3672
Gothic 1
  • Esrohnoil
    Nézegettem pár modot a napokban.
    Diccuric nevű modot nem tudja véletlenül valaki h. honnan lehetne lerántani?
  • Esrohnoil
    Talán az 5. fejezetben?
  • Takanohana
    Éppen ennek igyekszem utánajárni, (amikor éppen nem mással játszom), de eddig semmi eredmény. 4. fejezetben vagyok, közepes tanoncpáncélt megvettem Baal Namíbtól, nem léptem be a templomosok közé, és megtanultam a négy mágia kört. Rendszeresen körbefutom a Baal-okat, és látogatom a mocsári portált, de eddig semmi lehetőség akár újabb páncélra, akár magasabb mágia körre.
  • sanyiiiii
    bár az igaz h lester beszél valami oyasmiröl hogy akár még guru is lehetsz(ezt a templarság természetesen kizárja), de nem tudom ennek mennyi az igazságtartalma
  • Plata
    Gondoltam hogy hülyeség
  • rosti
    Én is megprobáltam , de csak addig jutotam,hogy megkaptam a nehéz tanoncköpenyt ,de semmi mágus nem jelent mek az adott helyen.
  • Plata
    szerintem csak kacsa.
  • Szid
    én nagyjából tudok, csak az egészból alig hallok valamit, olyan "jó" a minosége :o(
  • Indigo
    Tetszik a 6. videó. :) De sajna nem tudok németül, az elején miről társalogtak?
  • Esrohnoil
    Gothic videók.

Az alul levő 6 édekes most egy picit.
    Az első 3 a készülő Gothic filmből van. Elég hangulatosak. A 3. előzetes új!
    Szeptemberre lesz kész állítólag.
    A 4. videó egy gyors végigjátszás. :)
    Az 5. egy trailer az első részhez, a 6. pedig egy kis extra érdekesség. :D
  • Takanohana
    Azannya, ezt most hallom először, de utána fogok járni. Mindig is izgatott, hogy minek az az oltár ott a mocsárban. Bár van egy olyan érzésem, hogy csak kacsa. Mindegy, egy próbát megér.
    Mondjuk érdekes, hogy az elején még azzal csábítgatnak a szektások, hogy lehetek tempomos, vagy akár guru is, aztán guru mégsem lehet az ember sehogyan sem. Hátha így mégis. Bár akkor lenne talán némi utalás a lehetőségre itt-ott.

A Chromanin küldit többször megcsináltam, de nekem mindig csak az idegen hullája jelent meg a végén.
  • Esrohnoil
    :)
    Az rpgdot-on kering egy olyan híresztelés is, miszerint a szektásoknál is el lehet érni a 6. mágiakört.
    Nem tudja senki pontosan hogy miként, de többen is állítják h. 4. kör után vhogy megnyílik a mocsárban levő oltárnál egy portál, és megjelenik egy boszi, aki megtanít pár új 5. és 6. körös varázslatra.
    Sokan esküdnének rá, de lehet h. csak kacsa az egész.
    Mondjuk lehet h. köze van a tanoncvérthez is. Talán olyan formában, h. nem szabad megvenni a templomos vérteket, csak a tanoncokét...
    Ki tudja?

Mindenesetre néhány embernek rejtélyes módon állítólag maga Chromanin is megjelenik a könyvek megszerzése után. De ebben talán még kevesebben hisznek, mert semmi bizonyítékot, v. screenshotot nem tudtak mutatni róla. (A bosziról egyet láttam egy fórumban, de ennyi erővel az is lehet hamisítvány.)
  • Takanohana
    Kipróbáltam, úgy van, ahogy írtad. Felvettek volna templomosnak, ehelyett gyenge kis tanoncpáncélomban elmentem még goblinokat irtani, hogy meglegyen az Almanach. A 3. fejezetbe lépve aztán Baal Namíb valóban eladta 1200 ércért a tanoncpáncélt. 3 percig volt rajtam, mert persze rögtön beálltam templomosnak. elég hülyén csinálták ezt meg, ha már lehetőség van beállni templomosnak, ki fog arra várni, hogy hátha előte még begyűjthet egy tanoncpáncélt.
    Amúgy érdekes, hogy miután megvettem a Baal-tól, már több tanoncon is felbukkant a tempomtéren.
  • Takanohana
    Megnéztem, nem. Senkin nincs. Amúgy a két páncél kinézetelre tök egyforma, csak a jobbiknak a bal vállán van egy páncéllap. Zavaró, hogy a gyengébb páncélnál is van ott egy elsötétített rész, de azért egyértelműen látszik, hogy az a gyengébb páncél. Mindegy, ma kipróbálom, amit írtál.
  • Esrohnoil
    Lesteren nem ilyen van?
  • Takanohana
    Kössz, ezt kipróbálom, már csak az érdekesség kedvéért is. Amúgy elég ökörség a készítőktől, ha már megveheted a templomos vértet, kinek kell a tanoncpáncél. Még annyi eszembe jutott, hogy csak hogy lássam, egyáltalán hogy néz ki, becsaltam egy ilyen vértet magamnak. Nos, a játékban senkinek nincs ilyen, egyetlen szektás sem viseli. Ugye a nehéz árnypáncélt, vagy zsiványpáncélt meg lehet tekinteni pl. Diego-n vagy Wolf-on vásárlás előtt. Amúgy nem egy nagy szám, a sima tanoncvért plusz egy icipici válvédő.
  • Esrohnoil
    Amit az előző hozzászólásomban írtam, azt úgy olvastam vhol.

Úgy rémlik, amikor én a szektásokhoz csatlakoztam, a Minecrawler királynő megölése után megvettem a könnyű templomos vértet, de ahányszor néztem, ezután sosem tudtam megvenni a "novice's armor"-t.
    Most viszont az rpgdot.com-on találtam egy lehetséges magyarázatot rá h. miért nem tudtam megszerezni:
    "Don't become a templar after you defeat the minecrawler queen. Instead give the eggs to Colm and then get the almanac, if you haven't already, and give that to him as well. After the invocation and chapter 3 starts, you can buy heavy novice armor from the guru at the swampcamp enterance."

Ezek szerint nem szabad megvenni a könnyű templomos vértet amint van rá lehetőség, hanem a királynő megölése után előbb (persze csak ha szükségét látod) megveheted a "novice's armor"-t. Vagyis ha előbb a templomos vértet veszed meg, nem kaphatod meg a másikat utána.
    Érdekesen hangzik. Vki kipróbálhatná. :)
    Tegyük hozzá a "novice's armor"-nál jobb a könnyű templomos vért (igaz, nem sokkal, csak fegyverek ellen ad 5-el többet), de ha gyűjtöd a vérteket, v. érdekel hogy áll a főhősön, akkor érdemes beszerezni először az előbbit.

De ha ez nem így van és vki csak kitalálta, ne gyertek azzal nekem h. hazudtam. :)

Persze az is megeshet h. bár a mágikus kupola már rég megsemmisült és a rabok jó ideje szétszéledtek, mégis Baal Namib még mindig ott áll a mocsárban, és azt hajtogatja h. "Még nem jött el az idő." :D
  • Takanohana
    Esrohnoil: régebben ez már volt tipp, ezért megtanultam akkor mind a négy mágia kört. Nem segített.

Ottó: lehet, hogy mindketten. Mindenesetre megírhatnád, hogy melyik küldi után volt hajlandó odaadni a páncélt. Nekem nem adja. Lehet egyébként, hogy a magyarítás kavar be. Te magyarul játszottad?
  • Ottto
    Én megvettem. Hú, ki téved? :o
  • Esrohnoil
    Ha jól emlékszem, csak akkor veheted meg, ha már megtanultad náluk a mágia 4. körét is.
    Ez van.
  • Takanohana
    Rosti: köszi, ebben lehet valami.

Otto: nem, nem lehet megvenni, sem előbb, sem utóbb. Követem a történetet, és minden küldetés után felkeresem Baal Namíb-ot, aki egyre azt hajtogatja, hogy még nem jöt el az idő. Aztán a goblin barlang után Cor Angar felvesz templomosnak, mielőtt igent mondok, elmegyek még utoljára a tetű Namíbhoz, aki még mindig ott tart, hogy az idő nem érett meg. Templomos már lehetek, a tanoncpáncélt viszont még mindig nem érdemeltem meg, érdekes.
  • Ottto
    Meglehet venni, persze, de csak jóval később mint a többiekét...
  • rosti
    Szerintem azért nem lehet töle kapni mert mágiát is lehet tanoncként használni és az alkotok ugy gondoltál,hogy ez kiegyenliti a páncél dolgát.(Regenerálodásos runa már a második körben használhato asszem)
  • Takanohana
    Hi!

Már nem tudom, hányszor végigvittem a játékot, de marhára idgesít, hogy ha a Szekta táborba állok be, nem tudok nehéz tanonc páncélt szerezni. A másik két táborban az eggyel jobb vértet rögtön meg lehet venni Diegó-tól vagy Wolf-tól, itt meg Baal Namíb egyre azt hajtogatja, hogy az idő még nem jött el. Hiába csinálom meg a küldetéseket, végig nem ad páncélt. Valaki szerzett már tőle?
  • tattooed
    az nem rossz!

bár amit nagyon díjaznék az a gothic trilógia lenne, egy dvd-én egy installal
    (szinkronnal vagy magyarítva).

• Esrohnoil
    Gondoltam, eleinte én is így voltam vele, de aztán kiderült h. észak felől érkezel a bányakolóniába. :)
  • Indigo
    <- ez itt én lennék ^^

Köszi! Nem tudtam merre van észak és dél :) A másik kaput gondoltam északinak. De így már egyből megtaláltam.
  • Esrohnoil
    Az északi kapu az a bejárata a Régi Tábornak, ahonnan a játék elején először érkezel. :)
  • Indigo
    Köszi, már leráztam.

Most olyan bajom van, hogy nem találom Graham-et, akinél térképet tudnék szerezni. Elvileg az északi kapu környékén kellene lennie, de ott nem találom. Ellenben azon a környéken már van pár ellenségem
  • Randal
    elméletileg javítottak a grafon is és a motoron is. Gondolom felhozhatták a motort a G2 szintjére mivel az a G1 továbbfejlesztett cucca. És ezzel együtt talán a grafot is.

Sajna a demó amit letöltöttem az még a régi volt. És nemigen találtam seholse összehasonlító képet.

Indigo: Nem kell kicsalni a táborból:)
  • Indigo
    THX! Gondoltam rá csak sokan voltak a közelben :) Majd kicsalom a táborból és megagyalom kicsit :)
  • peeter22
    Verd meg és békén hagy. De többet ne állj vele szóba, mert akkor megint követ. Max akkor is elvered.
  • Indigo
    Nah most a demóval játszom, és eddig nagyon tetszik. Úgy látom, ahhoz képest hogy ott van az orrom előtt elég hosszú út vezet a belső táborba ^^

Csak egyvalami zavar, de nagyon: azt az idióta Mud-ot hogy a fenébe lehet lerázni?!! Mert hiába mondom neki hogy tűnjön el vagy halgasson, továbbra is ott lohol a nyomomban. Szerencsére egyszer beakadt valahová és sokáig nem is láttam, de aztán csak megtalált... Az elején még jópofának tartottam de már idegesít, gondoltam rá hogy lecsapom mint egy kutyát, de eddig tűrtőztettem magam. :)
    Szóval, van valami tipp hogy lehet lerázni?
  • tattooed
    a grafikáján tunningolnak egy kicsit???
    vagy marad olyan amilyen?
  • Randal
    Viszont adtak ki international editiont belőle nemrég. Meg szeptemberben jön egy rajongóknak készült dvd. benne lesz a gamma ánglisul meg dojcsúl. meg lesz benne g2 demo, meg g3 videjó meg igazi nyomtatott térkép.
  • GrimReaper78
    Jaaa, az más :D

Na, majd este megnézem. Köszi a tippeket midnenkinek.
  • Esrohnoil
    Nincs már évek óta...
  • Takanohana
    Érdekes a játékod. Szerezd be inkább eredetiben, megéri. A Gamestarnak volt valamelyik melléklete, talán náluk van még.
  • Ottto
    Mert az oldalazás gombot nyomod. A "fordulást" nézd meg....
  • GrimReaper78
    Értem, kösz.

Viszont nekem alapból pl. 3-4 tárgyat rak be egyszerre az eladási slot-ba, ha annyi van belőle; a pénznél van egyedül az, hogy tízesével növeli, ALT vagy CTRL lenyomása nélkül...

No, mindjárt belekukkantok, hogy miként is van ez.