3950
Kinek, mi a kedvence?
  • kalaposkan
    Az én árkategóriámban a Heineken.:)
  • JürgenKlinsmann
    No way! Van 100 Ft-ért is sör?

Mármint SÖR! Nem kukorica masszás vizezett szesz...

Amúgy sokaknál látom, hogy a Heinekent tartják a legjobb sörnek, pedig azért ezzel lehet vitatkozni! Sőt, szerintem még a gyár legfőbb főnöke is simán vitatná ezt az álláspontot! :D Az tény, hogy nem rossz sör (sőt)! De azért ittam már 1-2 olyan sört ami minőségileg messze veri az egész mezőnyt, igaz azok rendre nem ~250-280 Ft-ba kerülnek, szóval ilyenformán igazságtalan az összehasonlítás. A lényeg, hogy az alsó-közepes árkategóriában a legihatóbb sörök közé tartozik. Csak ugye nehéz összehasonlítani egy 600-800 Ft-os sört egy 260 Ft-os darabbal.
  • kevingold
    A legrosszabb söröm, amit ittam, az valami nagyon olcsó (100 huf körül) dobozos példány a Match alsó polcairól. Ritkán öntök ki sört (vagy bármilyen élelmiszert), de ezt nem bírtam meginni.

Én is inkább Heineken, vagy ha bulizom, akkor azt, ami épp van. Viszonylag rugalmas vagyok. :D
  • zdlr

mai söröm
  • efti
    Ittam ma egy Rip Tide-ot. Az imperial stoutot eddig se vetettem meg, de ez beszaras, olyan jo volt
  • Ic3 m4n
    445 forintért nem éri meg.
  • vizes
    Hehe, Cider.
    Én szeretem, Írországban ittam először, ott van csapolva is.
    Lehet, hogy megkóstolom.
  • Ic3 m4n
    Ilyet vettem ma a tescoban, ott volt a söröknél, de az a baj hogy nem néztem meg jobban, nincs is rajta hogy beer, nem is sör, csak ki akartam próbálni. Olyan íze van mint a pezsgőnek, egynek elmegy de semmiképp nem éri meg az árát.
  • vizes

Nem rossz??? Ha csak ez van akkor inkább iszom egy fröccsöt.
  • Ferenc4
    Jager nevezetű sör, 2 Literes barna műanyag palackos én is kóstoltam a munkahelyen,egyik munkatársam hozott.Hááát elég rossz, de ha nincs más...
  • Krezga
    Ma megkóstoltam, a Soproni új termékét, a Soproni Narancs-ot. Kb mintha fantát innék, sörhöz köze nincs:)
  • OssianFan
    Nekem a legrosszabb helyen 2 sör áll: az egyik nevét nem tudom, vmi szürke dobozban volt, sörhöz egyáltalán nem hasonlított az íze, inkább olyan volt, mintha tele lenne hamuval :D A másik a Jager nevezetű sör, műanyag (!) dobozos, hát az aztán...
  • Krezga
    Végre szabin vagyok:)

Amúgy a sör romlandó természetesen, főleg a házi készítésűek, meg a kisüzemiek járnak le hamar. Meg persze nem véletlen az sem, hogy sötétített üvegben van a legtöbb.

Adelsburgot már én is kóstoltam, nem nagy cucc.

Ami talán az eddigi legrosszabb söröm volt, ezt a pennyben vettem, mivel kellett a gyűjteménybe: Frisch Fassl (zöld, szürke szín dominál a címkén). Konkrétan meg sem bírtam inni.
  • mojito10
    Pedig azt hittem a sör nem romlandó, de gondolom tévedtem. az biztos, hogy nálam nem maradt volna meg 2 évig a lejárat után Nem kostoltam még ezt a sört, de nem is fogom ezután sem az biztos, inkább kibontok egy jól megérdemelt Heineken üveget, készülve a hétvégi lazításra. Végre péntek délután van, el sem hiszem
  • geo91
    egy két éve lejárt adelsburg :D amellett hogy ízre is furcsa volt, fél napig tartó cifrafosás lett az eredménye...

• OssianFan
    A Coronita és a Miller nekem sem nyújtott olyan hű de nagy élvezetet, nem hagyott bennem különösebb nyomot, pedig sokan mondják hogy milyen finom. A Heinekennel is így vagyok, finomnak az is finom, de inkább maradok a Soproninál (bulikon azt szoktam inni).

Egyébként kinek melyik volt a legrosszabb söre amit valaha ivott? :D
  • pe2oh
    Én nem ittam még Staroprament, de mindenképp pótolom ha ajánljátok. Én még csak most kóstolgatom a sörök világát, kissé szomorúnak tartom, hogy honos termékek közül nincs valóban ízletes különleges minőség, illetve, hogy kizárólag világos sörrel próbálkozunk.

Ha külföldi sörről van szó nem értem miért olyan felkapott a coronita, illetve a tequilás sör. Tudom más kategória, de nekem ízlésvilágilag egy Heineken is jóval többet ad...
  • OssianFan
    Na, megittam :) Tényleg kellemes íze van, jól esett így este, bár nyári estéken lesz majd az igazi szerintem :)
  • geo91
    a staropramen egy nagyon fasza sör, én imádom!
  • vizes
    Szerintem a Staropramen kellemes sör. Amiket eddig kóstoltál az mind más típusú volt. A Staropramen szerintem a kategóriájában (szerintem!!!) jónak számít. De nem lehet összehasonlítani pl az Edelweiss-vel hiszen ez búzasör.
  • OssianFan
    Sziasztok!

A Staropramen nevű sörrel van tapasztalata valakinek? Ma vettem, este elkortyolgatom, nem ittam még ilyet. Nemrég kezdtem el ismerkedni az import sörökkel, eddig nem sokat próbáltam még. Azthiszem ennyi: Budweiser, Edelweiss, Salitos (tequila és mojito ízű), Miller, Coronita.
    Ahogy megkostóltam az 1. minőségi sört, rá kellett jöjjek, hogy sokkal jobb meginni 1-2 üveggel minőségiből, mint 6-8 "hagyományost" :)
  • deák9
    Gösser citromos sör nálam a best, persze a Heineken mellett, az autós reklámoknál szerintem csak a sörös videók a legfeelingesebbek :)
  • mojito10
    Mi anno a pécsiben voltunk gyárlátogatáson. Ott nem volt kóstolás (újabb ok, hogy elmenjek a Guinness gyárba :D) Ja, meg a kőbányai sörmúzeumban is voltam nem rég. Nekem pl akkor esett le, hogy a Dreher is oda tartozik. ^^"
    Egyébként, hogy a témánál maradjunk nagyon szeretem a Guinnesst és a belga gyümölcsös söröket (van is egy-két jó hely a környékünkön), a "hagyományosak" közül pedig a már általad is említett Heineken mellett nekem még a Gösser az, ami labdába rúghat. :P
  • Krezga
    Mind egyedi, Japántól kezdve mindenhonnét vannak (mármint nem import, hanem konkrétan ott vették, de persze vannak importok.).
  • geo91
    az komoly, nekem csak ennek a tizede a meccsiség, de azok mind egyediek és különlegesek. (kőbányai, borsodi és társai nem játszanak... :D)
  • Gurren
    az összes egyedi, vagy vannak egyfajták is? D:
  • Krezga
    Én 1-2 hete pakoltam el olyan 250-300 üveget helyhiány miatt.
  • vizes
    Huhh. Akkor nincs baj.
  • geo91
    persze, hogy üresek voltak :D
  • vizes
    Ha jól értettem akkor üresek voltak az üvegek.
    Add Uram, hogy üresek legyenek!!!
    Tele üveggel ilyen nem történhet meg!!!

• geo91
    tragédia történt... :( leesett néhány üveg a gyűjteményemből a szekrényem tetejéről és az edelweisses illetve az oberdorfer üveg eltört... :S végül is nincs nagy gond, ezek még a könnyen beszerezhetőek. :D ha a svéd vagy orosz üvegeim egyike tört volna össze már mérgesebb lennék.
  • Grove4

Nyami :P
  • Zsolti9014
    ezt igencsak kipróbálnám! :)
  • jointo
    Onnan nem is biztos, hogy kiderül, legfeljebb az, hogy melyik cég gyártja, ami esetünkben a Heineken, ami túl sok meglepetést bizonyára nem okoz Kiskoromban - mármint úgy kiskoromban, hogy sörivói pályafutásom kezdetén - egyébként én is németnek hittem a neve alapján, de végülis egyre megy, a németalföldi sörök is vannak olyan jók, ha nem jobban, mint a németek.
    Az olcsó importsörök terén meg asszem egyetértünk, nekem volt szerencsém találkozni olyannal, mikor éppen a gazdaságos sörözés irányába tettem tapogatózó lépéseket, amelyik a szénsavas víztől csak a színében különbözött, mert íze az nem is volt semmi... Úgyhogy pár ilyen bukta után inkább visszatértem a megbízható márkákhoz
  • Gurren
    holland
  • kamilla6666
    Ne is mondd, én egyszer jártam már a borsodi sörgyárban, hatalmas élmény volt! Szerintem így is tökéletesen alkalmas a gyár látogatók fogadására.
    Egyik ismerősömnek pedig volt szerencséje a pécsi sörfőzdében dolgoznia egy nyár erejéig, mint diák... műszak végére mindig be volt csiccsentve... :)
    A Heineken én is szeretem egyébként. :) De ne nézzetek butának, a Heineken az nem német sör? Nincs előttem egy üveggel sem, nem tudom honnan származik... :)
  • blazsa
    Nekem életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor a Guinness sörgyárt végigjártam. Meg lehetett kóstolni a fajtáit, a különböző fázisok között is, annyira vagányul meg van csinálva. Itthon kíváncsi lennék milyenek a sörgyárak. Szerintem baromi nagy businesst lehetne csinálni belőle, ha szépen kicsinosítanánk a gyárakat és beözönlene a diáksereg.
    Egy Heineken gyárat is szívesen meglátogatnék, főleg Hollandiában Nagyon nagy élmény lehet az tuti. Inni is imádom a sört, de érdekel az is, hogy hogyan készítik.
    Kedvenceim: Heineken, Borsodi, barna sörök
  • zdlr

9%
  • Zsolti9014
    ez biza így lehet, bár még nekem nem adatott meg az, hogy rendes főzdében, vagy ilyesmi helyen igyak.

ennek ellenére a kedvenc söreim túlnyomó része nem hazai gyártmány. persze-persze, pl. a Carlsberget, ami 190 forintért szerintem simán a legjobb, Szerbiából hozzák hazánkba. :D

De pl. a Paulaner, meg a hasonló szűretlen búzák nagy része az eredeti hazájából érkezik, viszont nem is olcsó. de finom. meg a kisüveges méregdrága belgák... :)

meg is kívántam.
  • vizes