3777
Gothic 1
  • gabber a hun
    szerintem mindkettő hatalmas lett(vitathatatlanul betyárjorasikerult:D), nemá 2008 ba eloveszek 1 2001es gamét azt lelkesedéssel vizsem végig az uj csilivili szuper gamék helyett hm :D
  • gabber a hun
    hehe nem ezaz :D
  • gabber a hun
    1 fejezet ben így állok cheat nélkül :F
  • marton350
    jó ,a notr-el nem jáccottam!
  • Rundstedt17
    a 2 ben benne van a kiegészítőben az akrobatika,szóval nem értem a panaszodat.a 2 sokkal jobb mint az 1,az 1 nek szegényesebb lehetőségei vannak a 2 höz vixonyítva és túl kevés a küldi,egyetlen előnye a hangulat.
  • marton350
    hát de az tök szar ,alig fogok kritikust ütni!

köszi a infót a baalról

egyébként a 2-vel az volt a legnagyobb gondom h nem tuttam a teret érzékelni és mindíg rohattnagyokat zuhantam és meghaltam :( nemtom mérnem lehetett volna a 2-be is betenni a akrobatikát ,sokkal gyorsabban is lehet vele menni...
  • Zóanagyvarázsló
    Ja, akkor 10% a maximum, rosszul rémlett.

Baal Tyonnak a swampweed (vagy mi a neve a droguknak) elosztását kell megoldani az új táborban. Ehhez az ottani tanoncokkal kell felvenni a kapcsolatot.
  • marton350
    én 10 tp-t költöttem az 5%-ra és még 20-at a 10%-ra és azt írja már ki h mester

"Akkor lehet, ha még nem csatlakoztál sehová. A csatlakozáshoz kellenek a guruk szavazatai, mindegyikhez tartozik egy küldetés."

ezt tudom ,én konkrétan arra kérdeztem rá h baal tyon (vagy ki) nyelvének a megoldásához mit kell tennem
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor lehet, ha még nem csatlakoztál sehová. A csatlakozáshoz kellenek a guruk szavazatai, mindegyikhez tartozik egy küldetés.

"amúgy itt csak 10%-ig lehet fejleszteni a 1kezes harcot? :S"

Ha jól rémlik az első fejelsztéssel 10%-ik lehet az egykezest fejelszteni, második lépésben 30-ig.
  • marton350
    amúgy itt csak 10%-ig lehet fejleszteni a 1kezes harcot? :S
  • marton350
    "...akkor később árnyként is meg szabad szólítani..."

egyébként már őr vok :D
  • marton350
    és egyébként mi az a kveszt? és hogy lehet elvállalni?
  • Zóanagyvarázsló
    Baal Tyonnak csak akkor van szerepe, ha csatlakozni akarsz a mocsári táborhoz (és ha megcsinálod a küldetését, akkor később árnyként is meg szabad szólítani). Ezentúl semmiről (szó szerint) nem lehet vele beszélni.
  • Yosimicu
    Ő amúgy sem egy beszédes típus:) Asszem 2x max 3x van mondandója abból 1 a csatlakozási questnél van. De ha jól tom ezek után is csak hörögni fog semmi nagy okosságal nem lát el.
  • marton350
    én már árny vok és szinte az összes guru úgy szólított meg h látta h rajtam van az árnyruha és mind1ik guruval beszéltem ,csak vele nem tok és azt kérdezem h hogy lehet megoldani a nyelvét
  • Zóanagyvarázsló
    Illetve a küldetéseket meg lehet csinálni táborhoz való csatlakozás előtt (pontosabban csak akkor lehet), így lehet beszélni árnyként is a gurukkal, de ezt már kihagytad.
  • Zóanagyvarázsló
    Sehogy nem tudsz vele beszélni. Lester elmagyarázza, hogy a gurukat nem szabad megszólítani, előbb nekik kell hozzánk szólniuk. Erre akkor van lehetőség, ha a szektásokhoz szegődünk - persze kivételek vannak.
  • marton350
    és azt a baal-t aki a templomnál van és hajlonganak a tanoncok előtte és tökre buzisan sóhajt ha megszólítod. <--na őt hogy lehet szóra bírni? :S

előre is KÖSSSSSZZZZZI
  • marton350
    ja ok ,köszi a fókusz megvan (meg a napló is ;)) meg a könyv is ,a tárnarákok még túl erős ellenfelek :(. Ki adja azt a kvesztet a könyvről?
  • Yosimicu
    A mocsári táborban kapod a questeket. Fókuszkő+tárnarákfészek+a könyv a goblinoknál(nem emléxem a könyv nevére) és megvan minden infó ekorra. Ezután jön az idézés+kisfilm történetet nem árulom el egy kis meglepi, és jön is a 3-as fejezet. Mindegy hogy a 2-es legvégén vagy a 3-as elején fejezed be a questet.
  • marton350
    hogy lehet megcsinálni azt a kvesztet árnnyal ,amikor infót kell szerezni a mocsári táborról? má azon gondolkodok h megtanulom a zsebmetszést...

vagy talán ball Tyonal (vagy kivel :S) kell beszélni? csakmer ő még nem áll szóba velem :'(
  • marton350
    eddig se öltem meg! felkelt ,beszéltem is vele meg minden...
  • Yosimicu
    A kovácsolásnak a golden mod ban van értelme mert 100 ért veszik meg az acélkardot.
  • Yosimicu
    A G1 ben csak sima acélkardot tudsz csinálni a 2-ben már fatyúkardot meg érckardokat. Nekem az arénánál sosem volt iyen gondom tróbáld úgy hogy nem ölöd le és nem fosztod ki csak lepofozod(ugysincs nála sokminden). Kapkodj fel mindent a földről, csinálj meg minden apró feladatot ezzel lehet a legjobban feylődni és pénztkeresni nameg a kalandozgatásokkal. Emléxem anno mennyit boyongtam össze vissza mostmár jobban ismerem mint városomat.
  • marton350
    bár ahogy elnézem nem is olyan nagy baj ,legalább él a fórum ,mer ahogy eddig elnézem naponta 2 üzenet jött :)
  • marton350
    tom h rohattsokat kérdezek ,de tenektek is az volt ,h amikor legyőztétek 1 tisztességes meccs folyamán Kirgót ,Scatty elkezdett lövöldözni titeket ,viszont mindenki más csak ült? :SS:
  • marton350
    mégvmi:
    ha vkivel kereskedni akarok akkor minden cuccból (PL.:ércrög alma sülthús...) csak 10eséveel lehet "adagolni"?
  • marton350
    megvan a g1 végigjátszás ,olvastam már ezt ,én a kovácsolásra kérdeztem ,mer nyers penge 40 ,acélkard eladása 50 és ezzel nem keresek túl sok pénzt. Szal az lenne a kérdésem igazából h mivel lehet az 1. fejezetekben viszonylag sok pénzt szerezni? (ezen meg a tolvajláson meg a állatcuccok eladásán kívül)

de azért köszi h belinkelted
  • htr93
    Második fejezet - A Crawlerek Fészke

Mindegy, melyik tábort választottuk, célozzuk meg Y’Berion templomát. Az őrök beengednek, ha azt mondjuk, hogy Lester küldött. Bent megtaláljuk a Gothic két utolsó női karakterét, a szokás szerint néma Chantot és Nataliát, valamint a legendás Y’Beriont. Ez utóbbi egy mágikus fókuszt beállító kő keresésére küld bennünket, amely a hegyekben található, az SzT felett (térképet kapunk). Ha megtaláljuk a jelzett oltárt, mentsünk, és verjük meg az őrült Nydast (a kő előző keresője). Vigyük vissza a fókuszt Y’Berionhoz, aki újabb küldetéssel Cor Kalom felé irányít. Cor Kalom kitalálta, hogy a crawlerek termelte váladékkal hogyan lehetne elősegíteni a világ körüli mágikus burok megszűnését. Itt az ideje, hogy beszerezzük az egyik legjobb fegyvert, az Ork Kalapácsot (amelyet egyébként ne adjunk el sohase, mivel fontos küldetéselem is egyben). Szerezzük be a megfelelő térképet (SzT) Grahamtől, majd induljunk el azon a táborból kifelé vezető úton, amely a mocsárban jobbra vezet. Hamarosan egy hídra bukkanunk, azzal ne is törődjünk, haladjunk tovább felfelé. Néhány igen durva szörny (Bloodhound) kivégzése után fent egy barlangban megtaláljuk azt a ládát, amelyik ezt a remek fegyvert rejti.

Elmodom magyarul:
    Menj ki a mocsár táborból,menj az úton, és amikor az út elkanyarodik jobbra, az erdőbe, akkor te azt szerd le, mej tovább. Nagyon nem sokára egy kurva nagy hegyet látsz, ahova fel lehet menni. egy kurva széles lejtőn. oda menj fel. ha látsz "bloodhoundokat, azaz vérebeket, üsd le őket. ha jófele mész, akkor minden féleképpenel kell fordulnod balra., azt án látsz egy hidat előre, ott lesz egy kőgólem. szard le, és fordulj jobbra, majd egy üregben lesz balra. A bloodhoundokat, egyenként kéne leütni. Ha megszerezted az ork kalapácsot, akkor( mivel csak kalapáccsal lehet leütni, és nem hiszem hogy ezezn kívül van másik kalapács, ja de, az orkok kalapácsa ( nem az ork kalapács)na mindegy üsd le a kőgólemet, (majd később visszafog teremni a játék másik részében, amikor küldetés hogy menj át a hídon) és éálvezd a sok XP-t!
  • htr93
    Acélkard? az gyík. De most érd be ezzel. ne aggódj, folyamatosan jönnek a brutkó fegyverek, de! tudok ajánlani valamit. várjál, mingyyár!
  • marton350
    vááááááááá!!!
    kihívom Kirgót az arénába ,direkt megvárom h ő húzza előbb elő a kardját és mégis azt hiszi a többi ember h orvvul támadtam rá és az 1-ik elkezd nyilazni
    és ezé halok meg mindíg!
  • marton350
    hogy lehet acélkardnál durvább kardot csinálni?
    és kitől kell megtanulni ,meg mi kell hozzá meg ilyenek?
  • Yosimicu
    Mikor én hagytam hogy kövessen 1-2 nagobb dög után beparázott és elszaladt
  • htr93
    Valószinűleg ez a gond( ez van meg nekem is, csak simán word-be:
    az elején a 2. shamanra gondolkodik.

Ha meghal, a földön levő kaput használva jussunk fel a következő szintre, és ugorjunk le, amikor a tüskék eltűnnek. Lent nyomjuk meg a zöld gombot, vegyük el Varrag-Unhilt kardját, és használjuk a kövön. Ugorjunk le az alagútba, majd haladjunk jobbra, és ugorjunk fel. Egy újabb háromkapcsolós szobába jutunk, használjuk őket ugyanolyan sorrendben, ahogy korábban a három színt használtuk

(sajnos nem lettem okosabb, ha arra gondol hogy atüskés helyen van folyosó, hát nálam nincsen.
  • Hawk06
    LOL!
    Ezt én is megtapasztaltam,idegesítő tud lenni.:)).Mondjuk nem is lenne baj vele ha folyton nem állítana meg és nem mondana bolondul.Aztán jólmegvertem:D,akkor lekopott.Kicsit késöbb eszembejutott és megsajnáltam szegényt,úgy döntöttem betöltöm a mentésem és hagyom hogy kövessen,de kalandjaink során Mud-ot megölte egy vérszívó,úgyhogy maradt a verés módszer:)
  • Zóanagyvarázsló
    Huhh, ezt elolvasni is nehéz volt :)

Itt adtam linkeket végigjátszáshoz és térképekhez.

Fejből nem tudom már felidézni pontosan a helyszínt, de szerintem nem volt nehéz az a rész, és bugba sem futottam bele.
  • Zóanagyvarázsló
    Ha nem ért a szép szóból, akkor ruházd meg! ;)
  • marton350
    SEGÍTSÉG!!!
    Beszéltem Muddal és elkezdett követni és csakazé se száll le rólam! Plíz help! hogy lehet levakarni?
  • htr93
    Izé. ok, ez bejött, kössz, azaz nem, mer nem sarokban volt, hanem egy, na jó tulajdonképpen sarokban, de oda gy kellett felmászni. icsit már idegesít hogy mindig megakadok. tudnátok segíteni? a játéknak a végén tartok, a 4-5 sámánból már 2őt kinyírtam, a 2sodikhoz úgy juthattam el, hogy megnyomtam egy gombot, erre kőoszlopok " ugrálható magasságba kerültek, és" így egy teraszra étem, ahol egy alagút, a végén egy őrzővel, és egy kőkapu, elötte egy őrzővel várt. kinyírtam a zőrzőket, bementem a kőkapuba, és leugrottam a tüskékbe, megnyomtam a gombot, visszaugrottam, aztán kimentem és elindultam az alagutban. egy nagy terembe érkeztem, ahol egy terasz várt, őrzővel persze. leütöttem, és lementem a "lépcsőn" ami tök sík, namindegy. uetána egy terembe érkeztem, ahol 3 helyre tudtam menni.a bal oldali egy nagyon magas kő fal, benne egy ráccsal asszem, de lehet hogy nem. a középső egy boltív, a terem ott folytadódik tovább, és a 3dik ugyanaz mint az első, de oda nemtudok bemenni. ha bemegyek a baloldaliba, akkor ott a padló csupa vér és tele van lyukakkal a föld. van 1 kapcsoló. ha ezt megnyomom, akkor felemelkedik egy a rohadt nagy ajtók közül. itt kb 10 m magasan van egy sör(Bugveszély?!)és egy csontváz,ami nem mozog mellette van pia, tekercs, fegyó.a középső bolív alatt ha átmegyek naggyából ugyanazt látom mint a másik oldalon. csak itt van egy rács.+2 crawler +egy buznyák baal. persze legyakom mindet, és akkor mi?t csináljak??
    CSodálatos bibliám szerint 3 gombot kéne megynomnom. asszem nagyon szar ge yvégigjátszás
  • Hawk06
    Akkor 60%-ba jól emlékeztem:D