3672
Gothic 1
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem a G2 játékosok jó része azt sem tudja, hogy a másodikban van - én is csak néhány kapcsolónál használtam. Pont az a játékstílus, melynél előnyösebb és látványosabb a harmadik személyű nézet.
  • totya4
    G1-ben nincs belső nézet khm khm... :) De választék jó rpg-ből nem nagyon, tehát úgyis kipróbálod... :)
  • Indigo
    Nekem hangulatban jobban tetszett az első rész, mint a második. Mind a két rész zseniális, ha tetszett a G2, semmiképpen ne hagyd ki a G1-et!
  • Randal
    Talán jobb. vagy nemtom:D
  • Zóanagyvarázsló
    Ha a második rész tetszett, tetszenie kell az elsőnek is. A grafikája kissé régibb, de ugyanaz a motor.
  • ironroy
    Végigvigyem az 1-et is?szerintetek?

• ironroy
    Figyu milyen a Gothic 1 a 2-höz képest?
  • Zóanagyvarázsló
    Én is ezt írtam, azzal különbséggel hogy a királynő legyakása nélkül is teljesül a küdetés.
  • gyonax
    De, igen. Bocs a téves infóért. A lényeg hogy lehet:)
  • rosti
    Nem a tárnarák királynő legyakása után lehet belépni???
  • gyonax
    Valakinek nincs egy olyan savegame-e amibe mágus és Xardas hajlandó őt tanítani? Mert nincs nagyon kedvem újrakezdeni. Eddig csak nekromantával nem játszottam végig, de érdekelne hogy milyen...
  • gyonax
    Lehet, lehet, hogy én azért írtam így, mert mindig így mentem. De Xardas továbbra se tanít:((
  • Zóanagyvarázsló
    Hidd el, voltam már benne tűzmágus is ;)

gyonax:

A tárnarákos küldetés után nem lehet egyből mágussá válni? Erre már nem emlékszem pontosan, de mintha így rémlene.
  • gyonax
    Dehogynem lehetsz tűzmágus. Miután Mocsártáborban elszúrták a megidézést, azután vissza az Old Campbe az őrök mondják is, hogy Thorus beszélni akar veled, neki azt mondod, hogy a mágia útja felől érdeklődsz, aztán mész corristo-hoz.
  • Myxir
    Majd csak Vízmágus lehetsz az 5-ödik chapterben.
  • Myxir
    Mert majd a harmadik chapterben kinyírják őket és csak a haverod éli túl a neve Milten ő ott lessz veled mind a három gothicban.
  • Myxir
    A gothic 1-ben nem lehetsz mágus csak a 2-ben meg a 3-ban.
  • rosti
    Ha megvan az urizel utána tanít...
  • rosti
    tanulopont
  • gyonax
    Mi kell ahhoz hogy Xardas megtanítsa nekünk a mágia 6. körét? Már megtanultam 5-öt négyet tűzmágusként, 1-et vízmágusként.
  • Stonee
    köszönöm, megnézem.
  • rosti
    Az első csarnolban van egy köfal arra van felfestve a szinsorrend
  • Stonee
    oké, de mi a megfelelő sorrend? és honnan tudom meg, hogy megfelelő sorrendben forgattam?
  • rosti
    A megfelelő sorendbe a kapszolokat forgasd ell
  • Stonee
    üdv újra. elakadtam a ork templomban. van egy nagy terem, ahol csontok vannak és az a lebegő jéglövedékkel dobáló valami. van két zárt rács + a lejtő végén 1 nagy zárt rács. meg egy kapcsoló, amivel be lehet jutni oda, ahol 3 földön lévő kő hengert lehet forgatni egy szobában, a hengerek előtt színes szörnyfejek vannak a födre festve. na, innen hogyan tovább?
  • Takanohana
    Nem találkoztam még velük, de érdekelne. Csak kihírezik valahol, ha elkészülnek.
  • Randal
    Ezzel a féle problémával még nem találkoztam. Nekem is idegesítő volt, de nekem szimplán bejött ez a féle trükk.
    Remélem jöv héten kapok valami választ a sráctól, ugyanis ha meg tudja ezt is oylan jól oldani mint a G2 csomizását, az marha jó lenne.
    Tényleg, a szinkronos videók elkészültek már?
  • Takanohana
    Jó lenne orvosolni :)

Nekem pl a hajam hullik ki, míg sikerül túljutnom Lukoron, ugyanis ha a Te módszeredet követem, akkor szépen visszaballag a helyére, és továbbra sem mozdul. Sőt, ha nem pont a négy oszlop közepén van épp, mikor visszaváltozom és megszólítom, képes onnan is szó nélkül visszamászni a helyére, és kezdhetek mindent elölről.
  • Randal
    Nekem működött az átváltozás.
    Nem csalogattam sehova az öreget, csak hagytam, hogy kimozduljon, elrohantam, visszaváltoztam és visszamentem hozzá. Ennyi elég volt.
    De elméletileg most nézegetik a fájlokat, mint azt a másik fórumban említgettem. Majd meglátjuk mi lesz.
  • atibacsi1977
    Hello!

Multiban( kooperativ modban) nem lehet játszani a gamát? Tudom, hogy nincs multi része, de esetleg valaki fanatikus nem oldota meg ezt a problémát?
  • Stonee
    hát ez kész. a csata előtt el sem mentem oda, mivel szépen elsétáltam többször is a a bányához vezető ösvény mellett... már megvan!

köszi !
  • Zóanagyvarázsló
    Az Új Tábor mögött van a Szabad Bánya, én is elég későn fedeztem fel első végigjátszásra. Nem kell bemenni a nagy barlangba, hanem mellette a tavon túl kell elindulni.
  • Stonee
    4. fejezetben Xartas elküldött az ork sámánhoz, utána visszamentem Xartashoz, majd egyből Saturashoz teleportáltam beszélni vele. (ahogy a leírásban van, bár érdekes, hogy Saturassal való párbeszédben azt mondja a végén, menj keresd meg Xartast, de az 1000 XP lejön.) Az új bánya felé össze kellene találkoznom elvileg Gornnal, de nem találom. Hol dekkol? Az összes az szabad bánya felé vezető utat bejártam. (Feltéve, ha az a szabad bánya, amelyiket az ork sámán berajzolta, aminek a kapuja az ork táborból nyílik.)
  • dieer
    thx a tippet..tényleg ez volt a probléma.Lehet hogy a srácok a magyarításnál nem figyeltek oda egy parancssorra és véletlenül azt is szövegnek vették és ezért nem megy vagy franc se tudja.Nah mind1.Megoldottam. Még1x thx
  • Takanohana
    A magyarítás teszi. Lesz más gondod is a bányában, az Aron nevű alak sem fog elmozdulni a ládája mellől, bármivel csalod is. De ezek nem olyan lényeges küldik, hogy miattuk le meg fel kellene rakosgatni a magyarítást. Egyszerűen verd le őket.
  • dieer
    oh...tényleg...magyaritás.kicsit bugos szegényke.lehet lekéne vennem a küldetés erejéig.Thx a tippet.
  • Zóanagyvarázsló
    Én meguntam, levertem, és amíg eszméletlenül feküdt, kifosztottam a ládát. Mondjuk ezzel nem is sikerült teljesíteni a küldetést. Talán a magyarítás okozhatja.
  • dieer
    üdv..Kéne egy kis help. 1. epizódba járok.Lekelett menni a régi bányába ian-hoz ügye a listáért. Van ott egy Ulbert nevű tag akit elkéne csalni.Elvileg elvan már csalva, Aleph-től a kulcs is megvan de nem akar mozdulni a srác. Így meg ügye nehéz lessz ellopni a ládikó tartalmát. És a küldi sem lessz kész ami hozzá tartozik. Ti h csináltátok? V mit kell még megtennem? Help pls. THX
  • Gary
    Értem. Akkor ez sem ugyan úgy műxik mindenkinél!

Én lusta voltam leszedni a magyarítást (inkább visszamentem a szekta-táborba egy farkassá alakulás tekercsért ). A második átváltozásra sikerült az oszlopok közé csalni (először is, csak akkor nem jött elég közel és visszaballagott), majd visszaváltozás után megszólítottam és nyitotta az ajtót.

Unokaöcsémnél leszedtük a magyarítást, majd így beszéltünk vele, ezután simán ment ajtót nyitni...
  • Zóanagyvarázsló
    Én nem szedtem le a magyarítást, mégis gond nélkül sikerült a csalogatás után folytatnom a játékot.