3817
Kinek, mi a kedvence?
  • Musachy
    Az ilyesféle házi főzőalkalmatosságokról mi a vélemény, esetleg tapasztalat?
  • Zephyr Retiring
    Arany Ászok nekem nem bejövős. Viszont tegnap este meló után pár kollégával legurítottunk (fejenként) egy üveg Arany Fácánt.
    Alapesetben nem nagy szám, de most valahogy jól esett. Nem éreztem azt a kesernyés utóízt, amit az Ászoknál szoktam ha ritkán iszok társaságban.
    Egyébként tradícionálisan Kőbányai párti vagyok, ha van rá lehetőség abból is inkább a dobozos verzió. Mostanság. Régebben a Sopronit kedveltem, előtte meg a Pécsi Szalont...
  • smith09 #2935
    Én egy időben azt gondoltam hogy drehert már nem lehet kapni. Mindenhol Arany ászokat és Borsodit láttam ebben a kategóriában.
  • Zephyr Retiring
    Ezen komlós szériából kóstoltam én is párat. Hirtelen a hidegkomlós és a mozaik komlós ugrik csak be, de látom, volt pl. nyári komlós is.
    Gondolom, az inkább csak nyáron..
    Visszatérve a tripla komlósra, ez sem volt rossz. Arra viszont nem emlékszem, hogy más sör-nagyhatalmak is nyomatták/nyomatják e?
    ...
  • kutyakiki81
    Én erre gondoltam
  • smith09 #2932
    Na, bravó!

Legalább tudom mit kell keresnem!! :)
  • Zephyr Retiring
    Ugyan majd csak csütörtöktől lesz 26%-os árengedmény akcióban a 10 Original, de mégsem várhattam addig ugyebár...
    Így vacsi után baromi jól esett a hűtött nedű...

Nekem kissé fura ez a kukoricagríz nélküli ízvilág, de egyáltalán nem rossz...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.09.25. 00:14:15
  • Zephyr Retiring
    Csak a #2738-ig kellett volna visszagörgetned
    (de így most már elég csak a kék számsorra kattintanod)
  • smith09 #2929
    erről nem is hallottam! Köszi a tippet.
  • kutyakiki81
    Tripla-komlós megvolt? Az se rossz.
  • smith09 #2927
    Hétvégén ittam egy dreher hideg komlós sört.
    Kifejezetten kellemes volt!
  • vizes
    Cím
  • Zephyr Retiring
    Decemberben járok legközelebb pesten. Majd ha megpróbálok időt szakítani Hegedűs Gyulára. Kösz az infót.
  • Zephyr Retiring
    Asdát a közelben nem tudok, de a másik kettőben majd legközelebb jobban szétnézek.
  • vizes
    Ha különlegességeket keresel, Pesten a 13. kerületben a Hegedűs Gyula utcában van egy különleges sörök boltja. Pici kis üzlet, de nagy választékkal.
  • kutyakiki81
    Nem titok :) Angliában élek.
    A BrewDog fanzine az a felső 3 dobozos, nagyjából középen. Ez egy nagyon érdekes, újkeletű próbálkozás a skót BrewDog-tól. A FAnzine gyakorlatilag egy sörelőfizetés. Kéthetente érkezik a postával 3 dobozos sör. Ezek mind teljesen új főzések, Te kapod meg őket először, aztán kerülnek a BrewDog kocsmákba.Nagyon jó söröket kaptam eddig,talán 1-2 ami annyira nem ízlett. Már Magyarországra is szállítják ha jól tudom.

A többi sört ASDA, LIDL, és Tesco üzletekben vettem, ugyanis most van a nagy Brit sörhét, így az amúgy sem kis sörválaszték elég nagyra nőtt.

Tegnap egy nagyon hangulatos kocsmában jártam,ahol a Wilde child sörfőzde söreit csapolták. Kiválasztottam az Untappd-en is ujdonságnak számító The Italian Job-ot, és megtaláltam az új kedvencem! Tiramius Milkshake Stout iszonyat jó ilattal, és kellemesen édeskés ízzel. Remek választás volt!

Apropó ki használ Untappd-et?
  • Zephyr Retiring
    Biztos, hogy elég lesz?

Idestova bő 20 éve fogyasztok többé kevésbé rendszeresen sört.
    Mondhatni több ezer féle sört végigkóstoltam már. Ám ezek közül még egyikhez sem volt szerencsém
    Pontosan honnan is szerzed be ezeket? (Ha nem nagy titok...)
  • kutyakiki81
    Múlt heti bevásárlás + a BrewDog Fanzine 12. kiadása
  • Zephyr Retiring
    Előszedtem a hűtőből egy fotó erejéig egy cseh különlegességet is.
    Ő még várat magára...

Van még egy trió, amit itt csak így mutatok meg. (katt)
    Nem egy súlycsoport a sörökkel..
  • Zephyr Retiring
    Mai lájtosabb fogyasztásom egyenesen Szerbiából érkezett:

A citromos pocsék, a grépfrútos egy az egybe édes üdcsi íz, a középső viszont nagyon jó!

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.09.24. 09:44:33
  • Zephyr Retiring
    Hogy mennyire csak saját azt nem tudom, de a Perlenbacher logóját kapták az biztos.

• kutyakiki81
    Van belőle Festbier, és Shandy is. Asszem a LIDL saját cucca.
  • vizes
    Egyiket ma este megkostolom, majd meglátjuk.
  • Zephyr Retiring
    Gyanús is volt a svájci piros kereszt. Ha az nincs rajta, simán beveszem, hogy német cucc..
    Ma én is csekkolok pár doboz (ezektől gyengébb) "haza csempészett" nedűt.
    Szerintem kövesd a példámat: ha jól lehűltek, bontsd ki találomra valamelyiket és oszd meg a véleményed róla.
    Így ha netán svájcban járna valamelyikünk, már lesz némi fogalmunk arról, mikkel is állunk szemben..
  • vizes
    Mind a négy tele van. Most kaptam svájcból
  • Zephyr Retiring
    Nekem nem ismerős. Láttál valamerre belőle eladó példányt valahol?
    Vagy csak tetszenek a dobozai?
  • vizes
    Ismeri valaki ezt a márkát?

• Zephyr Retiring
    Ez viszont egész ihatóra sikeredett kis barna ser lett:

Egészségetekre!
  • Zephyr Retiring
    Nálam most ez következett a sörlefety során:

Egyszeri fogyasztás volt, nem lett kedvenc..
  • Musachy
    Most a "fehér" Öttinger fekete párja következik. Ez is van olyan jó a maga nemében.

• Musachy
    Megint egy szűretlen búzasör...

• Musachy
    Pár hete volt szó a Budweiser sörökről és a márka kettősségéről. A 24.hu cikke is ezzel foglalkozik.
  • Musachy
    Ma egy jó kis Millerhez van kedvem...

...futás után.
  • kutyakiki81
    Nekem sima lager mindkettő...
  • Musachy
    Milyen volt?
  • kutyakiki81
    Ezeket is kipipáltam.

• Musachy
    Sörre fel!

Na mi van? Mindenki kidőlt? Csak én iszom sört?
  • Musachy

Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.08.31. 18:21:36
  • Musachy
  • Musachy