A SÖR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én szerettem volna kipróbálni ezek közül egy-kettõt, pl.: Budweiser és Guinness. De egyiket se találtam meg boltokban, hogy pontosítsak Budweisert egyszer láttam 300ft-ért 0,33-as kiszerelésben. 😊
nem a 100 ft/db-os "német" rettenetekrõl beszélek 😉

kilkenny, murphy's, guinness, coronita, desperados, miller, bud, budweiser, carlsberg, leffe, satan, bombardier, dab, meg tököm tudja még milyen belga, angol, kóser és valódi német sörök..
barna, vörös, világos, búza, tequilás..
Rubenvagyok
Persze vannak amiket megvehetsz, de azok ún. egyedibb sörök. De nem tudom miért ekkora vitatéma ez ha megvagyunk elégedve vele. Nekem teljesen megfelel az itthoni gösser vagy heineken. Finom az íze azt kész, nem kell nekem ennél több.

nem, nem sörboltban, és még csak nem is itallerakatban, a felsorolt hipermarketekben vásároltam, majdnem mindet.
ezeket mind forgalmazzák itthon, csak nem gyártják.
gabber_saviola
"2004-2005-ben még jellemzõen Németországból érkeztek az olcsó dobozos sörök, ma azonban az itthon kapható italok több mint kilencvenöt százaléka hazai sörgyárban készül - tudtuk meg Sívó Imrétõl, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnökétõl. Bár a márkanevek nagy része német vagy cseh hangzású, e sörök nagy része is hazánkban készül."

olcso_sor_dobozos_sorok_minoseg_ar_es_korkep

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Szerintem te sör boltba voltál azért láttál 50 féle sört. A tesco sem hülye, hogy berendeljen minden ismeretlen sörmárkát. Úgyis mindenki a "sláger" termékeket fogja venni. Meg persze azt ami olcsó, vagy ami a kedvence. Ezért fogy olyan jól a Heineken, mert jó és ahoz képest nem is drága. A legolcsóbb minõségi sör.
menj már be egy tesco-ba, intersparba, auchanba, metroba, coraba, faszom tudja hová.
a drágákat nem forgalmazzák itthon? lehet kapni? ritkák? minden városban, legalább két helyen hozzáférhetõek.
arról nem volt szó, hogy csak a 200-250 ft-os árkategória számít?
itthon csak a "sláger" sörökbõl gyártanak, a többi import. eddig nagyjából 50 féle külföldi sört kostoltam itthon, mindet itt vettem, még csak nem is budapesten, max 10 volt hazánkban készült, és mind olyan volt amiket már sokszor láttam a polcokon, azért is lettem kiváncsi.
Itt felsoroltad kb az összes Mo-n forgalmazott sört. A többi amit forgalmaznak azmár nagyon ritka, alig lelhetõ fel valahol és általában rohadt drága 😊
menj már be egy tescoba, van kb 30 féle sör, abból kb. 10et gyártanak kb itthon.
gabber_saviola
Szóval akkor a "legtöbb külföldi sört hozzák, nem itt gyártják" állítás már meg is dõlt. <#smile>

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

itthon gyártanak heinekkent, edelweiss-t, pilsnert, kozelt, gössert, amstelt, steffl-t zlaty-t, kaisert.. kb. ezek kívûl minden import.
az itthoni sörgyárak honlapjain meg tudod nézni ki mit gyárt, amit ott nem találsz meg az mind behozott cucc.
a hiper-supermarketekben aminek a hátulján külön fecni van felragasztva, összetevõkkel, mert nincs magyar felirat az eredetin azok nem nálunk készültek. általában a kínálat fele, vagy több.
gabber_saviola
Szóval nem mondtam, hogy rossz a bivaly, néha én is fogyasztok olyat. <#smile>
A mûanyagpalackok nekem sem jönnek be annyira, lehet azért mert beleképzelem, hogy átveszi a sör azt a mûanyagízt.

Pedig egész jó a bivaly. Mostanában ezek a mûanyag 1 literes palackok viccesek fõleg a Kõbányai. Szerintem undorító ilyenbe tárolni. Nincs is kedvem ilyenbõl inni. Ha nagy mennyiséget akarok venni, inkább veszek egy hordót, az mennyivel gusztusosabb.
gabber_saviola
mondasz példát? <#smile>

de hát pediglen a legtöbb külföldi sört hozzák, nem itt gyártják.
gabber_saviola
Ennyi, tökéletesen egyetértünk.

gabber_saviola
Szerintem pont rossz hasonlat a bivaly, mivel az már nagyban eltér az átlag sörtõl ízvilágban és színvilágban is. Szerintem a bivalyt valami hiányposztra készítették, gondolom a gyártók sem várták el, hogy népsör lesz belõle.

Nálunk a normál Aranyászok, Dréher, Borsodi és a Soproni a népsör.

itthon itthon itthon itthon itthon itthon <#szomoru1><#vigyor2><#zavart1><#nemtudom><#merges3>
<#banplz><#pias>bocsi
"olyan f@sza zavaros Belga söröket, mert a itt nem lenne rá kereslet"

de itthoni gyárakból nem is jönnek ki olyan márkák és típusok amik erre lennének specializálódva.
az itthon gyártott "külföldi" sörök az eredeti recept szerint készülnek, a többi pedig import. az import ugyan az mint a hazájában, mert onnét jött, az itthon gyártott kicsit más, mert alapból más íze van az itthon termelt alapanyagoknak, ez pedig a mezõgazdasági adottságokót függ.
itthon a lager tipusú sör megy a legjobban, ezért nagyrészt ezeket gyártják.
Errõl már hallottam, hogy direkt azért készítik más ízûre, mert egy bizonyos nemzet azt szokta meg, és ha mást adnak nekik, akkor meg se veszik. Pedig lehetne az, hogy az eredeti magyar sörök megmaradnának "magyar" ízûnek 😊 A külföldieket pedig ott gyártanák ahol eredetileg. Biztos drágább lenne így, de a minõséget meg kell fizetni. És Én meg is fizetném.
Rubenvagyok
Hát szerintem nem ez a cél itthon. Csak nézd meg a Borsodinak a bivalyát ütõs és nem valami finom, és fura mód nem terjedt el itthon annyira. Azért a magyarok eléggé igényesek a sörükre, de tény hogy más az az ízvilág amit itthon jobban kultiválunk.

gabber_saviola
Van egy haver, aki egy ismertebb cégnél dolgozik. Legyen az a verzió, hogy Õk is cseppfolyós cuccot gyártanak, csak az övékét nem inni kell. Na Õ is elmondta egyszer, hogy közel sem olyan cuccot csinálnak nálunk, mint a külföldi megfelelõje. Ezt azzal magyarázta, hogy nálunk "hozzánk, a szájízünkhöz igazították" a terméket.

Ezt levezetve sörre, nekem annyit jelent, hogy azért nem gyártanak hazánkban pl. olyan f@sza zavaros Belga söröket, mert a itt nem lenne rá kereslet, nem az kell a népnek. Nálunk az a lényeg, hogy üssön az a mosogatólé és feledje hétköznapunk bosszúságait.

magyarországon sem mindegy hol iszol csapvizet, és az honnét jön. ennyi a különbség.
ugyan azoknál a sörmárkáknál ugyan az a recept. csak nem mindegy az adott ország adottságai mennyire kedveznek illetve nem az alapanyagok elõállításához.
Nem olyan nehéz a képlet. Mi is kell a sörhöz? Komló, maláta, meg víz. Meg ugye a recept az, ami titkos. Ha az alapanyagok különböznek, akkor teljesen mindegy, hogy milyen a recept, mert úgy sem lesz ugyanolyan, mint az eredeti.<#shakehead>

gabber_saviola
Globalizáció ide globalizáció oda, sosem fogom megérteni, hogy miért van ekkora különbség az eredeti sör és az ugyan ilyen nálunk gyártott közt.

Hát én mondjuk ott nézem, ahol lesz nagy felület amit bámulhatok, és lesz sok ser, akár zipfer, akár heineken, de akár bármely Magyar finomság, akár még egy borsodival is beérem, olyankor úgysem azt nézem.
Az eredeti hazájában készült-palackozott söröket pedig sosem lehet összehasonlítani, mondjuk a Magyarországon palackozottal. Azért ha már a heineken-t nézzük akkor a Holland sem hasonlítható össze a Magyarral, és sajnos nem azért mert a Magyar olyan jó 😊.
Szeretjük a globalizációt ugye, de azt már nem, amilyen sörök jönnek ki a gyárból a globalizáció hatására...

fishsticks
Én még mindig jobban szeretem az "ilyen" Magyarországon vagy akár külföldön készült Heinekent, mint az olyan akárhol készült Zipfert, mert mint már mondtam, nem ízlett. <#crazya> nem összehasonlításképp írtam, tapasztalatként

gabber_saviola
Azért az Ausztriában készült Zipfert még véletlenül se hasonlítsuk össze az ilyen Magyarországon készült Heinekkennel, nagyon nem az a kategória. <#smile>

Jól számolod 😊 A bulihordó nekem tényleg nem fekszik. Most is írjátok, hogy ilye-olyan technikák, meg várni kell, meg bla. Meccs nézés közben azért ez nem olyan egyszerû 😊 Egyébként nem tudom miért egyszerûbb sorba állni a cspnál, mint nyitogatni az üvegeket. Tegyük fel nézed a BL döntõt a fotelból. Melletted a hûtõtáska, benne a sör. Lenyúlsz egy kézzel, elkapod a sört, és kinyitod. Még csak le sem kell venni a szemed a meccsrõl!
Errõl jut eszembe. Nektek van tervetek, hogy hol nézitek a BL döntõt, ha már úgyis ez az aktuális most 😄

a bulihordónak az a lényege, hogy egyszerre sokan tudják használni, ne kelljen mindig üvegeket nyitogatni... buliban meg amúgy sem figyeled az árát 😄
fishsticks
Jól számolom, hogy egy üvegnyi srör (0,5l) 500 ft-ja jön így ki?! <#wow2>
annyira nem csábító, fõleg, hogy én eddig egyszer ittam életemben zipfert(józanul legalábbis), akkor sem ízlett <#shakehead>
akkor inkább ezek a nyerõk nálam, meg ezt legalább szeretem is <#bee1>
látványra sem rossz

A minihordók csapolási teknikája valóban trükkös, el kell sajátítani, de ha megvan a nyitja akkor már mûködik. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, bár én is sokaktól hallom, hogy nincsenek megelégedve vele. De ha tudod mit csinálsz, akkor bármelyik gyártó hordóját jóól megtudod csapolni 😉
Persze, hogy az elején csak a hab jön, mert valahogy ki kell hozni a sört a hordóból...az meg csak a sok szénsav miatt tudna elõjönni...Amúgy ha nagyon lassan engeded a poharadba, akkor elég korrekten kijön, viszont várni kell 😊
gabber_saviola
Interspárban van ilyen Zipfer Urtyp hordó 4 literes kiszerelésben 3990 forintért. Nekem nagyon ízlett. A csapolást már a 2. töltés után elsajátítottam.

fishsticks
...és ha megvárod még lemegy a hab?!
Nekem egyébként kedvenc sörtartóm a hatalmas fémhordó, ami tele van hatalmas jégkockákkal és benne van nagyon sok sör, utoljára 4 éve nyáron ittam ilyenbõl a Millenárison foci vb meccsnézés közben fûben fekve, csak azért mindig fizetni kellett, viszont te választhattad ki a sört a hordóból a sok jég közül, lehetett turkálni 😊

Egyetértek. Ezek a kis hordók nem teljesen ideálisak. Csak a hab jön belõlük, és várni kell egy csomót, hogy leüljön. Az meg a másik, hogy meccs közben nem is tudsz normálisan csapolni, mert arra figyelni kell <#awink> Akkor már inkább egy nagy fotel, ropogtatnivaló (mi nagyon szotyisok vagyunk, ha már magyarország <#papakacsint>) és egy hûtõláda, amiben tárolom a söröket. Csak lenyújtom a kezem, és ott a sör.

nem igazán hinném, hogy a templomban a buddhisták nagyon kíváncsiak lennének a focimeccsekre..õk ennél sokkal magasabb szinten állnak és sokkal több dolguk van az életben, mint focimeccset nézni😄
úgyhogy ilyenre ne vágyj..
Én nem igazán szeretnék budhistákkal meccset nézni 😄 Különben válaszul a kérdésedre, legfõképp otthon szoktam meccset nézni, nagyobb eseményekkor pedig, ha van kivetítõ valahol, akkor kimegyünk haverokkal és ott nézzük pár üveg sör mellett.
CaptainJack
Vicces lenne megkérdezni másnap, hogy mi is volt az eredmény?? 😄😄
A hordó nagysága tényleg elegendõ egy meccsre. De én akkor is a kocsmában focinézõs vagyok. Ti honnan néznétek amúgy legszívesebben a meccset az arénán kívül?? én szívesen nézném meg budhistákkal valami hegyi templomban. kíváncsi lennék õk hogy nézik 😊

analfa
Rövidet minek... szerintem egy 5 literes hordó 3-4 embernek teljesen ideális, még akkor is hogyha lesz hosszabítás.

Rövidet nem iszunk, mivel, akkor nem igazán tudnánk végignézni a meccset, vagy legalábbis, másnap az eredményre sem emlékeznénk 😄 Szóval marad a kisebb alkoholtartalmú sör.
CaptainJack
nekünk egyáltalán nem jött be ez a csapolgatós hordó, ha csapolja a pultos lány akkor a jó 😄 A hûtõhöz járást megoldjuk egy hûtõládával. A rövid nálunk nem igazán fogy mecs közben . 2,5 liter sör 90 perc alatt nem rossz, a hosszabbítást már nem biztos, hogy tisztán látnám 😄

analfa
Nem sokkal jöttök ki sokkal olcsóbban viszont a hangulat megfizethetetlen, ráadásul meccs közben én biztos nem járkálnék ki a hûtõhöz...

az a legkirályabb, ha veszel egy olyan hordóval😊
nem is olyan brutál drága 4400 forint egy 5 lityis adag..és ha mondjuk 1 vagy max 2 haveroddal összedobjátok, akkor szerintem még kibírható, és azért 2-2,5 liter sört meginni egy 90 perces meccs alatt, azért az nem olyan rossz..vagy én gondolom így?😄
szoktatok mellé rövidezni is?mondjuk ha otthon vagytok nem egy bárban ücsörögtök az óirás plazma elõtt😊
Nagy hordót nem szoktunk venni, pedig az nagyon feelinges egy bulin. De különben olcsóbban jövünk ki, hogyha inkább üveges Heinekent veszünk.
analfa
😛 A Heinekent mindenki szereti 😊fõleg ha saját magadnak tudod csapolgatni a jéghideg kis hordóból...

Pont ezt az amstel pulse-t akartam említeni. Nekem az a határ, az még finom, de édesebb már nem kell. Heineken-t szeretjük.
Nekem a Soproni is bejön, bár a külföldiek sokkal jobban, kisüveges amstel pulse, vagy a Heineken...
Igen valahogy a magyar sörök nagyrészt keserûek. Egyedül talán a Kõbányai nem, de az azért, mert abba csak víz van 😄 Külföldi sörök közül (ami eljut Mo-ra is) a Heineken a kedvencem, csak picit drága.