A SÖR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kilkenny, murphy's, guinness, coronita, desperados, miller, bud, budweiser, carlsberg, leffe, satan, bombardier, dab, meg tököm tudja még milyen belga, angol, kóser és valódi német sörök..
barna, vörös, világos, búza, tequilás..
ezeket mind forgalmazzák itthon, csak nem gyártják.
olcso_sor_dobozos_sorok_minoseg_ar_es_korkep
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
a drágákat nem forgalmazzák itthon? lehet kapni? ritkák? minden városban, legalább két helyen hozzáférhetõek.
arról nem volt szó, hogy csak a 200-250 ft-os árkategória számít?
itthon csak a "sláger" sörökbõl gyártanak, a többi import. eddig nagyjából 50 féle külföldi sört kostoltam itthon, mindet itt vettem, még csak nem is budapesten, max 10 volt hazánkban készült, és mind olyan volt amiket már sokszor láttam a polcokon, azért is lettem kiváncsi.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
az itthoni sörgyárak honlapjain meg tudod nézni ki mit gyárt, amit ott nem találsz meg az mind behozott cucc.
a hiper-supermarketekben aminek a hátulján külön fecni van felragasztva, összetevõkkel, mert nincs magyar felirat az eredetin azok nem nálunk készültek. általában a kínálat fele, vagy több.
A mûanyagpalackok nekem sem jönnek be annyira, lehet azért mert beleképzelem, hogy átveszi a sör azt a mûanyagízt.
Nálunk a normál Aranyászok, Dréher, Borsodi és a Soproni a népsör.
<#banplz>#banplz><#pias>#pias>bocsi
de itthoni gyárakból nem is jönnek ki olyan márkák és típusok amik erre lennének specializálódva.
az itthon gyártott "külföldi" sörök az eredeti recept szerint készülnek, a többi pedig import. az import ugyan az mint a hazájában, mert onnét jött, az itthon gyártott kicsit más, mert alapból más íze van az itthon termelt alapanyagoknak, ez pedig a mezõgazdasági adottságokót függ.
itthon a lager tipusú sör megy a legjobban, ezért nagyrészt ezeket gyártják.
Ezt levezetve sörre, nekem annyit jelent, hogy azért nem gyártanak hazánkban pl. olyan f@sza zavaros Belga söröket, mert a itt nem lenne rá kereslet, nem az kell a népnek. Nálunk az a lényeg, hogy üssön az a mosogatólé és feledje hétköznapunk bosszúságait.
ugyan azoknál a sörmárkáknál ugyan az a recept. csak nem mindegy az adott ország adottságai mennyire kedveznek illetve nem az alapanyagok elõállításához.
Az eredeti hazájában készült-palackozott söröket pedig sosem lehet összehasonlítani, mondjuk a Magyarországon palackozottal. Azért ha már a heineken-t nézzük akkor a Holland sem hasonlítható össze a Magyarral, és sajnos nem azért mert a Magyar olyan jó 😊.
Errõl jut eszembe. Nektek van tervetek, hogy hol nézitek a BL döntõt, ha már úgyis ez az aktuális most 😄
annyira nem csábító, fõleg, hogy én eddig egyszer ittam életemben zipfert(józanul legalábbis), akkor sem ízlett <#shakehead>#shakehead>
akkor inkább ezek a nyerõk nálam, meg ezt legalább szeretem is <#bee1>#bee1>
látványra sem rossz

Nekem egyébként kedvenc sörtartóm a hatalmas fémhordó, ami tele van hatalmas jégkockákkal és benne van nagyon sok sör, utoljára 4 éve nyáron ittam ilyenbõl a Millenárison foci vb meccsnézés közben fûben fekve, csak azért mindig fizetni kellett, viszont te választhattad ki a sört a hordóból a sok jég közül, lehetett turkálni 😊
úgyhogy ilyenre ne vágyj..
A hordó nagysága tényleg elegendõ egy meccsre. De én akkor is a kocsmában focinézõs vagyok. Ti honnan néznétek amúgy legszívesebben a meccset az arénán kívül?? én szívesen nézném meg budhistákkal valami hegyi templomban. kíváncsi lennék õk hogy nézik 😊
nem is olyan brutál drága 4400 forint egy 5 lityis adag..és ha mondjuk 1 vagy max 2 haveroddal összedobjátok, akkor szerintem még kibírható, és azért 2-2,5 liter sört meginni egy 90 perces meccs alatt, azért az nem olyan rossz..vagy én gondolom így?😄
szoktatok mellé rövidezni is?mondjuk ha otthon vagytok nem egy bárban ücsörögtök az óirás plazma elõtt😊