3817
Kinek, mi a kedvence?
  • mofakil
    megértem :)

Amúgy ezek milyen árban mozognak, meg a lentebb linkelt honlapon kívül merre lelehetőek fel? Mert még nem nagyon láttam boltokat ahol ilyeneket árulgattak volna. Bár lehet csak nem figyeltem eléggé
  • Tomászító
    félbarna Ászok van már régóta
  • f4ember
    Most jön ki az Ászoknak valamilyen félbarna söre. Kíváncsi leszek rá. persze ennek a cseh barna sörnek a nyomába sem ér :D A Borsodi Frisst jól lehúzták, de mondjuk már azt is furcsáltam, hogy egy ilyen citromos izét teszteltek. Különben van olyan magyar sör amibe nem raknak kukoricagrízt?
  • Tomászító
    de itt jön az izlések és pofonok. pl nekem nem jön be a Dreher Bak mert már az is túl édes nekem
  • hykao #2091
    A 24 az a TÉRFOGATSZÁZALÉK természetesen. Alkoholtartalom 10.5%. Ennek ellenére egész jól iható, és nem annyira megy el egyfajta likőrös ízvilágba, mint pl. a hasonló erősségű belga apátsági sörök némelyike. Inkább a Dreher BAK ízvilágához hasonlítható, ám annál kicsit testesebb-erősebb, ám édeskésebb is.

Amúgy a szekrényem nekem sincs tele sörkülönlegességekkel, de inkább iszom kevesebbszer (heti max. 3-4 alkalom), de jobbfajta söröket, semmint a mindennapi tucatsör fogyasztás...

A "sima" világos sört amúgy sem szeretem, max. ha az átlagnál kissé erősebb (pl. Borsodi Bivaly) és/vagy barnásabb (pl. Borostyán).
  • mofakil
    nem mindenkinek van tele a szekrénye sörkülönlegességgel, nekünk átlag fogyasztóknak megmaradnak a mainstream márkák :D
    De mondjuk én is a Borsodira szavazok inkább, csak nem a citromos verzióra. Meg értem ha az emberek isszák a citromos verziót, elvileg az jobban oltja a szomjat (nagy paraszti bölcsesség hogy nagy melegben a sima vízbe is kell egy kevés citromot tenni, attól jobban oltja a szomjat, nekem legalább is még így mondta a nagyapám) csak én valahogy sose voltam oda annyira a citromos dolgokért...
  • gabber_saviola
    itt azt találtam, hogy: "Alkoholtartalom: 10 V/V%"

http://komlo.blog.hu/2007/02/12/primator_double_24
  • Mersant
    gondolom a szarazanyagtartalom 24%

• Megtörhetetlen
    te jééézuuus ez már nem is sör... hát nem tudom szerintem valami borzalmas lesz, de hogy berúgsz tőle, az egészen biztos!!
    Tegnap hallottam hogy a lidlben lehet kapni egy újfajta német vagy nem tom milyen import citromos sört... Vettem. Kár volt!
    Aki teheti kerülje el, a citrom az csak épphogy felelhető benne emellett még 2,5% de sörből is szar :S
    Ha meg Citromos sör akkor szerintem is leginkább a Borsodi!!! És méghozzá azért mert a gösserben nem érzed a sört az tényleg üdítő, ellenben a borsodinak van egy sör utóíze amitől legalább a feeling megmarad, hogy mégis csak sört iszol nem csak limonádét, meg mindjárt jobb mintha alkoholmentes sört innál, habár ezt azért kimutatná a szonda :S
  • gabber_saviola
    mi van ebben, hogy 24%-os? :D
  • hykao #2085
    Hááát nem tudom, nekem ezek a citromos üdítő szerű sörféleségek fából vaskarikák. :) Én valahogy nyáron is jobban kedvelem a testesebb söröket, most pl. ez lesz terítéken:

• vizes
    A Radler pedig nem olyan jó mint a Gösser. :-)
  • Timyce
    Persze, egész jó, de azért nem olyan mint 1 radler. :)
  • edisonson
    Ittál már ilyen borsodi citromos sört?
    Borsodi
  • Timyce
    Igen én is ilyen nagy melegben a citromos söröket jobban kedvelem, pl radler. :)
  • edisonson
    Jó kis Coronita citrommal. :)
  • Tomászító
    Magyarországon még a zlaty bazant is magyar:D

ám én drehert szoktam kortyolgatni
  • f4ember
    Csehországba milliónyi ilyen kis sörfőzde van, saját termékkel, ami ugye inkább a háziasság érzését kelti. Itt Magyarországon nincs nagy hagyománya a sörfőzésnek, ezért csak a neves sörökről tudunk, ami mindenhol kapható. Azért arra szoktam figyelni, hogy Magyarországon, magyar sört vegyek ezzel is támogatva a magyar dolgozókat.
  • hykao #2077
    Kis házi sörfőzde terméke, így nem kell a multiktól megszokott vevőcsalogató külcsínt várni... :)
  • Megtörhetetlen
    a cimke alapján meg ezerévesnek tűnik,pláne ez a literes(?) kiszerelés ez sem valami bizalomgerjesztő...
    Ha meg műanyag kupak akkor legyen a palack is strapa :)
  • hykao #2075
    Üveg, csak a kupak műanyag - ami nem nagy baj, mert könnyen kinyitható...
  • faubul
    Ez műanyag palack ugye? kupakból tippelem csak :)

De akkor ha jól értem ez nem egy tucatsör és nem lehet bárhol kapni, ha azon az oldalon fent van. Csak ugye a palack alapján mégse mondaná meg az ember hogy ez valami minőségi cucc.
  • hykao #2073
    Pl. itt: KATT
  • Megtörhetetlen
    huu szép szűretlen színe van :) Nyamm szeretem az olyat nagyon :D
    Egyébként a hegyalján volt kinn valaki??? Mesélhetne hogy volt-e más is vagy csak Borsodi de töménytelenül, meg hogy mennyibe került?
  • geo91
    hol lehet ilyet kapni? :O
  • hykao #2070
    Én ilyet nyomtam most a hétvégén: (7%-os fekete, egész minőséginek tűnt)

• technext
    tegnap kóstolhattam finom francia sört :) sajna a nevére nem emlékszem de bekerült nálam a top5be
  • smith09 #2068
    zippfer még nem ittam, mindehol horror ára volt.
  • MaSzKa

Német sör

• gabber_saviola
    ezmiez?
  • Falkon
    - Zipfer
    - Dreher
    - Lowenbrau
    - Gösser
  • gabber_saviola
    A dobozos Kőbányai tényleg jó.
  • vizes
    Jauuuhhh!!

A Szalon sör.... Valami kiba... szar! Egyszer nyáron, nagy melegben kérdezték tőlem, hogy kérek e egy sört.
    Rábólintottam, bár ne tettem volna. Szalon sört kaptam.
    És illett meginni mert igen jó szívvel adták.
  • moor09
    legnagyobb sörhibám a citromos Borsodi volt, és 3 hülye kellett hozzá, én, az aki kitalálta, meg aki azt írta a dobozra hogy sörkülönlegesség...no persze az utolsó nagyon nem befolyásolt...viszont a dobozos Kőbányaiban pozitívan csalódtam...de a legrosszabb söröm mégiscsak a Szalon volt, még pár éve a Balatonnál, nagyon rossz volt, de legalább jó drága is...
  • smith09 #2061
    Amit kedvelek :
    - Kaiser
    - Arany Ászok
    - Tuborg

Viszont nem kedvelem a :
    - Carlsberg
    - Heineken

Nem az áruk miatt, hanem azért mert nem ízlik.

A többiről véleményt mondani nem tudok, azokat nem vásárolok.
  • Csörcsike
    Én a magyar söröket részesítem előnybe. Nekem mind1, hogyan tartósítják vagy vagy mivel vonják be a hordót nekem az íze számít igazán.
  • huybert
    szerintem nem az alu ad neki ízt hanem a fehér kátrány vagy szurok amivel bevonják, hogy ne ivódjon bele a sör és ne penészedjen. a palackosokat meg pasztörizálják, valszeg az is változtat az ízén.
  • Megtörhetetlen
    no nekem meg a dobozos sörtől szokott megfájdulni a fejem... Az valami borzalmas dolog... Ellenben a búza sörtől meg soha, de soha.
    Más kicsit OFF:
    NEm tudja valaki hogy van most ez az új Sopronis akció, hogy gyűjtsd a kupakot garantált nyereményekért, és azokat vajon hol lehet beváltani??? Ugyanott mint ahol a 2 millió csapoltat kiadják?
  • GregSB
    Itthon elvileg hivatalosan nem is tudsz venni Bulmerst, mivel csak Írországban és Angliában hívják így, külföldre Magners néven exportálják (jogi okai vannak, wikipedian asszem le van írva).

Ugyan az a sör, a címke meg minden, csak a neve más a szigeteken kívül :)

Egyébként én sem szeretem. Romlott almabor íze van :D Meg ha sokat iszom belőle megfájdul hamara fejem, kb mint a pezsgőtől.
  • gabber_saviola
    a zöld tuborg az igen az, gondolom kevered az origi barnával.

"A Carlsberg Hungary Kft Tuborg Green néven új "party sör"-t dobott a piacra"