3817
Kinek, mi a kedvence?
  • becauseIsaid
    A Balatonhoz nem megyek, de egy balatonföldvári főzde, a Helka söreit megkóstolom. Rögtön egy jó bajor búzával indítunk

• becauseIsaid
    Citromtortás

• becauseIsaid
    Meccshez

• becauseIsaid
    Tesztandrás narancs-mandarinos berliner weisse
  • becauseIsaid

Természetesen egy jó MS
  • becauseIsaid
    Egy finomság a Vaskakastól

• becauseIsaid
    A Kobrunn Sorg egy kisüzemi ciroksör, alapból gluténmentes. Illata a fehérborra, pezsgőre emlékeztet, utóíze enyhén savanykás, nyári melegben kiváló szomjoltó

• becauseIsaid
    Szerintem ittam már "italian pale ale" nevű sört, de talán mintha zöld címkéje lett volna. Viszont ez egy komondottan jó sör

• becauseIsaid
    Max a nosztalgia lehet rá elfogadható magyarázat
  • smith09 #3688
    Kezdődik a foci eb.
    Arany Ászok :)

Régen valami miatt nagyon kedveltem és lehet ez miatt de kellemes nosztalgia jut róla eszembe mindig.
  • Kepek
    Staropramen, 4 féle 350 Ft CBA-ban, jó akció, Dark nagyon finom.
  • becauseIsaid
    Rég éreztem már ezt a kellemes sörillatot, ami az első kortynál megcsapta az orromat

• becauseIsaid
    Egy eléggé finom, és ebben a 32 fokban igencsak üdítő ez a gose!

• becauseIsaid
    Nem semmi az a bögre :)
  • kutyakiki81
    Stoopid - Blue Hawaiian

A Vault City második Stoopid söréhez a Staggeringly Good főzdét hívta segítségül. Akiktől karaácsony óta nem rendelek semmit, mert két sörük is befertőződött, így egy korty után mentek a kukába.
    A Blue Hawaiian sörben ananász, kókusz, banán van, megtoldva egy kis spirulinával a szín miatt. Aki szerint bármelyik gyümölcs domináns ebben az italban, az hülyeséget beszél. Ez egy koktél, gyümölcsös ugyan, de ha ennyi minden van összegyúrva nem igazán kapsz konkrét ízt. A sűrűsége érdekes, már nyitáskor ömlik ki a sör a dobozból, szerencsére láttam képeket, így okosan bontottam. Hatalmas buborékok jelennek meg habként, de mégsem olyan sűrű mint egy top kategóriás Smoothie Sour. Az alkohol szépen el van rejtve.
    A szín miatt hype kategóriás sör lett, de sajnos ízekben nagyon gyengécske. Az Imprint Brewing hasonlú összetételű söre a Go Birds mérföldekkel jobb, finomabb, sűrűbb, de igaz hogy drágább is.

Iható a Stoopid, de a színen kívűl sok extrát nem tud felmutatni, könnyű nyári sour, lájtos testtel és minimális ízekkel.
    3.75 / 5.00
    Utoljára szerkesztette: kutyakiki81, 2024.06.09. 11:19:33
  • becauseIsaid
  • becauseIsaid
    És még egy Cece

• becauseIsaid
    Majd rá egy kis üdcsi

• becauseIsaid
    Akkor még egy cecei
  • becauseIsaid
    Szuper!
  • kutyakiki81
    Track Brewing Co - Flares

Nem mennék bele abba, hogy melyik Anglia legjobb craft főzdéje, de szerintem bárkit kérdeznék, a Track mindenkinek ott lenne a Top 3-ban.
    Mákom van, mert nekem kb 10 percre van a főzde/taproom, így szinte minden tételt a megjelenés napján iszok.
    Most kedden dobták piacra a Flares-t, ami a szokásos 6.5%-os erősségű Ipa-juk, ezúttal Nelson Sauvin, Nelson Sauvin Cryo, Superdelic és Rakau komlókkal. Rá is ugrottam rögötn nyitáskor! A Nelson erősen dominál, frankón hozza a szőlős ízvilágot, szinte letarolja a másik két játékost. Szokatlanul sűrű egy 6.5-höz képest, de mégis könnyen iható. Simán elhinném vakkóstoláson, hogy ez Dipa, mert ereje is van. Zamatos, gyümölcsös, megszokott Track minőség.

4.25 / 5.00
  • Piszkos  Fred
    Apósom hozott pár hónapja Cecéről, kimondottan üdítő sima ipa, extra csavarok nélkül. Megörültem hogy most van belőle a lidlben is :)
  • becauseIsaid
  • becauseIsaid
  • becauseIsaid

• becauseIsaid

• becauseIsaid
    A kommersz amcsi Budweiser, dildó méret

• becauseIsaid
    És némi Brewdog

• becauseIsaid
    Sierra Nevada amcsi craft és a "nyakolaj" dobozban

Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.06.01. 22:00:07
  • becauseIsaid
    Mentes IPA

• becauseIsaid
    A mai ebéd mellé egy jó Cornish Stout

• kutyakiki81
    Makemake - Nelson Universe

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ugyanazt a sört igyuk :) A sörválaszték meg hatalmas, így ezt szeretem is kihasználni. Szóval ritkán iszom kétszer ugyanazt a tételt. De valamiért megkívántam ezt a sört újra, alig pár héttel az első teszt után. Az eladó frankón kinevetett amikor kértem a "MékMék" sört. Ugyanis ezt "MákéMáké"-nek ejtik :) Oké :)

Már az előző Universe single hop tételük, a Citra is faszányos volt, de a Nelson nálam Top 3-as komló. Ez a dipa pedig kipipálja szinte az összes rubrikát, ami jellemző egy jó dupla ipára. Sűrű, nyírkos, brutál komlós, illatos, és ereje is van.
    Igazi Nelson showcase, szőlős ízek-illatok, enyhén boros aromák. Nagyon könnyen csúszik a 8% ellenére, mondhatni veszélyesen gyorsan :)

Bízom benne, hogy folytatják a Universe sorozatot, egy Nectaron verziónak nagyon örülnék. Erre a főzdére érdemes lesz odafigyelni!
  • becauseIsaid
    Neck Oil session IPA csapról

Finom volt!
  • kutyakiki81
    Ārpus x Elmeleven Mango x Passionfruit x Pineapple X Coconut x Vanilla x Maple Smoothie Sour Ale 4.5%

Volt szerencsém múlt héten Leeds-ben a Northern Monk féle Hop City fesztiválon csapról is kóstolni, de egy dobozzal itt pihent a hűtőben.
    Ez bizony megint egy nagybetűs sour! Nem tudom az Elmeleven főzde mit tett hozzá a bulihoz (nem sokat ittam tőlük), de az Ārpus ezeket a kisujjából kirázza! Hazudnék, ha azzal a dumával jönnék, amit Untappd-en is olvasok, hogy minden íz megjelenik szépen sorban...
    Én azt mondom, hogy ez egy mocsok jó gyümölcs koktél, remek balansz, szokásos jól eltalált sűrűség, illatos-ízes!
    Alkoholt egyáltalán nem érezni, nagyon nehéz lassn, kortyonként inni, mert annyira itatja magát, hogy brutál gyorsan csúszik. Egyedül talán a kókusz az amiből lehetne SOKKAL is több is benne.

4.50
  • becauseIsaid
  • Musachy
    MUHHAHA :)
  • becauseIsaid
    Ez meg egy Mihály György neipa (tudom már nem friss)

Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.05.18. 21:16:12
  • becauseIsaid
    Na ez egy tök fasza kis gyümis sör

• becauseIsaid
    És egy 0.3%-os IPA a Van Molltól, Wanderlust
    Ez is nagyon jó, tekintve, hogy alkoholmentes kategória, kihozták belőle, amit lehet!

Boost your beer experience
    "Travel light, don't think twice, we're leaving the shadows behind"
    Utoljára szerkesztette: becauseIsaid, 2024.05.17. 15:36:08
  • becauseIsaid
    Merry Go Round 0.4% NEIPA a 100watt Brewerytől

Egy jó mentes