34
Tehát saját pénzéből és nem anyuka vette neki!!!
  • PyRex
    #34
    Szerintem nyugodtan mehet a DELETE :)

    PyRex
  • Dikkma
    #33
    Biztos szükséges ez a topic?
  • PyRex
    #32
    Leszarom, masok tobben vannak, de belolem csak egy van, ezert kell, hogy segits nekem :)))))))

    PyRex
  • Lacc
    #31
    Lol ha tudnád hányan kérték ezt :))))
  • PyRex
    #30
    Nekem nem akarsz ingyen szerezni? De ha nem is ingyen, mondjuk 20-30e HUF-ert. Legalisan. Te keresel rajta(m) 30 rongyot, en meg szinten jol jarok. :) Komolyan kerdeztem!

    PyRex
  • EqUiNoX
    #29
    aggyisten!

    Dehogynem vehetsz..csak az eljárás a kérdéses.. készpénz vagy részlet. Ha valaki ugy dönt, gépet akar venni, az rá 2 napra már akár egy paksi erőmű mögött csücsül. Megveheted 1-2-4 éves futamidőre, igaz ráfizecc a végén, de nem terheli le egyszerre 2-300e forinttal a családi/egyéni költségvetést. És a géped ugyanugy megvan, sőt, időkközben fejlesztheted is. Szoval 80e forintból is vehetsz gef3at, akár holnap is, 20% előleg után x éves y%-os kamatú lejáratra. :]

    Nade, én csak kötexem, világos, hogy a topickal nem ezt a kérdést feszegeted, hanem azt, hogy havonta/kéthavonta mennyi pénzt fordit egy-egy ember gép fejlesztésére, vagy esetleg egy ujabb beruházására..és esetleg azt a pénzt mennyiből tette erre a célra félre.. :]]
  • Lacc
    #28
    lol
  • mikike
    #27
    de lehet hogy politikus vagy
  • mikike
    #26
    ja értem
    akkor bocsánat
    szóval ezt a cuccot 10e forintért szerezted meg amiért több napot kellett árkot ásnod
  • Lacc
    #25
    Nekem P4-1.4 Ghz, GeForce 3-om és 640 mega RAMBUS ketyeg egy 17"-os LCD monditor mellett. Érdekes hogy mindenki a pénzben keresi itt a dolgok nyitját, hogy mit is dolgozik. Pedig a legtöbb esetben egészen máshol van a megoldás: méghozzá hogy az embernek milyen kapcsolatai vannak, mit, honnan tud beszerezni JÓVAL olcsóbban. Aki elég mélyen benne van a szakmában egy kis ügyeskedéssel össze tud hozni egy ilyen konfigot teljesen legálisan. Én pl. ennek a felét teljesen ingyen szereztem (beleértve a GeForce3-at is). Nem dicsekedni akarok, csak ezt a példát ohztam fel, hogy itt inkább a kapcsolatok számítanak.
  • mikike
    #24
    úgy függ össze, hogy én mondjuk 80at kapok egy hónapra (már ha van melóm egyáltalán... és ha tényleg kifizetik...) ebből pedig nem vehetek mindig GeF3akat

    szóval érdekelne az is, hogy aki ennyit rá tud költeni az mit dolgozik
  • Mighty_
    #23
    Az elso gepemet a szuleim vettek (AT286,1MB RAM,40MB HDD, monochrom moncsi). Azota en fejlesztek! 386-P100-C300-C800
    A P100-as konfigot a szuleimnek adtam :)
  • Herr General
    #22
  • Laalee
    #20
    amikor megvettem a d2 t muter közölte de hulye vagyok hogy jatekot veszek, inkabb torjem fel :) ilyen erovel arra is buzdithatna hogy bankba torjek be :) szoval kb ez a magyar koztudat...
  • Efreet
    #19
    én vettem már sokat... najó, többet, mint itt sokan szerintem :) (és még dreamcastra is vettem játékot, pedig ott se gond a copy...)
  • Laalee
    #18
    jatekot reszemrol akkor veszek, ha tudom hogy legalabb 1 evig jaccok vele, idaig csak blizzard jatekot vettem :) abbol megvan mind
  • Efreet
    #17
    én anno a p1-100-at kaptam, azóta néhány apró karajcsont + rengeteg saját pénz juttatott el idáig. játékot meg... vennék, ha lenne végre magyarországon Wizardry8 meg Civ3 :)))
  • Laalee
    #16
    nekem 2 gepem van es mindkettot magam fejlesztem, anyuci utalja a computert ugyohgy egy vasat se ad bele, mondjuk hulyen is nezne ki, ha o tamogatna :)

    celszeruen kell vasarolni, és akkor nem folosbe kidobott penz :)
  • _RudY_
    #15
    Ja és jövő év elején tervezem egy komolyabb upgrade-et, előtte akár adóbevallással is tudom igazolni mibű telik
  • EqUiNoX
    #14
    Kiváncsi. Van ilyen. De azt nem értem, hogy a munka tipusa hogy függ össze a géppel? aki dolgozik, az valszinű kap is érte valamit. (ha nem orosz vagy ukrán, akkor talán pénzt, és nem krumplit vagy vodkát) Egy gépet meg lehet venni, pár honapi sporolásbol, egyben, vagy akár az első honapi melod után részletre.(igy vettem én is az alapgépet, az ösztöndij+mellékes 2 éves részletre) Igy, hogy most bányász, tanár, vasutas, mérnök avagy esetleg pilota, lényegtelen. Szerintem.
    Másik dolog meg ami felvetődött, az eredeti játék kontra nem eredeti játék. Egy tény, és emiatt nem csodálkozik senki sem, (vezetői szinten is max a fejüket rázzák) hogy nem fogynak a 9999 vagy 12999 ft-os játékok. Ezek nem az ember zsebéhez vannak mérve, még ha teszem azt, magyar viszonylatban is sokat keres. Mert havonta megjelenik 5-6 játék, ami 50-60ezer forint lenne, ha a szülő megvenné a gyereknek, vagy magának. De ez itt meg már gazdaságpolitika, ár-kereset viszony, kár belemenni. Jopár ideig virágozni fog a warez ipar :]
    Amugy meg itt van a diablo és a motorcity. Töltsd le. jácc vele. De hogy élvezni is tudd, neten, ami az egésznek a "lényege" kis tulzással, na ahhoz fizess. Habár remélem egy ideig még nem lesz ez a szemlélet alapfelfogás a készitők részéről. Na csak ennyit hozzászolásként.
  • Dikkma
    #13
    Mi nem a topicindító típusát, csak magát mikikét ismerjük (mármint a fórumban hogyan viselkedik) és az ő kérdésére válaszolunk.. :)
  • RangeR
    #12
    Ti még képesek is vagytok egy ilyen kérdésre válaszolgatni? Ismerem az ilyen típusú fazonokat:))Aki ilyen topicot indít.
  • _RudY_
    #11
    15 éve dolgozom...aki akar számolgasson.
    Érdekes a 486-os fénykorában többször annyit költöttem a gépre mint mostanában. 8 mega ram 25 K...most meg... :))
  • Ramza
    #10
    "egy jateknak az eloallitasa (doboz,cd, kezikonyv legyartasa) kerul olyan 500 forintba kb! magyarul 20*-osat kerik erte!!!"


    Fejlesztők fizetése, munkakörülmények megteremtése (áram, fűtés, épület, stb.), marketingköltségek, logisztika, millió járulékos költség... ezt Te sem gondoltad komolyan, hogy egy játék költsége a borító és a nyers-cd lenne!
  • skorpio7
    #9
    Mivel már jó 8 éve tartozok a "kenyérkeresők" népes táborába , ezért gondolhatjátok , hogy nem apuci és anyuci vette nekem a gépet .Akkoriban az egész került 278 e.Ft-ba .A folyamatos fejlesztgetésekkel ( és biztonsági másolatú játékok vásárlásával ) az elmúlt 3 év alatt az összeg több mint duplája lett ( nálam ez már inkább szenvedély , mint hobbi ) .A legutóbbi kiadásom egy 19"-os SAMTRON monitor volt , 123 e.Ft-ért .Ne is mondjam , hogy tavasszal , amikor jönnek az igazán igényes multi játékok , bizony nagy fejlesztés lesz nálam soron .Csere alatt lesz a CPU , alaplap , RAM , videókártya .Szóval megint lesz egy szép kis 6 számjegyű kiadásom , de nem sajnálom , mert mint mondtam , ez már nálam szenvedély .
  • K.András
    #7
    öszinte leszek én megvetem a gépem két éve hatszázezer forintért!Amiböl ma bármit össze tudnék rakni nem arrol van szo hogy nem jo ami van mer ha nem lenne vennék másikat amit a nyáron meg is fogok tenni...
    Ami a játékokat illeti nem hiszem hogy sokan vannak azok, akiknek ha lehetösége van megszerezni a játékot 1000-ft-ért vagy letölteni az internetröl és inkább bemegy a boltba és megveszi 12000ft-ért ugyanis ez alatt uj játékot nem nagyon lehet venni..
  • I.C.ram
    #6
    figyelj ebbe vedd bele azt is hogy egy ember nem fog megvenni 3000 HUF-ert egy 10 grammos nyalokat hiaba nyerte meg a lottot! (a fene a szerencsejet) :)) szerintem akkor lenne erdemes jatekokat venni legalabbis en tuti hogy a jobbakat megvennem (mindegyiket) ha mondjuk 3000-ba kerulne! 10000 FT rengetegg penz egy 1-2 honapos mokaert! egy jateknak az eloallitasa (doboz,cd, kezikonyv legyartasa) kerul olyan 500 forintba kb! magyarul 20*-osat kerik erte!!! Nincs az a hulye aki mindegyik jatekot megveszi!!! kiveve az ilyen bill gates kaliberu emberek!
  • Mester
    #5
    Igazából arról van szó(ha jól tudom)
    VAne egy gyerek akinek van egy P4 (nemtom hány ezer mhz:)) és gef 3 és egy magyar 7500Huf-os magyar játékot nem képes megvenni(persze a 70e kártyát igen...) és utána még elküldi az embert a francba...
  • I.C.ram
    #4
    en is magamnak veszem a gepet nyugodj meg! azert ilyen szar meg mindig :)) P3 600 :((
  • Dikkma
    #3
    Én pl. vettem magamnak (20 leszek)
    Na és? CS-ben ha lelő egy 50 éves, 140 kilós, zsíros hajú, szemüveges, ennyi idősen is anyuci pénzén élő és napi 15 órát CSző gyökér, akkor ő jobb Cs-s mint én.
    Szóval nem tudom mi köze a topicnak a játékokhoz, na mindegy.
    (by anFY :))
  • ember
    #2
    én magam loptam a gépem. egy menőző kissráctól.
  • mikike
    #1
    nah valamelyik kissrác megint felhúzott
    aztán meg dikkma fog, ha megint törli a topicot...

    de tényleg érdekelne
    annyian menőznek itt, hogy ez a game megvan neki meg azt is hogy végigvitte
    meg persze hogy GeF3 rulez P4-el...

    érdekelne ki az aki tényleg maga vette a gépét
    és ha tényleg ő és GeF3+P4es mondja már meg mit dolgozik...