai sörgyárban készül - tudtuk meg Sívó Imrétől, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnökétől. Bár a márkanevek nagy része német vagy cseh hangzású, e sörök nagy része is hazánkban készül."

olcso_sor_dobozos_sorok_minoseg_ar_es_korkep
  • fantomas11
    Szerintem te sör boltba voltál azért láttál 50 féle sört. A tesco sem hülye, hogy berendeljen minden ismeretlen sörmárkát. Úgyis mindenki a "sláger" termékeket fogja venni. Meg persze azt ami olcsó, vagy ami a kedvence. Ezért fogy olyan jól a Heineken, mert jó és ahoz képest nem is drága. A legolcsóbb minőségi sör.
  • zdlr
    menj már be egy tesco-ba, intersparba, auchanba, metroba, coraba, faszom tudja hová.
    a drágákat nem forgalmazzák itthon? lehet kapni? ritkák? minden városban, legalább két helyen hozzáférhetőek.
    arról nem volt szó, hogy csak a 200-250 ft-os árkategória számít?
    itthon csak a "sláger" sörökből gyártanak, a többi import. eddig nagyjából 50 féle külföldi sört kostoltam itthon, mindet itt vettem, még csak nem is budapesten, max 10 volt hazánkban készült, és mind olyan volt amiket már sokszor láttam a polcokon, azért is lettem kiváncsi.
  • fantomas11
    Itt felsoroltad kb az összes Mo-n forgalmazott sört. A többi amit forgalmaznak azmár nagyon ritka, alig lelhető fel valahol és általában rohadt drága :)
  • zdlr
    menj már be egy tescoba, van kb 30 féle sör, abból kb. 10et gyártanak kb itthon.
  • gabber_saviola
    Szóval akkor a "legtöbb külföldi sört hozzák, nem itt gyártják" állítás már meg is dőlt.
  • zdlr
    itthon gyártanak heinekkent, edelweiss-t, pilsnert, kozelt, gössert, amstelt, steffl-t zlaty-t, kaisert.. kb. ezek kívűl minden import.
    az itthoni sörgyárak honlapjain meg tudod nézni ki mit gyárt, amit ott nem találsz meg az mind behozott cucc.
    a hiper-supermarketekben aminek a hátulján külön fecni van felragasztva, összetevőkkel, mert nincs magyar felirat az eredetin azok nem nálunk készültek. általában a kínálat fele, vagy több.
  • gabber_saviola
    Szóval nem mondtam, hogy rossz a bivaly, néha én is fogyasztok olyat.
    A műanyagpalackok nekem sem jönnek be annyira, lehet azért mert beleképzelem, hogy átveszi a sör azt a műanyagízt.
  • fantomas11
    Pedig egész jó a bivaly. Mostanában ezek a műanyag 1 literes palackok viccesek főleg a Kőbányai. Szerintem undorító ilyenbe tárolni. Nincs is kedvem ilyenből inni. Ha nagy mennyiséget akarok venni, inkább veszek egy hordót, az mennyivel gusztusosabb.
  • gabber_saviola
    mondasz példát?
  • zdlr
    de hát pediglen a legtöbb külföldi sört hozzák, nem itt gyártják.
  • gabber_saviola
    Ennyi, tökéletesen egyetértünk.
  • gabber_saviola
    Szerintem pont rossz hasonlat a bivaly, mivel az már nagyban eltér az átlag sörtől ízvilágban és színvilágban is. Szerintem a bivalyt valami hiányposztra készítették, gondolom a gyártók sem várták el, hogy népsör lesz belőle.

Nálunk a normál Aranyászok, Dréher, Borsodi és a Soproni a népsör.
  • zdlr
    itthon itthon itthon itthon itthon itthon
    bocsi
  • zdlr
    "olyan f@sza zavaros Belga söröket, mert a itt nem lenne rá kereslet"

de itthoni gyárakból nem is jönnek ki olyan márkák és típusok amik erre lennének specializálódva.
    az itthon gyártott "külföldi" sörök az eredeti recept szerint készülnek, a többi pedig import. az import ugyan az mint a hazájában, mert onnét jött, az itthon gyártott kicsit más, mert alapból más íze van az itthon termelt alapanyagoknak, ez pedig a mezőgazdasági adottságokót függ.
    itthon a lager tipusú sör megy a legjobban, ezért nagyrészt ezeket gyártják.
  • fantomas11
    Erről már hallottam, hogy direkt azért készítik más ízűre, mert egy bizonyos nemzet azt szokta meg, és ha mást adnak nekik, akkor meg se veszik. Pedig lehetne az, hogy az eredeti magyar sörök megmaradnának "magyar" ízűnek :) A külföldieket pedig ott gyártanák ahol eredetileg. Biztos drágább lenne így, de a minőséget meg kell fizetni. És Én meg is fizetném.
  • Rubenvagyok
    Hát szerintem nem ez a cél itthon. Csak nézd meg a Borsodinak a bivalyát ütős és nem valami finom, és fura mód nem terjedt el itthon annyira. Azért a magyarok eléggé igényesek a sörükre, de tény hogy más az az ízvilág amit itthon jobban kultiválunk.
  • gabber_saviola
    Van egy haver, aki egy ismertebb cégnél dolgozik. Legyen az a verzió, hogy Ők is cseppfolyós cuccot gyártanak, csak az övékét nem inni kell. Na Ő is elmondta egyszer, hogy közel sem olyan cuccot csinálnak nálunk, mint a külföldi megfelelője. Ezt azzal magyarázta, hogy nálunk "hozzánk, a szájízünkhöz igazították" a terméket.

Ezt levezetve sörre, nekem annyit jelent, hogy azért nem gyártanak hazánkban pl. olyan f@sza zavaros Belga söröket, mert a itt nem lenne rá kereslet, nem az kell a népnek. Nálunk az a lényeg, hogy üssön az a mosogatólé és feledje hétköznapunk bosszúságait.
  • zdlr
    magyarországon sem mindegy hol iszol csapvizet, és az honnét jön. ennyi a különbség.
    ugyan azoknál a sörmárkáknál ugyan az a recept. csak nem mindegy az adott ország adottságai mennyire kedveznek illetve nem az alapanyagok előállításához.
  • trabiubi
    Nem olyan nehéz a képlet. Mi is kell a sörhöz? Komló, maláta, meg víz. Meg ugye a recept az, ami titkos. Ha az alapanyagok különböznek, akkor teljesen mindegy, hogy milyen a recept, mert úgy sem lesz ugyanolyan, mint az eredeti.
  • gabber_saviola
    Globalizáció ide globalizáció oda, sosem fogom megérteni, hogy miért van ekkora különbség az eredeti sör és az ugyan ilyen nálunk gyártott közt.
  • mamutvadasz
    Hát én mondjuk ott nézem, ahol lesz nagy felület amit bámulhatok, és lesz sok ser, akár zipfer, akár heineken, de akár bármely Magyar finomság, akár még egy borsodival is beérem, olyankor úgysem azt nézem.
    Az eredeti hazájában készült-palackozott söröket pedig sosem lehet összehasonlítani, mondjuk a Magyarországon palackozottal. Azért ha már a heineken-t nézzük akkor a Holland sem hasonlítható össze a Magyarral, és sajnos nem azért mert a Magyar olyan jó :).
  • trabiubi
    Szeretjük a globalizációt ugye, de azt már nem, amilyen sörök jönnek ki a gyárból a globalizáció hatására...
  • fishsticks
    Én még mindig jobban szeretem az "ilyen" Magyarországon vagy akár külföldön készült Heinekent, mint az olyan akárhol készült Zipfert, mert mint már mondtam, nem ízlett. nem összehasonlításképp írtam, tapasztalatként
  • gabber_saviola
    Azért az Ausztriában készült Zipfert még véletlenül se hasonlítsuk össze az ilyen Magyarországon készült Heinekkennel, nagyon nem az a kategória.
  • trabiubi
    Jól számolod :) A bulihordó nekem tényleg nem fekszik. Most is írjátok, hogy ilye-olyan technikák, meg várni kell, meg bla. Meccs nézés közben azért ez nem olyan egyszerű :) Egyébként nem tudom miért egyszerűbb sorba állni a cspnál, mint nyitogatni az üvegeket. Tegyük fel nézed a BL döntőt a fotelból. Melletted a hűtőtáska, benne a sör. Lenyúlsz egy kézzel, elkapod a sört, és kinyitod. Még csak le sem kell venni a szemed a meccsről!
    Erről jut eszembe. Nektek van tervetek, hogy hol nézitek a BL döntőt, ha már úgyis ez az aktuális most :D
  • vintage
    a bulihordónak az a lényege, hogy egyszerre sokan tudják használni, ne kelljen mindig üvegeket nyitogatni... buliban meg amúgy sem figyeled az árát :D
  • fishsticks
    Jól számolom, hogy egy üvegnyi srör (0,5l) 500 ft-ja jön így ki?!
    annyira nem csábító, főleg, hogy én eddig egyszer ittam életemben zipfert(józanul legalábbis), akkor sem ízlett
    akkor inkább ezek a nyerők nálam, meg ezt legalább szeretem is
    látványra sem rossz

• mamutvadasz
    A minihordók csapolási teknikája valóban trükkös, el kell sajátítani, de ha megvan a nyitja akkor már működik. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, bár én is sokaktól hallom, hogy nincsenek megelégedve vele. De ha tudod mit csinálsz, akkor bármelyik gyártó hordóját jóól megtudod csapolni ;)
  • vintage
    Persze, hogy az elején csak a hab jön, mert valahogy ki kell hozni a sört a hordóból...az meg csak a sok szénsav miatt tudna előjönni...Amúgy ha nagyon lassan engeded a poharadba, akkor elég korrekten kijön, viszont várni kell :)
  • gabber_saviola
    Interspárban van ilyen Zipfer Urtyp hordó 4 literes kiszerelésben 3990 forintért. Nekem nagyon ízlett. A csapolást már a 2. töltés után elsajátítottam.

• fishsticks
    ...és ha megvárod még lemegy a hab?!
    Nekem egyébként kedvenc sörtartóm a hatalmas fémhordó, ami tele van hatalmas jégkockákkal és benne van nagyon sok sör, utoljára 4 éve nyáron ittam ilyenből a Millenárison foci vb meccsnézés közben fűben fekve, csak azért mindig fizetni kellett, viszont te választhattad ki a sört a hordóból a sok jég közül, lehetett turkálni :)
  • trabiubi
    Egyetértek. Ezek a kis hordók nem teljesen ideálisak. Csak a hab jön belőlük, és várni kell egy csomót, hogy leüljön. Az meg a másik, hogy meccs közben nem is tudsz normálisan csapolni, mert arra figyelni kell Akkor már inkább egy nagy fotel, ropogtatnivaló (mi nagyon szotyisok vagyunk, ha már magyarország ) és egy hűtőláda, amiben tárolom a söröket. Csak lenyújtom a kezem, és ott a sör.
  • kopaszkigyurt
    nem igazán hinném, hogy a templomban a buddhisták nagyon kíváncsiak lennének a focimeccsekre..ők ennél sokkal magasabb szinten állnak és sokkal több dolguk van az életben, mint focimeccset nézni:D
    úgyhogy ilyenre ne vágyj..