A SÖR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
úúú ez nagyon kiráály!

Zsolti9014
igen, ezt alátámaszthatom 😄

Hajrá Magyarország!

ez is finom szerintem
a mogyorós csokikra is rá van írva, hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat 😊
😄😄😄😄😄😄😄
hewand
hát nemtudom véleményem szerint az igényesebb márkáknál (itt most nem a TS-sra gondolok) nem annyira uszkálhatnak benne patkánykák 😄D

Panchoo
Azért tartalmaz nyomokban mogyorót, mert korábban ugyanott gyártanak mogyorós csokit is.
A sör is ezért tartalmaz nyomokban patkánykát. 😄

ezen én is fennakadtam!...hol gyárthatják, ha nyomokban mogyorót tartalmazhat?!?

Panchoo: én nem tudom, azért kérdeztem
hát nem tudom, hogy mennyire figyelnek erre oda 😄 de komolyan most egy soron nyomják gondolom én az összes márkát... a sport szeletre is rá van írva hogy nyomokban mogyorót tartalmazhat 😄
Panchoo
Jó, a dreher gyárt egy csomót, az tény.
De a licensz maradt, nem? Különbözõ recept alapján gyártják õket, csak a tulajd. egy.
Az arany ászok, pilsner, kozel, miller mind a dreherhez tartozik.

miért heineken a gösser?
hát jah, ez is igaz... de mondjuk szerintem a sörtgyártás egy nagy hülyeség manapság, gondolok itt arra, hogy a dreherhez tartozik szinte az összes sör és a többi!
hewand
Nem szidom én, kin a pap kinek a papné. Én maradok a heinekennél

STomika
elvileg a gösser is heineken, és abból a bock nagyon üt a 7%V/V-jével... 😄

no ne szidd én nagyon szeretem szerintem ár/érték arányban nagyon finom kis sör, szóval el lehet szürcsölgetni!
hewand
Hát szerintem a kozel se itthon se máshol nem jó 😄D

Kozelre mindneki mondja hoyg jobb külföldön mint itthon! Valószínû itt a licensszel lesz valami gebasz!
Christiansen
"Green" Pardon, Bp
legalábbis amikor legutoljára voltam..jó rég
na meg jobbféle fesztiválokon.
általában csak 4 dl, mûanyag pohár, a negyede víz,
viszont így is jól esik mert iszonyatmód be van hûtve

Panchoo
Ahogy a vízzel, úgy a sörrel is úgy van, h mindenhol más.
A legtöbb helyen keverik a csapolásnál, hogy törném le a kezük.
Mondjuk érdekes módon, van, amikor a vizesítéssel pont sikerül elérniük egy olyan arányt, amivel még jobb is lesz az íze. De ez nagyon ritka. 😞
A Heinekent csapolva egyáltalán adják valahol? Én még nem találkoztam Heinekent csapoló bárral, kocsmával.

na de maradjunk a sörnél...

#1676:
Szerintem egy Heinekent bárki bármikor bevállal...<#finom>
hewand
Én óvom a környezetet. Nem iszok vizet, helyette inkább heinekent

...én a pesti vízzel vagyok így...nem is iszom meg. Nekem az a tiszta víz...Káli medencében lakom ahol a theodorát és társait palackozzák. Szval Pesten csak ásványvizet iszom!
Zsolti9014
Hát, én ittam Kozelt pl. Magyarországon meg Szlovákiában (Magas-Tátra) is. Kint jobb volt.

Hajrá Magyarország!

Christiansen
hát ha egymás után kóstolnád te is megéreznéd 😉

olyan érzés mint amikor "vidéken" csapvizet iszol, és olyan fura mellékíze van..

Kerki: nem csak Pesten, Borsodi sörgyár, Sopron, Kanizsa stb

hewand
Hát én nem csak egyet vállalnék be 😛 😄D

monkeymajom
Fõleg egy jó kis BL meccs mellé...

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Azért a "márkás" sörök nálunk is finomak, persze nem pont ugyanolyanok, mint az eredeti, de a különbséget csak az igazi ínyencek tudják felfedezni. Szerintem az itthon gyártott sörökkel sincs semmi gond, például egy Heinekent(ha már korábban volt róla szó) bármikor bevállalok...
Miért nem mennek Abára gyártani? Ott nagyon szép lágy a víz. 😄

Az összes sört, amit nálunk gyártanak, Budapesten teszik? Pesti vízbõl??
Christiansen
nem ugyanazt. Más ország, más víz, más íz..
ezért van az, hogy amit nálunk gyártanak Sopronban vagy Pesten
licensz alapján haloványabb mint az eredeti mert nálunk "kemény" a víz..

monkeymajom
Minden ilyennek szigorú minõségi követelményeknek kell, hogy megfeleljen, tökéletesen ugyanazt kapod bárhol a világon, erre a nagy márkák nagyon odafigyelnek.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

nem egészen jó a hasonlat. az rendben van, hogy a cola sürítménye külföldrõl jön, de a colának ez a lényege, nem nagyon lehet mással elrontani (amúgy sem tartom sokra), a sörnél viszont az eljárás mellett legalább annyira fontos a víz is, amibõl készül, és sajnos ebben a nyugat jobb😞
A sörnél nem hiszem hogy ezt meg tudják csinálni hogy valami sûrítménybõl készül...ez alkohol,ennek erjedni kell megy egyáltalán az ízeknek össze kell érni nem úgy mint annál a cukros löttynél ami kimarja a gyomrod😊
Ha jól tudom, a coca-colát is itt gyártják, csak a titkos összetételû sûrítmény jön Amerikából. A söröknél is hasonló lehet a helyzet, bár a kettõ nyilván nem ugyanaz.
Zsolti9014
Igen, a külföldi sörök egy része is nálunk készül, csak éppen más minõségi követelmények és minõségellenõrzés mellett.

Hajrá Magyarország!

😊 nem sokára vége a melómnak, hazamegyek és megiszok egy sört. nem tudom miért, de olyan meleg van itt benn..:S
thx az infóért, bár a sör a csapban helyett a sör a hasban jobban tetszene😊
sör a csapban..😊
noti lehet hogy én vagyok alulmûvelt, de nem tudom mit jelent ez a kis kép. Felhomályosítanál? 😊

hát õszintén szólva én sem a hajamra kenném a búzasört, de én is hallottam már, hogy jót tesz neki. Bár elõbb önteném a búzasört a hajamra, mint egy hagyományosat, mert a sima sörök jobban ízlenek.
Oké😄
Mersant
ugyan, ez csak tisztelet a buzasor iranyaba 😊

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Neee azért ez meleg..."remélem utána megittad" !

Ez egy tipikus alkoholista hozzáállása😄

Eloldeszka
hát ez az... most nem mondom hogy bajom van a részeg pasikkal mert magammal se szokott baj lenni de ha a barátnõmmel vagyok akkor oda figyelek hogy ne rúgjak be de cserébe õ tõle is elvárom hogy ne üsse ki magát?

Mersant
te jo eg, ezt a pazarlast...remelem utana megittad 😄

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

hát ez az! egyetértek, de mivel sosem iszom le magam részegre... egyébként volt egy idõ, amikor a hajam búza sörrel ápoltam..😄 tök jó illata volt..😉😊 nyári esti, szabadság érzés..
A mai világban sztem nem férfi elõjog a sörözés, én is szeretem a sört. Aki ezért elítél egy nõt, az prûd. Egyébként egy részeg csaj nem szép látvány, mondjuk nekem sem igazán imponálnak a mattrészeg fiúk...
Eloldeszka
Hát már nem, egy ideig megérte átmenni a Szlovákokhoz sörért,de mára ez megváltozott nem mi megyünk Zlaty Bazant-ért hanem õk jönnek a jó kis Heineken miatt! 😊

Ez tetszett😊

Amúgy a sörök meg úgy az italok külföldön olcsóbbak?

Gondolok itt a környezõ országokra!
Eloldeszka
Minek iszik aki nem bírja... Vannak pl nõk akik megvadulnak ha isznak egy kis sört! 😊 Nem tudom miért vált ki ilyen dolgokat belõlük, de veletek még nem volt olyan, hogy ivott pár pohár sõrt az asszony és azt hitte õ Christiano Ronaldo 😄
Még szerencse, hogy az én drágám bírja a szeszt 😄 de volt már ilyenbõl probléma a kocsmában!