A SÖR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, ha már itt a soproniról van szó, meg kell osztanom veletek, hogy a héten voltunk egy budapesti szórakozóhelyen a barátaimmal, ahol üveges sopronit vettem, és a kupakjában benne volt, hogy még egy üveggel nyertem. Ennek örömére úgy, de úgy berúgtunk, hogy jajjj...
Vicces, mert egyébként heinekent szoktam inni, de most soproniztam 😄 A sors....😄
egy baj van a szõke vízparttal, vagyis a meleggel, hogy nagyon hamar felmelegszik az a drága finom sör, úgyhogy hûtõtáska és jégakku nélkül nehogy elindulj a partok habjaira..szóval a sopronit bepakolhatod és szigorúan hûtõfelszerelés..
nagybek
a sopronit én is nagyon szeressem, most a szõke ciklon a nagy kedvenc, jön a meleg, vízpart, nincs is jobb ennél

morleone
azért álljunk meg egy szóra, szerintem többen is vitatkoznának a citromos gösser sör voltával! 😄 az én kedvenceim az idei nyáron: soproni 1895 meg az arany ászok! 😄 de mostanában egyre inkább a soproni... 😊

Hoegaarden - nalam a No. 1 😊 ezen kivul a csehek: Pilsen, Kozel, Budvar

gabber_saviola
biztos vagy benne, hogy a feketének van 90-es mellbõsége? 😊

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

vizes
<#papakacsint>

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

ebben a videóban megvan a kívánságod!
Fekete hajú nõ, 90es mellbõség. és még sört is reklámoz!

Nagyon sunáznám!

vizes
Ja. Jó társaság egy 90 mellbõségû fekete hajú nõ, a jó hely... azt a fantáziádra bízom. Ha a nõ még a sört is szereti akkor telitalálat.
A meccs tõlem ki is maradhat, nem tetszenek az izzadó, szaladgáló bácsik.
<#vigyor2>

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Egy jó meccs mellé egy jó sör dukál egy jó helyen jó társasággal. Kell ennél több? 😄
Zsolti9014
ott botlottam bele én is.

Viszont a Valentins tényleg finom, hoztam belõle 2-t.

Hajrá Magyarország!

Krezga
Én tecsóban Gaymers cidert vettem egyszer próbaképpen, az nagyon nem volt bejövõs. Bulmers-t itthon még nem láttam, amit kóstoltam, azt Írországból hozták még anno, de én inkább azt mondom, hogy maradok a söröknél😊
gabber_saviola
kóstoltam már, de nem az én ízvilágom. nem mondom, hogy rossz, de napi fogyasztásra nem tudnám elképzelni.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
Ezt a Peronit láttam tegnap az interspárban, gondolkoztam rajta, de aztán mégsem vettem.

vizes
Ennyi. Ízlések és pofonok. Egyébként szerintem ebben az esetben is igaz, hogy nem mindegy milyen minõséget iszol.

Mersant
haverom angliaban el, o is hoz mindig. bulmerst is, de mivel nekem ezek nem jonnek be, nem jegyeztem meg melyik miert nem izlett, csak azt tudom hogy az osszeset megkostoltam es nem az en vilagom.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

vizes
Szénsav nulla? Én Dublinban ittam nagyon kellemeset, dobozost és csapoltat is. Sok szénsav volt benne és az íze is finom volt.
Ez volt az:

egy ilyet volt szerencsém meginni, jóféle (megérte az 500ft-ot)

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Mersant
en kostoltam es zserintem igen szar, viszon van 1-2 haverom akik szeretik. szensav benne 0. kb. olyan mint 1 nagyon lightos almabor.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Zsolti9014
Jut is még eszembe: múltkor a gazdaságos hipermarketben a söröket vizitálva leemeltem a polcról egy olyat, amilyet még nem kóstoltam. Nézegettem, majd azt olvastam rajta: almabor. Gyorsan vissza is tettem, majd hazaérve utánanéztem: az almabor inkább almasörnek nevezhetõ (cider), hiszen a sörhöz hasonló technológiával készül, csak éppen almából. Kíváncsivá tett. Esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Kóstoltátok már?

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Ez nálam kipróbálás tárgya kell, hogy legyen. Az Edelweisst nagyon csípem, de az ára kissé borsos, a Paulaner nagy kedvenc, de még drágább.
Tavaly 129-ért volt szûretlen búzasör az Ilzer márkából, nagyon élénk, frissítõ hatású volt a nyáron. De ha ez a Valentins tényleg jó, akkor semmi akadálya, hogy rendszert vigyek a búzasör-fogyasztásba. Mostanában valahogy sokkal jobban esik a búza, mint a sima, de ritkán jutok hozzá az árak miatt.

A múltkor pedig egy ilyet sikerült tesztelnem:

Eléggé nagy csalódás volt számomra, hiszen nem olcsó (0,33-as volt valami 300 Ft körül), de mivel olasz nedût még nem kóstoltam, gondoltam ezt kipróbálom. Igen keserû íze van, amelyet a kukorica kölcsönöz neki, mentségére legyen mondva, nem titkolják, hogy van benne. 😊 És legalább nem volt vízízû. Egy kóstolást megér, de többször nem veszek.

Hajrá Magyarország!

gabber_saviola
Valentins Weißbier

Nem különösebben elterjedt búzasör, de aki meglátja a boltok polcán, emeljen le vagy 4 ampullát ott helyben! De frankón, mégcsak árban sem basz a földhöz. Kb. 200 pengõt kóstál egy dózis, vaníliaszínû doboza bicska nélkül is könnyûszerrel kiszúrható. Ezt a sört a mennyei mannához tudnám hasonlítani: kicsit édeskés, de nem eltúlozva, selymes, ugyanakkor karakteres, telt ízû, meg kellemes banános utóíze is van. Nagyon finom. Nem kell matematikusnak lenni, hogy az ember rájöjjön: ha árban, ízben és minõségben is odabassza az Edelweiss-t, vajon melyiket éri meg megvenni? Hát persze: az Edelweiss-t, ezt a Velentinsz akármit úgysem ismeri a kutya se, presztízs nincs hozzá mellékelve... Tökéletes sör, hibátlan matéria.

gabber_saviola
én ez miatt kóstoltam, és nagyon bejött

"....Nem különösebben elterjedt búzasör, de aki meglátja a boltok polcán, emeljen le vagy 4 ampullát ott helyben!..."

Krezga
Ez nekem valahogy nem nagyon jött be.
Grove4
Hali
A Heinekennek mi is a mottója?

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

gabber_saviola
Valentins Weißbier dobozos 0,5-õs 275 forint az interspárban.

Panchoo
nagyon jó ez az oldal, amit mutattál, nagyon büszke vagyok, hogy a magyar sörök ennyire jól szerepeltek és ilyen szuper sikereket értek el. remélem még ennél is komolyabb sikereket fognak elérni..még több sört fogok ezek után írni..

Azért a heineken ahogy elnéztem szép érmet szerzet.Azt nem gondoltam volna hogy az aranyászok is megnyeri az aranyérmet.A dréher-t simán megértem mert tényleg jo sör és kilencedik éve nyeri egyfolytában a versenyt😊
hát igen eléggé nem csoda a mai helyzetben hogy nincs magyar kézben egy magyar sörgyár sem, mivel valjuk meg öszintén nem nagyon támogatja az állam a magyar gazdaságot s igy külföldi kézbe kerül lassan minden:S azért akik megvették a sörgyárakat legalább kezdenek jobb minöségü sört gyártani s igy vmilyen szinten marad magyar sörnév is azért a piacon.Szivem szerint általában azért heinekent iszok meg vagy egy Beckset de magyar sört annyira azért nem.
A Magyar sörgyárak közül egyedül a pécsi ami félig Magyar tulajdonban van a többi már mind külföldi kézben van tudtommal. Például a Heineken Hungária, de ilyen a Borsodi sörgyárak is, pedig annak sokkal Magyarosabb a neve, erre azt hinnéd hogy...pedig nem.
analfa
Szerintem ebben semmi meglepõ nincs hogy nincs magyar kézben magyar sörgyár..., szinte mindennel ez van miért pont ez lenne a kivétel. Én már elég rég ittam Kõbányait, nem véletlen, nem tudom milyen lehet az új Kõbányai de szerintem nem sokkal jobb a mint a régi.
Én inkább a kevésbé keserûeket szeretem....

peteemol
most komolyan. szerinted van még bármi ami teljesen magyar lenne?

Amúgy meg teljesen mindegy hogy kinek a tulajdonában van, az a fontos hogy kik csinálják és hogyan, no meg hogy mibõl.

magyarok is tudnak gagyi sört csinálni ahogy a külföldiek is (pl amcsik legendásak arról, hogy képtelenek normális sört csinálni 😉)

én is azt hittem hogy magyar a kõbányai..de hogy még külfüldi is és szar is?😄 dreher am sztem is rossz ízû :s
Azta, Én azt hittem, hogy legalább a Kõbányai magyar sör. De ezekszerint már nincs is eredeti magyar sörünk, mert mindegyik külföldi tulajdonban van. De ha már a Dreher sörgyárak csinálja, akkor inkább Kõbányait veszek, mint azt a drága, rossz ízû Drehert.
én is megiszom ha nincs más, de szivesebben iszom sopronit vagy ászokot, dreher esetleg...<#buck>jobb idõkben pedig heineken a menõ 😄<#vigyor2>
A kõbambi mióta új? Mióta megvették az Afrikaiak?!
"A Kõbányai Sör a magyar sörpiac egyik ismert márkája...
Európaszerte szokás volt, hogy a gyárak városukról nevezik el „alapsörüket". Így kapta 1948-ban a Kõbányai Sörgyár „alapsöre" a Kõbányai Világos nevet. A Kõbányai Sörgyárat 1993-ban megvásárolta a South African Breweries (Dél-Afrikai Sörgyár), mely 1997-óta Dreher Sörgyárak Zrt. néven mûködik."
Ettõl eltekintve is megiszom egyébként, de nem nevezném kifejezetten jónak <#finom>.
én ászok, dreher, soproni, néha szalon.
csak ritkán iszom külföldi söröket.

ha otthon/haveroknál van sörözés akkor is dreher a legsûrûbb, de olyankor viszonylag sokszor csúszik be heineken vagy foster's. esetleg budweiser.
gabber_saviola
azt a díjas dolgot csak bedobtam, mert olyan menõ.

amúgy tényleg nem olyan gáz az új Kõbányai.

fishsticks
díjat egyébként nagyon sok olyan termék is kap, aminek igazából nem kéne, ilyen a Kõbányai is... szerintem
de az Oscar díj is ilyen a filmeknél, vagyis hasonló, le van zsírozva elõre, hogy kik kapják...

fishsticks
Szerintem is jobbak az általad felsorolt sörök, de magyarokból is fogyasztok ha kevés a pénzem, nagy mennyiségnél számít az 50-100 huf/sör 😛 vagy kocsmában még több...
de tény, hogy mondjuk Zloty-t vagy Heineken-t iszom.

Hát nem tudom a magyar sörök közül a dréher az jjo de amikor mondjuk szükén állok az anyagiaknak akkor jöhet arany ászok de köbányait az biztos hogy nem iszok.
gabber_saviola
nem nevezném "ilyennek" a Kõbányait, közel sem olyan színvonal már.

"A Kõbányai minõségét a nemzetközi gyártói tapasztalat, valamint szigorú technológiai és minõségi elõírások garantálják, melyet 2008-ban és 2009-ben is aranyéremmel díjazott a Monde Selection nemzetközi minõségértékelõ versenyen a szakmai zsûri."

gabber_saviola
Arany Ászokot, Dréhert, Kõbányait és Borsodit simán fogyasztok. Egyedül a Sopronit nem, az nem jön be.

Hát ilyen Borsodi meg Kõbányaiból köszönöm, de nem kérek 😄 Inkább valami külföldi sör, itthoni változatát iszom. Pl.: Heineken, Gösser vagy HB. Igaz Magyarországon gyártják õket, de akkor is eredeti recept alapján készülnek, és így jobbak, mint az eredeti magyar sörök.
fishsticks
Itthon "divatos" söröket nem isztok?!

A Staropramen az nagyon jó sör, és simán megéri az árát, én szoktam is veszegetni belõle ha úgy jön ki a lépés, az a 250 forint az nem összeg érte. Az meg hogy a hazájában jóval olcsóbb, ez sajnos minden sörrel így van 😉. A Magyar sör meg itthon olcsó, bár azt kétlem hogy sok más országba importálnak a mi söreinkbõl<#szomoru1>.
Amugy meg szerintem a belga sörök is nagyon jok szotkak lenni igaz azoknak az ár kategoriájuk is már joval magasabbak mint a cseh sörökkéde viszont azért egyet kettõt szerintem meglehet venni havonta föleg ha Lefferõl van szo 😄
Elvileg úgy van, hogy a jó sörökbe nincsen kiemelkedõen magas alkoholtartalom, mivel az azt jelentené, hogy túl sokat érlelik.
Staroprament lehet kapni a tescoba. Persze nem olcsón. Kint az kb. 120ft-nak megfelelõ koronába kerül. Itthon 250 forint körül van.
fishsticks
Sörökre: én egyszerû gyerek vagyok 😄 maradok a 200-300 HUF közötti söröknél, ennél drágábbat ritkán iszom, de múltkor pl belekóstoltam két bajor sörbe, mindegyik 2 euro körül volt és mind helyi (rodingi) sör volt, itthon nem kaphatóak biztos, pedig mindkettõ mennyei volt, az egyik 6,9 %-os <#vigyor2> a másik lájtosabb fajtából való... nevükre nem emlékszem.
Amúgy milyen videóról van szó?