3817
Kinek, mi a kedvence?
-
#2015 en kostoltam es zserintem igen szar, viszon van 1-2 haverom akik szeretik. szensav benne 0. kb. olyan mint 1 nagyon lightos almabor. -
#2014 Jut is még eszembe: múltkor a gazdaságos hipermarketben a söröket vizitálva leemeltem a polcról egy olyat, amilyet még nem kóstoltam. Nézegettem, majd azt olvastam rajta: almabor. Gyorsan vissza is tettem, majd hazaérve utánanéztem: az almabor inkább almasörnek nevezhető (cider), hiszen a sörhöz hasonló technológiával készül, csak éppen almából. Kíváncsivá tett. Esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Kóstoltátok már? -
#2013 Ez nálam kipróbálás tárgya kell, hogy legyen. Az Edelweisst nagyon csípem, de az ára kissé borsos, a Paulaner nagy kedvenc, de még drágább.
Tavaly 129-ért volt szűretlen búzasör az Ilzer márkából, nagyon élénk, frissítő hatású volt a nyáron. De ha ez a Valentins tényleg jó, akkor semmi akadálya, hogy rendszert vigyek a búzasör-fogyasztásba. Mostanában valahogy sokkal jobban esik a búza, mint a sima, de ritkán jutok hozzá az árak miatt.
A múltkor pedig egy ilyet sikerült tesztelnem:
Eléggé nagy csalódás volt számomra, hiszen nem olcsó (0,33-as volt valami 300 Ft körül), de mivel olasz nedűt még nem kóstoltam, gondoltam ezt kipróbálom. Igen keserű íze van, amelyet a kukorica kölcsönöz neki, mentségére legyen mondva, nem titkolják, hogy van benne. :) És legalább nem volt vízízű. Egy kóstolást megér, de többször nem veszek. -
#2012 Valentins Weißbier
Nem különösebben elterjedt búzasör, de aki meglátja a boltok polcán, emeljen le vagy 4 ampullát ott helyben! De frankón, mégcsak árban sem basz a földhöz. Kb. 200 pengőt kóstál egy dózis, vaníliaszínű doboza bicska nélkül is könnyűszerrel kiszúrható. Ezt a sört a mennyei mannához tudnám hasonlítani: kicsit édeskés, de nem eltúlozva, selymes, ugyanakkor karakteres, telt ízű, meg kellemes banános utóíze is van. Nagyon finom. Nem kell matematikusnak lenni, hogy az ember rájöjjön: ha árban, ízben és minőségben is odabassza az Edelweiss-t, vajon melyiket éri meg megvenni? Hát persze: az Edelweiss-t, ezt a Velentinsz akármit úgysem ismeri a kutya se, presztízs nincs hozzá mellékelve... Tökéletes sör, hibátlan matéria. -
#2011 én ez miatt kóstoltam, és nagyon bejött
"....Nem különösebben elterjedt búzasör, de aki meglátja a boltok polcán, emeljen le vagy 4 ampullát ott helyben!..." -
#2010 Ez nekem valahogy nem nagyon jött be. -
#2009 Hali
A Heinekennek mi is a mottója? -
#2008 Valentins Weißbier dobozos 0,5-ős 275 forint az interspárban.
-
#2007 nagyon jó ez az oldal, amit mutattál, nagyon büszke vagyok, hogy a magyar sörök ennyire jól szerepeltek és ilyen szuper sikereket értek el. remélem még ennél is komolyabb sikereket fognak elérni..még több sört fogok ezek után írni.. -
eatmerr #2006 Azért a heineken ahogy elnéztem szép érmet szerzet.Azt nem gondoltam volna hogy az aranyászok is megnyeri az aranyérmet.A dréher-t simán megértem mert tényleg jo sör és kilencedik éve nyeri egyfolytában a versenyt:) -
Suri hun #2005 Nagy elismerést kaptak a magyar sörök! -
eatmerr #2004 hát igen eléggé nem csoda a mai helyzetben hogy nincs magyar kézben egy magyar sörgyár sem, mivel valjuk meg öszintén nem nagyon támogatja az állam a magyar gazdaságot s igy külföldi kézbe kerül lassan minden:S azért akik megvették a sörgyárakat legalább kezdenek jobb minöségü sört gyártani s igy vmilyen szinten marad magyar sörnév is azért a piacon.Szivem szerint általában azért heinekent iszok meg vagy egy Beckset de magyar sört annyira azért nem. -
mamutvadasz #2003 A Magyar sörgyárak közül egyedül a pécsi ami félig Magyar tulajdonban van a többi már mind külföldi kézben van tudtommal. Például a Heineken Hungária, de ilyen a Borsodi sörgyárak is, pedig annak sokkal Magyarosabb a neve, erre azt hinnéd hogy...pedig nem. -
#2002 Szerintem ebben semmi meglepő nincs hogy nincs magyar kézben magyar sörgyár..., szinte mindennel ez van miért pont ez lenne a kivétel. Én már elég rég ittam Kőbányait, nem véletlen, nem tudom milyen lehet az új Kőbányai de szerintem nem sokkal jobb a mint a régi.
Én inkább a kevésbé keserűeket szeretem.... -
#2001 most komolyan. szerinted van még bármi ami teljesen magyar lenne?
Amúgy meg teljesen mindegy hogy kinek a tulajdonában van, az a fontos hogy kik csinálják és hogyan, no meg hogy miből.
magyarok is tudnak gagyi sört csinálni ahogy a külföldiek is (pl amcsik legendásak arról, hogy képtelenek normális sört csinálni ;)) -
mahalo #2000 én is azt hittem hogy magyar a kőbányai..de hogy még külfüldi is és szar is?:D dreher am sztem is rossz ízű :s -
dalosbalos #1999 Azta, Én azt hittem, hogy legalább a Kőbányai magyar sör. De ezekszerint már nincs is eredeti magyar sörünk, mert mindegyik külföldi tulajdonban van. De ha már a Dreher sörgyárak csinálja, akkor inkább Kőbányait veszek, mint azt a drága, rossz ízű Drehert. -
mahalo #1998 én is megiszom ha nincs más, de szivesebben iszom sopronit vagy ászokot, dreher esetleg...jobb időkben pedig heineken a menő :D -
mamutvadasz #1997 A kőbambi mióta új? Mióta megvették az Afrikaiak?!
"A Kőbányai Sör a magyar sörpiac egyik ismert márkája...
Európaszerte szokás volt, hogy a gyárak városukról nevezik el „alapsörüket". Így kapta 1948-ban a Kőbányai Sörgyár „alapsöre" a Kőbányai Világos nevet. A Kőbányai Sörgyárat 1993-ban megvásárolta a South African Breweries (Dél-Afrikai Sörgyár), mely 1997-óta Dreher Sörgyárak Zrt. néven működik."
Ettől eltekintve is megiszom egyébként, de nem nevezném kifejezetten jónak . -
zdlr #1996 én ászok, dreher, soproni, néha szalon.
csak ritkán iszom külföldi söröket.
ha otthon/haveroknál van sörözés akkor is dreher a legsűrűbb, de olyankor viszonylag sokszor csúszik be heineken vagy foster's. esetleg budweiser. -
#1995 azt a díjas dolgot csak bedobtam, mert olyan menő.
amúgy tényleg nem olyan gáz az új Kőbányai. -
#1994 díjat egyébként nagyon sok olyan termék is kap, aminek igazából nem kéne, ilyen a Kőbányai is... szerintem
de az Oscar díj is ilyen a filmeknél, vagyis hasonló, le van zsírozva előre, hogy kik kapják... -
#1993 Szerintem is jobbak az általad felsorolt sörök, de magyarokból is fogyasztok ha kevés a pénzem, nagy mennyiségnél számít az 50-100 huf/sör :P vagy kocsmában még több...
de tény, hogy mondjuk Zloty-t vagy Heineken-t iszom. -
sztike10 #1992 Hát nem tudom a magyar sörök közül a dréher az jjo de amikor mondjuk szükén állok az anyagiaknak akkor jöhet arany ászok de köbányait az biztos hogy nem iszok. -
#1991 nem nevezném "ilyennek" a Kőbányait, közel sem olyan színvonal már.
"A Kőbányai minőségét a nemzetközi gyártói tapasztalat, valamint szigorú technológiai és minőségi előírások garantálják, melyet 2008-ban és 2009-ben is aranyéremmel díjazott a Monde Selection nemzetközi minőségértékelő versenyen a szakmai zsűri." -
#1990 Arany Ászokot, Dréhert, Kőbányait és Borsodit simán fogyasztok. Egyedül a Sopronit nem, az nem jön be. -
dodika28 #1989 Hát ilyen Borsodi meg Kőbányaiból köszönöm, de nem kérek :D Inkább valami külföldi sör, itthoni változatát iszom. Pl.: Heineken, Gösser vagy HB. Igaz Magyarországon gyártják őket, de akkor is eredeti recept alapján készülnek, és így jobbak, mint az eredeti magyar sörök. -
#1988 Itthon "divatos" söröket nem isztok?! -
mamutvadasz #1987 A Staropramen az nagyon jó sör, és simán megéri az árát, én szoktam is veszegetni belőle ha úgy jön ki a lépés, az a 250 forint az nem összeg érte. Az meg hogy a hazájában jóval olcsóbb, ez sajnos minden sörrel így van ;). A Magyar sör meg itthon olcsó, bár azt kétlem hogy sok más országba importálnak a mi söreinkből. -
sztike10 #1986 Amugy meg szerintem a belga sörök is nagyon jok szotkak lenni igaz azoknak az ár kategoriájuk is már joval magasabbak mint a cseh sörökkéde viszont azért egyet kettőt szerintem meglehet venni havonta föleg ha Lefferől van szo :D -
dodika28 #1985 Elvileg úgy van, hogy a jó sörökbe nincsen kiemelkedően magas alkoholtartalom, mivel az azt jelentené, hogy túl sokat érlelik.
Staroprament lehet kapni a tescoba. Persze nem olcsón. Kint az kb. 120ft-nak megfelelő koronába kerül. Itthon 250 forint körül van. -
#1984 Sörökre: én egyszerű gyerek vagyok :D maradok a 200-300 HUF közötti söröknél, ennél drágábbat ritkán iszom, de múltkor pl belekóstoltam két bajor sörbe, mindegyik 2 euro körül volt és mind helyi (rodingi) sör volt, itthon nem kaphatóak biztos, pedig mindkettő mennyei volt, az egyik 6,9 %-os a másik lájtosabb fajtából való... nevükre nem emlékszem.
Amúgy milyen videóról van szó? -
sztike10 #1983 Hát én sajnos nem cseh heinekent nem ittam de ittam már németet s az nagyon jo volt.Más ize volt igaz mint annak amit itt lehet kapni de annyira nem volt jobb hogy megérje állandoan oda utazni.Amugy nekem eddig a cseh sörök közül a Staropramen tetszett meg :D -
dodika28 #1982 Nekem van egy kedvenc söröm, amit még Csehországi utazásom alatt ittam. Starobrno a neve és Brno városának a söre. Eddigi legjobb sör amit ittam, nagyon ízlett, és gyönyörű aranyszíne volt. Pedig ott ez olcsó sörnek számít. Más sört megse iszok már, csak sajna ilyet nem forgalmaznak Magyarországon. Olvastam, írtátok lejjebb, hogy egy másik országban, mondjuk egy Heinkekennek más íze van. Ivott már valaki cseh Heinekent? :) Csak kíváncsi lennék, hogy az milyen. -
mamutvadasz #1981 A Milan-os videóját én is láttam az arcnak nemrég. Nagyon hangulatosak azok a részek amikor a nézőtéren nyomatják a témát. Nagyon bejön az a stadion... és hogy mennyi szemét maradt ott az esemény után, kemény . -
#1980 Megnéztem a közvetitést és eléggé jo volt a kocsis utazása Hajdu B.-nek, szivesen lettem volna a helyében :p -
#1979 :P Én is megtaláltam! Hajdú B-t még a vulkán sem állítja meg. :P -
#1978 Szerintem ez nem vetne olyan jó fényt rá. De érdekes lenne a kommentár, gondolom akkor nem tudna pártatlan maradni, úgyis kijönne , hogy melyik csapatnak szurkol. Az a kocsis utazás érdekes lehetett. -
fantomas11 #1977 Kijött a következő része a Hajdú B. blognak! A Milan meccsen kommentál éppen. És a sztrájk miatt kcosival voltak kénytelenek menni, így egy egész izgalmas út kerekedett ki belőle :) -
#1976 Biztos lesz folytatása Hajdú B. videoinak hisz tavaly is elég sok jot hallottam roluk s nem hinném hogy ennyivel beérnék.