3817
Kinek, mi a kedvence?
  • Musachy
    Na kivi vok, h ez a Zsiguli mit tud? Millen vót?
  • Zephyr Retiring
    Most estem csak haza. Valami durván de sz@r napom volt. Olyan vérbeli fos..
    Első dolgom volt kibontani egy hideg sört...

..legyen már végre valami jó is ebben az elcseszett napban. Hogy szakadt volna rá az ég...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.12. 17:32:35
  • Zephyr Retiring
    Ja, így fest a HB új búzasöre..

Ittam még nemrég meggy ízesítésű békésszentandrási kézműves sört is.
    Engem egy kicsit egy meggybor fröccsre emlékeztetett. Nekem nem lesz kedvenc.
    Ráadásul árához mérten jobbra számítottam...
  • Musachy
    Te aztán nem kispályázol! Az ám a fogyasztás.
  • Zephyr Retiring
    Az durva számítással 850 nap. Az 1370 sörre nekem elég kevés.
    Átlag 1,5 sör/nap... Irigyellek. Én nem tudnék ennyit inni.
    Hozzád képest én is kispályás sörivó vagyok.
  • kutyakiki81
    Inkább egy HATALMAS söradatbázis,ami szociális hálóként is müködik sörös haverok közt.
    Mondjuk Te meg Én barátok leszünk az Unatppd-en.
    A hírfolyamban látom mikor milyen sört ittál. Lájk helyett itt koccintani lehet egymás bejegyzéseit.

Egy bejegyzés így müködik :

A keresőben kikeresd a sört amit iszol. Ha dobozos/üveges akkor barcode alapján is felismeri.
    Sör megvan, megadhatod hol iszod. Lehet értékelni 5-ös skálán, adhatsz hozzá rövid leírást és képet is tölthetsz fel mellé. Ha többen isztok,barátot is megjelölhetsz.
    Innentől ezt a sört bepipálja neked, hogy már ittad. Persze bármikor becsekkolhatsz vele újra.
    Aztán kapsz jelvényeket. Pl. ha megiszol 5 magyar sört,megkapod a That's for sör 1. szintű jelvényt, vagy ha 5 olyan helyről jelentkezel be,ami étterem is,akkor azért kapsz.

Aztán az adott sörnél látod az összesített értékelést, meg tudod nézni ki hogyan értékelte, stb.

Adatbázisként is használom. Mondjuk bejön nagyon egy sör. A sör adatlapján ott van, hogy ki a sörfőzde,rákattintasz és már kapod is az infókat. Többnyire azt nézem milyen más söreik vannak.
    Mondjuk ebből a listából kiválasztok valamit,mert szeretném megkóstolni. Beteszem a kívánságlistámra és kérem,hogy értesítsen ha a közelemben van ilyen sör.
    Ilyenkor minden más (barátok és nem barátok) bejelentkezéseit figyelve,jelzi nekem ha a közelben valamelyik helyen ilyennel csekkolnak be. Aztán lehet rohanni érte! :)

Vannak már Untapp hitelesített kocsmák/pub-ok ahol garantáltan remek a sörválaszték, ezekre külön felhívja a figyelmed az app. Plusz a főoldalon szokott söröket és helyeket is ajánlani.
    Én nagyon szeretem, szerintem az egyik legtöbbet használt app-om.

2016.juniús 28.-án regisztráltam és azóta 1371 különböző sört ittam. Már nagyon ritkán iszok olyat,amit még nem ittam (max vendégségben) mindig az újat keresem.

• Zephyr Retiring
    Először valami játéknak véltem. De már látom inkább afféle helykereső app...vagy mi.
  • kutyakiki81
    Többféle íz. Ha a dobozokat/üvegeket gyűjteném már kevés lenne a ház :D
    Untappd-en gyüjtögetem a söröket,elég szépen haladok
  • Zephyr Retiring
    Már a hűtőnkben van a HB legújabb világos búzasöre.
    Holnapra vendégem jön, majd együtt kibontjuk...
  • Zephyr Retiring
    Ma ismét lecsúszott a torkomon egy doboz Riesenbrau.
  • Zephyr Retiring
    Amúgy mi a célod ezekkel a sörökkel?
    A többféle íz végigkóstolása, vagy a dobozok gyűjtése?
  • kutyakiki81
    Megjött a BrewDog-os Halloween csomag

• Zephyr Retiring
    Hoztam autós Robcsitól is egy vidit:

• Zephyr Retiring
    Ma ismét defektjavítás vár rám...
    Ezért jól esik egy Deep előtte.

• Zephyr Retiring
    Fúj bor...ne trollkodj itt..
    Viszont így már érthető, mitől borvirágos az orrod mindig a facén...
  • Musachy
    Én ősztől kevésbé preferálom a sört, esetleg a barnát. Ilyenkor átállok a vörösborra.
  • Zephyr Retiring
    Úgy látom erősen megcsappant a sörfogyasztás a hideg beálltával..
    Mondjuk én azért még tartom a frontot. Tegnap este negyed 11 tájban lehúztunk egy egy üveggel a kollégákkal a sarki kricsmibe.
    Kísérőnek 3 cl Unikum fejenként (be)melegítőnek..

Mondjátok, hogy nem álltatok át a forró kakaóra.
    Kezdek gyanakodni, hogy már csak én vagyok itt igazi, vérbeli alkoholista, kinek sör folyik az ereiben..
  • Zephyr Retiring
    Meg volt nekem is.
  • Musachy
    Egy jó balga... izé... belga!

• Zephyr Retiring
    Szép reggelt!
    Egy kellemes kis cseh sörkülönlegességgel indítom a napot. Íme:

Valami díjat is bezsebelt tán. Legalábbis ezt reklámozzák hátul:

Kísérőnek javaslok hozzá egy jó kis házi (tiszta) alma pálinkát..
    Tapasztalatból mondom: így is indulhat egy kellemes nap.

• Zephyr Retiring
    Attól függ, hol veszed...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezeket én speciel a Tesco-ban vettem a minap úgy cirka 280 ft körül/darab. A pontos árra nem emlékszem, több mindent vásároltunk, nem jegyeztem meg...

..közben elmesélem, hogy hazafelé keróval jöttem, útközben (mert hallottam a drasztikus sör áremelésről) beugrottam oda, ahol a Deep sört forgalmazzák, s örömmel konstatáltam, hogy ma még a régi áron vehetem meg, így be is dobtam a kosárba egy 4%-os példányt. Úgy volt, hogy idehaza iszom majd meg, de az asszony a gimiben, a nap meg olyan szépen sütött, hogy csak megállam pár horgász mellett és csak felbontottam...
    A régi vegyünk telket vagy inkább nyaraljunk téma volt porondon. Pro és kontra hallgattam az érveket, ellenérveket. Mondjuk őket sem kellett félteni, a hűtőtáskákból előkerült a többi sör is..
    A halak ugyan nem haraptak, de ki foglalkozott velük?
    Sajnos a legnagyobb öröm (vagyis a söröm) közben elfogyott, így jó fogást kívántam és hazatoltam a cangát...
    Dobozt nem hoztam haza, olyanból van már a gyűjteményemben...
  • smith09 #2956
    Mennyibe kerül egy ilyen doboz sör?
  • Zephyr Retiring
    Történelmi tény: a sört a nőknek köszönhetjük.

Köszönjük!
  • Zephyr Retiring
    Most, hogy a levelek búza színre váltottak, ideje nekem is egy hűs szűretlen prémium búza sörre váltani...

• Musachy
    ismét a házi főzésről
  • Zephyr Retiring
    Most, hogy a levelek is barnába fordulnak át, ideje egy kis hazai barna sörnek is...

Egészségetekre!
  • Zephyr Retiring
    Nekem nem mindig esik jól ugyanaz a típus, csak emiatt jegyeztem meg.
    Sőt vannak időszakok, amikor rá sem bírok nézni a sörre..
    Bár ez igen ritkán fordul elő.
  • Musachy
    Jól van, azért nem kell mindent képi dokumentációval prezentálni.
    Nekem sokszor volt olyan élményem, hogy ittam egy sört és rohadt jól esett, aztán emiatt vettem máskor is és akkor meg nem. Sok körülmény összhangja kell ahhoz, hogy egy-egy sör olyan jól essen, hogy azt külön meg is jegyezzem magamnak.
  • Zephyr Retiring
    Egyetértek...

Ma meló után pár kollégám meghívott egy sörre. Ők fizettek, elfogadtam. Kettő lett belőle, kísérőnek meg előkerült egy üveg házi szilva pálesz is. Különösebben nem rajongok érte, így csak megkóstoltam, közben beszélgettünk hétköznapi dolgokról.
    Most ittam másodszorra Arany Fácánt. Talán csak a délutáni meleg miatt, vagy az is lehet, hogy a társaság miatt, de nekem jól esett...
    Fotó nem készült, nem akartam magyarázkodni, mi a fenének fotózgatok pár üveg sört egy kricsmiben szombat délután...
  • Musachy
    Ez jó sör.
  • Zephyr Retiring
    Legnagyobb öröm, a söröm!
    Na! ....mondom: bontom...

• Zephyr Retiring
    Valóban. Úgy látom ideje pihengetnem kicsit.
    Jó sörözgetést, majd egyszercsak benézek...
  • Musachy
    Szerintem a kajszi... izé Kaiserra gondolt.
  • Zephyr Retiring
    A #2888 alatt jobban látszik hogyan is mutat nappali fénynél..
  • Zephyr Retiring
    Frankó fotó
    Felléphetnél vele a cirkusz....ööizé....a fotóink totyikban..
  • smith09 #2942
    Ilyet még sehol sem láttam, köszi!
    Majd körülnézek a boltokban.

Sörfőző eszközt tuti nem vennék, ez a része nem is érdekelt soha a dolognak.
    Ez a felbérelnék pár antialkoholistát dolog, mondjuk tetszik! :D
  • Musachy
    Ismét kiürült egy Corona...

• Zephyr Retiring
    Tapasztalatom róla, az nincs. Véleményem igen..

Ha a sörfogyasztás az elsődleges cél (mondjuk egy haveri társaságban), csak egy telefon, már kapom is a kulcsot egy haver szentesi nyaralójába. Ha az a hely mesélni tudna...
    Betárazok pár rekesz kő/vagy egyéb bambit meg uncit, és másnap reggelre a nevét is mindenki elfelejti, garantálom.
    Ilyen esetekre felesleges százegynéhányezerért főzőt venni..

Ha viszont nem lenne melóm, de lenne egy valag szabadidőm, tutira vennék akár 5 ilyet is, mellétennék 5 antialkoholistát jó fizetéssel (ugye nem kell ecsetelnem miért is) kiötölnék egy jó márkanevet, terveznék hozzá egy frankó logót, cimkét és dobozdizájnt, oszt irány a sörpiac!
    A többi már történelem....lenne
  • Zephyr Retiring
    Persze. Csak manapság már így néz ki (katt)
    Nálam iható kategória.
  • smith09 #2938
    Nekem az arany ászok bejött a borsodi pedig egyáltalán nem.
    Csapolt stella még jó.
    Meg az import sörök közt is van pár ami tényleg jó.
    Kaiser régen kifejezetten jó volt, nem tudom lehet e kapni még ?!