3817
Kinek, mi a kedvence?
-
#2296 Végre szabin vagyok:)
Amúgy a sör romlandó természetesen, főleg a házi készítésűek, meg a kisüzemiek járnak le hamar. Meg persze nem véletlen az sem, hogy sötétített üvegben van a legtöbb.
Adelsburgot már én is kóstoltam, nem nagy cucc.
Ami talán az eddigi legrosszabb söröm volt, ezt a pennyben vettem, mivel kellett a gyűjteménybe: Frisch Fassl (zöld, szürke szín dominál a címkén). Konkrétan meg sem bírtam inni. -
#2295 Pedig azt hittem a sör nem romlandó, de gondolom tévedtem. az biztos, hogy nálam nem maradt volna meg 2 évig a lejárat után Nem kostoltam még ezt a sört, de nem is fogom ezután sem az biztos, inkább kibontok egy jól megérdemelt Heineken üveget, készülve a hétvégi lazításra. Végre péntek délután van, el sem hiszem -
geo91 #2294 egy két éve lejárt adelsburg :D amellett hogy ízre is furcsa volt, fél napig tartó cifrafosás lett az eredménye...
-
#2293 A Coronita és a Miller nekem sem nyújtott olyan hű de nagy élvezetet, nem hagyott bennem különösebb nyomot, pedig sokan mondják hogy milyen finom. A Heinekennel is így vagyok, finomnak az is finom, de inkább maradok a Soproninál (bulikon azt szoktam inni).
Egyébként kinek melyik volt a legrosszabb söre amit valaha ivott? :D -
pe2oh #2292 Én nem ittam még Staroprament, de mindenképp pótolom ha ajánljátok. Én még csak most kóstolgatom a sörök világát, kissé szomorúnak tartom, hogy honos termékek közül nincs valóban ízletes különleges minőség, illetve, hogy kizárólag világos sörrel próbálkozunk.
Ha külföldi sörről van szó nem értem miért olyan felkapott a coronita, illetve a tequilás sör. Tudom más kategória, de nekem ízlésvilágilag egy Heineken is jóval többet ad... -
#2291 Na, megittam :) Tényleg kellemes íze van, jól esett így este, bár nyári estéken lesz majd az igazi szerintem :) -
geo91 #2290 a staropramen egy nagyon fasza sör, én imádom! -
#2289 Szerintem a Staropramen kellemes sör. Amiket eddig kóstoltál az mind más típusú volt. A Staropramen szerintem a kategóriájában (szerintem!!!) jónak számít. De nem lehet összehasonlítani pl az Edelweiss-vel hiszen ez búzasör. -
#2288 Sziasztok!
A Staropramen nevű sörrel van tapasztalata valakinek? Ma vettem, este elkortyolgatom, nem ittam még ilyet. Nemrég kezdtem el ismerkedni az import sörökkel, eddig nem sokat próbáltam még. Azthiszem ennyi: Budweiser, Edelweiss, Salitos (tequila és mojito ízű), Miller, Coronita.
Ahogy megkostóltam az 1. minőségi sört, rá kellett jöjjek, hogy sokkal jobb meginni 1-2 üveggel minőségiből, mint 6-8 "hagyományost" :) -
deák9 #2287 Gösser citromos sör nálam a best, persze a Heineken mellett, az autós reklámoknál szerintem csak a sörös videók a legfeelingesebbek :) -
#2286 Mi anno a pécsiben voltunk gyárlátogatáson. Ott nem volt kóstolás (újabb ok, hogy elmenjek a Guinness gyárba :D) Ja, meg a kőbányai sörmúzeumban is voltam nem rég. Nekem pl akkor esett le, hogy a Dreher is oda tartozik. ^^"
Egyébként, hogy a témánál maradjunk nagyon szeretem a Guinnesst és a belga gyümölcsös söröket (van is egy-két jó hely a környékünkön), a "hagyományosak" közül pedig a már általad is említett Heineken mellett nekem még a Gösser az, ami labdába rúghat. :P -
#2285 Mind egyedi, Japántól kezdve mindenhonnét vannak (mármint nem import, hanem konkrétan ott vették, de persze vannak importok.). -
geo91 #2284 az komoly, nekem csak ennek a tizede a meccsiség, de azok mind egyediek és különlegesek. (kőbányai, borsodi és társai nem játszanak... :D) -
#2283 az összes egyedi, vagy vannak egyfajták is? D: -
#2282 Én 1-2 hete pakoltam el olyan 250-300 üveget helyhiány miatt. -
#2281 Huhh. Akkor nincs baj. -
geo91 #2280 persze, hogy üresek voltak :D -
#2279 Ha jól értettem akkor üresek voltak az üvegek.
Add Uram, hogy üresek legyenek!!!
Tele üveggel ilyen nem történhet meg!!!
-
geo91 #2278 tragédia történt... :( leesett néhány üveg a gyűjteményemből a szekrényem tetejéről és az edelweisses illetve az oberdorfer üveg eltört... :S végül is nincs nagy gond, ezek még a könnyen beszerezhetőek. :D ha a svéd vagy orosz üvegeim egyike tört volna össze már mérgesebb lennék. -
Nyami :P -
#2276 ezt igencsak kipróbálnám! :) -
#2275 Onnan nem is biztos, hogy kiderül, legfeljebb az, hogy melyik cég gyártja, ami esetünkben a Heineken, ami túl sok meglepetést bizonyára nem okoz Kiskoromban - mármint úgy kiskoromban, hogy sörivói pályafutásom kezdetén - egyébként én is németnek hittem a neve alapján, de végülis egyre megy, a németalföldi sörök is vannak olyan jók, ha nem jobban, mint a németek.
Az olcsó importsörök terén meg asszem egyetértünk, nekem volt szerencsém találkozni olyannal, mikor éppen a gazdaságos sörözés irányába tettem tapogatózó lépéseket, amelyik a szénsavas víztől csak a színében különbözött, mert íze az nem is volt semmi... Úgyhogy pár ilyen bukta után inkább visszatértem a megbízható márkákhoz -
#2274 holland -
kamilla6666 #2273 Ne is mondd, én egyszer jártam már a borsodi sörgyárban, hatalmas élmény volt! Szerintem így is tökéletesen alkalmas a gyár látogatók fogadására.
Egyik ismerősömnek pedig volt szerencséje a pécsi sörfőzdében dolgoznia egy nyár erejéig, mint diák... műszak végére mindig be volt csiccsentve... :)
A Heineken én is szeretem egyébként. :) De ne nézzetek butának, a Heineken az nem német sör? Nincs előttem egy üveggel sem, nem tudom honnan származik... :) -
blazsa #2272 Nekem életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor a Guinness sörgyárt végigjártam. Meg lehetett kóstolni a fajtáit, a különböző fázisok között is, annyira vagányul meg van csinálva. Itthon kíváncsi lennék milyenek a sörgyárak. Szerintem baromi nagy businesst lehetne csinálni belőle, ha szépen kicsinosítanánk a gyárakat és beözönlene a diáksereg.
Egy Heineken gyárat is szívesen meglátogatnék, főleg Hollandiában Nagyon nagy élmény lehet az tuti. Inni is imádom a sört, de érdekel az is, hogy hogyan készítik.
Kedvenceim: Heineken, Borsodi, barna sörök -
zdlr #2271
9% -
#2270 ez biza így lehet, bár még nekem nem adatott meg az, hogy rendes főzdében, vagy ilyesmi helyen igyak.
ennek ellenére a kedvenc söreim túlnyomó része nem hazai gyártmány. persze-persze, pl. a Carlsberget, ami 190 forintért szerintem simán a legjobb, Szerbiából hozzák hazánkba. :D
De pl. a Paulaner, meg a hasonló szűretlen búzák nagy része az eredeti hazájából érkezik, viszont nem is olcsó. de finom. meg a kisüveges méregdrága belgák... :)
meg is kívántam. -
#2269 -
#2268 Importsör kérdés tényleg kényes. Bizony vannak sörök, amiket ha üvegkészre főznek, az említett tárolóeszközt meg is töltik, már sokat veszít a sör minősége. Életem legjobb sörét Bayernben ittam (aki nem tudná Németország innenső sarka). Lementünk egy pincébe, még majdnem gyerek voltam 17-18 éves, de már sörivó. Megittam ott egy majdnem teljesen szűretlen igazi német barna sört. Anyám babfőzeléke híg leves volt ehhez képest. Nos nem gondoltam volna, hogy egy korsó sörtől olyan szinten berugok, hogy másnapig fel se tudok kelni, de megtörtént. Nem szégyenlem, gyenge voltam. A lényeg, az ilyen sörök olyanok, mint a magyar borospincék. Üvegben már másolat a tárgyfolyadék.
Ellenben nem rossz! Más, de nem rossz. Iszom nap mint nap: a fisfos import söröket. ÉS JÓK! -
#2267 bocsáss meg vizes a trollkodásomért, de honnan tudod, hogy milyet hugyozik???? :D:D:D
Viccet félretéve, mert sörrel nem viccelünk!!!!!!!!!!!, COOLancs-nak nyilván nem fejlődött még ki rendesen a sörkultúrája és azért állít ilyeneket, meg az is egy érdekes kérdés hogy egy sör mitől lesz import egy sör esetében mi számít, a recept, vagy hogy hol gyártják, számít az is, hogy a komló az import-e? Vagy sorolhatnám még... Egy sört ne az alapján ítéljünk már meg, hogy honnan jött vagy hogy hol gyártják... Sokkal inkább az íze alapján... vagyis szerintem... Ha nagyon kategorizálni akarjuk, akkor meg inkább a gyártási eljárása szerint, pilsner, búza, barna stb. de hogy import-e.... Ez vicces... -
#2266 Ez azért ebben a formában talán túlzás.
Szeretem a Drehert, kellemes pils típusú sör.
De vannak olyan import sörök amelyeket nem lehet összehasonlítani a Dreherrel. Egyszerűen azért mert más fajtájúak.
Tehát nem jelenteném ki ilyen határozottan, hogy "az import söröknél jobbat hugyozok".
Itthon nem gyártanak olyan barna söröket mint Belgiumban, nincs ale, stout, és búza sörünk sem. Nincs olyan alt sörünk mint a Diebels.
Soroljam még? -
Ferenc4 #2265 -
COOLancs #2264 Mindörökké Dreher! A fisfos import söröknél meg jobbat hugyozok... -
#2263 -
geo91 #2262 én is tervezem megkóstolni, eddig csak a barnához volt szerencsém, az minden eddig kóstolt barnát überelt. -
#2261 Most ittam életemben először Leffe Blonde-t. Kurva jó!!!
-
#2260 corgon ittam mikor voltam kinn egy fesztiválon Gútán. van belőle másfél lityós is, finom.
általában ha van annyi pénzem általában külföldi sört veszek, hó végére meg marad a jó kőbányai, és az ászok :-) a sopronit effektíve nem szeretem (attól függetlenül hogy általában jók a heineken gyár sörei) és jobb a kategóriában. hamár van lóvé akkor a zlaty és heineken... -
#2259 Amióta a Heineken gyártja azóta valóban jó, de korábban szerintem nem volt valami különleges. De azért azt túlzás állítani, hogy a Soproni a legjobb... jónak jó, buliban és kocsmában a teljesen iható és megfizethető kategória.
De azért van nála jobb is kb hasonló árban! :) -
#2258 Na ez az amit a turbómagyar érzelmű barátokkal nem lehet inni: Szlovák sör! Pedig annyira finom söreik vannak, hogy el kell ismerni, nem egy olyan sörük van ami simán lepipál néhány hazai népszerű márkát! Bár ez a Cseh "rokonság" miatt nem is csoda!
Ahogy látom ezt is a Heineken Sörgyárak készíti. Azért az itthoni érdekeltségeibe tartozó márkák sem rosszak szerencsére. -
#2257 Akárki akármit mond, Soproni a legjobb!