3777
Gothic 1
  • gyonax
    Sajnos régen játszottam, így keresnem kellett egy leírást ami közel sem teljes:D Tehát: megtámadhatod a Szabad bányát(remélem így van magyarul), tanulhatsz alkímiát, lehetsz guru, bemehetsz az Elhagyatott(?) bányába, dolgozhatsz a banditáknak, új itemek amiket régen csak cheattel lehetett megszerezni, meg lehet tréfálni Mudot:), és eddig volt türelmem kibogarászni a német fórumot:D
  • Mr_no_NaMe
    Akkor emeljük kicsit a hangulatelemeket. A golden mod miket nyújt? Annyit tudok hogy rengeteg új küldetés, de pár mondatban ha leírnád, annak örülnék :)
  • gyonax
    Hát, nekem konkrétan ennyi elég volt, mondjuk én azelőtt is Golden Moddal játszottam, tehát már megszoktam az angolt...
  • Mr_no_NaMe
    A kovácsolós dolgon, a fegyvereken, a néholi +statokon, és pár táborbeli változtatáson kívül.
  • Mr_no_NaMe
    Pontosan milyen lehetőségeket nyújt ez a mod ami még hangulatosabbá tenné a játékot és lenne annyira hangulatos, hogy talán angolul játszam?
  • gyonax
    Sajnos nem megoldható ha a NoName mod minden funkcióját használni akarod. Ha csak a textúrákhoz kötődő dolgokat telepíted, akkor szerintem nem vágja tönkre a magyarítást a Noname se, bár így a mod legjobb részeiről le kell mondanod... A modban egyébként nincs sok szöveg, könnyen lehetne magyarítani, tudnék is ember(eke)t aki(k) megcsinálnák, de sajnos a játék igen körülményesen fordítható.

Ehhez kapcsolódóan egy kérés: ha valaki tud valamilyen programot amivel viszonylag könnyen meg lehetne csinálni a magyarítást, valamint olyan programot amivel a kész project visszaalakítható dat-ba(vagy binbe) nem tudom már, az kérem jelezze privátban.
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Valahogy meg lehet oldani, hogy a NoName Mod, Freddy's texture and world patch, ThielHater Texturepatch menjenek együtt és ne írtsák ki a magyarítást? Nem szeretném angolul vinni, ha már telljesen magyar lehetne.
  • TonYGM
    Sima Xp-n ment a játék...Még azt is próbáltam, hogy felraktam a videókarim régebbi verzióját is de....mind1.
  • rotator
    De legalábbis valamilyen kompatibilitási módban. Egyébként a G2 fut probléma nélkül Vista alatt, csak éppen zene nincs (hacsak nincs már megoldás rá azóta).
  • totya4
    Ha kijön egy úgy játék, szinte azonnal jön hozzá grafikus kártya driver is, de legalábbis sokáig olvasgatni a driverek változáslistájában hogy mennyi mindent kellett azért tenni, hogy az adott játék hibátlanul fusson.
    A G1 egy marha régi játék, így jóval toleránsabbnak kellene lenni vele szemben az előzőekből kifolyólag. Kezdetnek pl. nem Vista vagy Win7 alatt futtatni, hanem valami régebbi oprendszeren. Nekem futott szépen, magas fps számmal, G2 kinézetben.
  • TonYGM
    Na mind1 letöröltem a p*csába! Ennyit erről a hú de jó játékról...
  • TonYGM
    Na mivel az imént akartam linket beszúrni és ezt nem engedi a fórum reg után 30 napig ezáltal törölve az én nagyon hosszú hozzászolásomat ezzel is tetézve a jókedvemet XD...nem mondom tovább...
    Gothic 1: Első hiba:
    "Can't find file:_WORK\DATA\SOUND\ITRW_2H_ORCSTAFF_01.MRM Code:255"
    Ha ezt orvoslom jön a második hiba mely emígy szól vala:
    "Runtime Error!
    Program:C\Program Files\Piranha-Bytes\Gothic\system\GothicMod.exe
    R6025
    -pure virtual function call"

Szal ha nem orvoslom az első hibát az a baj, ha igen az is baj! XD
    Hiába jó a game ha nem tudom végigvinni. Jahh igen még annyit hogy ezután gondoltam lesz*rom az egyet jöhet a kettő! Na de az se egyszerű mert mikor új játékot kezdenék az is kidob az asztalra egy mittomén milyen üzenettel ! :)
    Ha valaki tud valami okosat az plííz jelezze.
    Bye
  • TonYGM
    Nagyon szépen köszönöm a választ.
    Valóban a magyarosítás volt a ludas... :(
    Na most már végre elkezdhetek komolyan is játszani : )
  • totya4
    Már nem emlékszem pontosan de tény a magyarítás okozhat olyan hibát hogy nem megy akinek mennie kéne, vagy nem követ akinek követnie kellene. Tehát ideiglenesen távolítsd el a magyarítást és próbáld úgy, esetleg egy kicsit korábbi mentéssel.
  • TonYGM
    Szevasztok!
    Kéne egy kis help! A játék elején a Régi bányában van két ládaőr! Az egyik a raktáros Ulbert! El kéne csalni őket a helyükről, hogy jól megtömjem zsebeimet, de meg se mozdulnak a helyükről. A raktárosnak mondom hogy menjenm bulizni, azt mondja oké és nem megy sehova. Már a kulcs is meg van oda.
    Felraktam az 1.08-as peccset is. Ilyenkor mi van? Bug?
    Előre is köszi!
  • storm2000
    A füves küldiben jobb ha nem ölöd meg a mixer-eket. Mond inkább azt nekik,
    hogy Kalom templomosokat küldött. Akkor abbahadják te meg befejezheted a küldit, úgy, hogy vissza mész Kalomhoz és elmondod neki.
  • Deathstorm676
    Én a youtubeon még gothic problémáról szóló videót se találok nem hogy pontosan erről a probrémáról szólót.
  • rosti
    Nem a fümonopolium küldit azután kapom baal-tol miután beléptem a szektába.Azt ítja ,hogy az új táborban is csinálnak füvet és azt számiljan fel.legyaktam az új táborban a fükészítöket meg a kültéri bérgyilkosokat de nem történt semmi változás a küldiben valakival beszélni kéne de ez ügyben senki sem dumcsizik velem.
  • storm2000
    Amúgy melyik a fűmonopolium küldetés? A Dexteres?
  • storm2000
    Nézd meg a videókat a You Tube-on. Ennél jobbat nem tudok, majd talán más.
    De én is kérdeznék: Melyik a legjobb fegyver az 1. fejezetben? Scar kardja?
  • Deathstorm676
    Kéne egy kis segítség. Amikor elindítom a játékot nincs kép a bevezetővideónál csak hang. Ugyan ez ha új játékot kezdek mert az ottani videóban sincs kép csak hang. Emellet ha a karakterek beszélgetnek akkor az egész olyan mintha akadna és a kép is furcsán néz ki. De akkor nincs semmi baj ha a szöveget írja ki amit válaszolhatok csak ha a két karakter beszélget. Régen működött de azóta windows 7-em van szóval szerintem azért nem működik.
  • rosti
    Tud valaki végigjátszást vagy a megoldását a fűmonopolium küldetésnek?
  • Pianista
    valaki erre nem tud valamit?: #3382
  • csizi69
    köszi a választ, reménykedtem benne, de akkor várok szerintem csak az új videókártáyknál van ez de majd kiderül :)
  • Randal
    Minőségbeli probléma a G1 ill. G2 fordításnál nem hinném, hogy volt. Egy-két félrefordítás meg benne van. A G2 NotR fordítást nem ismerem, de szerintem azzal se lehet baj...
  • totya4
    Az első szembeötlő az hogy az ikonok nem jelennek meg az invertoriban, ami engem nagyon idegesít :S

Engem is idegesített, nem is játszottam vele. ATI 4850-el megjelentek az ikonok.
  • Pianista
    nem lehet hogy a 2 fordítás más verziójú volt?
  • gyonax
    A fordítás minősége(szerintem) tökéletes, és én inkább játszok 1-2 hibával, és élvezem magyar nyelven a játékot(tudok angolul, de azért így mégis más:P)
  • Pianista
    nem volt fent magyarítás mert hallottam hogy miket művel meg hogy milyen "minőségű" a fordításXD
  • gyonax
    A hozzászólás második fele természetesen csizinek ment;)
  • gyonax
    Az ilyen hibákat általában a magyarítás okozza(legalábbis a G2-ben:S) Sajnos az inventory bugra jelenleg NINCS megoldás..... egy patch se, semmi(végigpróbáltam anno mindent, azóta váltottam nvidiára, itt jó). Játszd úgy a játékot, egy idő után én már egészen hozzászoktam. Amúgy egy NicoDE nevű ember elkezdte a patchet WoG-on, de sajnos egy jóideje semmi hír felőle... Javasolnám hogy tedd fel a Nemhivatalos gothic patcheket és modokat, sokat dobnak a játékon(komplett leírást és letöltési linkeket itt találsz, a Gothic I.-ről menüpontban[itt az általam készített leírás], a fájlokat a Patch letöltése menüpontban tölheted le). Az inventory patchet pedig, amint(ha) megjelenik, be fogom linkelni;)
  • Randal
    Na, még erről a hibáról se hallottam:D
    Van egy patch ami az Ati megjelenési hibáit orvosolja, ha jól emlékszem tényleg az 1.08k az.
  • Pianista
    1.08k?? mikor azt feltettem a J verzióra olyan bugos lett hogy az hihetetlen. beraktam egy gyűrűt ami mondjuk 3 erőt ad és ahányszor ki-be raktam annyival nőtt VÉGLEGESEN az erő! meg volt néhány még de arra már nem emléxem.
  • Zóanagyvarázsló
    Mi a játék verziószáma? Elvileg az 1.08k a legfrissebb patch (és mondjuk az én amerikai kiadásom már eleve 1.08k), és az annyit változtat az elődjéhez képest, hogy a tárgyak az inventoryban szebben néznek ki. Szóval talán az hozhat megoldást - vagy talán éppen az okozza a problémát.
  • csizi69
    Üdv mindenkinek!
    Nekem segítségre van szükségem és magyon idegesít :S
    A problémám a következő:
    eredeti a játékom és a gépem is bírja a játékot:ati radeon x1650 pro, 2,66 gHZ, 1,5 Gb ram
    És két hibám van. Az első szembeötlő az hogy az ikonok nem jelennek meg az invertoriban, ami engem nagyon idegesít :S
    itt egy kép a hibáról:http://kepfeltolto.net/images/1246008181.jpg
    A másik hibám, hogy a játék egyik részénél megkakad, ezért hagytam abba a játékot, de újból el akarom kezdeni és amíg az ikonokat nem látom nem élvezhető a játék
    Kérek valakit segítsen
    irjon választ ide vagy emailre: [email protected]
    Sürgős lenne és megköszönném:)
  • Pianista
    Hy!

Nem ismer valaki olyan modot amiben egy tábor vezetőlye vagy és katonákat tudsz felbérelni, ércet kutatni a bányászokkal, másik tábort megtámadni és ehez hasonló mod nincs?? akár a 2-höz is jöhet de a 3-hoz ne. jah és ismerem a worldofgothic.com/de oldalt csak angolban nincs-e ilyen valahol.
  • W B
    ha meghal? mert meghalt... hogy újra éleszteni?
    tölts be egy mentést...
  • KOBRA9
    és ha meghal miért nem tom újraéleszteni?
  • W B
    ugyan úgy.
    ha meg nem akarod de mar "használva van" akkor bal egérgomb, és aztán hatra mutató nyíl.
  • KOBRA9
    és mivel tudom használatba helyezni?