Gothic 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom, hogy volt-e már ezekrõl szó.
Itt van két mod, az egyik a grafikát cseréli le a G1-ben, a másik pedig plusz küldetéseket ad.
Gothic 1 textúrák
Szerintem Elég jól sikerültek, szép élénkek lettek a textúrák és nem változott annyiban mint a G2 lecserélt textúrái, tehát szeritnem érdemes kipróbálni.
G1 Golden Mod
Ez is elég érdekesnek hat, ugyanis ezzel a Moddal tanulhatunk Alkímiát, lehetünk Guruk a Szekta Táborban, dolgozhatunk banditáknak, megtámadhatjuk a Szabad Bányát és barangolhatunk az Elhagyatott Bányában (Ez utóbbi amúgy merre van, mert én nem emlékszem).
Szóval úgy néz ki, hétvégén emgnézem ezeket a kis aranyosságokat😄
Itt van két mod, az egyik a grafikát cseréli le a G1-ben, a másik pedig plusz küldetéseket ad.
Gothic 1 textúrák
Szerintem Elég jól sikerültek, szép élénkek lettek a textúrák és nem változott annyiban mint a G2 lecserélt textúrái, tehát szeritnem érdemes kipróbálni.
G1 Golden Mod
Ez is elég érdekesnek hat, ugyanis ezzel a Moddal tanulhatunk Alkímiát, lehetünk Guruk a Szekta Táborban, dolgozhatunk banditáknak, megtámadhatjuk a Szabad Bányát és barangolhatunk az Elhagyatott Bányában (Ez utóbbi amúgy merre van, mert én nem emlékszem).
Szóval úgy néz ki, hétvégén emgnézem ezeket a kis aranyosságokat😄
Ezek szerint nekem nagyobbak az elvárásaim 😉
Szerintem messzemenõen jól van kidolgozva a belsõ nézet 😊
Nem azt mondom, hogy haszontalan a belsõ nézet, egyszer-kétszer én is használtam, és az is feltûnt, hogy az elsõ részben "nem mûködik az F". De a belelélés nálam nem a nézet függvénye, harcoknál pláne rontaná, mellesleg, ha jobban szeretném is a "belsõ nézetet", szeritnem messze nincsen olyan jól kidolgozva a G2-ben, hogy segítse a beleélésemet. Persze ez ízlés kérdése, én csak az elsõ személyû perspektíva sokadrendûségére céloztam.
Én mindig belsõ nézetben használtam, kivéve a harcokat. Nagyságrendekkel nagyobb így a beleélés lehetõsége, hiszen nem valakinek a hátát bámulom, hanem azt látom amit a figura. Meg ahogy elõttem is elmondották volt, könnyebb tárgyakat meglelni is így a sûrûben.
Azért egyszer-kétszer jól jön a belsõ nézet. Mondjuk mikor Xardas tornyánál a fáktól nem látod az elterülõ cuccokat😄
Szerintem a G2 játékosok jó része azt sem tudja, hogy a másodikban van - én is csak néhány kapcsolónál használtam. Pont az a játékstílus, melynél elõnyösebb és látványosabb a harmadik személyû nézet.
G1-ben nincs belsõ nézet khm khm... 😊 De választék jó rpg-bõl nem nagyon, tehát úgyis kipróbálod... 😊
Nekem hangulatban jobban tetszett az elsõ rész, mint a második. Mind a két rész zseniális, ha tetszett a G2, semmiképpen ne hagyd ki a G1-et!
Ha a második rész tetszett, tetszenie kell az elsõnek is. A grafikája kissé régibb, de ugyanaz a motor.
Végigvigyem az 1-et is?szerintetek?
Figyu milyen a Gothic 1 a 2-höz képest?
Én is ezt írtam, azzal különbséggel hogy a királynõ legyakása nélkül is teljesül a küdetés.
De, igen. Bocs a téves infóért. A lényeg hogy lehet😊
Nem a tárnarák királynõ legyakása után lehet belépni???
Valakinek nincs egy olyan savegame-e amibe mágus és Xardas hajlandó õt tanítani? Mert nincs nagyon kedvem újrakezdeni. Eddig csak nekromantával nem játszottam végig, de érdekelne hogy milyen...
Lehet, lehet, hogy én azért írtam így, mert mindig így mentem. De Xardas továbbra se tanít😞(
Hidd el, voltam már benne tûzmágus is 😉
gyonax:
A tárnarákos küldetés után nem lehet egybõl mágussá válni? Erre már nem emlékszem pontosan, de mintha így rémlene.
gyonax:
A tárnarákos küldetés után nem lehet egybõl mágussá válni? Erre már nem emlékszem pontosan, de mintha így rémlene.
Dehogynem lehetsz tûzmágus. Miután Mocsártáborban elszúrták a megidézést, azután vissza az Old Campbe az õrök mondják is, hogy Thorus beszélni akar veled, neki azt mondod, hogy a mágia útja felõl érdeklõdsz, aztán mész corristo-hoz.
Majd csak Vízmágus lehetsz az 5-ödik chapterben.
Mert majd a harmadik chapterben kinyírják õket és csak a haverod éli túl a neve Milten õ ott lessz veled mind a három gothicban.
A gothic 1-ben nem lehetsz mágus csak a 2-ben meg a 3-ban.
Ha megvan az urizel utána tanít...
tanulopont<#buck>#buck>
Mi kell ahhoz hogy Xardas megtanítsa nekünk a mágia 6. körét? Már megtanultam 5-öt négyet tûzmágusként, 1-et vízmágusként.
köszönöm, megnézem.
Az elsõ csarnolban van egy köfal arra van felfestve a szinsorrend
oké, de mi a megfelelõ sorrend? és honnan tudom meg, hogy megfelelõ sorrendben forgattam?
A megfelelõ sorendbe a kapszolokat forgasd ell
üdv újra. elakadtam a ork templomban. van egy nagy terem, ahol csontok vannak és az a lebegõ jéglövedékkel dobáló valami. van két zárt rács + a lejtõ végén 1 nagy zárt rács. meg egy kapcsoló, amivel be lehet jutni oda, ahol 3 földön lévõ kõ hengert lehet forgatni egy szobában, a hengerek elõtt színes szörnyfejek vannak a födre festve. na, innen hogyan tovább?
Ezzel a féle problémával még nem találkoztam. Nekem is idegesítõ volt, de nekem szimplán bejött ez a féle trükk.
Remélem jöv héten kapok valami választ a sráctól, ugyanis ha meg tudja ezt is oylan jól oldani mint a G2 csomizását, az marha jó lenne.
Tényleg, a szinkronos videók elkészültek már?
Remélem jöv héten kapok valami választ a sráctól, ugyanis ha meg tudja ezt is oylan jól oldani mint a G2 csomizását, az marha jó lenne.
Tényleg, a szinkronos videók elkészültek már?
Jó lenne orvosolni 😊
Nekem pl a hajam hullik ki, míg sikerül túljutnom Lukoron, ugyanis ha a Te módszeredet követem, akkor szépen visszaballag a helyére, és továbbra sem mozdul. Sõt, ha nem pont a négy oszlop közepén van épp, mikor visszaváltozom és megszólítom, képes onnan is szó nélkül visszamászni a helyére, és kezdhetek mindent elölrõl.
Nekem pl a hajam hullik ki, míg sikerül túljutnom Lukoron, ugyanis ha a Te módszeredet követem, akkor szépen visszaballag a helyére, és továbbra sem mozdul. Sõt, ha nem pont a négy oszlop közepén van épp, mikor visszaváltozom és megszólítom, képes onnan is szó nélkül visszamászni a helyére, és kezdhetek mindent elölrõl.
Nekem mûködött az átváltozás.
Nem csalogattam sehova az öreget, csak hagytam, hogy kimozduljon, elrohantam, visszaváltoztam és visszamentem hozzá. Ennyi elég volt.
De elméletileg most nézegetik a fájlokat, mint azt a másik fórumban említgettem. Majd meglátjuk mi lesz.
Nem csalogattam sehova az öreget, csak hagytam, hogy kimozduljon, elrohantam, visszaváltoztam és visszamentem hozzá. Ennyi elég volt.
De elméletileg most nézegetik a fájlokat, mint azt a másik fórumban említgettem. Majd meglátjuk mi lesz.
Hello!
Multiban( kooperativ modban) nem lehet játszani a gamát? Tudom, hogy nincs multi része, de esetleg valaki fanatikus nem oldota meg ezt a problémát?
Multiban( kooperativ modban) nem lehet játszani a gamát? Tudom, hogy nincs multi része, de esetleg valaki fanatikus nem oldota meg ezt a problémát?
hát ez kész. a csata elõtt el sem mentem oda, mivel szépen elsétáltam többször is a a bányához vezetõ ösvény mellett... már megvan!
köszi !
köszi !
Az Új Tábor mögött van a Szabad Bánya, én is elég késõn fedeztem fel elsõ végigjátszásra. Nem kell bemenni a nagy barlangba, hanem mellette a tavon túl kell elindulni.
4. fejezetben Xartas elküldött az ork sámánhoz, utána visszamentem Xartashoz, majd egybõl Saturashoz teleportáltam beszélni vele. (ahogy a leírásban van, bár érdekes, hogy Saturassal való párbeszédben azt mondja a végén, menj keresd meg Xartast, de az 1000 XP lejön.) Az új bánya felé össze kellene találkoznom elvileg Gornnal, de nem találom. Hol dekkol? Az összes az szabad bánya felé vezetõ utat bejártam. (Feltéve, ha az a szabad bánya, amelyiket az ork sámán berajzolta, aminek a kapuja az ork táborból nyílik.)
thx a tippet..tényleg ez volt a probléma.Lehet hogy a srácok a magyarításnál nem figyeltek oda egy parancssorra és véletlenül azt is szövegnek vették és ezért nem megy vagy franc se tudja.Nah mind1.Megoldottam. Még1x thx
A magyarítás teszi. Lesz más gondod is a bányában, az Aron nevû alak sem fog elmozdulni a ládája mellõl, bármivel csalod is. De ezek nem olyan lényeges küldik, hogy miattuk le meg fel kellene rakosgatni a magyarítást. Egyszerûen verd le õket.
oh...tényleg...magyaritás.kicsit bugos szegényke.lehet lekéne vennem a küldetés erejéig.Thx a tippet.
Én meguntam, levertem, és amíg eszméletlenül feküdt, kifosztottam a ládát. Mondjuk ezzel nem is sikerült teljesíteni a küldetést. Talán a magyarítás okozhatja.
üdv..Kéne egy kis help. 1. epizódba járok.Lekelett menni a régi bányába ian-hoz ügye a listáért. Van ott egy Ulbert nevû tag akit elkéne csalni.Elvileg elvan már csalva, Aleph-tõl a kulcs is megvan de nem akar mozdulni a srác. Így meg ügye nehéz lessz ellopni a ládikó tartalmát. És a küldi sem lessz kész ami hozzá tartozik. Ti h csináltátok? V mit kell még megtennem? Help pls. THX
Értem. Akkor ez sem ugyan úgy mûxik mindenkinél!
Én lusta voltam leszedni a magyarítást (inkább visszamentem a szekta-táborba egy farkassá alakulás tekercsért <#nevetes1>#nevetes1>). A második átváltozásra sikerült az oszlopok közé csalni (elõször is, csak akkor nem jött elég közel és visszaballagott), majd visszaváltozás után megszólítottam és nyitotta az ajtót.
Unokaöcsémnél leszedtük a magyarítást, majd így beszéltünk vele, ezután simán ment ajtót nyitni...
Én lusta voltam leszedni a magyarítást (inkább visszamentem a szekta-táborba egy farkassá alakulás tekercsért <#nevetes1>#nevetes1>). A második átváltozásra sikerült az oszlopok közé csalni (elõször is, csak akkor nem jött elég közel és visszaballagott), majd visszaváltozás után megszólítottam és nyitotta az ajtót.
Unokaöcsémnél leszedtük a magyarítást, majd így beszéltünk vele, ezután simán ment ajtót nyitni...
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Én nem szedtem le a magyarítást, mégis gond nélkül sikerült a csalogatás után folytatnom a játékot.
sikerült, köszönöm. öröm volt ezek után széjjelverni Lukort. 😊
thx még1x 😊
thx még1x 😊
Csak a magyarítás leszedése nem elég, ez bug is, amire a magyarítás csak ráerõsít. Én legalábbis hiába változtam át (magyarítás mellet), odacsaltam Lukort ahova kellett, visszaváltoztam, õ meg visszaballagott a helyére, és kezdõdött minden elölrõl. Leszedve a magyarítást viszont még mindig nem történik semmi, bár az igaz, hogy ilyenkor már lehet alkalmazni a bug ellen a hivatalos trükköt, be kell marvinozni egy könyvet, Baallukorbugfixbook vagy mi is a neve, és azt elolvasva már megy minden tovább. De lehet próbálkozni...
Szerintem, csak az egyiket kell, azaz a magyarítást szedje le VAGY változzon át...
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Közismert bug. Ha magyarítással játszol, akkor azt most erre az idõre vedd le, mert erõsen bezavar. Változz át valamilyen állattá, legjobb a vérlégy, mert gyors, majd közelítsd meg Lukort ebben az alakban. Megtámad, így el tudod csalni a nagy terembe. Itt jól kell idõzítened, akkor változz vissza (Enter), ha Lukor épp a négy oszlop között van, középen. Ekkor menj oda hozzá, és folytatódni fog a történet.