3817
Kinek, mi a kedvence?
-
mofakil #2095 megértem :)
Amúgy ezek milyen árban mozognak, meg a lentebb linkelt honlapon kívül merre lelehetőek fel? Mert még nem nagyon láttam boltokat ahol ilyeneket árulgattak volna. Bár lehet csak nem figyeltem eléggé -
#2094 félbarna Ászok van már régóta -
f4ember #2093 Most jön ki az Ászoknak valamilyen félbarna söre. Kíváncsi leszek rá. persze ennek a cseh barna sörnek a nyomába sem ér :D A Borsodi Frisst jól lehúzták, de mondjuk már azt is furcsáltam, hogy egy ilyen citromos izét teszteltek. Különben van olyan magyar sör amibe nem raknak kukoricagrízt? -
#2092 de itt jön az izlések és pofonok. pl nekem nem jön be a Dreher Bak mert már az is túl édes nekem -
#2091 A 24 az a TÉRFOGATSZÁZALÉK természetesen. Alkoholtartalom 10.5%. Ennek ellenére egész jól iható, és nem annyira megy el egyfajta likőrös ízvilágba, mint pl. a hasonló erősségű belga apátsági sörök némelyike. Inkább a Dreher BAK ízvilágához hasonlítható, ám annál kicsit testesebb-erősebb, ám édeskésebb is.
Amúgy a szekrényem nekem sincs tele sörkülönlegességekkel, de inkább iszom kevesebbszer (heti max. 3-4 alkalom), de jobbfajta söröket, semmint a mindennapi tucatsör fogyasztás...
A "sima" világos sört amúgy sem szeretem, max. ha az átlagnál kissé erősebb (pl. Borsodi Bivaly) és/vagy barnásabb (pl. Borostyán). -
mofakil #2090 nem mindenkinek van tele a szekrénye sörkülönlegességgel, nekünk átlag fogyasztóknak megmaradnak a mainstream márkák :D
De mondjuk én is a Borsodira szavazok inkább, csak nem a citromos verzióra. Meg értem ha az emberek isszák a citromos verziót, elvileg az jobban oltja a szomjat (nagy paraszti bölcsesség hogy nagy melegben a sima vízbe is kell egy kevés citromot tenni, attól jobban oltja a szomjat, nekem legalább is még így mondta a nagyapám) csak én valahogy sose voltam oda annyira a citromos dolgokért... -
#2089 itt azt találtam, hogy: "Alkoholtartalom: 10 V/V%"
http://komlo.blog.hu/2007/02/12/primator_double_24 -
#2088 gondolom a szarazanyagtartalom 24%
-
#2087 te jééézuuus ez már nem is sör... hát nem tudom szerintem valami borzalmas lesz, de hogy berúgsz tőle, az egészen biztos!!
Tegnap hallottam hogy a lidlben lehet kapni egy újfajta német vagy nem tom milyen import citromos sört... Vettem. Kár volt!
Aki teheti kerülje el, a citrom az csak épphogy felelhető benne emellett még 2,5% de sörből is szar :S
Ha meg Citromos sör akkor szerintem is leginkább a Borsodi!!! És méghozzá azért mert a gösserben nem érzed a sört az tényleg üdítő, ellenben a borsodinak van egy sör utóíze amitől legalább a feeling megmarad, hogy mégis csak sört iszol nem csak limonádét, meg mindjárt jobb mintha alkoholmentes sört innál, habár ezt azért kimutatná a szonda :S
-
#2086 mi van ebben, hogy 24%-os? :D -
#2085 Hááát nem tudom, nekem ezek a citromos üdítő szerű sörféleségek fából vaskarikák. :) Én valahogy nyáron is jobban kedvelem a testesebb söröket, most pl. ez lesz terítéken:
-
#2084 A Radler pedig nem olyan jó mint a Gösser. :-) -
Timyce #2083 Persze, egész jó, de azért nem olyan mint 1 radler. :) -
edisonson #2082 Ittál már ilyen borsodi citromos sört?
Borsodi -
Timyce #2081 Igen én is ilyen nagy melegben a citromos söröket jobban kedvelem, pl radler. :) -
edisonson #2080 Jó kis Coronita citrommal. :) -
#2079 Magyarországon még a zlaty bazant is magyar:D
ám én drehert szoktam kortyolgatni -
f4ember #2078 Csehországba milliónyi ilyen kis sörfőzde van, saját termékkel, ami ugye inkább a háziasság érzését kelti. Itt Magyarországon nincs nagy hagyománya a sörfőzésnek, ezért csak a neves sörökről tudunk, ami mindenhol kapható. Azért arra szoktam figyelni, hogy Magyarországon, magyar sört vegyek ezzel is támogatva a magyar dolgozókat. -
#2077 Kis házi sörfőzde terméke, így nem kell a multiktól megszokott vevőcsalogató külcsínt várni... :) -
#2076 a cimke alapján meg ezerévesnek tűnik,pláne ez a literes(?) kiszerelés ez sem valami bizalomgerjesztő...
Ha meg műanyag kupak akkor legyen a palack is strapa :) -
#2075 Üveg, csak a kupak műanyag - ami nem nagy baj, mert könnyen kinyitható... -
faubul #2074 Ez műanyag palack ugye? kupakból tippelem csak :)
De akkor ha jól értem ez nem egy tucatsör és nem lehet bárhol kapni, ha azon az oldalon fent van. Csak ugye a palack alapján mégse mondaná meg az ember hogy ez valami minőségi cucc. -
#2073 Pl. itt: KATT -
#2072 huu szép szűretlen színe van :) Nyamm szeretem az olyat nagyon :D
Egyébként a hegyalján volt kinn valaki??? Mesélhetne hogy volt-e más is vagy csak Borsodi de töménytelenül, meg hogy mennyibe került? -
geo91 #2071 hol lehet ilyet kapni? :O -
#2070 Én ilyet nyomtam most a hétvégén: (7%-os fekete, egész minőséginek tűnt)
-
technext #2069 tegnap kóstolhattam finom francia sört :) sajna a nevére nem emlékszem de bekerült nálam a top5be -
#2068 zippfer még nem ittam, mindehol horror ára volt. -
Német sör
-
#2066 ezmiez? -
#2065 - Zipfer
- Dreher
- Lowenbrau
- Gösser -
#2064 A dobozos Kőbányai tényleg jó. -
#2063 Jauuuhhh!!
A Szalon sör.... Valami kiba... szar! Egyszer nyáron, nagy melegben kérdezték tőlem, hogy kérek e egy sört.
Rábólintottam, bár ne tettem volna. Szalon sört kaptam.
És illett meginni mert igen jó szívvel adták. -
moor09 #2062 legnagyobb sörhibám a citromos Borsodi volt, és 3 hülye kellett hozzá, én, az aki kitalálta, meg aki azt írta a dobozra hogy sörkülönlegesség...no persze az utolsó nagyon nem befolyásolt...viszont a dobozos Kőbányaiban pozitívan csalódtam...de a legrosszabb söröm mégiscsak a Szalon volt, még pár éve a Balatonnál, nagyon rossz volt, de legalább jó drága is... -
#2061 Amit kedvelek :
- Kaiser
- Arany Ászok
- Tuborg
Viszont nem kedvelem a :
- Carlsberg
- Heineken
Nem az áruk miatt, hanem azért mert nem ízlik.
A többiről véleményt mondani nem tudok, azokat nem vásárolok. -
Csörcsike #2060 Én a magyar söröket részesítem előnybe. Nekem mind1, hogyan tartósítják vagy vagy mivel vonják be a hordót nekem az íze számít igazán. -
huybert #2059 szerintem nem az alu ad neki ízt hanem a fehér kátrány vagy szurok amivel bevonják, hogy ne ivódjon bele a sör és ne penészedjen. a palackosokat meg pasztörizálják, valszeg az is változtat az ízén. -
#2058 no nekem meg a dobozos sörtől szokott megfájdulni a fejem... Az valami borzalmas dolog... Ellenben a búza sörtől meg soha, de soha.
Más kicsit OFF:
NEm tudja valaki hogy van most ez az új Sopronis akció, hogy gyűjtsd a kupakot garantált nyereményekért, és azokat vajon hol lehet beváltani??? Ugyanott mint ahol a 2 millió csapoltat kiadják? -
#2057 Itthon elvileg hivatalosan nem is tudsz venni Bulmerst, mivel csak Írországban és Angliában hívják így, külföldre Magners néven exportálják (jogi okai vannak, wikipedian asszem le van írva).
Ugyan az a sör, a címke meg minden, csak a neve más a szigeteken kívül :)
Egyébként én sem szeretem. Romlott almabor íze van :D Meg ha sokat iszom belőle megfájdul hamara fejem, kb mint a pezsgőtől. -
#2056 a zöld tuborg az igen az, gondolom kevered az origi barnával.
"A Carlsberg Hungary Kft Tuborg Green néven új "party sör"-t dobott a piacra"