3672
Gothic 1
-
marton350 #3112 tom h rohattsokat kérdezek ,de tenektek is az volt ,h amikor legyőztétek 1 tisztességes meccs folyamán Kirgót ,Scatty elkezdett lövöldözni titeket ,viszont mindenki más csak ült? :SS: -
marton350 #3111 mégvmi:
ha vkivel kereskedni akarok akkor minden cuccból (PL.:ércrög alma sülthús...) csak 10eséveel lehet "adagolni"? -
marton350 #3110 megvan a g1 végigjátszás ,olvastam már ezt ,én a kovácsolásra kérdeztem ,mer nyers penge 40 ,acélkard eladása 50 és ezzel nem keresek túl sok pénzt. Szal az lenne a kérdésem igazából h mivel lehet az 1. fejezetekben viszonylag sok pénzt szerezni? (ezen meg a tolvajláson meg a állatcuccok eladásán kívül)
de azért köszi h belinkelted -
#3109 Második fejezet - A Crawlerek Fészke
Mindegy, melyik tábort választottuk, célozzuk meg Y’Berion templomát. Az őrök beengednek, ha azt mondjuk, hogy Lester küldött. Bent megtaláljuk a Gothic két utolsó női karakterét, a szokás szerint néma Chantot és Nataliát, valamint a legendás Y’Beriont. Ez utóbbi egy mágikus fókuszt beállító kő keresésére küld bennünket, amely a hegyekben található, az SzT felett (térképet kapunk). Ha megtaláljuk a jelzett oltárt, mentsünk, és verjük meg az őrült Nydast (a kő előző keresője). Vigyük vissza a fókuszt Y’Berionhoz, aki újabb küldetéssel Cor Kalom felé irányít. Cor Kalom kitalálta, hogy a crawlerek termelte váladékkal hogyan lehetne elősegíteni a világ körüli mágikus burok megszűnését. Itt az ideje, hogy beszerezzük az egyik legjobb fegyvert, az Ork Kalapácsot (amelyet egyébként ne adjunk el sohase, mivel fontos küldetéselem is egyben). Szerezzük be a megfelelő térképet (SzT) Grahamtől, majd induljunk el azon a táborból kifelé vezető úton, amely a mocsárban jobbra vezet. Hamarosan egy hídra bukkanunk, azzal ne is törődjünk, haladjunk tovább felfelé. Néhány igen durva szörny (Bloodhound) kivégzése után fent egy barlangban megtaláljuk azt a ládát, amelyik ezt a remek fegyvert rejti.
Elmodom magyarul:
Menj ki a mocsár táborból,menj az úton, és amikor az út elkanyarodik jobbra, az erdőbe, akkor te azt szerd le, mej tovább. Nagyon nem sokára egy kurva nagy hegyet látsz, ahova fel lehet menni. egy kurva széles lejtőn. oda menj fel. ha látsz "bloodhoundokat, azaz vérebeket, üsd le őket. ha jófele mész, akkor minden féleképpenel kell fordulnod balra., azt án látsz egy hidat előre, ott lesz egy kőgólem. szard le, és fordulj jobbra, majd egy üregben lesz balra. A bloodhoundokat, egyenként kéne leütni. Ha megszerezted az ork kalapácsot, akkor( mivel csak kalapáccsal lehet leütni, és nem hiszem hogy ezezn kívül van másik kalapács, ja de, az orkok kalapácsa ( nem az ork kalapács)na mindegy üsd le a kőgólemet, (majd később visszafog teremni a játék másik részében, amikor küldetés hogy menj át a hídon) és éálvezd a sok XP-t!
-
#3108 Acélkard? az gyík. De most érd be ezzel. ne aggódj, folyamatosan jönnek a brutkó fegyverek, de! tudok ajánlani valamit. várjál, mingyyár! -
marton350 #3107 vááááááááá!!!
kihívom Kirgót az arénába ,direkt megvárom h ő húzza előbb elő a kardját és mégis azt hiszi a többi ember h orvvul támadtam rá és az 1-ik elkezd nyilazni
és ezé halok meg mindíg! -
marton350 #3106 hogy lehet acélkardnál durvább kardot csinálni?
és kitől kell megtanulni ,meg mi kell hozzá meg ilyenek? -
#3105 Mikor én hagytam hogy kövessen 1-2 nagobb dög után beparázott és elszaladt -
#3104 Valószinűleg ez a gond( ez van meg nekem is, csak simán word-be:
az elején a 2. shamanra gondolkodik.
Ha meghal, a földön levő kaput használva jussunk fel a következő szintre, és ugorjunk le, amikor a tüskék eltűnnek. Lent nyomjuk meg a zöld gombot, vegyük el Varrag-Unhilt kardját, és használjuk a kövön. Ugorjunk le az alagútba, majd haladjunk jobbra, és ugorjunk fel. Egy újabb háromkapcsolós szobába jutunk, használjuk őket ugyanolyan sorrendben, ahogy korábban a három színt használtuk
(sajnos nem lettem okosabb, ha arra gondol hogy atüskés helyen van folyosó, hát nálam nincsen. -
#3103 LOL!
Ezt én is megtapasztaltam,idegesítő tud lenni.:)).Mondjuk nem is lenne baj vele ha folyton nem állítana meg és nem mondana bolondul.Aztán jólmegvertem:D,akkor lekopott.Kicsit késöbb eszembejutott és megsajnáltam szegényt,úgy döntöttem betöltöm a mentésem és hagyom hogy kövessen,de kalandjaink során Mud-ot megölte egy vérszívó,úgyhogy maradt a verés módszer:) -
Zóanagyvarázsló #3102 Huhh, ezt elolvasni is nehéz volt :)
Itt adtam linkeket végigjátszáshoz és térképekhez.
Fejből nem tudom már felidézni pontosan a helyszínt, de szerintem nem volt nehéz az a rész, és bugba sem futottam bele. -
Zóanagyvarázsló #3101 Ha nem ért a szép szóból, akkor ruházd meg! ;) -
marton350 #3100 SEGÍTSÉG!!!
Beszéltem Muddal és elkezdett követni és csakazé se száll le rólam! Plíz help! hogy lehet levakarni? -
#3099 Izé. ok, ez bejött, kössz, azaz nem, mer nem sarokban volt, hanem egy, na jó tulajdonképpen sarokban, de oda gy kellett felmászni. icsit már idegesít hogy mindig megakadok. tudnátok segíteni? a játéknak a végén tartok, a 4-5 sámánból már 2őt kinyírtam, a 2sodikhoz úgy juthattam el, hogy megnyomtam egy gombot, erre kőoszlopok " ugrálható magasságba kerültek, és" így egy teraszra étem, ahol egy alagút, a végén egy őrzővel, és egy kőkapu, elötte egy őrzővel várt. kinyírtam a zőrzőket, bementem a kőkapuba, és leugrottam a tüskékbe, megnyomtam a gombot, visszaugrottam, aztán kimentem és elindultam az alagutban. egy nagy terembe érkeztem, ahol egy terasz várt, őrzővel persze. leütöttem, és lementem a "lépcsőn" ami tök sík, namindegy. uetána egy terembe érkeztem, ahol 3 helyre tudtam menni.a bal oldali egy nagyon magas kő fal, benne egy ráccsal asszem, de lehet hogy nem. a középső egy boltív, a terem ott folytadódik tovább, és a 3dik ugyanaz mint az első, de oda nemtudok bemenni. ha bemegyek a baloldaliba, akkor ott a padló csupa vér és tele van lyukakkal a föld. van 1 kapcsoló. ha ezt megnyomom, akkor felemelkedik egy a rohadt nagy ajtók közül. itt kb 10 m magasan van egy sör(Bugveszély?!)és egy csontváz,ami nem mozog mellette van pia, tekercs, fegyó.a középső bolív alatt ha átmegyek naggyából ugyanazt látom mint a másik oldalon. csak itt van egy rács.+2 crawler +egy buznyák baal. persze legyakom mindet, és akkor mi?t csináljak??
CSodálatos bibliám szerint 3 gombot kéne megynomnom. asszem nagyon szar ge yvégigjátszás -
#3098 Akkor 60%-ba jól emlékeztem:D -
#3097 noh ha mögélopakodsz és nem vesznek észre akkor USE+UP és egy cserélőablakot kapsz, a szokásosat mint amiyen a mob oknál vagy hulláknál van és elkezdhetsz kipakolni, de 1-2 cucc után álltalában kiszúrnak -
#3096 Kössz mindenkinek, akkor a sarkok, és egy-két teremmel viszább. kössz. -
#3095 Na?
Már elég rég játszodtam,ugy emlékszem a G1-ben is megjelenik a párbeszéd ablak amikor odalopakodsz az alany hátába és megnyomtad a use gombonak megfelelő bill.kombinációt.Persze nincs nagy választási lehetőség,csak a zsebmetszés van.:) -
#3094 Lehet. A G2-ben sima párbeszédablakban jelenik meg. De most hogy mondod kicsit rémlik valami hogy régebben akcióztam de nem 100%os mindjártá indítom és lecsekkolom. -
#3093 Ahhoz hogy tudjál zsebmetszés csinálni lopakodi is tudni kell.Oda kell lopakodni egy NPC hátába és W+F vagyis le kell nyomd azt a billentyű kombinációt ami a beszélgetéshez székséges.A G2-ben asszem elég csak F-et nyomni,vagyis a "use" gomb a W az előremenés G1-ben kellett az. -
#3092 Én kitanultam a zsebmetszést magyarosabban zsebtolvajlás te ha jól emléxem nem találkoztam oyan npc-vel akinél elkövethető lett volna. A sima verzsönbe úgyvan ahogy Zó mondja, nem megszerezhető de a golden mod-al egy-két napig tovább maradhatunk az old camp-ben és így elérhető és benne lehetünk a nagy bányakcióban a régi tábor oldaláról is. Én Cord(asszem így hívák) szoktam így lenyulni a kis fejszéyét. Jah csak a free camp ben lehet ezt bűntetlenül csinálni a 2-ben meg seholsem ha csak nem úgy intézed hogy ne legyen szemtanu. Bent van a bányában 1-2 teremmel visszább ha jól emléxem. AJÁNLOM MINDENKINEK A GOLDEN MOD-ot tartalmaz pár ínyencséget.
#3089-Eléggé nagyvonalakban mesélted el, jah és a szektásokat a kolónia minden terüleetén elismerik nagyfoku harci képességeik miatt vagyi ők is eléggé táposak.
-
Zóanagyvarázsló #3091 1. Én az első részben sosem használtama zsebmetszést, abban sem vagok biztos, hogy kipróbáltam. A második részben úgy működik, hogyha elég magas a dexterity, akkor a párbeszéd közben megjelenik egy pickpocket opció, és meg lehet próbálni kifosztani a beszélgetőpartnerünket. Ez rendszerint zsebpénzt jelent, d enéha kulcsot vagy egyéb tárgyat szerezhetünk így. Emellett jár érte XP is, minél későbbi fejezetben követjük el a tettüntket, annál több.
2.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Thorus páncélja nem megszerezhető, ez majd a sztoriból kiderül, hogy miért. A G2 NotR-ben viszont szint mindneképpen a birtokunkba kerül egy ilyen páncél.
3. Nem baj, a gyilkosságon kívül bármit megbocsátanak nekünk. Bár jobban belegondolva Lee nekünk ront minden alkalommal, ha meglátja a hátunkon/kezünkben a fegyverét.
4. Jól meg kell nézni a sarkokat a bányában, nem kell túl messzire menni az orktól, hogy megtaláljuk. Sajnos fejből én sem emlékszem már pontosan, bár ha előttem lenne a játék, akkor biztos gyorsan megtalálnám.
Amúgy nincs mit, szívesen segítek. -
#3090 mer ez nem köll neki -
#3089 Na de most én kérdezek:
- mire való a zsebmetcés?
- a játék eleje óta thorus páncéljára fáj a fogam de nagyon:). van arra esély, hogy legyen nekem olyasmim?
- leütöttem lee-t, és elvettem a fegyverét. ugye nem baj?
- a legfontosabb: éppen az ulu mulu-s küldetésnél vagyok, és az orknak kell gyógyitalt szerezni. na most az én ki csodálatos kis végigjátszásom szerint egy könyv mellett lesz. na most én egyet találtam.az ork fölött felmásztam,, átmásztamátmentem a fákon mint egy szellem, na mindegy,és ott volt egy csillagászat, egy sonka, meg egy gyógyital. nem ez az? vagy ha igen, mi a baj?
ja, és üzenem zóanagyvarázslónak. hu meg is csinálom. köszönöm, istenes vagy, életet mentettél, de sajnos látod, megint haldoklom...brühühü -
#3088 Ok, megnéztem, elmondom ki az a Lester. nemláttam a 2őt, nemtom van-e még burok, úgyhogy lehet hogy g1eseknek alapdolgot is elmondok.
Úgy van, hogy be vagyunk zárva,egy helyre, egy burokban. (a játék célja enek a megszüntetése.) 3 camp, vagy horda, de inkább banda van, a ki eltartja a bandatagokat, csapatot szerveznek meg ilyenek. az egyik az old camp, nekem a legszinpatikusabb ez a falu televan tűzmágusokkal és ütősökkel. van az új camp, ezek megintcsak jó ütősek, és vízmágusosak, valamint a szekta camp.ez tele van balfaszokkal. mi a játék elején háztalanok vagyunk, és ezért "bizonyítani kell" az embereknek, hogy bandatagok lehessünk. a küldetések miatt mindhárom campot nyócszor körbe kell ugrálni, és ezért ajánlatos ismerkedni. voltak akik átbasszák a fejünket, voltak akik csak simán köcsögök voltak, és úgy látszik vannak olyanok, mit Lester. ő egy szekta campos. a szektafalu kurva nagy, és ő van olyan kedves, hogy ha beszélgetünk vele, elmondja hogy mennek itt a dolgok, mit ne csináljunk hogy hgy bajba keveredjünik, sőt, ha megkérjük, körbevezet, elmodja mi merre van.+ amikor a burok megszüntetéséhez szükséges varázslat kellékeit gyűjtjük, belefutunk, és segít nekünk az egyiket megszerezni. -
#3087 Kérdéseim nagy részére választkaptam miután végignyomtam a golden mod-al is. Igen ötletes és elég korreltre sikerült van egy jópár kis melléküldi és néhol a fő történetbe is beleszól az új tájakról kasztokról nem is beszélve. Így kérdéseim már csak a VisiGothic ra vonatkoznak továbbra is. -
#3086 pár kérdés: VisiGothic mikor játszódik és egyátalán van valami feladat benne vagy csak körbe lehet nézni a new camp-ben? megvan a Golden Mod de rögtön az elején az első szemmel átható plussz nem üzemel.Vagyis a lezárt bányának a csörlőjét nem tom használni. ha valaki tud egy kis plusszt a golden ről írja le pls. Én annyit tok amit ír hogy:Megtudod támadni a free mine-ot őrként, Dolgozhatsz Quantin-nek, Lehetsz Guru, Beléphetsz az ismeretlen bányába, Készithetsz potikat stb -
Zóanagyvarázsló #3085 Tekercsben vannak ilyen varázslatok, Baal Cadartól lehet venni. Talán még néhány esetben kavarhat be a magyarítás (főleg olyanokban, amikor egy őrt el kell csalni a posztjáról, nekem egy ilyen volt még bugos ezen kívül), de főküldetésben már nem. -
#3084 kösz. majd hétvégén azaz ma megpróbálom, az a gáz, hogy én félig tolvak, félig íjász, félig harcos és csak negyed részben vagyok varázsló.(lockpick level1, egykezesd fegyó lev 2, étkezes 1, íjász 1 és 5 mana) szóval az átváltozás asszem problémás lesz. nem vagyok biztos abban hogy a magyarosíást letudom e szedni. ja, és ha neaggyisten mégiscsak leszedem, és továbbjutok, akkor visszarakjam a magyarosítást?
vagy ilyenek lehetnek még?ilyen bugok?
Na jó, lehet hogy neki kéne állnom gyúrni a manákra,(bár én harcos vagyok, de a camp választás előtt csináltam egy mentést hogy majd varázsolgathassak is.)Vagy ez egy képesség, amit a varázslóktól tanulhatok? vagy egy tekercs? vagy mi? -
#3083 ok ty -
Zóanagyvarázsló #3082 Ne várj itt választ, nem warezfórum, máshol kell választ kapnod a kérdésedre!
Ami a legális beszerzési forrásokat illeti, volt korábban újságmelléklet is idehaza, illetve rövidesen megjelenik az eddigi részeket tartalmazó Gothic Universe. Természetesen eBayről is beszerezhető a játék, de viszonylag drága. -
#3081 #3076 pls =( -
#3080 Neeeem Diego az old camp es jóhaver. Lester a szektások növendéke aki elvileg hamaros guru lehetett volna, de ugye jöttünk mi és minden megváltozott minimum 6x nyomtam végig a gothic1-et a 2-őt is legalább 4x. Kicsit dúrván hangzik de igaz. (lehet mindjárt fel is teszem újra ) -
Zóanagyvarázsló #3079 Ezt a bugot a magyarítás okozza, két megoldás van rá. -
#3078 itt egy fasza végigjátszás angolul.
http://www.the-spoiler.com/RPG/Piranha/gothic.1.html
követnie kéne!!!micsinájjak???!!!! -
#3077 Lester? krva ismerős, biztos hogy old camp-os. én most az egyen játszok. azaz játszanék, de elakadtam. segítsetek! leéétszi!
problem: elkellett mennem az ork temetőbe. elmentem, lenyírtam mindenkit, találtam egy barlangot. kör alaku terem,3 járat. a köralaku teremben volt egy ember, egy baal. beszéltem vele. aszongya nézzek körül.ok,megbeszéltük... a 3. járatban pár ork és egy tekercs, vasajtó mögött. gomb be, ajtó fel, ok, elviszem a tekercset. odaadom neki, aszongya kell lennie egy másiknak is. bemegyek a 2. járatba, ott egy halott, egy lyuk a földben, és a tekercs másik fele van. azt is odaadom a csákónak, aki erre megfejti hogy ez egy teleport tekercs. aztán csak ott áll.és ennyi.
én bementem a zelső járatba, ahol háro tonna felderítő és egy harcos ork volt. a végigjátszásom azt mondta hogy menjek be a harmadik járatba, nyírjam ki a harcos orkot, álljak a négy oszlop közé, és akkor a baalmotyog valamit.
na ezzel csak az a gond hogy nekem nem mond semmit. még mindig a teremben van, nem követett. követnie kéne vagy mi? mit évő legyek? -
#3076 Helló! Én most a Gothic 2-n játszok de az 1-et is ki akarom próbálni mert találkoztam egy Lester nevű csávóval és azt mondja, hogy ismer, közben nekem fogalmam sincs hogy ki az.
Tehát egy link kéne, hogy honnan tudnám letölteni.
uTorrentet használok, úgyhogy olyan torrent is jó!
Előre is kössz!
Bye! -
#3075 Az egy orosz mod.
Vállalhatsz munkát a banditáknál, lehetsz Guru, bemehetsz a játék elején lévő bányába (van ott egy kar), tanulhatsz alkímiát, ilyesmi.
Az rpgdot.com-on olvashatsz róla bővebben. -
Jancs #3074 Mi az a Golden Mod? Amúgy a magyarítás hibái mellet is jó az, ráadásul mindenki kijátszható, pénzt lerakod valami elhagyott ládába, majd a bányában mindent kinyitsz, mire elvernének simán kiszedsz mindent kivéve pénzt, ők meg nem tudnak egy fillért sem kaszálni tőled. Azért a fegyverek nyílvesszők tekercsek is jó pénzt jelentenek. -
#3073 Golden Mod-ot próbáltad már? Már a 2.92-es verziónál jár.