3817
Kinek, mi a kedvence?
  • lassorta
    kíváncsi vagyok, hogy milyen lehetett az a citromos történet, mert van egy g betűs sör is, ami eléggé kampányol a citrom ízzel, és azt kóstolva, eléggé rossz érzésem volt.és a kipróbálás után is eléggé rosszul éreztem magam.szóval lehet hogy az általad említett típus egy kicsit jobb.de azért még mindig azt mondom, hogy ami holland és sör, az rossz nem lehet:)
  • Knabb
    Ú én most ilyen Argust próbáltam, barna 7,2%os elég jó, csak bubi nélkül már elég furi :S, de rendesen fejreállít az megesik :D
  • vizes
    Na, én most értem haza kitikkadva.
    Menet közben vettem két citromos Tuborgot. Kellemes csalódás, nem a citrom íz dominál, teljes értékű, erejű sör.
    Ajánlom mindenkinek.

Egészségetekre! (most bontom a másodikat)
  • CaptainJack
    Az én üvegemre 9,6% van ráírva :) De ez is bőven elég, sőt számomra sok is, valahogy az erős alkohol tartalom miatt nem érezni rajta, hogy sör. Az ízvilága nagyon karakteres, de nem tudnám folyamatosan ezt inni.
  • Zsolti9014
    na igen, tecsóban van ilzer, vettem ott csatosüvegeset is, de kifejezetten ezt az olcsóbb szűretlent sajnos nem láttam ott sem. legközelebb jobban szétnézek.
  • Grove4
    Csak hogy teljes képet kapjatok, az illata édeskés, a színe pedig mélysárga.
  • Grove4
    Hát így elsőre, nem valami nagy cucc, nekem nem izlik, ugyanis, az első amit megérzel, hogy ez a sör tényleg 8%-os, szóval az erőteljesebb alkohol íz elnyomja a sör jellegzetes kesernyésségét. Talán a Martinihez tudnám hasonlítani. Maga sör nekem nem jön be, mert ha sört iszok, akkor nem Martinit iszom ... szóval megiszom, de nem valami nagy szám, az előző Baltika sokkal jobb volt.

Talán a kellemes utóíze lehet egy plusz pont a számára, ahol tényleg érzed, hogy sört iszol.
  • Grove4
    Na megnézzük, hogy mit tud a 8%-os Baltika Krepkoe a marhapörkölt mellet :)
  • trofiga
    én ugy emléxem hogy az urbock 12%-os, egyet ittam meg egy meleg napon éhgyomorra, ugy berugtam tőle hogy alig találtam haza, pedig vagy 90kg vagyok és ugye 0,33-as a sör. A kedvencem amugy a belga golden draak (ha igy irják) az aranysárkányos jelű, mhhhm hihetetlen jó, meg a hoegarden is, meg még sorolhatnám..
  • CaptainJack
    Szerintem a miller a legrosszabb. Valahogy annyira víz íze van, hogy számomra ihatatlan.
    A leffe nálam is nagy kedvenc , főleg ünnepnapokon :) A szülinapomon mindig elfogyasztok egyet legalább.
    A heineken se rossz, mert nincs annyira kiugró íze, de nem a a legolcsóbb sör az se.
    A legerősebb sör amit ittam: Eggenberg Urbock Beer osztrák sör és annyira édes, hogy számomra majdnem ihatatlan volt, de mivel 9,6-os így ereje volt bőven. Majdnem olyan volt mintha konyakot inna az ember.
  • wahquarch
    Tényleg sok múlik azon,hogy milyen a körítés , de azért magyar sörök se olyan rosszak persze csak magyar viszonylatban promozás terén, gondolok itt pl a sopronira. De nem hiszem, hogy emiatt, de tényleg én is inkább a heinekent, meg az imént említett sopronit preferálom..
  • Krezga
    Bocq-t, meg Corsedonkot nagyon szeretem, finom belga sörök!

Maccabee: izraeli sör, szerintem annyira nem különleges, normál kategória.

Ilzert talán még tecsóban lehet találni, én ott vettem annó a gyűjteményem darabjait.

Foster's: az ausztrál bevándorló:) próbáld ki csapoltban is, sokkal jobb!
  • Zsolti9014
    bocsánat a nagy képért, amit kimásoltam épp látható volt :(
  • Zsolti9014
    Ez pedig a tavalyi nyár slágere volt nálam, kissé savanykás, nagyon finom szűretlen búzasör, nagyszerű frissítő, 129 forintért. Azóta nem találok sehol. Lehet még ilyet kapni valahol?

• Zsolti9014
    Leffe tényleg jó, a világos és a barna is, a Guinness szerintem drága az ízéhez képest. American Bud még nagyon finom.
    Sörben legerősebb talán a Satan's Red volt amit ittam, asszem 8,5-ös.
    Majd valamikor előkeresem a címkéket, és nyomok egy felsorolást. :D

EZ A BOCQ és EZ A SÖR karácsonykor voltak terítéken. Igen fűszeres, erőteljes ízvilágú, finom sörök.
  • Grove4
    OKOK
    Igazából én sok sört iszom, de nem vagyok akkora szakértő, nagyrész, Heineken, Becks, Carlsberg, Pilsner, meg még az ismertebbje megy, de ki fogom próbálni szépen lassan az ínyencségeket.
  • geo91
    jórészt én is, de csak az árkülönbségek miatt. ha van egy kis plusz zsetonom, nem sajnálom a barnára a pénzt. :D dreher bak-ot kóstold meg ha még nem tetted! barna és 7,2%-os, a legjobb magyar barna sör!
  • Gurren
    eddig egyszer kóstoltam, és nagyon bejött. jól behűtve kurva jó frissítő volt.
  • Grove4
    Inkább világosakat iszom, de mindent el kell kezdeni egyszer :P :)
  • geo91
    ár-érték arányban szerintetek melyik a legrosszabb sör? :D szerintem a coronita. szar és drága. :D semmi különleges íz nincs abban a sörben ennyi pénzért...
  • geo91
    ha szereted a barnákat, ez a fekete nagyon fog ízleni. :)
  • Grove4
    Ha mindenki így dícséri, akkor levadászok majd valamerre egyet-kettőt :)
  • geo91
    két alkalommal ittam guinness-t, mindkét alkalomra tisztán emlékszem, minden egyes kortyra. :) azt hiszem ezzel kifejeztem, hogy mennyire szeretem azt a sört. :) leffe-t még nem ittam, de tervben van.
  • Gurren
    ma estére egy Maccabee van betervezve, valaki kóstolta már? mire számítsak? :D
  • Grove4
    És a Guines? Unokatesóm oda van érte, és most már a Leffe-ért is:D
  • geo91
    én kóstoltam egyszer, nem rossz, de nem egy nagy eresztés, nem feltétlen éri meg az árát.
  • Grove4
    Pedig a Foster's re azt mondják, hogy igen jó sör, én még nem kóstoltam, de tervbe van véve.
  • Grove4
    Amiről te beszélsz, nem az a brand, a 900as az enyém, a jobb szélső az első sorban.
  • Grove4
    Szüleim, akik kárpátaljai származásúak, csak azt itták szinte, és elmondásuk szerint behűtve nagyon hűsítő és jó szomjoltó.
  • geo91
    nekem ízlett, nem éreztem semmi különös ízt, borsodihoz tudnám hasonlítani.
  • Grove4
    Nem, nem 7%, csak 4,5---> "алк. 4,5%"

Viszont van egy olyan baltikám ami 8% os. Be is van hűtve du.ra
  • Grove4
    Ciril betűket nagyjából ismerem, 1-2 kivételével. Am én ismerem, kóstoltam is, csak nem annyira jött be, de azért 1x aki teheti kóstolja meg, kb olyan az íze, mint a kóla és a sör összeöntve, kesernyés és édes is egyben, érezni benne azt a gabonafélét, aminek most nem tudom a nevét :)
  • Megtörhetetlen

Az igen jól néz ki :D:D
    7.1% ALK. Tartalom nem gyenge, igazábol valamiért az erősebb sörök lágyabbnak tűnnek például a borsodinál a borsodi bivaly valamiért kicsit lágyabb ízvilágú, vagy csak az ízlelőbimbóimat sterilizálja az alkohol :D
    Igazából a Heinekkennel csak az ára a bajom, mert finom meg minden csak drága :S Csak ünnepnapokon vagy fizetés után, illetve sok feles lécsúsztatását követően! :D
  • Gurren
    tegnap a Foster's-t próbáltam be, de nagyon nem ízlett :l

• geo91
    ismerni ismerem, de még nem kóstoltam
  • geo91
    oroszok közül én a klinskoe-t szeretem. meg egy másikat, csak annak el sem tudom olvasni a cimkéjét, mert nem elég, hogy ciril még ilyen középkorias betűtípus. :D
  • Grove4
    Am nincs sok köze a sörhöz, de itt ki ismeri a kvász nevű italt?
  • Grove4
    [URL=http://www.chashka.com.ua/beer/ternovoe]Most ilyet tolok a pofámba, a 900-as "modellt", ÁTLAGOS[/URL]
  • Krezga
    pl Heineken Dark Lager, Heineken Oud Bruin....

Vannak más fajta söreik is, csak azokat nem nagyon terjesztik, főleg Hollandiában tudod őket beszerezni. (én onnan kaptam a fém palackos heinekenjeimet:))
  • hékásébredj
    Persze,hogy sok embernek ízlik...a vicc az,hogy ha valakitől aki nem szokott annyira sörözni kérded milyen sört kérsz szinte biztos,hogy Heinekent mond.
    1 azért mert erről a sörről lehet legtöbbet hallani
    2 egy felépített brand ami valljuk be elég szépen mutat a palettán és képes befolyásolni döntésedet
    Egyébként valóban eléggé optimálisan be van lőve az ízvilága.
    Nem is túl keserű nem is túl édes. Nekem legjobban nyáron esik jól ha már más sör nincs. Pontosan amiatt mert könnyű söröcske. Bár ha beújítanának egy új fajta sörrel azt mondjuk preferálnám. Valami barnát...vagy búzát...érdekelne,hogy hogyan tudnák kibontakoztatni a más karakterű söröket.