178
ADSL / TVNET vs ENTERNET vs DATANET
-
Guriga #78 Hi!
Végre megjött a Datanetes ADSL. 50k-s letöltés. A supergamez pingje letöltés közben 36-38 ms. Nem tudom, hogy lehet, de jó. :))) Eddig úgy néz ki minden jó, még a megosztás is csont nélkül megy. (XP alatt) Szal azt hiszem érdemes volt kábelről áttérni. Persze ez csak az elmúlt 1 óra tapasztalata. :))) -
Borg #75 Axelero ADSL Sopron
www.supergamez.hu 27-28 ping stabilan.. azt hittem onnan közelebbről jobbnak kéne lenni nem? -
Enternetes vagyok. Sebesseg 40-55k
A vonal minoseg meg reszben fugg a Matavtol is -
En mar januar 25 tol hasznalom eddig azt vallom hogy megerte mert en is broadbandes voltam ugyan csak debreceni vagyok, es a Enternet ADSL-t hasznalom. Eddig minden happy :))) (November 22 a megrendeles datuma) -
Guriga #70 Huh emberek, ma telefonált a Matáv, hogy kedden jönnek bekötni az adsl-t. Debrecen, Datanetes előfizetés. Igen kíváncsi vagyok az eredményre, hogy megérte e lecserélnem a broadbandot adsl-re. -
Styleair #68 Olvasd lejebb! #62 -
Styleair #66 Ma jött a matávos emberke d.e. és bekötötte az ADSL-t. Tapasztalatom még nincs, csak annyi, hogy működik.
Akinek van már Interwares ADSL tapasztalata az írja meg. Köszi, Styleair -
én is irtam mailt az intevernek:
" Ön környezetében lévő telefonközpont fejesztését 2002.02.07-én fejezi
be a Matáv. Ettől az időponttól kezdve tehát indulnak a bekötések, csak
napok kérdése a kiépítés."
(xii ker) hát én számolom... -
t. Füly #64 chellon nincs ilyen limit cak 21Gb asszem, nekem is chello-m van de nem nagyon figyeltem amikor ezt mekegték.... -
ISZ
2002. február 04.
Az ADSL még várat magára
A tavaly év végi ADSL akciók során előfizetők közül idén februárban még mindig nem mindenki tudja használni internet hozzáférését.
Interware-es előfizetők panaszolták: még mindig nem használhatják ADSL hozzáférésüket, holott a tavaly november-decemberi akciókor fizették elő.
Huszár Katalin, az Interware PR igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a bekötések nem tőlük függnek, az Interware hálózatán bármikor megkezdődhet a szolgáltatás. A MATÁV késlekedik a kiépítéssel.
Ugyanekkor jelent meg a MATÁV közleménye, melyben elismerik a késedelmet: a decemberi akció nem várt népszerűségének következménye, hogy a DSLAM eszközök kapacitása elfogyott.
A távközlési szoláltató igérete szerint a megrendelések túlnyomó többségét még februárban, a fennmaradókat március végéig teljesíti.
Huszár Katalin kérdésünkre megerősítette: azok az ügyfelek, akik decemberben szerződést kötöttek a szolgáltatóval, de még mindig nem tudják használni ADSL előfizetésüket, a szerződésen megadott felhasználónévvel és jelszóval modemről ingyen csatlakozhatnak a hálóra. A késés miatti kárpótlás gyanánt kínált modemes hozzáférés addig él, amíg az ADSL bekötés megtörténik (értelemszerűen a telefonköltséggel kalkulálni kell!) . A (leendő) előfizetők első számlájukat már az ADSL hozzáférésről kapják majd.
Az Interware behívószáma: (51) 301-080 -
Styleair #62 Hát eddig azért nem írtam, mert 1enlőre nem kötötték be.
Történt ugyanis, hogy január 11. körül átköltöztem a XIX. ker.-ből a IX.-be.
Ezért bementem január 14.-én az Interware-hez címet módosítani. Először próbálkoztak ezzel a dumával:"Lehet, hogy ki kell majd fizetni az áttelepítési díjat." (22500 Ft)
Ezt a kis akadályt könnyen vettem, ugyanis nem fizetek áttelepítési díjat, ha nincs is mit áttelepíteni, mivel még be sem kötötték. Így csak kiépítésről lehet szó. (csak másik címre)
Ebben meg is 1eztünk. Üröm az örömben, hogy így ismét 45 napjuk lett a bekötésre (február 28-ig).
Mostmár ugyan 1 km-re lakom a t.központtól, de közbe szólt a Matáv kapacitáshiánya.
Sok telefon Matáv, Interware, Matáv, Interware, hogy mégis kb mikor kötik majd be?
Fejlesztik (bővítést végeznek/Matáv) sorba a központokat, de már az ügyfélszolgálatos is azt mondta délelőtt, hogy nem akar seggetcsinálni a szájából ezért nem mer időpontot mondani....
No comment Matáv.....
Majd este 6 körül hívtak, hogy szeretnének időpontot 1eztetni, mikor jöhetnének kötni az ADSL-t. Mondom "most"
. Ez persze nem jött be, de azért 12. keddben +tudtunk 1ezni.
Majd referálok az eredményről. -
Irhatod majd ide ,ha bekötötték... -
Willy #57 Annyi a kikötés, hogy a fővonalnak az ADSL szolgáltatást megrendelő tulajdonában kell lennie. -
Willy #56 Nem MATÁV független. A kanóc akkor is a matávon keresztül megy,/ hisz oda van bekötve a rendezőbe/csak ők adják tovább a vonalat a szolgáltató felé. Nem véletlen, hogy az adsl bekötését is a MATÁV emberei végzik. -
Így pontos , ahogy te írtad .Valóban decemberben kellett megrendelni ahhoz , hogy akciós legyen a bekötés .
"...Érdeklődő levelére a kövtkező válasszal tudok önnek szolgálni!
Az ADSL szolgáltatást a Matáv Rt. folyamatosan fejlaszti a nagyobb városokban. Legutolsó tájékoztatásuk szerint Szolnok városában körülbelül 2002 január végéig elérhető lesz az Axeler ADSL szolgáltatás. Nyílván hallott most induló decemberi akciónkról. Amennyiben december 31.-ig eljuttatja hozzánk ADSL igényét és a szolgáltatás január 31.-ig létesítésre kerül,
abban az esetben Ön jogosult az akciós árakra.
Ez abban az estben is igaz, hogyha most jelen pillanatban biztosan nem létesíthető
az ADSL szolgáltatás. A mellékletben küldenék Önnek egy ADSL megrendelő formanyomtatvány, hogy minél hamarab le tudja adni megrendelését, és részt tudjon venni decemberi akciónkban.
Remélem hamarosan ADSL előfizetőink táborában üdvözölhetem!
Üdvözlettel:
Nagy Balázs
Axelero Rt.
ADSL csoport..."
Vagyis az a helyzet , hogyha jan.31-ig nem határozzák meg nálunk , hogy lesz vagy sem ADSL , akkor tök felesleges volt az előszerződés .Maximum látják , hogy itt is van igény rá . -
nyunyu #49 En 17-en rendeltem meg Datanetnel, tegnap kototte be a Matav az ADSL cuccost, ugyhogy most mar ADSL-rol nyomulok....
Tok jo, marciusig nem is kell fizetnem -
Tudod néztük .Az akció a nekem küldött levelük alapján jan 31-ig érvényes , ha addig megvalósítható a bekötés .Szóval ha nem lesz nálunk ADSL ( és még jó sok helyen nem ) , akkor tök mindegy , hogy elküldtem-e a decemberei akciós szerződést kitöltve nekik vagy sem . -
Styleair #44 Dec. 3-án kötöttem a szerződés.
Még nem történt semmi.
De még időben vannak. -
Laci #43 A TVNET tényleg szar? -
Valakinek nincsen interware-es ADSL tapasztalata?
Bekotesi ido ,gyorsasag...? -
pccoder #41 Okos! Azt szereném kérdezni tőled, hogy Nálad volt-e a tegnapi napon (dec. 26) Internet? Nálam ugyanis a MATÁV elbaltázta a központban az egész kapcsolatot és így még a szinkron jelet sem találta meg az ADSL NT-m. Már kezdtem arra gyanakodni, hogy a két hetes cucc bedöglött, de nem. Többszöri hibabejelentés és érdeklődés után csak a mai reggelen történt meg a hiba kijavítása, de most már megy, mint az álom. Rohadt MATÁV!!! Csinálják már végre ki, mert amit ő csinál az minden, csak nem szolgáltatás! -
pccoder #40 Azt inkább nem részletezném, hogy miket töltögetek, de maradjunk annyiban, hogy általában teljes CD-s dolgok kerülnek hozzám. :) Magyar lapról 55-60 kByte/s, külföldről pedig általában 40-50 kByte/s körüli a sebesség. -
nekem is lesz ADSl!!!NEKEM IS LESZ ADSL!!! -
pccoder #35 Olvasgatom itt, hogy 50K körül megy a letöltés az Enternetnél. Akkor ezek szerint én szuper helyen lakhatok, mivel nálam a minimum 55 kByte/sec. Általánosságban elmondhatom, hogy 10-ból 6-7 esetben 60K-val jönnek lefelé az adatok. Akkor eddig én nyertem? :))
Ja, a hely amúgy Bp. XX. ker. és december 8-án kötöttek a hálózatra. -
Okos:
Isdn-ed volt, vagy analóg?
És milyen távolságban laksz a közpponttól? -
Styleair #30 Kinél kötik legközelebb? -
Styleair #28 Van valaki aki rendelkezik a XIX. kerületben, Kispesten valamilyen ADSL kapcsolattal?
Ha igen, akkor melyik utcában?
(Esetleg Árpád u. környékén?) -
Todd #27 Én november 22-én küldtem el a megrendelést az Enternetnek és dec 5-én már ADSL-ben láttam a Netet :) Elég gyorsan ment, nem? Most már csak hozzá kell szokni a sebességhez. Régen töltöttem egy képet, míg lejött olvastam a híreket. Most meg minden jön ezerrel és nehéz több dolgot csinálni egyszerre :))) majd hozzászokik az ember... -
Willy #26 Gratula. Kedden én is társulok. Addigra igérték a bekötést. -
pccoder #25 Sziasztok!
A mai napon rákötöttek az ADSL-re. Vasárnapra ígérték, igaz, de hát már csak nem utasítom vissza, ha egy nappal korábban jönnek. :) Csúcs, 1.5 MB 30 másodperc alatt letöltődik! A szerelő azt mondta, ennél már csak gyorsabb lehet, ha nagyobb fájlokat töltök. Egyszóval szuper! -
pccoder #24 Most töltök egy progit hazai szerverről az Enternettel modemen, de majdnem földet fogtam. Stabil 8-8.5 KByte a letöltési sebesség fél óra után is! Külföldi szerverekről is jön 6-8 KByte között. Az Axeleronál '97-óta is legfeljebb 4.5 KByte volt a sebesség! Dögölne éhen a mocsok állat! De sajnos úgysem fog... -
Willy #23 Kéne. De szerintem a csiga 3 kört ráver. -
pccoder #22 Szia, NeoMaN!
Szerintem is jó lesz ez. Nem hinném, hogy annyival rosszabb lenne az Axeleronál, amennyivel olcsóbban adják. Nálam ugyanis cégeses előfizetést kötöttek 9.900+ÁFA áron, amit az Axelero csak nettó 18.900-ért vállalt volna. Ráadásul engedélyezik a nem üzleti célú helyi hálózat használatát, amit sok szolgáltató nem tesz meg. Dec.1-től pedig gyönyörködöm az Enternetes modemes csomag szélvész sebességében. Ez nagyon érdekes, hiszen az Axeleronak elvileg sokkal gyorsabbnak kellett volna lennie...
Hát sok sikert akkor Neked is az Enternethez, no meg az ADSL-hez! -
Na HI! En is enternetnel rendeltem 1,5 hete, kedden jon kotni a matavos pasmag...Sztem jo lesz ez. Amugy eros a gyanum,hogy enternet az egyik matavfonok sajat kis vallalkozasa... -
pccoder #20 Ma kaptam választ: vasárnap rákapcsolnak az ADSL-re!!! Nem is rossz teljesítmény a MATÁV-tól. Vasárnap lesz két és fél hete, hogy megrendeltem az Enternetnél és aznap már használhatom is! És még mondja valaki, hogy szar az Enternet, meg hogy az Axeleronál milyen gyorsan megy... Ezek még az ígért 1 hónapot is felére csökkentették!!! :)))
Üdv. és mindenkinek sok sikert, aki még ADSL-re vár! -
pccoder #17 Persze, azt tudom, hogy mindenképp a MATÁV köti be. De az már talán nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a beérkezett megrendelések feldolgozása. Én azt remélem, hogy a dolognak ez a része hamarabb megy ennél a kisebb cégnél, mint a nagy Axeleronál.
Én valamikor november közepe felé rendeltem meg, tehát megelőztelek. Ezért is ígérték nekem még decemberre.
Remélem, én nem járok úgy, mint ahogy Te a kiépítési lehetőséggel. Én pár száz méterre lakom a központtól, ha itt nem tudnak normálisan szolgáltatni, akkor már eleve rossz maga a szolgáltatás is. -
Datanet, -
pccoder #13 Éppen most hagytam ott az Axelerot az árai miatt és átvándoroltam az Enternethez. ADSL-t köttetek velük, de addigis előfizettem egy modemes szolgáltatásra. Nálam nagyon korrekt sebességgel jön (Bp., XX.), sokkal gyorsabb, mint az Axelero valaha is lett volna. Ha ilyen lesz az ADSL is, akkor az főnyeremény olyan áron!
Egyébként a szerződésről csak annyit, hogy eleinte nem voltam biztos, ki fogja kötni az ADSL-t. Az Axelero és az Enternet között hezitáltam. Bementem az Axelerohoz, remélve, hogy gyorsabb a bekötés és meg is tudják mondani, hogy egyáltalán be lehet-e kötni. Végigjártam 3-4 MATÁVPontot, de sehol sem tudtak mondani semmi biztatót. Még azt sem tudták megmondani, hogy egyáltalán beszereltethetem-e. Azt mondták, töltsük ki a megrendelőt, majd ha be lehet szerelni, úgyis telefonálnak kb. 1 hónap múlva.
Na erre baromira felháborodva felhívtam az Enternet ügyfélszolgálatát, ahol azonnal, számítógépből kikeresve meg tudták mondani, hogy a szolgáltatás nálam kiépíthető és azonnal megrendelhető faxon vagy a neten is. Náluk dec. végére ígérték a bekötést, tehát kb. 1 hónappal gyorsabbak az Axeleronál. Ja, és velem nagyon rendes volt az ügyfélszolgálat és mindegyik nem mindennapi problémámra tudtak megoldást találni!
Szóval szaporíthatnám még a szót, mert volna mit mondanom, de a lényeg, hogy nem kell szidni egyik szolgáltatót sem. Ha jobban körülnézünk, úgyis találunk mindegyikben valami hibát. De azért aki a fórumra ír, legalább több helyen is nézzen utána a dolgoknak! -
Styleair #12 Ha valakinek van Interware-es ADSL kapcsolata, akkor legyen szíves, ossza már meg velünk tapasztalatait (stabilitás, sebbesség, és amit még tudni érdemes).
A problémám az, hogy most szeretnék előfizetni ADSL-re, csak nem tudom kitől vegyem.
Lehetőségek: Interware, Datanet, Enternet, Axelero, TVNET, EMKTV
Bár azthiszem az utolsó kettőt már kihúztam a listámból rossz vélemények tapasztalatok alapján.
Tehát a kérdés melyik a nyerő??? -
Todd #11 Engem ez az "Enternet és CSé ping" kérdés érdekelne! Valaki?