3817
Kinek, mi a kedvence?
  • Knabb
    Ilyent kaptam cimborámtól szuvenírként Olaszországból:

• geo91
    ez gyenge, ennél még a blå is erősebb :D svédek közül ezeket ittam eddig:

• marsu
    Svédországban ilyet iszunk!

• Marcell
    Bizony, sajnos itthon nagyon draga. Belgiumban a kozertben csak 1,10 EUR, szoval ha arra jarok rekesz szamra vasarolom. :)
    Ha még nem ittal ilyet, mindenkepp sporolj majd ossze valami kulonleges alkalomra.

GO GUNNERS!
  • geo91
    szívesen megkóstolnék már pár belga csodát (pl. duvel), de nagyon aranyárban van... :C
  • Marcell
    Ime az en kedvenceim:

1.

2.

3.

+1
  • Zsolti9014
    pl. a meggysör is nagyon finom, csak baromi drága.
  • jaggell
    Hát magyarországon divat csak hogy ennyire ragaszkodunk az "igazzy" sörhöz. Környező országokban majdnem mindenhol van annyi fajta sör annyi fajta plusszal hogy meg nem tudod számolni. Németországban kint volt bátyám nemérg és mondta is hogy, nagyjából azt nem raknbak a sörbe amit nem akarnak, de bármi ami kicsit is hasonlított gyümölcsre azt valamelyik fajtába beletolták.

Nem szégyen az ha valaki ilyet is iszik és biztos hogy nem gáz, én is elfogyasztok pár ilyet ha olyanom van, sőt a Borsodinak a citromos fajtája szerintem még egészen jó is
  • Zsolti9014
    mondom, én is a "sörízű söröket" szeretem. mondjuk legjobban a búzasöröket, csak drágák.

de mint ötlet, nem volt rossz a citromos, hiszen elég jó eladásokat produkált új termékként.
  • szurop
    Nálunk van egy jó kis sörbár, és múlt pénteken már nem volt náluk citromos sör, pedig régebben volt. Aztmondták hogy már nem újdonság, már nem isszák annyira az emberek hogy megérje tartani nekik.
  • Grove4
    Magyaroroszágon ez a citromossörözés csak az utóbbi egy évben hódit, de emlékszem Ukrajnában már vagy 6 éve is volt ilyen citromos sör, ettől függetlenül igaza van a kolegának (kevingold) én is inkább a standard ízt szeretem jobban, igaz, amikor olyan kedvem és állapotom van, megiszom a citromosat is. Strandon pl az jobban csúszik szerintem.
  • Zsolti9014
    igazából nincs ezzel az ötlettel semmi gond. ha valaki nem szereti, egyszerűen nem issza meg, nem veszi meg. viszont így bővülhet a fogyasztók köre, hiszen környezetemben is sok fiatal, köztük elsősorban lányok, sokkal szívesebben választják a Borsodi vagy a Gösser citromos változatát, ami ugye plusz bevételt is jelent a cégeknek.

Azzal együtt én is maradnék a hagyományos söröknél, noha néha becsúszik egy-egy másféle is.
  • lassorta
    hehe..micsoda gáz amit írsz..pont hogy tök jó, ha vannak eredeti ízesítésben valami egyéb kis mellékízzel emgáldott italok, jelen esetben sörök.nekem nagyon bejön a citromos, meg a különféle gyümölccsel ízesített sörök.több fajta van, mindet kipróbáltam már..és eszméletlen jó kis zamatos finomság..
    szóval nekem bejönnek
  • kevingold
    és milyen rossz ötlet volt ezzel elindítani ezt a citromos hisztériát.sajnos már annyi féle módon van keverve és hígítva ez a szent ital, hogy már totál elmegy a kedvem tőle.mindent manapság felgagyítanak.baromi gáz.én maradok az egyszerű eredetű sörnél A sörnél.szóval nekem semmilyen ízesítést, meg citrom, meg hígítás nem kell.nekem az az eredeti aranysárga, pár fokos hőmérsékletű habos pia kell..a többit igyák azok akiknek fogalma nincs arról, hogy milyen a minőségi fogyasztás
  • Mersant
    radler = biciklis.
    1 biciklisek altal kedvelt helyen az egyik csaposnak kezdett kifogyni a sore, es ezert limonadeval keverte, es igy arulta a bringasoknak.

• gabber_saviola
    így van bizony.

Alapsztori az a Radlertől származik (nem vágom a németet, de annyit tudok, hogy a rad az valami kerék vagy mi). Nekem is úgy mesélték régebben egy kerékpáros versenyen.
  • kamilla6666
    Hát itt biztos le leszek szavazva a véleményemmel, de én szeretem a gyümölcsös ízesítésű söröket, meg alkalmanként bele-belekortyolok sima sörízű sörbe is, de azokból nem tudnék egy egész üveggel meginni..

Én is inkább tartok egy minőséget, és inkább iszom kevesebbet, mint hogy olyasmit igyak, ami nem ízlik, vagy nem elég jó.. engem például a nyereményjátékok sem motiválnak különösebben, mert elég ritka, hogy pont olyannal lehessen nyerni, amit meg is iszok. Bár a Heineken ez alól épp kivétel, de milyen esélyem lenne, évi 1 Heineken elfogyasztásával bármit is nyerni??? :D:D
  • Csörcsike
    Én azért jobban szeretek egy szintet tartani és inkább kevesebb sört iszok ha nincs pénzem, de én nem részesített előnybe ezeket a kommersz söröket. Szerintem azokba csak csalódhat az ember. Arra én is szoktam figyelni, hogy milyen nyereményjátékot nyerhetek egy-egy sörrel és ha találok valami olyat ami igazán jó akkor azt általában meg is szoktam venni. Én nagyon rég óta Heineken-t fogyasztok. Nekem nagyon bejött az az ízvilág amit ez a sör tud nyújtani és én emiatt kitartok mellette.
  • trabiubi
    Jó, hát nyílván akkor fogok ilyesmiket venni, ha nincs pénzem minőségi sörökre (ami ugye nem a kommersz), de azért mégis kéne valami előnyhöz jutni, ha már nem olyan jó minőséget iszom. Teljesen úgy vagy vele, hogy akkor megveszem a kommersz sört, és az aktuális nyereményjátékon meg próbálok minnél több dolgot begyűjteni.
  • geo91
    ja, hallottam egyszer, hogy valami német csapos találta fel vagy 100 éve, sört és limonádét adott keverve az arra tekerő bringásoknak.
  • Grove4
    nem
  • gabber_saviola
    gúgli nélkül valaki tudja a citromos-sör legendáját?
  • Kandurex
    A citromosból a Gösser sokkal fincsiebb!
  • Zsolti9014
    Bár elméletileg a Dreher Classic az 5,2%-os, ez meg 5,0. :)
  • Zsolti9014
    nem is tudtam. akkor ezek szerint szeretem a drehert :)
  • gabber_saviola
    rendes dreher amúgy.
  • gabber_saviola
    Haverral fogadtam valamiben, aminek a tétje egy karton sör volt. Hát nem az ösönben vett egy karton fasza belga kaiser lager műanyagdobozos sört. Kegyetlen egy minőség. :D

• Grove4
    Bocs,hogy "nagyképű" vagyok. :D

Én most ilyet tolok, elég LIGHT-os, a szénsav hamar kimegy belőle.
  • geo91
    ja most nézem, hogy konya hsz-ében is van citromos borsodi :D mikor olvastam tegnap még nem volt ott, de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem
  • Grove4
    A tiédre is.
  • geo91
    felteszem az enyémre volt válasz :D
    amúgy ja, helytálló név
  • Grove4
    Én úgy hívom, citromos mosogatólé.
  • geo91
    citromosok közül még a veltins v+ citrom ízlett.
  • geo91
    hát megkóstoltam ezt a borsodi friss nevezetű okádéklöttyöt.
    a legszarabb sörkészítmény amit valaha ittam.

citromos gösser viszont kellemes nyári frissítő, azt sokszor ittam már régebben.
  • DJKonya
    Nagy kedvencem ez két San Miguel

Amúgy a magyar sörök közül a Borsodit szeretem, de ez inkább citromos üdítő lett mint sör.
  • Zsolti9014
    vajon miért, látom ám a logódat. :D
    én speciel az MTK-nak szurkolok kiskorom óta a magyarok közül, de pár évvel ezelőtt a Benjamin, Genito, Tóth Iván, stb. -féle Honvédot, meg a tavalyi Vidit is kedveltem, és ha külföldi ellen játszanak, lehet az tőlem lila, zöld, kék, piros, ha magyar, értük szorítok. ilyen sört meg még nem ittam, muszáj volt kipróbálni. :D
  • geo91
    ebből még hullarészegen sem innék egy kortyot sem :D
  • Zsolti9014
    Ugyan nem vagyok nagy Fradi-drukker, de a tegnapi meccs közben ezt kóstoltam meg, mivel nálunk most jelent meg először:

180 forint egy dobozzal, szerintem ebben az árban a legjobbak közt van, nagyon ízlett, és még a csapatot is támogattam 3x5 forinttal. :)
  • wahquarch
    Vannak lehetőségek különböző nyereményjátékokon részt venni, más más sörökkel is, de talán itt vannak olyanok amikért megéri játszani. Jobb szeretem az ilyen élmény dolgokat, mint a tárgynyereményeket pl..
  • trabiubi
    A citromos sör nem sör. Ennyi ;) Ez sör citromlével, esetleg. Az ízesített sörök meg általában (legalábbis minőségileg) nem ízesítettek, hanem gyümölcsből vannak.

Én személy szerint maradok a kommersz pilseni söröknél. A hollandusok nagy nemzeti itala viszont egészen kedvencem lett nekem is. Régebben nem szerettem annyira, de mostanában eléggé iszom. Pláne, hogy annyi nyereményjátékuk van az elmúlt években, hogy még meg is éri ezeket a kupakokat gyűjteni :)