3672
Gothic 1
-
Zóanagyvarázsló #3312 Ott először zsivány vagy mi lehetsz (mint az árny arégiben), abból zsoldos, és abból, ha akarsz, lehetsz vízmágus. Abból pedig... :) -
gyonax #3311 Van egy GoldenMod nevű mod a G1-hez, amivel guruvá válhatsz, a hátránya az, hogy új játékot kell kezdened és magyarítás nem fog működni;) -
adeeeka #3310 neeeem?
na neee...pedig olvastam azt a "9 oldalas végigjátszást" ott lett említvea rnaglétra...akkor ezek szerint a Régi táborban csak őr vagy Tűzmágus lehetek? És az Új táborban?
Köszönöm a sagítséget...rengeteg időt megspóroltam a gyaloglással...:D -
Zóanagyvarázsló #3309 Nem lehet guruvá válni. -
adeeeka #3308 Öhm egy egyszerű kérdés...Gothic 1...ha szektás vagyok...a "ranglétrán" mikor lehetek már Guru? vagy csak Templomos lehetek? ott a nehéz templomos páncélt csak a Tűzmágusok gyilkolása után tudtam megvenni...szóval szeretnék már guru lenni...Tudna valaki segíteni nekem? kéérlek... -
Kommunista #3307 Köszönöm a választ. -
totya4 #3306 Ebben a játékban sehogy. Ez van. :) Amúgy ENTER. -
Kommunista #3305 Bocs,hogy megkérdezem,de a Gothic 1-ben hogy lehet visszaváltozni emberré miután állattá változtam? -
#3304 igazából ezzel nincs is gond de azért jó lenne ha modjuk 1HP/s lenne mikor már nincs semmid se:) amúgy úgy tudsz gyorsan sok ércet szerezni ha beállsz az új táborba és leütsz mindenkit:) nem haragszanak meg rád és nem mennek neked 20-an:) és sok az ércük. -
Rundstedt17 #3303 jah így is rengeteg kajám meg italom maradt a játék végére is..max mágussal lehet gond ha nagyon pocsékolna valaki dehát a mágus mindig is mostohagyermek volt a gothic világában:D... -
totya4 #3302 Életerő kajától, később ha több pénzed lesz akkor italoktól. Nem igazán éreztem szükségét ilyen csalásnak, így is könnyű volt. -
#3301 lenne egy olyan kérdésem hogy nincs-e valamilyen regenerálódásos patch vagy módosítás. úgy értem hogy a mana és az életerő regenerálódik. -
totya4 #3300 Az az ezerszer az sokaknál lehet nulla is :) -
#3299 totya4:Igen a fog-ra gondoltam, de azt már legtöbb helyen ködnek mondják:)
totya, Zó: Tudom, hogy az ini-ben lehet állítgatni dolgokat, de nem egyszer fel lett hívva mindenkinek a figyelme, hogy a játék látótávjait az ini-ben állítsa be, mert azt érzékeli a játék.
-
totya4 #3298 Akkor kellett volna szólnod mielőtt elkezdtem játszani, nem pedig utána ;) -
totya4 #3297 Van egy másik verzió, hogy te nem ködről beszélsz, hanem "fog" hatásról. Az magyarul ködöt jelent, de játékokban gyakorlatilag nem azt jelenti. Köd az, amikor nem látsz el addig ameddig elláthatnál, tipikusan meg akár 5 méterre sem. Az nem köd hogy bármerre mész, bármilyen évszakban, bármilyen időben, sehol sem látsz tovább egy bizonyos távolságnál... az maga a látótáv. "fog" hatás azt jelenti hogy ahelyett hogy az objektumok hipp-hopp megjelennének ahogy közeledsz hozzájuk, ehelyett az történik hogy a látótáv környéke homályosítva van, így nem annyira szembeszökő a hirtelen megjelenő objektum. Így is ugyanott vagyunk mint a tényleges ködnél, tehát hogy döntően a látótáv dönti el, meddig látsz. Ha küldesz egy mentést én nyomok egy képernyőmásolatot, és össze lehet hasonlítani van-e különbség. Persze ekkor tudni kéne hogy neked a látótáv pontosan mennyi, ezt az ini-ben tudod megkeresni ha magyarítást használsz, vagy egyszerűbb és biztosabb ha uninstallálod a magyarítást, és megnézed a beállításokban. -
Zóanagyvarázsló #3296 Szerintem az angol számít, azért is kell magyarítás előtt bekapcsolni a feliratot, és mintha érdemes lenne a többi beállítással is így tenni. Már ha nem akar az ember az inivel berhelni. -
totya4 #3295 Nem nagyon emlékszem mi volt ködben vagy volt-e köd, és ezt a goblinos helyszínt sem tudom beazonosítani. Az időjárás meg amúgy is véletlenszerű szerintem, tehát még ha küldenél egy állást akkor sem biztos hogy ködöt kapnék, persze kipróbálom, amíg a játék fenn van.
Talán esőben kevésbé lehetett látni, de lehet csak amiatt mert miután nem sütött a nap, sötétebb lett.
A látótávval nem voltam kibékülve mert mintha az állítgatás mintha járt volna látható eredménnyel. Semmilyennel sem, megnéztem képernyőfotón. Mondjuk a beállítások tekintetében nem vártam semmi jót, mert azt rögtön észrevettem (én) hogy a magyarítás nem tesz jót az ini-nek, mivel létrejönnek bejegyzésnevek magyarul. Most akkor vajon a program a beállítás eredményét hova menti ha változtatom, a magyar vagy az angol szekció alá? És ami a legfontosabb honnan olvassa be? Tehát egyáltalán azt olvassa be amit beállítok?
Jól okoskodtam, mert pl. pont a látótávnál semmi változás nem történik ha valaki magyarítást használ, tehát pont miatta nem tud beállítani nagyobb látótávot. Ez esetben az angol beállítást veszi alapul, és tök mindegy a magyarítással mire állítja. Szóval sok mindenre kell figyelni ám :) -
#3294 Jó képek:)
Kíváncsi vagyok, hogy régebbi és új videókártyák között mekkora különbség van a köd effektusnál.
Nekem a régi GF3-as kártyával halványan látni lehetett a régi tábort és a mellette lévő erdőt a hegytetőről, ahol az első goblinunkkal találkozunk (ide kell felmászni ugye:) ).
Erősebb konfiggal ez változik vagy sem? -
totya4 #3293 1. Nem tette be nekem.
2. Nem fanok készítették, ahogy írtam, alapból tartalmazza a játék.
Amúgy egyetértek :) -
#3292 BUÉK! -
#3291 Buék:)
Zó: A zenekar az csak és kizárólag a német verzióban van benn. Az összes többiben nincs. Viszont valamikor raktam egy linket, ott található egy patch ami beteszi ezeket.
Cicis nékik meg egyébként is fanok által készített dolgok voltak. -
W B #3290 Buék! Buldok új hévet kivánok! -
totya4 #3289 Megérdemel egy BUÉK-ot ez a topik is. :) Szóval B.U.É.K! -
totya4 #3288 Szerintem UK verzió. A fürdőzés eleve natúr, csak ki kell törölni hozzá egy fájlt. A zenekar fájlt elvileg beleraktam, gyakorlatilag meg nem történt változás. -
Zóanagyvarázsló #3287 Európai verziód van? Ugye a fedetlen keblek és a zenekar a különbség verziók között. Van patch/mod az "európéerré" tételre. (Nyilván inkább a zenekar érdekelne, poligon cicik nélkül tudok élni :) -
totya4 #3286 Nem a gépem produkál fura dolgokat, ez egy alaposan tesztelt gép. Ilyen fájlt nem találok hiba a G2-ben is volt, pedig akkor teljesen más gépem volt, meg a fórumon/faq-n is írogatják hogy ilyen van, és ilyenkor mit kell tenni.
Fórum egyébként tömve van olyan friss topikokkal hogy elszáll/lefagy stb. Eleve ott kezdődik a dolog hogy ez egy régi játék és nem igazán van neki supportja, úgyhogy csoda hogy egyáltalán működik. Textúra mod-ok sem biztos hogy jót tesznek neki (nagyobb méretű textúrák, és ez túlcsordulást okozhat, illetve borulhat a pufferelése), és ahogy kiderült se a gothicmod.exe (player kit) se az fps patch nem hibátlan. Ha elmentem volna a csontvázak barlangjába, a játékot abba kellett volna hagynom mert játszhatatlanná lassult volna. Érdekes volt egyébként hogy ha azt a módszert használtam amit régi játékoknál ajánlanak, tehát hogy csak egy magot engedélyezzünk, akkor a figura irányíthatatlanná vált, megindult valamerre és nem állt meg az istennek se :)
A játék grafikájával nincs semmi gond, legalábbis textúra moddal, ami végül is nagyobbrészt a G2 textúrái kiemelve. Tehát végülis Gothic2. A fák ugyan kissé érdekesek, de hát mégiscsak meg van a kora a játéknak. Ott viszont amúgy sincs mit nézni. Viszont hogy a sötét erdő itt derült ki mit is jelent igazán :)
Pár kép -
#3285 Ilyen hibák nálam sose jelentkeztek. Fura dolgokat produkál a géped.
Esetleg ki kellene próbálnod más konfigon is ha van rá lehetőség.
A képhez annyit, hogy a háttérben gyönyörűen néz ki a játék. Nem gondoltam volna, hogy még most is ilyen szép. -
totya4 #3284 -
Zóanagyvarázsló #3283 Én nem használtam fps patchet, de az említett hibába mégis belefutottam - és ez is volt az összes gondom Baal Lukor és az őrök elcsalogatása mellett. -
totya4 #3282 Nem, az fps patch okozta. A sima gothic.exe meg a gothicmod.exe jól futtatta. Rálőttem a kapcsolóra és már mutatta is mi nyílik ki. Rettentően bugos a játék egyébként, itt a vége felé az ork templomban lépten-nyomon elszáll mindenféle hibával, hogy ilyen-olyan fájlokat nem talál, sokszor van hogy simán kilép a játék. Volt hogy le kellett tiltanom a hangot teljesen hogy tudjak haladni, mivel olyan fájlt hiányolt ami nem is létezik... -
Zóanagyvarázsló #3281 Én is belefutottam annak idején, nem találtam rá más megoldást. Egyébként ezt is a magyarítás okozza? -
totya4 #3280 Na, első elakadás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ork város alatti templom. Boba kinyírva, balra egy terem aminek lyukacsos az alja. Megnyomom a kapcsolót, majd rálövök a lőj ide jelre, berohanok a kinyíló beugróba, rács kiemelkedik majd vissza. Szemközt a fal egy része lesüllyedt, és egy beugróban lőj ide jel jelenik meg. Ha rálövök egy induló hang, csak mintha ez kevés lenne, semmi nem történik. Van egy helység odébb ami szintén ráccsal le van zárva, ott nyíllal el tudok érni egy lőj ide-t de szintén csak egy induló nyíló hang semmi más. Szóval most hova? Ismerem a keresőt, használtam is, de nincs kedvem húsbogárrá változni bugot kihasználva és a rács másik oldalán teremni. -
#3279 WB: A kiegészítőre gondoltam.
totya: A javításokat meg lehet csinálni, ha tudom, hogy mit kell javítani, az megoldható, nem probléma. Viszont emlékeim szerint a lefordítatlan szövegeket nem tudom beleilleszteni, ha valamiért kimaradtak a fordítanivalóból, plusz a bugok is megmaradnak. -
W B #3278 holnap elvileg tudok az illetővel beszélni... úgy tudom hogy már teszt verzió meg van :p
-
#3277 Készül a NOTR magyarítása? Vagy csak vicceltél? Biztassál valamivel! -
totya4 #3276 Mivel aki beforgatta már nem elérhető ahogy írtad, nem csoda hogy nehézkes (lehetetlen) az utólagos javítás. Egyébként elég sok hiba van benne, de ha nem tudtátok mi mihez tartozik, hol jelenik meg, és mit kéne jelentenie, akkor ez normális. A .dat fájlok szerkezeti leírása nincsen meg ügye. -
W B #3275 nem a kiegészítőre gondolsz? ha jól tudom az má készül :)
de utánna kérdezek a skacoknál. -
#3274 a G2 nekem 3 éve van meg magyarulXD -
#3273 Engem is marhára idegesít amúgy a dolog, mert rengeteget dolgoztak vele a srácok és dühítő, hogy ilyenre sikerül.
Szeretnék majd nyugodtabb időben utánnanézni, hogy maguk a készítők tudnak-e segíteni, vagy talán érdemes lenne-e MOD-ként megcsinálni, de emlékeim szerint az marha sok meló lenne. De ha nem okozna bugot, annak én örülnék a legjobban.
Meg ugye az már nem az én dolgom, de a G2 is jó lenne végre magyarul:)