Gothic 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ottto
Szia
Nem hihetetlen. Jópáran csak most kezdik el a Gothic3 hírére, vagyis akarják elkezdeni, de már elég nehéz beszerezni...
Ez valszeg bug. Pedig kár érte. Én szinte mindig mentem a napi fejadagomért (:
Ha jól emléxem lenyomod az "akció" gombot, aztán a "balra fordulás"-t

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Sziasztok!

Bármily hihetetlen is, még csak most álltam neki a Gothic-nak... <#nevetes1>

Kérdésem, hogy a szakács küldetését miért nem tudom teljesíteni? Megvan az 5 db Hell Mushroom (még több is), valamint a 3db Meatbug is, de ha odamegyek hozzá, nem tudok beszélni vele, csak az "END" jelenik meg párbeszéd-opcióként. Ez valami bug a játékban? Tartok tõle, hogy igen...

Ja, és még valami: kereskedõknél ha vmilyen tárgyból több van, de csak 1-et akarok eladni, azt hogyan tudom megcsinálni?

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Esrohnoil
Nincs nekik már a 2004/12-es számból ahogy nézem, pedig azon volt a Gothic. 😞

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Ottto
Mint mindenki (:
Ez is csak egy lehetõség volt, nem muszáj élni vele.
Mondom, Gamestar. Itt megnézed melyik az, és itt megrendelheted (márha még van).

Esrohnoil
Ottto linkjénél van az is. Lehet rendelni náluk angol v. német verziót.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

De igazából eredeti dobozos verzióra vágyom <#rinya>

Éppenséggel le lehet, csak:

"must have key to play, can be purchased online (10 €😉 after installation"

Tehát letöltöd, feltelepíted, aztán online fizethetsz 10 eurót ^^

Ottto
Van az most is, csak külföldön only (ráadásul német)
Most kicsit utánanéztem, és tévedek, vagy tényleg le lehet tölteni(817Mbyt?)? Ez vajon mi.

Lehet hogy gamestar lesz belõle, de megvárom a G3-t, hátha... 😊)

G2 megvan, én az elsõ részével szeretnék játszani, az nálam valamilyen érthetetlen oknál fogva kimaradt.

Esrohnoil
Asszem Gamestar mellékletként is volt vmikor... Esetleg náluk érdeklõdj!
Vagy pedig megvárhatod a 3. megjelenését, hátha lesz Collectors Edition. 😊

Ottto
De ha jól tudom az nem tartalmazza a G1-et csak a 2-t és az Addont.

Azt tudom, hogy cd galaxisnál nemrég kaptam G2 goldot 4000 pénzért.

Ottto
Gamestarnál talán....

Be lehet még szerezni valahol a játékot? Vagy már csak warez úton?

Ottto
Járd vele körbe a temetõt, hogy lefordíthassa a tekercset. Aztán majd elmegy egy zárt kapuhoz, ott kapnod kell egy ork teleport tekercset, amit használva egy sírkamrába jutsz.

ja ez az elsõ részben

hello mindenkinek segítséget szeretnék abban részben akadtem az ork temetõben ahol találtam két tekercset oda adtam a gurunak azután semmi vagy valaki tud egy végégig játszást?

Mindegy, már megy a magyarítás.

\"Ami egyszer elveszett, azt meg is találják. Én felhagytam a kereséssel.\" - John Locke (LOST)

Hé, van itt valaki? Már egy rakat helyen rákérdeztem erre a problémára, senki sem tudja a megoldást, vagy nem hajlandó foglalkozni vele.

\"Ami egyszer elveszett, azt meg is találják. Én felhagytam a kereséssel.\" - John Locke (LOST)

A GOLD változat. 1.32-es. Leszedtem azt a verziót is, de nálam a dialógusok nagy része (amit én mondanék, az magyar, de amikor már a beszélgetés közben megy, akkor marad angol).
Egyébként újrakezdtem az elsõ részt, ezúttal az Új Tábor színeibon fogom borzolni a kedélyeket a kolóniában... 😛

Esrohnoil
Akkor rossz verziót szedtél le a magyarításból, esetleg fel kell patchelned újabb verzióra a játékot. Melyik verzió van fent?

Nem is az addonnal játszok... Egyébként még csak pár lépést mentem, márig látszik, sokkal részletesebben kidolgozott a játék világa, mint az elsõ epizódban.

Esrohnoil
Pontosan. Csak az alap G2-vel.

Randal
A magyarosítás nem mûxik az addonnal asszem.

Hát, ha kiadnak a kezük közül egy 100%-osnak mondott magyarítást, akkor ez elég súlyos hiba... Akárhogyis nézem, a szövegek java maradt angol. Remélem, csak a játék elején figyelhetõ ez meg.

peeter22
Ilyet nekem is csinált hát ez van de a lényeg le van fordítva úgyhogy simán végig lehet nyomni.

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Nem tudom, csak nálam mûvel-e ilyeneket a Gothic II magyarítása, de a dialógusok honosítása eléggé foghíjas, a választható mondataim magyarok, de a párbeszéd szinkronos részének felirata maradt angol...

Randal
<#taps><#taps><#taps>

Ez az, csak így tovább😊
Bõvüljön a tábor😊😊

Takanohana
Grat!

Mindegy melyiket csinálod, nem fogsz csalódni.

Nah, sikerült végignyomni. Az outro lehetett volna jobb is, de szerencsére itt vár rám a következõ rész. Mégis azon gondolkodom, hogy elkezdem elõrõl az elsõt. Van még benne felfedeznivaló...

peeter22
Lényeg a lényeg maga a játék. Kinek milyen nyelven kényelmes számomra töki.Én magam szempontjából angol párti vagyok de végigtoltam magyarosítással is a hangsúly úgyis a jó harcokon és a történeten van. Ugyhogy csak ismételni tudom magam: hajrá, hajrá...

Sok vadász úszik a kukacosban halra vizelve, de a lényeg, hogy az enyémet csak maga kaphatja be.

Az az igazság, hogy így nyáron végre ráérek játszani, és gondoltam, valami fajsúlyosabb RPG-t ki kellene már próbálnom a KotOR után, de elõször magyarítás után néztem, így esett a választásom a jó öreg Gothicra. Nem mintha annyira kontár lennék angolból (decemberben nyelvvizsgázok, úgy néz ki), de az ékes magyar nyelven mégis csak élvezhetõbb... Nem akarok vele felvágni, vagy ilyesmi, de történetesen a Gothic II-t a Játékszinkron Stúdió és a SevenM közös nyereményjátékában sikerült megszerezni, úgyhogy biztosra vehetõ, hogy a következõ felvonást is elkezdem...

peeter22
ja és nem elõször persze<#vigyor3><#vigyor3>

peeter22
Jaja top game épp most fejeztem be az G2 gold editiont ugyhogy martons csak hajrá hajrá...

Takanohana
Gothic mindenek felett! <#wink>

Kezd el a Gothic 2-t, aztán a kiegészítõt is hozzá, szeptemberben meg, ha igaz, jön a Gothic 3. Addig is, ha elakadsz valahol, kérdezz csak bátran.

Hát, nem is tudom, annyiszor húztatok már ki a csávából, hogy a magyar állami vagyon is megilletne bennetek... Persze egészen addig, amíg még ilyen létezik... 😊

Takanohana
De az is megoldás, hogy ha elmész oda, ahol a teleport tekercset találtad, most lesz ott megint egy. Vagy ha átváltozol húsbogárrá, és bemászol a rács alatt, ameddig csak tudsz, ott enter, hogy visszaváltozz, akkor majdnem biztosan a túloldalon alakulsz vissza emberré.

peeter22
Aham most már értem, akkor nyisd ki a kaput. Nem tom levágtad e az összes orkot, a kis tanyájukon, a kaput úgy lehet kinyitni hogy van egy ilyen obeliszk szerûség és körülötte ork sámánok, nos ha végeztél velük az obeliszk tetjén van egy figura vagy mi és azt onnan le kell szedni egy varázslat segítségével le lehet hozni onnan és így már ki tudod nyitni azt a kaput és be tudsz menni a templomba.

Uhh, elég bután fogalmaztam legutóbb, remélem azért érthetõ volt...

Még nem öltem meg az ötödik sámánt, mert azt csak a mágikus Uriziel sebzi. Még nem tudtam visszamenni a templomba, a kard aktiválása után nem tudok visszajutni a templomba. Mert eredetileg azt egy Ork Teleporttal jutottam be, és az most nincs nálam.

peeter22
Teleport tekercs? Nem emlékszem hogy kellene tekercs. Az öt sámán öt kardját kell begyûjteni, és azokat kell felhasználni. Az öt kard segítségével nyílik az uccsó kapu majd ott videó Xardas és mész tovább ami már a leg vége pár szektás pár démon és megcsináltad. Nem emlékszem erre a tekercsre.

Nagyon utálom a helyzetet, hogy mindig ide futok segítségért, de most már tényleg igen közeledek az epilógus felé, de egy újabb akadályt gördített elém a sors. Szóval Uriziel újra régi fényében tündököl, én elintéztem minden függõ küldetést (Gomez embereit is legyilkoltam), visszamentem Xardashoz, aki nyugtázta a dolgokat, de semmi több. Visszamennék az Ork Templomba, de nincs meg a Teleport tekercs! Nem tudom, talán egy NPC-vel nem beszéltem?

peeter22
No problem remélem érdemben tudtam segíteni a játékmenetet sajna én már nagyon rég játszottam vele és nem olyan tiszták már a dolgok. De a lényegre azért még emlékszem és segítek ha tudok. Ja és egy jó tanács ha végeztél és idõd adja kezd el a kettõt na az még jobb.

Bocs, vagy késõbb adta ki a fórummotor a HSZ-t, vagy csak az én netem lassú, nem láttam a kommented. 😛 Még egyszer sorry, na meg persze egy speciális tank.

peeter22
Mondom víz alatt kell úszni egy víz alatti alagút vezet a torony belselyébe csak így lehet bejutni.

A templomot (legalábbis az elsõ felvonást) már letudtam, most Xardas ápolgatja az Urizielt, nekem meg egy vértért kellene átcaplatnom a félig elsüllyedt toronyba, de ott nem találok semmit.

peeter22
A toronyba bemész és ugye vízben áll alá kell merülni. Csak így juthatsz a torony belselyébe és ott megtalálod azt a spéci páncélt ami nem árt a végén. Persze pár zombi azért õrzi😄

peeter22
A harmadik sámánt úgy találod hogy van egy ilyen csatorna rendszer szerûség abba kell lemenni és valamelyik végén kimászol és ott lesz egy két halott ork örzi azt a részt.

Xardas régi tornyában elvileg kéne lennie egy ládának, benne valami páncélszerûséggel, de nem találok semmit. Vérszívóként megpróbáltam felmenni, de az égvilágon nincsen semmi ingóság. Valaki tudna segíteni?