3672
Gothic 1
-
totya4 #3272 Bal Lucornál pontosabban két esetben kell le és felpakolni a magyarítást. :) -
totya4 #3271 Videón nem annyira érezhető a dolog, mert azt csak nézed, nem irányítod és érzed :) Végül is csak annyi a gond hogy hibás a playerkit, és fps patch csak ehhez van. -
#3270 Sztem nem kell bemutató videó. A videót én ugyanolyan normálisnak látnám mint ahogy a játékot. Egyszerűen csak a te szemednek lassú. -
totya4 #3269 Nekem ez pedig kevés, és hát a fórumok tanúsága szerint másnak is. Én ezt full akadozásnak látom. Kéne csinálnom valami bemutató videót :) -
totya4 #3268 G2-nél nincs fps limit. -
#3267 Fenn van a gépemen (mindig) így belenéztem fraps-sel: 20-30 között mozog az fps. Nincs fenn semmilyen mod, csak a magyarítás. Lehet, én vagyok igénytelen, de folyamatos a mozgás, akadás nincs. Számszerűen kevés ez a 20-30 fps, de játék közben nem zavaró. -
#3266 Van benne valami, bár utoljára talán fél éve volt a gépemen.
Most nem tudom, hogy a lassúsága a rendszer (rosszul volt megírva) , az optimalizálás (lassabb gépekhez való idomulás) , vagy a játékélmény (látható sebességnövekedés a tulajdonságnövekedés következményeként) miatt volt.
Emlékeim szerint a G2 is ezzel a sebességgel rendelkezett. De lehetséges, hogy csak én vagyok hozzászokva a lassúsághoz ebben a felgyorsult világban:D -
totya4 #3265 Az emlékek mindig szebbnek tűnnek mint amilyenek valójában voltak :) -
#3264 Nem tudom nálad miért van a folyamatos akadás, emlékeim szerint nekem szépen ment a játék.
-
totya4 #3263 Hm. Fps patch kell a programhoz mert az a 22-23fps amire gyárilag szabályoz az gyakorlatilag folyamatos akadásnak látszik. Viszont ez az fps patch nem a gothic.exe-hez van, hanem a gothicmod.exe-hez, ami a mod player kit része. Na és itt a gond. Keleten van egy torony ami alatt a csontvázak barlangrendszere fekszik. Mihelyst lemegyek oda attól a pillanattól kezdve a program meghalt, 2-3 mp-enként van egy képkocka, jó esetben feladatkezelővel be lehet zárni. Az érdekes viszont az - és ezért volt az elővezetés - hogy az eredeti gothix.exe-vel futtatva ilyen probléma nem lép fel, csak hát annál meg ott a 22 fps-es folyamatos akadás. Tovább bonyolítva, korábban volt egy link ahonnan kész gothic 1 állásokat lehet letölteni. Leszedtem egyet és hát az is akad mint az állat, de az is csak a mod.exe-vel. Ezek szerint mikor már éppen elérem azt a szintet hogy már nem leszek harmatgyenge, onnantól kezdve valamikor egyszer csak játszhatatlan lesz a játék? :)
Ha valaki fps patch-al nyomja, nyilatkozhatna hogy pl. ezt betöltve ha forog, mozog észlel-e nagymértékű akadást. -
totya4 #3262 Szóval ami van program az csak "van". Hát így nem könnyű. Ilyen régi játékhoz kiadhatná a fordító segédprogit a PB. Illetve mindegy is milyen régi, hiszen ha több nyelven van, több emberhez juthat el, többen vehetik meg. :)
A nyelvi fájlok adatszerkezetének a leírása sincs meg?
Van még ilyen engedj el rossz fordítás a játékban, és vannak teljesen értelmetlen mondatok is, amikor a válaszból derül ki, hogy mit kérdeztem.
Volt egy kis gondom mert egy Balor nevű ürge szőrén-szálán eltűnt, nélküle pedig nem lett volna meg a hozzam el a begyűjtött füvet a gyüjtőktől küldetés. Valószínű a föld nyelte el, mert a mocsári cápa elől elszalad. Úgyhogy muszáj volt feltámasztanom marvin/insert-el... -
#3261 WB: Ez a fordítók illetve a játék közötti eltérésből adódik.
totya4: Let me path-ot valóban Engedj el-nek kellett volna fordítani.
A szerkesztőprogram ami van, nem 100%-osan működik. Az eddigi visszaforgatást megoldottuk, de teljes értékű magyarítássá HornOx tette, aki az egyik német modnál segédkezett.
Sajna azóta nem tudtunk vele értekezni, így nem tudjuk rendesen összehozni a módosítást.
Ha lesz időm úgyis befejezem:P -
totya4 #3260 Engem az zavar ha valami gyakran használt szó/mondat értelmetlen. Itt G1-ben gyakran elhangzik amikor az npc nem fér el tőlünk és mehetnékje van, hogy (ha jól hallom) "let me path" ez olyasmit jelenthet hogy adj utat, állj el az útból. Na ez úgy van fordítva hogy "engedj be". Hova be? Anális célzás?
Viszont tetszik a magyarításban hogy ... egyrészt hogy egyáltalán van, másrészt hogy a G2-vel ellentétben itt az is megjelenik hogy az NPC-k egymás között mit beszélnek.
Ha a szerkesztőprogram "nem kompatibilis" akkor ki csinálta a szöveg kinyerését és visszaforgatását? -
W B #3259 Vakond patkány disznópatkányra stb. :p (nem hagyom abba!!! de azért: Kellemes ünnepeket ) -
#3258 Szia!
Szerkesztőprogram van, de nem teljesen kompatibilis. Ugyanis nincs még olyan ami tökéletesen jó lenne.
Amúgy mi volt félrefordítva és mire? -
totya4 #3257 Van olyan félrefordítás itt is amitől falra mászok, a .dat fájlra lehet lelni valami nyelvi szerkesztő programot? -
totya4 #3256 Aha, kösz. Akkor megérdemelne ez egy FAQ-t :) -
rosti #3255 Csak ez a kát hiba van mikor a két őrt a bányában el kell csalni és az orc temetös Bal lucor nem aka követni ....
De mindkető orvosolható a honosíás le és felrakásával. -
totya4 #3254 Elmentem a régi bányába, ott megkért egy fószer hogy valahogy tüntessem el az őrt. Na mondom most az egyszer. Odamegyek ehhez az Aaronhoz, elcsalom, azt mondja megy is. Ehhez képest ott áll mint a faszom. Eszik. Várjunk. Megint eszik. Iszik. Fészkelődik. Szóval semmi.
Aztán eszembe jutott hogy mindig előjön itt a topikban egy magyarítás hiba hogy nem lehet a küldetést megcsinálni miatta. Nosza, magyarítás uninstall, és lőn, abban a pillanatban hogy rábeszélem, az őrhelye elhagyására az őr elkezd ballagni lefele. Szóval magyarítás hiba rögtön az elején. Vajon sok ilyen lesz még benne? -
totya4 #3253 Javul a helyzet. Ügye fps patch kell ahhoz hogy normális fps szám legyen. Igen ám de két gond van, 1. lassú az egérmozgás azaz a fordulás 2. rettenetesen nyekereg valami egérrel való forduláskor. Úgy néz ki sikerült ezeket megoldani, a vertikális szinkronizálást kellett erőltetni a VGA beállításainál. Így az fps ugyan leesett 60-ra a 100+ -ról, de a fenti hibajelenségek elmúltak. -
Zóanagyvarázsló #3252 Ez lesz az. -
#3251 keresnék hozzá olyan modot ahol én vagyok egy vár/település uralkodója és a többi uralkodó ellen kell harcolnom(lehet hogy hülyeséget kérdeztem) -
Fasiszta #3250 Hello -
Fasiszta #3249 Ez nogyon jó játék régen sokat játszottam vele -
Kvarc #3248 Találtam egy 9 oldalas leírást, ebben említenek egy részletesebbet is, kis idézet belőle:
"Hogy Gothic-végigjátszással egy egész PC Gurut meg lehetne tölteni, azt a lelkes rajongók már megmutatták: a gothic.rpgdot.com-on található FAQ Word doksiban, 10-es betűmérettel és szimpla sorközzel pontosan 132 oldalt tesz ki… Nekem azonban csak 9 oldal állt a rendelkezésemre, így nagyon sok fontos dologról nem esett szó. Ezek egy részét előbb-utóbb kitapasztalhatja a játékos (harci technikák, szintlépési jó tanácsok és hasonlók), más részük pedig nem tartozik szervesen a végigjátszáshoz (a teljesen mellékszálon futó Chromanin-küldetés, cheatek, bugok stb.). A lentiek alapján tehát végig lehet játszani a Gothicot, de aki az összes finomságra kíváncsi, az feltétlenül nézzen rá az említett honlapra."
Természetesen az említett webhely már nem él. Tudja valaki hol lehet megtalálni ezt a doksit? -
#3247 Ja és elég könnyű már az elején olyan kardot szerezni, amivel gyerekjáték az aprítás
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Régi Tábortól nem messze van az Orkföld bejárata, két állig felfegyverzett őr őrzi. Az intelmeik ellenére menj csak be, és mikor egy falka ork kutya, vagy pár ork szalad feléd, spuri ki a kapun. Távolról végig is nézheted, amint szétkapják a két őrt. Ha már visszamentek, a földről felveheted az őrök fegyvereit, 32-őt sebző őrkard azt egyik, ha jól emlékszem.
-
rosti #3246 A fal mellet simán el lehet sloszani melletük.
Ha már le tudod verni a Gorn mellet kalapálo fickot a nevét nemtom az ő fegyverével könnyen legyakhatö a báró és a kompániája is de elötte még vedd fel a 12 vizet mert eladható mani-ért... -
#3245 Persze, le kell verni - később, ha már megy. Addig meg ne menj a közelébe, kerüld ki. -
#3244 Le kö verni a büdő parasztot'! :D -
Szid #3243 széthordod a vizet, ha jól emlékszem kapsz +erot az egyik mukitól. De lehet hogy ez csak akkor van, ha elmondod neki leakarod verni a Rizsbárót. Szóval ha levered a Questadót akkor nekedtámad majd a gazdája is. -
Zóanagyvarázsló #3242 Persze. Verd le! :)
Ha meglógsz, akkor talán éjszaka (vagy ha nem figyel?) be tudsz osonni. -
Gustafson #3241 Szia ! A New Camp-ben van egy koma, aki vizet akar velem hordatni. Egyszer még elment, de most már unalmas. Leverni viszont nem sikerul. Van valami otleted ? Koszi ! -
#3240 A munka nem 100%-os sajnos. Illetve pontosabban 99.9...%-os. Egy-két hiba még van benne, amit ki kellene javítanom, de már nem tudom hol tartottam, és időm sincs rá.
Plusz szeretnék bugmentes magyarítást is. Plusz a Fallout Tacticshoz készül feliratozás,amihez nem szükséges a felirat videókra égetése, az összefüggés ott van, hogy mindkét játék a *.bik kiterjesztést használja, és talán valami megoldás lehet arra, hogy ne kelljen a videókat letölteni.
Egyébkénr nem tudom, hogy a magyarításban miért fordulnak sűrűbben elő a bugok, holott szerintem lényegi változások nincsenek.
Plusz még szeretném megtalálni Baal Lukor vagy ki azon mondatát amelynek nincs felirata. Ha a hanganyag meglenne akkor talán szöveget is lehetne időzíteni hozzá.
Csak sajna erre nagyon nincs időm. Az Arcanum fordítását is már vagy 2-3 éve elkezdtem és semmire se haladtam vele.:S Az élet mindig közbeszól, a piszok, meg a játékok:) -
Zóanagyvarázsló #3239 Én tényleg azt hittem, hogy 100%-os munkát végeztetek, de akkor van, aki mégis megússza? :)
Nyilván nem akartam a nyakatokba varrni, de jut eszembe, most húgom játszik vele, remélem szól, ha ebbe belefut, mert ő biztos nem tudja megoldani. Szóval egy igazi megoldás tényleg álomszerű lenne. -
#3238 Naaa, azért az túlzás, hogy jár hozzá a bug, csak több az esélye, hogy előfordul. Sajnos az elkészítése óta nem találtam olyan embert aki normálisan be tudná forgatni a fordítást a programba. -
Zóanagyvarázsló #3237 Például ha a művelet idejére eltávolítod a magyarítást. Egy főküldetésnél is szükség lesz erre, bár ott van más megoldás is - állattá változva elcsalni a dleikvenst, ez így nem spoiler, de talán megkímélek egy későbbi izgalomtól :)
Kezdő tipp? Hmm... a fejlődés mikéntjére rájötték? Sokan nem tudják, hogy különböző tanítóknál tudjuk a képességeinket növelni a szintlépéskor kapott pontokért, ha beszélsz az NPC-kkel, megtalálod azokat, akikre szükséged van.
XP lesz elég ahhoz, hogy - nem is annyira - óvatosan pakolgass harci skillekre, erőre akkor is, ha később mágus akarsz lenni, de adott kaszthoz való csatlakozásig akár nem is kell egy árva pontot sem elkölteni, csak a teljesíthető küldetésekre, illetve a legyőzhető ellenfelekre kell koncentrálni (ezekből, főleg az előbbiekből, viszont minél többre). Ez egy ilyen játék, nem lehet bárkinek nekimenni az elején, kezdetben még gyengék vagyunk, a végén pedig már... nagyon nem :)
Ja, és ha kiismered harcrendszert és az ellenfeleket, akkor láthatod, hogy az is sokat segít, mert bár magas szintű képzettségek és képességek elengedhetetlenek, sok múlhat a játékos ügyességén is. A varázstekercsek pedig nagyon hasznosak lehetnek bárkinek, főleg állati alakban osonni a vadonban. Ugyan vérlégy alakban nem tudnunk igazán repülni, de mégis nagyon hatékony közlekedésre. -
Gustafson #3236 Igen, használok. Hogyaza...Van Valami megoldás ? Kezdo tippeket tudsz? Koszi -
Zóanagyvarázsló #3235 Használsz magyarítást? Ahozz "jár" az a bug, hogy nem mennek el a ládától. -
Gustafson #3234 Sziasztok. A bányában elvileg rávettem két pasast is, hogy hagyják ott a ládáikat. De ugyanott állnak, nem mennek el, igy nem tudom ellopni a cuccaikat. Valamint tud valaki általános tippeket adni a kezdéshez ? Elég gyengus vagyok harmadik szinten, nem tudom a pasast leverni az arénában. Level 3-n vagyok. Késobb szeretnék mágus lenni, de gondolom, az elején nélkulozhetetlen némi ero, ugyesség és kardforgatás.
Koszi. -
totya4 #3233 Kösz az együttérzést :)