3777
Gothic 1
-
Zóanagyvarázsló #2897 Igen, ezzel tisztában vagyok, ezért is kérdeztem rá, hogy a G1 esetében ez mit is jelent pontosan. -
totya4 #2896 G1-re írtam mert ez a G1 topik, de a 25 mindenre vonatkozik, mert az ez alatt értéket nem látja a szem folyamatosnak. -
Zóanagyvarázsló #2895 A G1 esetére gondoltam, hogy ott konkrétan mennyire alacsony.
Multi fps-ben engem olyan 50-60 alatt zavar, de egy RPG ugye más tészta. -
totya4 #2894 Az alacsony fps 25 alatti fps-t jelent. -
Zóanagyvarázsló #2893 Mit jelent az az alacsony fps számszerűen?
Mivel a régi gépemen játszottam rajta a G2 után, lehet, hogy örültem a kevésnek is, de egyértelműen folyamatosabban futott annál.
Remélem nem akarod bebeszélni, hogy volt inventory bug-om is, csak nem láttam :) -
totya4 #2892 Rosszul tudod, mindenkinél alacsony az fps, így lett megírva a program, csak nem mindenki érzékeny rá.
A belső nézet hiányát ebben a hsz-ben is megemlítem :) Van egyébként benne szétnézés lehetőség, csak mozogni nem lehet. -
Zóanagyvarázsló #2891 Haggyjuk már! Nem volt mindenkinél fps-probléma, és kész. Engem nagyon is szokott a kevés fps zavarni, de nem volt ilyen gondom a G1-el.
A belső nézet hiányát muszáj minden hozzászólásban felemlegetned? ;) -
totya4 #2890 Várjuk szeretettel...mondjuk belekalapálhatná a belső néztetet is :) -
totya4 #2889 Már kiveséztük hogy nem mindenkinek egyforma a szeme...és a tapasztalata, nem veszi észre ha valami 5-10fps-el megy, mert nem zavarja :)
Itt a url gallery/gothic/special alatt megleled a hozzávalókkal együtt. Kell hozzá az 1.08k patch, utána az 1.08k player kit, majd a gothicfps patch. A fórumon rákeresve kb ezt az infót fogod megtalálni.
Nekem működik, de mivel az inventoryban nem látok semmit nem ez a kedvenc játékom...nameg a belső nézet hiánya! :) -
gyonax #2888 Itt egy NicoDE nevű ember elkezdte az inventory bug kijavítását, ezt kell nézegetni:G1 Item Icons Fps patchet meg mondjuk innen: Gothic fps patch -
Szaggatás? Milyen szaggatás? Nekem egyáltalán nem szaggat a gépemen. Igaz egy 800-as cerkán, meg egy Gf3-on nem szaggatna:D
Amúgy ezt az FPS patch-et honnan? meg mit javít a dolgon? -
totya4 #2886 A legfontosabb az fps patch, akit zavar az eszetlen szaggatás alapból. Mondjuk az inventory tartalmát látni nem lenne utolsó :) -
Én is msot filózom, hogy fogm és letöltöm, aztán otthon belesasolok.
Csak már elég régóta állnak vele a srácok.
Jó lenne tudni hol tartanak. -
Zóanagyvarázsló #2884 Igazad lehet.
A Diccuric-ból már van angol nyelvű? Jó tudni. -
gyonax #2883 Van hozzá angol fordítás, nézelődj a www.diccuric.org -on. -
Nem néz ki rosszul a mod.
Amúgy a Diccuricot próbálta már valaki? Van hozzá angol fordítás, bár én még nem játszottam vele, csak egyszer kipróbáltam még német szövegelésű korában. -
gyonax #2881 Az elhagyatott bánya az az a bánya ami előtt a csáklyát találod rögtön az elején. -
gyonax #2880 Ehhez hozzátennék még egy textúrás mod-to, én ezt használom Freddyével együtt: Gothic textúra mod -
Zóanagyvarázsló #2879 Egyáltalán hol vannak a G1-ben Stone Sentinel-ek?
Ennyire régen játszottam volna vele?
Elhagyott Bányára-ra én sem emlékszem (csak a Heroes-okból:), lehet, hogy a beomlás utáni Régi Bányára gondolnak, bár ott lehetett mászkálni eddig is. -
Nem tudom, hogy volt-e már ezekről szó.
Itt van két mod, az egyik a grafikát cseréli le a G1-ben, a másik pedig plusz küldetéseket ad.
Gothic 1 textúrák
Szerintem Elég jól sikerültek, szép élénkek lettek a textúrák és nem változott annyiban mint a G2 lecserélt textúrái, tehát szeritnem érdemes kipróbálni.
G1 Golden Mod
Ez is elég érdekesnek hat, ugyanis ezzel a Moddal tanulhatunk Alkímiát, lehetünk Guruk a Szekta Táborban, dolgozhatunk banditáknak, megtámadhatjuk a Szabad Bányát és barangolhatunk az Elhagyatott Bányában (Ez utóbbi amúgy merre van, mert én nem emlékszem).
Szóval úgy néz ki, hétvégén emgnézem ezeket a kis aranyosságokat:D -
Zóanagyvarázsló #2877 Ezek szerint nekem nagyobbak az elvárásaim ;) -
totya4 #2876 Szerintem messzemenően jól van kidolgozva a belső nézet :) -
Zóanagyvarázsló #2875 Nem azt mondom, hogy haszontalan a belső nézet, egyszer-kétszer én is használtam, és az is feltűnt, hogy az első részben "nem működik az F". De a belelélés nálam nem a nézet függvénye, harcoknál pláne rontaná, mellesleg, ha jobban szeretném is a "belső nézetet", szeritnem messze nincsen olyan jól kidolgozva a G2-ben, hogy segítse a beleélésemet. Persze ez ízlés kérdése, én csak az első személyű perspektíva sokadrendűségére céloztam. -
totya4 #2874 Én mindig belső nézetben használtam, kivéve a harcokat. Nagyságrendekkel nagyobb így a beleélés lehetősége, hiszen nem valakinek a hátát bámulom, hanem azt látom amit a figura. Meg ahogy előttem is elmondották volt, könnyebb tárgyakat meglelni is így a sűrűben. -
Azért egyszer-kétszer jól jön a belső nézet. Mondjuk mikor Xardas tornyánál a fáktól nem látod az elterülő cuccokat:D -
Zóanagyvarázsló #2872 Szerintem a G2 játékosok jó része azt sem tudja, hogy a másodikban van - én is csak néhány kapcsolónál használtam. Pont az a játékstílus, melynél előnyösebb és látványosabb a harmadik személyű nézet. -
totya4 #2871 G1-ben nincs belső nézet khm khm... :) De választék jó rpg-ből nem nagyon, tehát úgyis kipróbálod... :) -
Indigo #2870 Nekem hangulatban jobban tetszett az első rész, mint a második. Mind a két rész zseniális, ha tetszett a G2, semmiképpen ne hagyd ki a G1-et! -
Talán jobb. vagy nemtom:D
-
Zóanagyvarázsló #2868 Ha a második rész tetszett, tetszenie kell az elsőnek is. A grafikája kissé régibb, de ugyanaz a motor. -
ironroy #2867 Végigvigyem az 1-et is?szerintetek?
-
ironroy #2866 Figyu milyen a Gothic 1 a 2-höz képest? -
Zóanagyvarázsló #2865 Én is ezt írtam, azzal különbséggel hogy a királynő legyakása nélkül is teljesül a küdetés. -
gyonax #2864 De, igen. Bocs a téves infóért. A lényeg hogy lehet:) -
rosti #2863 Nem a tárnarák királynő legyakása után lehet belépni??? -
gyonax #2862 Valakinek nincs egy olyan savegame-e amibe mágus és Xardas hajlandó őt tanítani? Mert nincs nagyon kedvem újrakezdeni. Eddig csak nekromantával nem játszottam végig, de érdekelne hogy milyen... -
gyonax #2861 Lehet, lehet, hogy én azért írtam így, mert mindig így mentem. De Xardas továbbra se tanít:(( -
Zóanagyvarázsló #2860 Hidd el, voltam már benne tűzmágus is ;)
gyonax:
A tárnarákos küldetés után nem lehet egyből mágussá válni? Erre már nem emlékszem pontosan, de mintha így rémlene. -
gyonax #2859 Dehogynem lehetsz tűzmágus. Miután Mocsártáborban elszúrták a megidézést, azután vissza az Old Campbe az őrök mondják is, hogy Thorus beszélni akar veled, neki azt mondod, hogy a mágia útja felől érdeklődsz, aztán mész corristo-hoz. -
Myxir #2858 Majd csak Vízmágus lehetsz az 5-ödik chapterben.