3817
Kinek, mi a kedvence?
-
#2376 ilyen szép karcsú és magas poharakat, mint pl. az Edelweissnak meg Erdingernek van, hol lehet kapni? -
#2375 ITT a baloldali, a szűretlen volt az, amire gondolok. 129-ért annyira megérte, most meg nem találok sehol.
Meg a másik amit én ittam, az csatosüveges superior volt. -
#2374 Én Ilzerből ilyeneket kóstoltam:
Szűretlen búzasör
Szűrt búzasör
Diet
(ezeket mind régi és új "kiadásban", meg persze az üvegek is megvannak)
Meg persze vannak még amiket gyártanak, és nem Ilzer név alatt futnak. -
#2373 penny marketben volt egyszer 129 forintért Ilzer búza, ilyen zöld üveges, szűretlen. nekem nagyon ízlett az is, meg olyan árban amúgysem kapni más búzát nagyon (max még a valentins, de nekem az édeskés búzához képest). ez az ilzer meg olyan friss, üde, savanykás volt, nagy nyári melegben első osztályú. azóta se látni sehol, pedig nagyon megérte...
persze ilzer superior meg másfélék akadnak. csak azok meg drágák is. -
#2372 Személy szerint búzából inkább a világosat szeretem, de ez a barna sem rossz. Nem tudom miért, de a búzasörök engem is magukkal ragadnak. :) -
#2371 nagyon finomak ezek szerintem.
búzasöröket szeretem a legjobban, a barna búza meg tényleg különleges. igaz, én anno intersparban vettem.
duvel is jó persze, de drága, a kriek szintén.
amúgy egerben egy helyen szoktam látni kitéve, hogy csapolt belga meggysör kapható, csak amikor időm lenne, mindig vezetek... -
geo91 #2370 leffe bruin
amíg nem kóstoltam, a guiness volt a kedvencem, azóta a barna leffe. -
#2369 Továbbá (ezeket már megittam, ezeket itt vettem a Tacskóban):
-
Ukrajnából. Az első barna búzasör, nem is tudtam, hogy van olyan. :) -
#2367 Nekem sem jött be nagyon. -
#2366 Salitos Tequilát és Mojitot ittam én is, sörhöz ugyan nem sok köze van, de nekem is ízlett.
Egyébként tegnap a citromos Sopronit is megkóstoltam, sokan fikázzák, és ennek sincs sok köze a sörhöz, de nekem ez is ízlett (bár nyugodtan tölthetnék citromos fanta dobozba is). -
geo91 #2365 nekem bejön, régebben volt hozzá szerencsém -
#2364 ma ezt kóstoltam, nem ízlett
-
geo91 #2363 nem nagy szám...
ratebeer
-
#2362 Most nyitottam ki egy üveg Leffe Blonde-ot, még nem ittam, de nagyon bejön. Először nem olvastam el a címkéjét, 1. kortyra azt hittem hogy búzasör, aztán elolvastam a címkét, már nem érzek rajta búza ízt :D
Az utána lévő a nagy kedvencem, az Edelweiss :) -
#2361 A gyerek adott egy kortyot a soproni narancsosból.
Hát, nekem nem ez az igazi. -
#2360 Kilkennyt egyszer még ki kell próbálnom, nem baj, ha nem hasonlít a Guinnessre, nekem az annyira úgysem jött be. -
#2359 A Kasteel nekem azért nem ízlett annyira, mert tényleg édes volt nagyon. -
#2358 Igen, mostmár én is tapasztaltam. Nekem ízlett, igaz a Guinness-hez tényleg nem hasonlít. Én azt csak hallottam vagy olvastam valahol. -
geo91 #2357 hát ez a narancsos soproni elég gány, a citromos még elmegy, a borsodi frissnél legalábbis jobb, de a citromos gössert meg sem közelíti. -
geo91 #2356 a poén kedvéért ma vettem citromos és narancsos soproni üdítőt is, kíváncsi leszek mennyivel lesz jobb a borsodi citromos mosogatólevénél... :D -
#2355 Szerintem semmi köze hozzá, de azért nem rossz:)
-
#2354 A Kilkenny-t ma fogom elfogyasztani. Azt mondják a Guiness-hez hasonlít. -
#2353 bazeg, ezt ki kell próbálnom, csak itt nincs Cora.
Tescóban is van jópár fajta sör, de szinte mind megvolt már. Kilkenny milyen? mert az van még ott, amit nem kóstoltam.
Intersparban is csak a 0,25/0,33 5-600 forintos cuccok között van pár amit nem kóstoltam még.
A Salitos meg a Coronita valóban nem olyan nagy durranás, amit elvárna az ember (főleg utóbbi esetében).
A Millert viszont szeretem. Csak ritkán veszek.
-
geo91 #2352 köszi -
#2351 Ez Kasteel Donker. A banánosat (és mindegyiket) a Coraban vettem, ha jól emlékszem kb. 500ft volt és 0,5 ös. -
#2350 A Kasteel bruin ezek kozul szerintem a legjobb sor, bar mar mar tulsagosan edes a kategoriajahoz kepest is -
geo91 #2349 a coronita és salitos nem rossz, de szvsz nem éri meg az árát.
ezt a banánost hol lehet kapni és mennyiért?? :O -
#2348 Ma ezeket vettem és ebből a Coronitat, a Salitos-t és a Banana-t meg is ittam, hát az első kettő egynek elmegy forró nyári napokon, de semmi több. A banános viszont kifejezetten ízlett.
-
#2347 Mai sorom (tobbek kozt) egy floreffe dubbel volt, igazan kellemesen csalodtam benne -
lord nihilus #2346 -
#2345 mai sorom: Kirin Ichiban
voltam sushizni, mivel az Asahi-t mar ismerem, ezert megkostoltam egy ilyet. Felejtheto sor, nem rossz, de az arat biztos nem eri meg -
#2344 RateBeer-en van leírás.
Most már nekem is újra bele kéne húznom az üveg gyűjtésbe, és a sörkóstolásba.
Amúgy megnéztem, jelenleg 228 különböző üveg van a gyűjteményemben:) -
#2343 Tegnapi sorom
(nem akarok reklamot csinalni a cegnek, de nem talaltam rola beeradvocate-es leirast)
Elkepeszto illata van es az ize is nagyon tyu volt. Amikor mar azt hiszem ismerek minden itthon kaphato belga sort mindig kiderul (szerencsere) hogy van itt meg :) -
geo91 #2342 esti söröm a kedvenc poharamban :)
-
#2341 Kimaradt, hogy idehaza :) idehaza nincs több fajta, persze Hollandiában van ez okés, de idehaza miért nem forgalmaznak csak simát, vagy ebben is én vagyok eltévelyedve? :S -
#2340 Igen, tudom, hogy hogy van az egész, (pl a magyar Soproni sör is Heineken stb...) ezért is csak azokat a söröket soroltam fel, amiknek a nevében is benne van a Heineken:) (amúgy nekem van két fém palack Heinekenem is Hollandiából :))
A régi, 2002-es modell -
#2339 Annyira nem gyujtottem megszallottan valahol 30-40 korul lehetett kb
@krezga: Ha nagyon belemesz akkor kiderul, hogy a sor olyan mint azautopiac, valojaban nagyon keves ceg van, csak sok markanev. Kivalo pelda erre az InBev -
#2338 Egy kis indó még Michael Jackson: A sör című könyvéből:
A Heineken jelenleg legalább 65 országban van jelen, több mint 130 sörfőzdéjében mintegy 64000 embert foglalkoztat. Több mint 170-féle sört gyárt. A Heineken sörgyárak évente 122 millió hektoliter sört állítanak elő, ezzel a Heineken a világ negyedik legnagyobb sörgyártója.
Az előző egy-két felsorolt sörhöz, még simán hozzáírhatunk, több, mint százat, és attól, hogy nem tartalmazza a Heineken nevet, még ők gyártják:) (pl.: Amstel Bock, Brand Urtyp) -
#2337 Heineken:
Azt hiszem, hogy kicsit tévedésben élsz:) Van választékuk, pl.:
Heineken (ez a sima, nálunk is kapható)
Heineken Cold Filtered
Heineken Dark Lager (barna)
Heineken Jillz (gyümölcsös)
Heineken Kylian (ír típusú sör)
Heineken Oud Bruin (alacsony alkoholtartalmú barna sör)
Heineken Premium Light
Heineken Tarwebok (bock sör)
De még lehetne írni egy-kettőt:) Körül kell nézni a sörök világában, mert sok érdekes dolgot lehet találni, és mennyi finomságot! :)