A SÖR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Magyar sörgyárak közül egyedül a pécsi ami félig Magyar tulajdonban van a többi már mind külföldi kézben van tudtommal. Például a Heineken Hungária, de ilyen a Borsodi sörgyárak is, pedig annak sokkal Magyarosabb a neve, erre azt hinnéd hogy...pedig nem.
analfa
Szerintem ebben semmi meglepõ nincs hogy nincs magyar kézben magyar sörgyár..., szinte mindennel ez van miért pont ez lenne a kivétel. Én már elég rég ittam Kõbányait, nem véletlen, nem tudom milyen lehet az új Kõbányai de szerintem nem sokkal jobb a mint a régi.
Én inkább a kevésbé keserûeket szeretem....

peteemol
most komolyan. szerinted van még bármi ami teljesen magyar lenne?

Amúgy meg teljesen mindegy hogy kinek a tulajdonában van, az a fontos hogy kik csinálják és hogyan, no meg hogy mibõl.

magyarok is tudnak gagyi sört csinálni ahogy a külföldiek is (pl amcsik legendásak arról, hogy képtelenek normális sört csinálni 😉)

én is azt hittem hogy magyar a kõbányai..de hogy még külfüldi is és szar is?😄 dreher am sztem is rossz ízû :s
Azta, Én azt hittem, hogy legalább a Kõbányai magyar sör. De ezekszerint már nincs is eredeti magyar sörünk, mert mindegyik külföldi tulajdonban van. De ha már a Dreher sörgyárak csinálja, akkor inkább Kõbányait veszek, mint azt a drága, rossz ízû Drehert.
én is megiszom ha nincs más, de szivesebben iszom sopronit vagy ászokot, dreher esetleg...<#buck>jobb idõkben pedig heineken a menõ 😄<#vigyor2>
A kõbambi mióta új? Mióta megvették az Afrikaiak?!
"A Kõbányai Sör a magyar sörpiac egyik ismert márkája...
Európaszerte szokás volt, hogy a gyárak városukról nevezik el „alapsörüket". Így kapta 1948-ban a Kõbányai Sörgyár „alapsöre" a Kõbányai Világos nevet. A Kõbányai Sörgyárat 1993-ban megvásárolta a South African Breweries (Dél-Afrikai Sörgyár), mely 1997-óta Dreher Sörgyárak Zrt. néven mûködik."
Ettõl eltekintve is megiszom egyébként, de nem nevezném kifejezetten jónak <#finom>.
én ászok, dreher, soproni, néha szalon.
csak ritkán iszom külföldi söröket.

ha otthon/haveroknál van sörözés akkor is dreher a legsûrûbb, de olyankor viszonylag sokszor csúszik be heineken vagy foster's. esetleg budweiser.
gabber_saviola
azt a díjas dolgot csak bedobtam, mert olyan menõ.

amúgy tényleg nem olyan gáz az új Kõbányai.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

fishsticks
díjat egyébként nagyon sok olyan termék is kap, aminek igazából nem kéne, ilyen a Kõbányai is... szerintem
de az Oscar díj is ilyen a filmeknél, vagyis hasonló, le van zsírozva elõre, hogy kik kapják...

fishsticks
Szerintem is jobbak az általad felsorolt sörök, de magyarokból is fogyasztok ha kevés a pénzem, nagy mennyiségnél számít az 50-100 huf/sör 😛 vagy kocsmában még több...
de tény, hogy mondjuk Zloty-t vagy Heineken-t iszom.

Hát nem tudom a magyar sörök közül a dréher az jjo de amikor mondjuk szükén állok az anyagiaknak akkor jöhet arany ászok de köbányait az biztos hogy nem iszok.
gabber_saviola
nem nevezném "ilyennek" a Kõbányait, közel sem olyan színvonal már.

"A Kõbányai minõségét a nemzetközi gyártói tapasztalat, valamint szigorú technológiai és minõségi elõírások garantálják, melyet 2008-ban és 2009-ben is aranyéremmel díjazott a Monde Selection nemzetközi minõségértékelõ versenyen a szakmai zsûri."

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
Arany Ászokot, Dréhert, Kõbányait és Borsodit simán fogyasztok. Egyedül a Sopronit nem, az nem jön be.

Hát ilyen Borsodi meg Kõbányaiból köszönöm, de nem kérek 😄 Inkább valami külföldi sör, itthoni változatát iszom. Pl.: Heineken, Gösser vagy HB. Igaz Magyarországon gyártják õket, de akkor is eredeti recept alapján készülnek, és így jobbak, mint az eredeti magyar sörök.
fishsticks
Itthon "divatos" söröket nem isztok?!

A Staropramen az nagyon jó sör, és simán megéri az árát, én szoktam is veszegetni belõle ha úgy jön ki a lépés, az a 250 forint az nem összeg érte. Az meg hogy a hazájában jóval olcsóbb, ez sajnos minden sörrel így van 😉. A Magyar sör meg itthon olcsó, bár azt kétlem hogy sok más országba importálnak a mi söreinkbõl<#szomoru1>.
Amugy meg szerintem a belga sörök is nagyon jok szotkak lenni igaz azoknak az ár kategoriájuk is már joval magasabbak mint a cseh sörökkéde viszont azért egyet kettõt szerintem meglehet venni havonta föleg ha Lefferõl van szo 😄
Elvileg úgy van, hogy a jó sörökbe nincsen kiemelkedõen magas alkoholtartalom, mivel az azt jelentené, hogy túl sokat érlelik.
Staroprament lehet kapni a tescoba. Persze nem olcsón. Kint az kb. 120ft-nak megfelelõ koronába kerül. Itthon 250 forint körül van.
fishsticks
Sörökre: én egyszerû gyerek vagyok 😄 maradok a 200-300 HUF közötti söröknél, ennél drágábbat ritkán iszom, de múltkor pl belekóstoltam két bajor sörbe, mindegyik 2 euro körül volt és mind helyi (rodingi) sör volt, itthon nem kaphatóak biztos, pedig mindkettõ mennyei volt, az egyik 6,9 %-os <#vigyor2> a másik lájtosabb fajtából való... nevükre nem emlékszem.
Amúgy milyen videóról van szó?

Hát én sajnos nem cseh heinekent nem ittam de ittam már németet s az nagyon jo volt.Más ize volt igaz mint annak amit itt lehet kapni de annyira nem volt jobb hogy megérje állandoan oda utazni.Amugy nekem eddig a cseh sörök közül a Staropramen tetszett meg 😄
Nekem van egy kedvenc söröm, amit még Csehországi utazásom alatt ittam. Starobrno a neve és Brno városának a söre. Eddigi legjobb sör amit ittam, nagyon ízlett, és gyönyörû aranyszíne volt. Pedig ott ez olcsó sörnek számít. Más sört megse iszok már, csak sajna ilyet nem forgalmaznak Magyarországon. Olvastam, írtátok lejjebb, hogy egy másik országban, mondjuk egy Heinkekennek más íze van. Ivott már valaki cseh Heinekent? 😊 Csak kíváncsi lennék, hogy az milyen.
A Milan-os videóját én is láttam az arcnak nemrég. Nagyon hangulatosak azok a részek amikor a nézõtéren nyomatják a témát. Nagyon bejön az a stadion... és hogy mennyi szemét maradt ott az esemény után, kemény <#szomoru1>.
hamotar
Megnéztem a közvetitést és eléggé jo volt a kocsis utazása Hajdu B.-nek, szivesen lettem volna a helyében :p

analfa
😛 Én is megtaláltam! Hajdú B-t még a vulkán sem állítja meg. 😛

CaptainJack
Szerintem ez nem vetne olyan jó fényt rá. De érdekes lenne a kommentár, gondolom akkor nem tudna pártatlan maradni, úgyis kijönne , hogy melyik csapatnak szurkol. Az a kocsis utazás érdekes lehetett.

Kijött a következõ része a Hajdú B. blognak! A Milan meccsen kommentál éppen. És a sztrájk miatt kcosival voltak kénytelenek menni, így egy egész izgalmas út kerekedett ki belõle 😊
hamotar
Biztos lesz folytatása Hajdú B. videoinak hisz tavaly is elég sok jot hallottam roluk s nem hinném hogy ennyivel beérnék.

analfa
Hát igen én is el tudnék képzelni egy ilyen munkahelyet!! 😛 Elég szerencsés hogy ilyen melója van! Egyébként Jack biztos hogy lesz még Hajdú B. videó... tavaly is volt egy csomó szám szerint nem tudom mennyi de nem hiszem hogy az idén kevesebb lesz.
Én megnéznék egy olyan felvételt is szívesen Hajdúról hogy enyhén kapatosan sörrel a kezében 😛 szerintem poén lenne

Szerintem a legnagyobb buli így végigutazni európán. Ráadásul még fizetést is kap érte. Én örülök, hogyha össze tudok gyüjteni egykis pénzt egy Európa túrára 😊 És nem is õ vezet így végigbulizhatja az utat egykis sörrel 😄
CaptainJack
Biztos lesz még pár rész. Gondolom biztos folytatják, szerintetek nem lehet unalmas egy idõ után folyamatosan utazni meccsrõl meccsre?

Eddig három videó van hajdú B.-vel, ahol bevezet minket a kulisszák mögé. Ez volt tavaly is, akkor 13 részes volt asszem. Remélem azért lesz még pár rész belõle, mert nagyon érdekeseket mond.
monkeymajom
trabiubi korábban már erre konkrétan én adtam választ....de lásd kivel van dolgod és ne kelljen kb 4 hozzászólást vissaugranod leírom most is....igen ez a tavalyi heinekenes hacacárénak a folytatása egybekötve a bl-el és Hajdú B-vel és a nyereményekkel..na meg a kihagyhatatlan sörrel!

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

a tavalyi mulatságnak a folytatása megy idén is, nem? 😊 legalábbis én úgy tudom, hogy ez hasonló.

Rubenvagyok
Hidd el mindegyiknek kicsit másabb az íze! És azt is észre lehet venni hogy mennyire használják a csapot és milyen sûrûn tisztítják. Vannak ilyen apróságok.

analfa
igazából addig amíg jófajta a nedû benne addig nekem majdnem mindegy hogy dobozos, üveges, vagy esetleg csapolt.

Rubenvagyok
Ízlések és pofonok!
Van olyan, hogy sokkal jobban esik a csapolt mint a dobozos v. üveges, de ez fordítva is igaz.

monkeymajom
otthon ezt a módszert jó bejátszani...de monjuk egy kocsmában vagy valahol egy bulin..nem hiszem,hogy azzal az cuccal mászkálsz a zsebedbe 😊
faember, tavaly is volt ilyen bl-es heinekenes mulatság.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Volt ilyen valaha? Most csak ilyen kódbeküldõs van. Valahol a dobozán elvileg rajta van a kód, amit neten be kell regisztrálni.
Ez a sörcsapolós dolog nem rossz, csak erre pénzt kiadni szerintem felesleges. Inkább veszek egy tálcányi dobozos sört abból a pénzbõl 😊
analfa
És ott nem lehet kapni ilyen kaparós jegyet amivel lehet nyerni a heinekennél?

Rubenvagyok
Felénk van egy kocsma ahol, lehet kölcsönözni sörcsapot meg mellé vehetsz sörös hordót. Na ez egy kicsit jobb mint az 5 literes party hordó😄 De abból is vannak spécik amihez vannak külön csapolók.

Erre van egy jó megoldásom <#vigyor0>: Nyisd ki az üveget, tölts ki egy fél pohár sört, és iszogasd azt. Addig az üveget vissza lehet zárni az erre alkalmas célszerszámmal <#kacsint>
De az nagyon lassú lehet, ha mire megiszod az üveget, addigra elszáll a szénsav <#hehe>

kakkala
Mer rossz lesz tõle az íze?Nem tudom én nem vettem még észre különbséget a hordós és az üveges sör között.Azt hagyjuk meg mondjuk hogy az igazi a kocsmában csapolt sör😉

A hordó sok minden miatt nem jó, ez már ahogy látom régebben ki lett tárgyalva. Ha már csapolásról van szó, akkor inkább egy jó kocsmában, jó kocsmárossal. És ott normális hordókban tárolják a sört, és nem lesz olyan rossz íze tõle.
monkeymajom
plusz!!!! van benne szénsav!!!! én emiatt nem szeretem a fél literes dobozokat,üvegeket mert én nem vedelem a sört hanem szépen lassan iszom és ízlelgetem. Mire az üveg végére érek a szénsav elszáll...és ugye nem Guiness-t iszik mindenki😛
A partyhordóban még az utolsó kortyban is sok szénsav van.
De az biztos,hogy most egy ideig nem kísérlem meg újra ezt a vedeléses manõvert:S

kakkala
Hát nem csodálom azért egy hordóba nem kis mennyiség van😊 Azt szeretem a hordóban hogy megmarad a csapolás feelingje😊 Meg szerintem az tovább hideg marad mint egy sima üveg.

monkeymajom
körülbelül nálunk is ez volt. Bár én inkább örültem,hogy együtt a banda...na meg az a sok sööör!😊
A meccs nekem csak aláfestõ zeneként ment mert kicsit többet sikerült meginnom,mint a többiek. Azt a partyhordó heinekent majdnem én hugyoztam ki mindet.Most csak vizet kívánok :|

Nah tegnapi meccs alatt legurult pár üveg. Úgy kb volt ott mindenféle, de a 3. után már teljesen mindegy volt. Sárga volt, habos, akkor már rossz nem lehet 😊 Mondjuk azt az ínycsiklandozó palackba töltött fekete sört kipróbáltam volna.
Azt egészen baráti áron vetted. Különben az Amstel, vagyis az Amstel Pulse is a Heineken Sörgyárakhoz tartozik, így hasonló lehet az ízvilága. Vagy a sima Amstelt külföldrõl hozzák? Mondjuk ennyi pénzért nem hinném, hogy külföldrõl hozott sör lenne.
gabber_saviola
interspárban 139 a dobozos amsztel, vettem is 2 kartont.<#vigyor2>