Gothic 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Randal
Mi az történt valami változás 2 hónap óta? Vagy az még mindig ugyanaz a textura patch?

janyikzs: Jó játékot😊 Kíváncsi vagyok, hogy csak megcsinálod a küldiket vagy bejárod az egész játékteret😛

Esrohnoil
Ja és a G2-es graf patch-et sem árt feltenni hozzá. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

janyikzs
Egyébként CTRL+elõre a tárgyak felvétele, de így a segítséggel már könnyebb volt.
Még mai szemmel nézve is a graf. azért nem rossz, de valószínûleg a sztori az, ami miatt bele tudok feledkezni a játékba, és beleélem magam.
Olyan WOW-os hangulat jött rám játék közben.
(Bár a WOW-ot csak 10 napos próba során játszottam, de megszerettem, viszont kb. 16 ezret a kieg.-gel együtt plusz havi 3-mat nem adok egy játékért. Ráadásul "kényszerítve" lennék a folyamatos játékra, mert pénzbe kerül folyamatosan.) De most nem akarok tovább OFF-olni.

Mire végigviszem az 1-2-tõt, addigra remélem a 3-nak is leesik az ára. Ezért nem is kapkodok a játékkal.

Esrohnoil
A nagy Gothicnak miért nincs bannere? 😄
Lehetne vmi jó kis Sleeper-maszkos, v. ami a borítón van, ahogy a hõs társai ott állnak az ork seregektõl körülvéve.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Randal
Ott van egyébként a játék könyvtárában egy readme fájl. Azt olvasd el😊
Amúgy nemtom miért nem linkelték bele a mappájukba.
Ja!
És rakd fel az 1.08k patchet, ha angol verzió.
Csinálj mindig mentést.
A magyarítás jobban segíti a játékban szereplõ bugokat sajna😞
Ezekrõl olvashatsz lentebb is, de külföldi fórumokon is találhatsz rá megoldást. vagy a végigjátszásban.

janyikzs
kipróbálom, köszi, ez gyors volt <#taps>

Ctrl + bal klikk - Ha nem ez, akkor kihagy a memóriám 😊
janyikzs
Most sikerült a 1. és 2. részt egy csomagban megvenni.
De egybõl elakadtam a elsõvel, mert nem tudom, hogyan lehet felvenni a tárgyakat a földrõl.
Tudnátok-e segíteni, mert már a össes gombot lenyomtam a billentyûn, de nincs eredmény.

Randal
Egyszerûbb ha átváltozik😄

Esrohnoil: Ja, dolgozni kellett vele, de nem túl sokat. Szerencsére mindenki érezte a hangulatát, így nem volt gond vele😛

Takanohana
Tökéletes. THX!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom mennyire számít wareznek, de ITT például van.
Takanohana
Honnan tudnék Gothic 1 borítót letölteni?

Vagy leszeded addig a magyarítást, vagy állattá változva (tekercs segítségével, egyébként Enterrel tudsz visszaváltozni) a négy oszlop közé csalod.
Nah szóval kéne egy kis segítség a G1-hez. Bementem az ork temetõbe és szereztem 2 fél pergament. Ezeket odaadtam a mellettem lévõ csávesznek. Aztán azt mondta valami ork teleport vagy micsoda . Nah most ezután hova vagy mit vagy hogyan? 😄 . A csávó nem mozdul a küldetés meg nem írja, hogy hova kéne mennem.
Esrohnoil
De, azért biztosan kellett vele még dolgozni, bár tény h. pl. én is elég sokat játszottam vele, mielõtt nekiálltam fordítani a rám bízott részt.
Mondjuk a fordításhoz sztem kell az, h. elég jól ismerje a játékot az ember, fõleg egy ilyen programnál, ahol a hangulat nagyon fontos szerepet játszik.
Vannak olyan fordítások, amikre ránézek, és azt mondom, h. inkább neki se álltak volna...

Takanohana
Nagyon jó a magyarítás, nekem speciel az életemet mentette meg. Ha nem készül el, fõbe lõttem volna magam, mivel angolom gyenge, német meg semmilyen, a Gothic viszont a szívem csücske.

(Bárha egyszer még lenne a NOTR-nak is magyarítása)

Ne törõdj a primitív tahókkal.

Randal
Na ja. Büszke vagyok rá hogy ilyen jól sikerült. Nem magam fényezem hanem a többieket, emrt nagyon elkaptáka játék hangulatát és nem is nagyon kellett benne átírni semmit se.

Randal
Ahh, válasz a tegnapi válaszlevelemre:

"lehet hogy egyedül is megtudom csinálni és a mentésekkel se let jobb ,mer 3 gépen sem sikerült

de én is át tudnám egy kis segítséggel megcsinálni de köszi"

Adtam neki 1 hetet hogy megmutassa hogyan tud jobbat csinálni😛

Az ilyen dícsérõ szavakért áll neki honosítani játékot az ember 😊

Egyébként nem vagyok magyarításfüggõ, de az elsõ részt én is magyarul játszottam végig, és azóta is pozitív példának tartom a mûfajában, a fellépõ bugokról pedig nem a fordítók tehetnek.
Ki ez az eszetlen aki ilyet mert neked írni én 100% osan meg vagyok elégedve a fordításoda...

Éztetet a legényt v.leányzot meg majd elintézzük<#boxer>

Randal
Úgy könnybe lábad a szemem az ilyen megható véleményektõl:

"Bánóczki Richárd" <[email protected]>:

SZIA
bazd meg a hülye GOTHIC magyarításodat ,mert nem lehet vele végigjátszani
dugjátok föl a seggetekbe az egész szart!!! BUGOS az egész
utóirat:SAJT

Végig (ameddig kész van) vittem a Diccuricot, angolul. Nem rossz, nem rossz. Kis német tudás, vagy online fordító ismerete elõny, mert akadtak benne német dumák. És a Ctrl-Esc bill. kombót se szerette, úgyhogy fosztogatni csak nyugodtan és szépen. Amúgy minden benne van, talán még könnyebb is, mint a Gothic. Van végigjátszás is hozzá (német, le kell fordítani online, bár a gépi fordítók érdekesen mûködnek), nem teljes de a lényeg benne van. Néha azért egyébként is elszállt, a sûrû mentés melegen ajánlva. Viszonylag hamar ütõképes halálosztóvá lehet benne fejlõdni. Mágia csak 3. körig, egyébként mindent maxra lehet hamar fejleszteni.
Ha a saját gépem közelében leszek feltöltöm újra.
Nem így van. Két különbözõ varázslatról van szó.
A vége felé attol a paptol is megkapod a halál leheletét akit az urizzel nélkül nem tudtál megsebezni nem fontos sardasztol megkapni a kard többet sebez és nem kell hozzá manna...

oké, köszi szépen!
Fejbõl nem tudom, hogy milyen sorrendben jelennek emg ak önyvek, mindig meg kell találni az elõzõt a következõ megjelenéséhez, a könyvben talált szöveg segítségével. A végigjátszásban le van írva pontosan. Egyébként jelentõsége ennek a küldetés-sorozatnak nincs.

Nem tudom, hol tartasz, de a legerõsebb rúnákat csak a végén lehet megszerezni. Egyébként az Uriziel's Wave of Death-re gondolsz? Mert ahhoz elõbb meg kell szerezned a az Urizielt, Xardas majd elmondja a további instrukciókat. Szintén õ fogja megtanítani a végén a 6. kört.
Istenem de lyukas ma a fejem, még egy kérdés x) Ki tanitja meg a varázslás 6. körét??
ohh meg elfelejtettem, ki tudja hogy a halálgyûrû rúnát honnan lehet összekaparni?? ^^
Elõre is köszi!
Sziasztok ismét!
A páncélos mod szerintem is baromi jó, legalábbis a képek alapján, sajnos a fájlt nem tudom letölteni, mert vmiért nem elérhetõ.
Másfelõl volna itt egy kérdés: a Chromanin könyveket van valaki, aki összeszedte? Az elsõ kettõ már megvan de a többit nem találom, vagy azt, hogy hova vezet a küldi.
Hawk06
Amugy Templárként a legjobb végigjátszani a játékot.Szerintem.

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

Hawk06
A sima G1-ben nem lehetett guru lenni vagy igen?

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

Hawk06
Én már nem is emlékesztem hogy a G1-ben ilyen kevés manát fogyasztanak a varázslatok mind a G2NOTR-hoz hasonlítottam(ott nem sok az 500 mana,de annyit el se tudtam érni a játék végére)hagy így vesszük akkor az tényleg sok.De azért ki fogom próbálni.

Én sem fõleg a modnak ezekre a részeire várok. Elsõsorban a fegyverek újratextúrázására ezenkívül még néhány dolgot elfelejtettem beleírni. Fejleszteni akarja még a kovácsolást(több fajta kard, hasonlóan a Gothic 3-hoz), a kardtréninghez animációt ad(végülis ezt addig is meg lehetett csinálni a marvinnal, de szerintem ötletes), és szerintem még az is jó ötlet, hogy ha a hero belép egy mage guild-be akkor kap 10 maná-t(szerintem ez elég is lett volna mana-bónusznak), ezenkívül lez alkímia is(elvileg jobb mint ami most a Golden Mod-ban van). A limit növelés most, hogy így belegondolok tényleg sok, elég lett volna egy 150-200-as manalimit. Én azért ki fogom próbálni a modot, legfeljebb, csak egy bizonyos szintig fogom emelni a manámat.
TP-t azért lehet szerezni, egy kisebb emelés bele is férne, túl könnyû volt templomosként is kimaxolnom a manát.

Értem, csak összemossák a templarokat a gurukkal, ez nekem nem tetszik. Ettõl függetlenül dícséretes, hogy ilyesmivel foglalkoznak, de részemrõl ezekkel az önkényes módosításokkal nem vágok bele még egyszer, inkább nélkülük, vagy más moddal. Azért remélem másnak örömet szereznek, ha elkészülnek vele.
Nem a manára értettem, ebben igazad van, de azt se felejtsd el hogy ez csak a limit... erre tp-t kell költeni. Szerintem senkinek se lesz annyi tp-je, de az 500 szerintem is sok. Én a mágikus körökre értettem. Szerintem kell az a 6 kör a guruknak. De hát ezek egyedi vélemények...
Az idézet alapján vonatkozik mindenkire, szerintem mágusnak is sok.
3 mana pontba kerül az Ice Block, 5-be a Destroy Undead. Ehhez képest akár 600-700 manával szaladgálni erõs túlzás szerintem. Vannak benne érdekes dolgok, de ezek alpján inkább fun modnak tûnik, ami nem is lenne baj, csak szerintem nem annak szánják.
Ezt szerintem nem a harcosoknak készíti, mivel a játékos megkaphatja a high guru robe-ot szerintem ezt a lehetõséget azoknak rakta bele, akik vérbeli guruk akarnak lenni.
Érdekes ez a mod, a G1 -ben elég olcsók a varázslatok, 500 manával végig lehetne menni az egész pályán - és eddig tisztán TP-bõl is lehetne jutni a terv szerint. Templarnak is badarság az 5-6. kör, már 4. körrel is elég durva varázsló-harcost hoztam létre, csak mágiával el tudtam pusztítani majdnem az egész Új Tábort - persze mentés után, a hatalmamat tesztelgetve.

Dícséretes, hogy modot készítenek a Gothichoz, de ezek a változtatások nem biztos, hogy a javára válnak az egyensúlynak.
Én is naponta nézem, amint van linkelem.
Hawk06
Aztán majd linkeld be honnan lehet letölteni.

Hawk06
"remove 100 points restriction for increasing mana by learningset limit to 500"

-ez is akartam idézni

Hawk06
"get mana bonus +10 when pc_hero enter in mages guild (any); +5 mana for each of first 3 circle of magic; +10 mana for circle 4; +15 mana for circle5 and +30 mana for circle 6"

-ezek a mondatok igen tetszetösek😄DDDDDDDDDDD

Hawk06
Oké,kösz<#eljen><#wink>

Randal
Nemtom minek kell ezeken változtatni. Fogja a régi textúrát vagy a G2-ét azt dolgozza azt fel😛

De amint látom kicsit átalakítja a játékot. Sebaj majd valaki más hozzálát.

ja! Volt egy mod ami belépést engedett az Elhagyott Bányába állítólag nem mûködik a dolog. Próbálta már valaki azt a modot?

Hawk06
Igazad van,de nekem valahogy mégis tetszik.A tüzmágusok köpenyei is igen sötétek lettek,inkább fekete mágus és nem tûzmágus sugallata van,de jók.

Ja, a fekete haj nekem se jön be teljesen.
Hawk06
Hmmm....tényleg az😄 Azt már hagyhatták volna eredeti szinben<#fejvakaras>

Ja, és szerintem, jók a vízmágusköpenyek is, igaz csinálhatta volna õket kicsit kékebbre.

Szerk.: Szerintem még ne kezdjetek bele a játékba az új textúrákkal(már aki bele akar) mivel a srác újratextúrázza a kardokat is(talán az öszzes fegyvert) és csinál egy egész pofás kis modot a játékhoz. Mod leírás:
Also if someone is intrested in what I've done so far I can release few things.
Mod progres:
- reskin for most of all armors preview
- few beast textures
- new textures for all menus
- new loading and saving screens
- new texture for chapter starters
- remove 100 points restriction for increasing mana by learningset limit to 500
- get mana bonus +10 when pc_hero enter in mages guild (any); +5 mana for each of first 3 circle of magic; +10 mana for circle 4; +15 mana for circle5 and +30 mana for circle 6
- for novice/templar (swamp camp) circle 4 of magic is available only after chapter 4 is started and also get guru's robe for free get guru robe when learn circle 4 no matter the chapter; Saturas can intruct templars on circle 5 of magic and xardas for circle 6; Baal Namib will sell high guru robe for 2300 ore on chapter 5
- get ore baron armors (gomez , bartholo, raven and thorus armors) when you enter the old camp in chapter5 by using teleport stone to fire magicians
- 3 rune added (circle 4 request) on chapter3: fear, rage and shrink monsters

+ befejezetlen kard textúrák:Kardok
Nekem a hiro is kicsit másnak tûnik, mintha a haja feketébb lenne😄 Szerintetek?