3948
Kinek, mi a kedvence?
  • Ic3 m4n
    KARPACKIE!:D
  • mikusmate
    Tegneap én egy Oberdorfer Weissbiert ittam, és az is nagyon jó volt. Kissé kevésbé volt édes számomra, mint az Edelweiss, de ízlett.
    Sok fajta búzasört még nem volt szerencsém kipróbálni, de a legjobban a Kroenenburg Blanc ízlett eddig.
  • Grove4
    Edelweiss nálam is a kedvenc :P
  • HöfEE
    Az attól is függ milyen búzasört ittál :) Nekem az Edelweiss a favorit, és eddig nem is nagyon tudta semmi letaszítani a trónról.

Most meg be van hűtve egy ilyen kelet németországi Jura Weizen, kiváncsi leszek rá, de sokat nem várok tőle:

• Benny04
    megkóstoltam ma a búza sört, hát nem nagy durranás, ugyanaz mint a sima, csak az utóíze olyan búzás.
  • geo91
    százféle változata van, ezt pont nem ismertem, de a másik 99-et igen
  • qetuol
    az a vicc megvan h:

bemegy a Heineken- , Steiger- és Guiness-sörivó a kocsmába, majd rendelnek.
    - egy Heinekent kérek - rendel a Heinekekn-rajongó.
    - egy Steiger lesz - mondja a Steiger rajongó.
    - én pedig kérek egy csésze teát - így a Guiness ivó.
    A másik kettő csodálkozva:
    - hát te meg miért teát iszol?
    - ja, hát ha ti sem isztok sört, akkor én sem.
  • zdlr
  • Guren
    csokis sör D:
  • vizes
    Na, most vettem egy dobozzal.
    Nem is tudom...
    Nem rossz, de nem az igazi, nem érzem benne eléggé a búzasörös ízt.
  • Zsolti9014
    A BL-döntő közben ittam egyet, nekem ízlett! Bár az árát nem tudom, mert nem én vettem.
  • efti
    Mai sorom a grabanc

Nos kerem holgyek urak, buszkek lehetunk. Ez a sor hazai es *****ott finom. Minden elismeresem a keszitonek!
  • Krezga
    Auchan-ban elvileg lehet kapni, bár még én sem találkoztam vele.
  • vizes
    nem is tudtam, hogy létezik.
  • Mauro39
    találkozott már valaki a borsodi búzával?
  • geo91
    mí tú
  • Guren
    zselé vagyok
  • plas
    Mivel eleg kozel a belga, holland, nemet hatar - rengeteg fajta sort lehet itt kapni. Az egyik legjobb belga velemenyem szerint ez:

De van par izletes luxembourgi is:

• Zsolti9014
    igen, erre valamikor a bodzás radlernél jöttem rá egy olyan 4-5 éve. :)
  • Bandee1987
    én is imádom a Leffe-t.
  • Benny04
    kóstoltam... a grapefruitos egész jó, frissítő, hasonlít a citromoshoz, lehet benne érezni a sör ízét is. az almás viszont...

de inkább maradok a SÖRnél :D
  • geo91
    nem is szabad úgy nekiállni, hogy sör iszik az ember, mert akkor nagy csalódás lesz az összes ilyen ízesített lónyál... :DD
  • Ic3 m4n
    +1
  • Zsolti9014
    közben az almásat sikerült megkóstolni. ha nem sörként nézem, akkor kellemes, frissítő. :)
  • Ferenc4
    A Tescóba még nem kapható
  • Zsolti9014
    tegnap kerestem, de még nem találtam a Intersparban. Egyszer megkóstolnám. Persze ezt szerintem nem is sörként kell inni, hanem alacsony alkoholtartalmú üdítőként a nagy melegben. Ha nem a sört keresem benne, akkor szerintem nem lehet rossz, de ha sört akarok inni, nem ezt választom. :D

Kár, hogy a búzasörök drágák, tegnap egy Löwenweissét vettem végül. Borsodi is csinál búzát, de még nem is láttam sehol.
  • Krezga
    Ezt azt hiszem inkább kihagyom:)
  • szigetlakó
    -kesernyés
    -habos
    -hűvös
    és
    -ne legyen gyümölcs izű
  • Ferenc4
    Kóstoltátok?

• shaba23 #2397
    Sörcsap
  • efti
    Volt ma egy masodik sorom is Hel & Verdoemenis

Hatalmas testu sor, elkepesztoen testes izzel. Leirhatatlanul jo, olyan tomeny hogy mar inkabb etel mint ital

• efti
    ehh, ennyit a linkelt keprol :P

• efti
    Mai sorom egy Old tom:

Kellemes, nem tulzoan kesernyes, meglepo modon kisse savanykas is, kozepesen malatas izu sor.
  • geo91
    az utóbbi napokban két számomra új sörhöz is volt szerencsém. a leffe blonde valami mennyei finom volt! így most már kijelenthetem, hogy a leffe az abszolút kedvencem világos és barna kategóriában is. a lidl-ös tequilás sör nem volt rossz, de persze nem említhető egy lapon pl. a leffe blonddal és nem csak azért mert ízesített sörről van szó. azért megvan a maga varázsa, aki szereti a sört és a tequilát (akárcsak én) az nem fog csalódni. ha nem is olyan finom, mint a tequilás salitos, de ár-érték arányban veri. (kb. fele annyiba kerül.)

• efti
    erjesztessel lehetetlen kb 15%osnal magasabb alkoholtartalmat elerni, az afeletti alkoholtartalmu italoknal kulonfele egyeb eljarasokat hasznalnak
  • geo91
    mert az kizárt, hogy ekkora alkoholtartalmat érjenek el csupán erjesztéssel.
  • geo91
    hogy a fenébe csinálhatják? ahogy a borból a brandy-t?
  • Guren
    most olvasom, hogy a BrewDog-nál is van erősebb. a Start The Future 60%-os.

• geo91
    itthon vajon melyik a legerősebb ami forgalomban van?
  • Guren
    BrewDog The End Of History

érdekesen néz ki.