Gothic 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=27920

Kijött végre az angol verzió. Szerintem jó lett.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem vagyunk egyformák <#wave>
Randal
Nemtom, annak idején nem tûnt játszhatatlannak és most se tûnék annak. És jézus. Az alacsony FPS lassúságot okoz😄

Jézus. Az alacsony fps nem azt jelenti hogy a mozgások lassabbak, hanem hogy nem folyamatosak 😊 Nekem elsõre nyilvánvalóvá vált hogy ez így játszahatatlan, s nyilván sokan így voltak vele mert célprogram is született ennek korrigálására patch formájában. Igy a 14-15 fps-bõl szépen lesz 85 (vsync=on).
Randal
Az nálam csak a G2-ben fordult elõ. Itt valahogy nem emlékszem rá.
Az FPS problémára is rácsodálkoztam. Tény hogy hõsünk nem futott valami túl nagy sebességgel, de nem vettem észre hogy lassú lett volna.

Igen, ezzel tisztában vagyok, ezért is kérdeztem rá, hogy a G1 esetében ez mit is jelent pontosan.
G1-re írtam mert ez a G1 topik, de a 25 mindenre vonatkozik, mert az ez alatt értéket nem látja a szem folyamatosnak.
A G1 esetére gondoltam, hogy ott konkrétan mennyire alacsony.
Multi fps-ben engem olyan 50-60 alatt zavar, de egy RPG ugye más tészta.
Az alacsony fps 25 alatti fps-t jelent.
Mit jelent az az alacsony fps számszerûen?
Mivel a régi gépemen játszottam rajta a G2 után, lehet, hogy örültem a kevésnek is, de egyértelmûen folyamatosabban futott annál.

Remélem nem akarod bebeszélni, hogy volt inventory bug-om is, csak nem láttam 😊
Rosszul tudod, mindenkinél alacsony az fps, így lett megírva a program, csak nem mindenki érzékeny rá.
A belsõ nézet hiányát ebben a hsz-ben is megemlítem 😊 Van egyébként benne szétnézés lehetõség, csak mozogni nem lehet.
Haggyjuk már! Nem volt mindenkinél fps-probléma, és kész. Engem nagyon is szokott a kevés fps zavarni, de nem volt ilyen gondom a G1-el.

A belsõ nézet hiányát muszáj minden hozzászólásban felemlegetned? 😉
Várjuk szeretettel...mondjuk belekalapálhatná a belsõ néztetet is 😊
Már kiveséztük hogy nem mindenkinek egyforma a szeme...és a tapasztalata, nem veszi észre ha valami 5-10fps-el megy, mert nem zavarja 😊

Itt a url gallery/gothic/special alatt megleled a hozzávalókkal együtt. Kell hozzá az 1.08k patch, utána az 1.08k player kit, majd a gothicfps patch. A fórumon rákeresve kb ezt az infót fogod megtalálni.

Nekem mûködik, de mivel az inventoryban nem látok semmit nem ez a kedvenc játékom...nameg a belsõ nézet hiánya! 😊
Itt egy NicoDE nevû ember elkezdte az inventory bug kijavítását, ezt kell nézegetni:G1 Item Icons Fps patchet meg mondjuk innen: Gothic fps patch
Randal
Szaggatás? Milyen szaggatás? Nekem egyáltalán nem szaggat a gépemen. Igaz egy 800-as cerkán, meg egy Gf3-on nem szaggatna😄
Amúgy ezt az FPS patch-et honnan? meg mit javít a dolgon?

A legfontosabb az fps patch, akit zavar az eszetlen szaggatás alapból. Mondjuk az inventory tartalmát látni nem lenne utolsó 😊
Randal
Én is msot filózom, hogy fogm és letöltöm, aztán otthon belesasolok.
Csak már elég régóta állnak vele a srácok.
Jó lenne tudni hol tartanak.

Igazad lehet.
A Diccuric-ból már van angol nyelvû? Jó tudni.
Van hozzá angol fordítás, nézelõdj a www.diccuric.org -on.
Randal
Nem néz ki rosszul a mod.
Amúgy a Diccuricot próbálta már valaki? Van hozzá angol fordítás, bár én még nem játszottam vele, csak egyszer kipróbáltam még német szövegelésû korában.

Az elhagyatott bánya az az a bánya ami elõtt a csáklyát találod rögtön az elején.
Ehhez hozzátennék még egy textúrás mod-to, én ezt használom Freddyével együtt: Gothic textúra mod
Egyáltalán hol vannak a G1-ben Stone Sentinel-ek?
Ennyire régen játszottam volna vele?

Elhagyott Bányára-ra én sem emlékszem (csak a Heroes-okból😊, lehet, hogy a beomlás utáni Régi Bányára gondolnak, bár ott lehetett mászkálni eddig is.
Randal
Nem tudom, hogy volt-e már ezekrõl szó.
Itt van két mod, az egyik a grafikát cseréli le a G1-ben, a másik pedig plusz küldetéseket ad.

Gothic 1 textúrák

Szerintem Elég jól sikerültek, szép élénkek lettek a textúrák és nem változott annyiban mint a G2 lecserélt textúrái, tehát szeritnem érdemes kipróbálni.

G1 Golden Mod

Ez is elég érdekesnek hat, ugyanis ezzel a Moddal tanulhatunk Alkímiát, lehetünk Guruk a Szekta Táborban, dolgozhatunk banditáknak, megtámadhatjuk a Szabad Bányát és barangolhatunk az Elhagyatott Bányában (Ez utóbbi amúgy merre van, mert én nem emlékszem).

Szóval úgy néz ki, hétvégén emgnézem ezeket a kis aranyosságokat😄

Ezek szerint nekem nagyobbak az elvárásaim 😉
Szerintem messzemenõen jól van kidolgozva a belsõ nézet 😊
Nem azt mondom, hogy haszontalan a belsõ nézet, egyszer-kétszer én is használtam, és az is feltûnt, hogy az elsõ részben "nem mûködik az F". De a belelélés nálam nem a nézet függvénye, harcoknál pláne rontaná, mellesleg, ha jobban szeretném is a "belsõ nézetet", szeritnem messze nincsen olyan jól kidolgozva a G2-ben, hogy segítse a beleélésemet. Persze ez ízlés kérdése, én csak az elsõ személyû perspektíva sokadrendûségére céloztam.
Én mindig belsõ nézetben használtam, kivéve a harcokat. Nagyságrendekkel nagyobb így a beleélés lehetõsége, hiszen nem valakinek a hátát bámulom, hanem azt látom amit a figura. Meg ahogy elõttem is elmondották volt, könnyebb tárgyakat meglelni is így a sûrûben.
Randal
Azért egyszer-kétszer jól jön a belsõ nézet. Mondjuk mikor Xardas tornyánál a fáktól nem látod az elterülõ cuccokat😄

Szerintem a G2 játékosok jó része azt sem tudja, hogy a másodikban van - én is csak néhány kapcsolónál használtam. Pont az a játékstílus, melynél elõnyösebb és látványosabb a harmadik személyû nézet.
G1-ben nincs belsõ nézet khm khm... 😊 De választék jó rpg-bõl nem nagyon, tehát úgyis kipróbálod... 😊
Nekem hangulatban jobban tetszett az elsõ rész, mint a második. Mind a két rész zseniális, ha tetszett a G2, semmiképpen ne hagyd ki a G1-et!

Randal
Talán jobb. vagy nemtom😄

Ha a második rész tetszett, tetszenie kell az elsõnek is. A grafikája kissé régibb, de ugyanaz a motor.
Végigvigyem az 1-et is?szerintetek?

Figyu milyen a Gothic 1 a 2-höz képest?
Én is ezt írtam, azzal különbséggel hogy a királynõ legyakása nélkül is teljesül a küdetés.
De, igen. Bocs a téves infóért. A lényeg hogy lehet😊
Nem a tárnarák királynõ legyakása után lehet belépni???

Valakinek nincs egy olyan savegame-e amibe mágus és Xardas hajlandó õt tanítani? Mert nincs nagyon kedvem újrakezdeni. Eddig csak nekromantával nem játszottam végig, de érdekelne hogy milyen...
Lehet, lehet, hogy én azért írtam így, mert mindig így mentem. De Xardas továbbra se tanít😞(
Hidd el, voltam már benne tûzmágus is 😉

gyonax:

A tárnarákos küldetés után nem lehet egybõl mágussá válni? Erre már nem emlékszem pontosan, de mintha így rémlene.
Dehogynem lehetsz tûzmágus. Miután Mocsártáborban elszúrták a megidézést, azután vissza az Old Campbe az õrök mondják is, hogy Thorus beszélni akar veled, neki azt mondod, hogy a mágia útja felõl érdeklõdsz, aztán mész corristo-hoz.
Majd csak Vízmágus lehetsz az 5-ödik chapterben.
Mert majd a harmadik chapterben kinyírják õket és csak a haverod éli túl a neve Milten õ ott lessz veled mind a három gothicban.
A gothic 1-ben nem lehetsz mágus csak a 2-ben meg a 3-ban.
Ha megvan az urizel utána tanít...

tanulopont<#buck>

Mi kell ahhoz hogy Xardas megtanítsa nekünk a mágia 6. körét? Már megtanultam 5-öt négyet tûzmágusként, 1-et vízmágusként.