3777
Gothic 1
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, ezzel tisztában vagyok, ezért is kérdeztem rá, hogy a G1 esetében ez mit is jelent pontosan.
  • totya4
    G1-re írtam mert ez a G1 topik, de a 25 mindenre vonatkozik, mert az ez alatt értéket nem látja a szem folyamatosnak.
  • Zóanagyvarázsló
    A G1 esetére gondoltam, hogy ott konkrétan mennyire alacsony.
    Multi fps-ben engem olyan 50-60 alatt zavar, de egy RPG ugye más tészta.
  • totya4
    Az alacsony fps 25 alatti fps-t jelent.
  • Zóanagyvarázsló
    Mit jelent az az alacsony fps számszerűen?
    Mivel a régi gépemen játszottam rajta a G2 után, lehet, hogy örültem a kevésnek is, de egyértelműen folyamatosabban futott annál.

Remélem nem akarod bebeszélni, hogy volt inventory bug-om is, csak nem láttam :)
  • totya4
    Rosszul tudod, mindenkinél alacsony az fps, így lett megírva a program, csak nem mindenki érzékeny rá.
    A belső nézet hiányát ebben a hsz-ben is megemlítem :) Van egyébként benne szétnézés lehetőség, csak mozogni nem lehet.
  • Zóanagyvarázsló
    Haggyjuk már! Nem volt mindenkinél fps-probléma, és kész. Engem nagyon is szokott a kevés fps zavarni, de nem volt ilyen gondom a G1-el.

A belső nézet hiányát muszáj minden hozzászólásban felemlegetned? ;)
  • totya4
    Várjuk szeretettel...mondjuk belekalapálhatná a belső néztetet is :)
  • totya4
    Már kiveséztük hogy nem mindenkinek egyforma a szeme...és a tapasztalata, nem veszi észre ha valami 5-10fps-el megy, mert nem zavarja :)

Itt a url gallery/gothic/special alatt megleled a hozzávalókkal együtt. Kell hozzá az 1.08k patch, utána az 1.08k player kit, majd a gothicfps patch. A fórumon rákeresve kb ezt az infót fogod megtalálni.

Nekem működik, de mivel az inventoryban nem látok semmit nem ez a kedvenc játékom...nameg a belső nézet hiánya! :)
  • gyonax
    Itt egy NicoDE nevű ember elkezdte az inventory bug kijavítását, ezt kell nézegetni:G1 Item Icons Fps patchet meg mondjuk innen: Gothic fps patch
  • Randal
    Szaggatás? Milyen szaggatás? Nekem egyáltalán nem szaggat a gépemen. Igaz egy 800-as cerkán, meg egy Gf3-on nem szaggatna:D
    Amúgy ezt az FPS patch-et honnan? meg mit javít a dolgon?
  • totya4
    A legfontosabb az fps patch, akit zavar az eszetlen szaggatás alapból. Mondjuk az inventory tartalmát látni nem lenne utolsó :)
  • Randal
    Én is msot filózom, hogy fogm és letöltöm, aztán otthon belesasolok.
    Csak már elég régóta állnak vele a srácok.
    Jó lenne tudni hol tartanak.
  • Zóanagyvarázsló
    Igazad lehet.
    A Diccuric-ból már van angol nyelvű? Jó tudni.
  • gyonax
    Van hozzá angol fordítás, nézelődj a www.diccuric.org -on.
  • Randal
    Nem néz ki rosszul a mod.
    Amúgy a Diccuricot próbálta már valaki? Van hozzá angol fordítás, bár én még nem játszottam vele, csak egyszer kipróbáltam még német szövegelésű korában.
  • gyonax
    Az elhagyatott bánya az az a bánya ami előtt a csáklyát találod rögtön az elején.
  • gyonax
    Ehhez hozzátennék még egy textúrás mod-to, én ezt használom Freddyével együtt: Gothic textúra mod
  • Zóanagyvarázsló
    Egyáltalán hol vannak a G1-ben Stone Sentinel-ek?
    Ennyire régen játszottam volna vele?

Elhagyott Bányára-ra én sem emlékszem (csak a Heroes-okból:), lehet, hogy a beomlás utáni Régi Bányára gondolnak, bár ott lehetett mászkálni eddig is.
  • Randal
    Nem tudom, hogy volt-e már ezekről szó.
    Itt van két mod, az egyik a grafikát cseréli le a G1-ben, a másik pedig plusz küldetéseket ad.

Gothic 1 textúrák

Szerintem Elég jól sikerültek, szép élénkek lettek a textúrák és nem változott annyiban mint a G2 lecserélt textúrái, tehát szeritnem érdemes kipróbálni.

G1 Golden Mod

Ez is elég érdekesnek hat, ugyanis ezzel a Moddal tanulhatunk Alkímiát, lehetünk Guruk a Szekta Táborban, dolgozhatunk banditáknak, megtámadhatjuk a Szabad Bányát és barangolhatunk az Elhagyatott Bányában (Ez utóbbi amúgy merre van, mert én nem emlékszem).

Szóval úgy néz ki, hétvégén emgnézem ezeket a kis aranyosságokat:D
  • Zóanagyvarázsló
    Ezek szerint nekem nagyobbak az elvárásaim ;)
  • totya4
    Szerintem messzemenően jól van kidolgozva a belső nézet :)
  • Zóanagyvarázsló
    Nem azt mondom, hogy haszontalan a belső nézet, egyszer-kétszer én is használtam, és az is feltűnt, hogy az első részben "nem működik az F". De a belelélés nálam nem a nézet függvénye, harcoknál pláne rontaná, mellesleg, ha jobban szeretném is a "belső nézetet", szeritnem messze nincsen olyan jól kidolgozva a G2-ben, hogy segítse a beleélésemet. Persze ez ízlés kérdése, én csak az első személyű perspektíva sokadrendűségére céloztam.
  • totya4
    Én mindig belső nézetben használtam, kivéve a harcokat. Nagyságrendekkel nagyobb így a beleélés lehetősége, hiszen nem valakinek a hátát bámulom, hanem azt látom amit a figura. Meg ahogy előttem is elmondották volt, könnyebb tárgyakat meglelni is így a sűrűben.
  • Randal
    Azért egyszer-kétszer jól jön a belső nézet. Mondjuk mikor Xardas tornyánál a fáktól nem látod az elterülő cuccokat:D
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem a G2 játékosok jó része azt sem tudja, hogy a másodikban van - én is csak néhány kapcsolónál használtam. Pont az a játékstílus, melynél előnyösebb és látványosabb a harmadik személyű nézet.
  • totya4
    G1-ben nincs belső nézet khm khm... :) De választék jó rpg-ből nem nagyon, tehát úgyis kipróbálod... :)
  • Indigo
    Nekem hangulatban jobban tetszett az első rész, mint a második. Mind a két rész zseniális, ha tetszett a G2, semmiképpen ne hagyd ki a G1-et!
  • Randal
    Talán jobb. vagy nemtom:D
  • Zóanagyvarázsló
    Ha a második rész tetszett, tetszenie kell az elsőnek is. A grafikája kissé régibb, de ugyanaz a motor.
  • ironroy
    Végigvigyem az 1-et is?szerintetek?

• ironroy
    Figyu milyen a Gothic 1 a 2-höz képest?
  • Zóanagyvarázsló
    Én is ezt írtam, azzal különbséggel hogy a királynő legyakása nélkül is teljesül a küdetés.
  • gyonax
    De, igen. Bocs a téves infóért. A lényeg hogy lehet:)
  • rosti
    Nem a tárnarák királynő legyakása után lehet belépni???
  • gyonax
    Valakinek nincs egy olyan savegame-e amibe mágus és Xardas hajlandó őt tanítani? Mert nincs nagyon kedvem újrakezdeni. Eddig csak nekromantával nem játszottam végig, de érdekelne hogy milyen...
  • gyonax
    Lehet, lehet, hogy én azért írtam így, mert mindig így mentem. De Xardas továbbra se tanít:((
  • Zóanagyvarázsló
    Hidd el, voltam már benne tűzmágus is ;)

gyonax:

A tárnarákos küldetés után nem lehet egyből mágussá válni? Erre már nem emlékszem pontosan, de mintha így rémlene.
  • gyonax
    Dehogynem lehetsz tűzmágus. Miután Mocsártáborban elszúrták a megidézést, azután vissza az Old Campbe az őrök mondják is, hogy Thorus beszélni akar veled, neki azt mondod, hogy a mágia útja felől érdeklődsz, aztán mész corristo-hoz.
  • Myxir
    Majd csak Vízmágus lehetsz az 5-ödik chapterben.