178
ADSL / TVNET vs ENTERNET vs DATANET
-
#126 Üdv mindenkinek ezen a korai hajnalon!V.ki +mondja hogy az Outlookba a kimenoserverhez mit kell írni!Fogadni tudok(mail.vnet.hu) de küldeni már nem(mail.vnet.hu)! -
Styleair #125 What'sUp? -
Styleair #123 Interware
5 db e-mail cím
100 MB webtárhely
Az eleinte történt Matávszarakodáson kívül én is meg vagyok elégedve. Letöltés, ping OK.
De szerintem aki most akar ADSL-t beköttetni, az várjon 1 kicsit, hátha lesz akció július-ig. -
Borg #122 btw azóta is meg vagyok elégedve az axelero ADSL szolgáltatásával, amire elöfizettem, és azt is kaptam érte, amiröl a szerzödés szólt, éppen határidön belül, de ez már matáv szarakodása volt.
pingek,sebességek minden ok, és 3-4hetente ha van 1 órás leállás fejlesztés miatt, akkor sokat mondtam. Mondjuk engem ezis idegesit:) -
Borg #121 szerzödését tekintve az axelero a legjobb, ennél minden le van fixálva, ugyan olcsóbb van nála. 20MB webtárhely+4 email cim jár hozzá.
Pl enternet szerzödésén azt röhögtem, az sem volt lefixálva benne, hogy meddig szándékoznak bekötni nekem a cuccot, aláirtam volna, azt ha 3 év mulva jönnek ki se szólhatok semmit. De ez csak 1 példa.
Meghát eleve csak szerzödés-tervezetet nyomtak a kezembe, mondom ezt irjam alá vagy mi???! -
Callisto #119 Várom olyan emberek jelentkezését, akik 2001. decemberében rendelték meg az ADSL Otthon szolgáltatást az Axelero RT.-től, de félrevezették őket és/vagy nem az akciós áron számláztak nekik, ill. az akció elutasításáról - bármely okra hivatkozva is - csak a bekötés után értesítették őket. Valamit tenni kell!
-
#118 basszameg belekostoltam a szelessavu internetbe( tvnet hogy egesz pontos legyek) csak sajna nem otthon ,mert ott meg nem vissiranyusitottak az erositoket de szerintem nem is fogjak mert pl az en utcamban csak en igenyeltem.No mindegy altagban 100kbyte al jott a cucc.ezek utan otthon kikapcsoltam az 56k modemet es valszeg be se fogom kapcsolni mert kiabrandito lenne. :((( -
#117 Ezt honnan veszed? Mert én akkor várok, ezt a két hónapot kibírom! -
#116 köszi Styleair -
Styleair #115 Freezer!
Valóban ebben a csomagban percenként 2 forintos forgalmi díj is van, de max amit 1 hónapban fizetsz az 12800 forint. Ezek ÁFA nélküli árak.
Mint mondottam érdemes elolvasni a szolgáltatók oldalait, és ha így sem tiszta, akkor fel is lehet hívni őket.
"EnterNet Mindenkinek ADSL csomag
minden megkezdett perc után 2 Ft percdíjat számolunk fel
(A teljes havidíj maximum 12.800 Ft, amely tartalmazza a 6.800 Ft-os előfizetési díjat is.)
384 kb/s letöltési és 64 kb/s feltöltési sebesség,
csak 1 számítógépről használható,
csak magánszemély fizetheti elő,
1 e-mail cím, 1 aliassal és 25 MB tárterülettel,
20 MB www tárterület,
nem tartalmaz tartalék modemes kapcsolatot,
ha 30 percig nincs forgalom a kapcsolat megszakad,"
Forrás:
http://www.enternet.hu/szolg_adsl.phtml#mindenki
üdv. Styleair -
#114 Hello. Meg Az Enternet ADSL szolgáltatásában azt irják a mindenkinek csomagra hogy: 6800ft/hó és azt hogy 2ft/perc forgalmi dij ez mit jelent?
Ezeke szerint a 6800ft havidij mellé még percdijj is jön??
Várom a válaszokat előre is köszi! -
Styleair #113 Szeva csomi!
Lejebb olvashatsz a paraméterekről (letöltés, feltöltés).
Havi 15 rugó nagyon sok, szerintem varjal meg 1 akciót.
Nekem 6600+ÁFA= 8250Ft/hó - Interware.
Érdemes a szolgáltatók oldalait megnézni.
üdv. Styleair -
csomi #112 Sziasztok!
En is most keszulok ADSL-t kottetni. Hozzank Dunaujvarosba most jott be. 384 kb/s-os vagy (384 kbit/s ), ezt nem tudta a recepcios no megmondani pontosan :), letoltest igernek es igen kedvezo tarifat. Itt korlatlan idore valo szerzodeskotes eseten 50000 Ft belepesi dijat kell fizetni. Ha 1 evre megkotod akkor 22000Ft belepesi dijat. En 2 evre akarom, mert akkor nincs belepesi dij es ez havi 15000 Ft ami korlatlan letoltesre es csatlakozasra szol. Nalatok milyen tarifa dijak vannak es most pontosan mi is az elmeleti letoltesi es feltoltesi sebesseg mert most ez nem egyertelmu nekem. Ahogy latom nagyjabol meg vagytok elegedve vele. A tvnet nalunk mocskos draga es kib...ott tarifa dijak vannak, pedig erre vartam 2 evig :((. -
Roby #111 Szegeden mi a helyzet adsk ugyben, tud valaki valamit?? -
harcu #110 Sziasztok!
Ha igaz a hír, márpedig eléggé az, akkor a következő ADSL akció pont nyáron fog beindulni. Ha addig kibírjátok, akkor a karácsonyihoz hasonló akciók várhatók. -
#109 Hello. Meg Az Enternet ADSL szolgáltatásában azt irják a mindenkinek csomagra hogy: 6800ft/hó és azt hogy 2ft/perc forgalmi dij ez mit jelent?
Ezeke szerint a 6800ft havidij mellé még percdijj is jön??
Várom a válaszokat előre is köszi! -
#108 Interware ADSL-es vagyok:
budapest.XII
atlagok
letolt:50kB
feltolt:13kB
mohha/q3 magyar szerv ping:30-60
bekotessel csusztak kb 1 honapot a matav lassusaga miatt >> igy kb rendelestol 2,5 honap
ugyfelszolgalat mindig valaszolt mailben (mikor kotik mar be ,proxy szerv...)
A szamlat is kuldik rendesen minden honaban:)
Lekapcsolodni szinte soha nem szokott ,meg az elejen neha igen es akkor csak fel ora utan lehetett viszacsatlakozni. mostmar ilyen nincs.
zarszo:nekemjo -
Styleair #107 Tisztelt ADSL-el rendelkezők!
Csak addig tudtatok ideírkálni, amíg modem volt és sírni kellett, hogy "mikor köti má be a mocskos ..... az ADSL-t"?
Most, hogy be van kötve, most is kéne írkálni, föleg tapasztalatokat a szolgáltatókról, ügyfélszolgálataikról, bekötésiidőről, pingről, le-,feltöltési sebességekről,stb..
Ezzel segíthetek azoknak, akik még nem tudtak dönteni, hogy kit is válasszanak.
Ne legyetek lusták ideírni a tapasztalataitokat.
üdv. Styleair -
#106 Hát az kizárt !
Elég ha elovasod a HWSW a UPC cikkét .
1. Mivel csődközeli volt a helyzet az anyacégnél , így nincs pénz fejlesztésre idén !!!Ha lesz is chello azt Debrecenben és Pécsen fogják megvalósítani .Hiszen a 4 vidéki broadband-esek meg csak fizesennek többet ( mint a chello-sok ) a lassabb , drágább és lekorlátozott szolgáltatásért , hiszen kell a pénz .Úgysincs más szélessévú szolgáltató a városukban ... vagyis nem volt eddig .
A helyzet az , hogy a levelemre , amit majd másfél hónapja küldtem a UPC-nek összehasonlítva az általam eddig ismert 3 másik kábeles nettel kapcsolatban ( Axelero , Fibernet , Axelero-Tiszanet ) , még válaszra sem méltattak .
...
N1 !
Örülj ... de tényleg , mert sajnos én Szolnokon lakom és még nincs igéret , hogy itt is lesz ADSl , de amint így lesz ( ismerve a HWSW cikk alapján a UPC idei terveit ) 4 társammal azonnal átlépünk oda .Ha visszaolvasol , akkor láthatod , hogy ez történt Debrecenben is és ez fog történni Nyíregyházán is , ahol 2 netes ismerős is lakik .Ők már meg is rendelték az ADSL-t és amint lehet , lemondják a broadband-et .A helyedben én is ezt tenném , mert változás ... az bizony nem lesz . :(
Azok semmiképpen nem hagyják ott , akiket a tavaly évvégi akcióval megfogtak illetve a tavaszi akcióval próbálnak 1 éves hűségnyilatkozat aláírásával magukhoz láncolni .Azonban én is ( és még sokan ) , akik régi előfizetők és 3 levél után sem kaptak semmi érdemleges változásra utaló választ ( illetve azt se az utolsóra ) , azonnal lépünk le a UPC-től , mert az ADSL egy 3* jobb szolgáltatás és hülye lennék a brodband-et továbbra is fizetni nekik .
Szóval ezt nekik .: -
N1 #105 végre lesz Kanizsán ADSL,kiváncsi vagyok mit lép a upc,erre remélem a broadbandet eltünteti és helyére hozza a chellot,igy több esélye van hogy nála is maradjon már user:) -
Borg #104 Én tökéletesen meg vagyok elégedve, január óta van axelero ADSLem, Sopronban.
Letöltés belföld 49.5k minimum, de van hogy eléri a 79!!! kb/sot, és ez nem max, hanem átlag sebesség amit a letöltés befejeztekor ir ki a win.
Külföldröl is megvan az 50k az esetek 90%ában, a többi meg már nem ettől függ.
Feltöltés 12,5k/s . Az egyetlen negativum, hogy 1DB 12.5ks feltöltés leveszi az egész sávot, totál beáll minden 5-6kb/s köré letöltésekben... szal asszimetrikus... bár azt mondják ennyire nem kellene levennie..mind1.
Pingek is faszák, CSben pl 30as... másol is jól lehet játszani vele, külföldre is. Jobb mint ISDN. -
Styleair #103 Várom a további ADSL-es tapasztalataitokat.
Így a leendő ADSL-es emberkéknek is könnyebbé válhat a választás a szolgáltatók között.
(ill., hogy 1általán kell-e nekik az ADSL)
A szolgáltatótok viselkedéseiről, ügyfélszolgálatáról is irhattok. -
Styleair #102 TVnet-es ADSL? Vagy kábel? Fogalmazz pontosan, mert mindkettőt szolgáltatnak. 1ébként, kábelre gondolsz szerintem.
Attól függ kinek mire kell.
Nekem fontosabb egy stabilabb sebesség, még ha a beígért maximum a TVnet alatt is van, minthogy ingadozzon a sebesség a felhasználók hálozathoz való csatlakozása által. Tehát relatív mi a jobb. -
#101 Tvnet a legjobb -
#99 Én a Datanetnél vagyok. Belföldről Stabilan 49-55k ig. Külföldről meg amilyen a szerver terheltség, de ha gyors akkor onnan is megvan az 50k. felfelé 14k-val megy. Szakadást idáig nem tapasztaltam. Van ugyan vonalbontás, de utánna simán vissza tudok menni. -
Styleair #98 Interwares vagyok.
Ping: www.supergamez.hu 26-30 ping
Sebesség le:
- magyar szerverekről 45-50k
- külföldi szerverekről változó (általában 20-30k),
de getright/szegmentált letöltéssel sikerült 50k-val is tölteni.
Sebesség fel: ~12k (bocsi ez az előbb kimaradt)
Szakadást már mostanában nem tapasztalok.
kop-kop-kop -
Styleair #97 Interwares vagyok.
Ping: www.supergamez.hu 26-30 ping
Sebesség le:
- magyar szerverekről 45-50k
- külföldi szerverekről változó (általában 20-30k),
de getright/szegmentált letöltéssel sikerült 50k-val is tölteni.
Szakadást már mostanában nem tapasztalok.
kop-kop-kop -
#96 Enternetes vagyok mostmar kezdenek belejonni a fiuk nem szakad.
Ping: www.supergamez.hu 27-30 ping stabilan
Sebbeseg: lefele: 45-50k felfele 12-14k
De a vonal minosege fugg a matavtol ha azok butykolnek valamit tuti a szakadas :)
Emery -
Styleair #95 Hello Emberek!!!
Írjátok ide ADSL tapasztalataitokat!
Interware=?
Datanet=?
Enternet=?
Axelero?
(letöltési sebesség, ping, stb.) -
#94 HWSW
2002. február 27.
Júniusig további kilenc városban lesz ADSL
írta: ratonyi, idő: 16:04
[HWSW] Még idén júniusig további kilenc településen válik elérhetővé az ADSL. Ezek: Dombóvár, Eger, Hajdúszoboszló, Komárom, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Oroszlány és Paks. A Matáv fejlesztési programját az Axelero adta közre, ám a bekötések pontos ütemezéséről részletes információt nem közöltek.
A fenti kilenc településsel együtt június végére az ország 31 városában érhető el a szélessávú ADSL-hozzáférés, ebből 7 a Monortel, 3 a Vivendi és 21 pedig a Matáv területén található.
Hát ez nem igaz ... már ( majdnem ) minden Broadband-es ( Miskolc , Debrecen , Nagykanizsa , Nyíregyháza ) városban lesz ADSL , csak SZOLNOK-on nem !!!
Szóval Nagykanizsai és Nyíregyházi sorstársak , nektek szerencsétek lesz és kívánom , hogy minnél többen lépjetek át az ADSL-re , hogy végre a fejéhez kapjon a szar üzletpolitikája miatt a UPC ! -
#90 A Datanet mostanaban tenleg egy kicsit surun szakad, igaz en enternetes vagyok de a haverok panaszkodtak a datanetre. Amugy a nehez ujra kapcsolodas az majdnem minden internetszolgaltatonal fenn all nalam is de ez szerintem technologiai problema. -
Styleair #89 Én mint már írtam Interwares vagyok.
Nekem se ment tegnap este 10 körül.
De ez nem a szolgáltatód hibája, hanem a Matávé.
Sux..., ...., ...., stb.
Nekik kelene fejleszteni, csak ez lassan megy arrafele. -
Guriga #88 Datanet ADSL
Néha megszakad a kapcsolat, és vagy 10 percig nem tud kapcsolódni a gép. Más szolgáltatónál tapasztalt valaki ilyet? Mitől van ez? Túlterhelt a szolgáltató? Vagy próbaüzem van? Van mi a fax van? Dél körül már két nap is előfordult, és ma este 10 óra körül is volt egy kihagyás. Más is tapasztalta? Datanetes természetesen... -
Guriga #87 Hát van az Europa, meg van az UPC-nek is. Attól függ mire akarod használni. Nem tudom, hogy az Antenna Hungarianak van e mikrohullámú internet szolgáltása még talán ez jöhet szóba. -
t. Füly #86 nEM TOM CAK PARABOLÁS INTERNET SZOLGÁLTATÓ KÉNE.... -
Guriga #85 Az Europa Online-ra gondolsz? -
t. Füly #84 Nem tudjátok, hogy melyik szolgáltatónak vann parabolás netje??????? -
Styleair #83 Köszi a választ _xT.
Most már lökhetem nektek a tapasztalatomat.
A supergamez pingje 26-30 ms. -
#81 Remélem , hogy mielőbb lép mifelénk is a Matáv ADSL ügyben .Már igencsak le szeretném én is váltani a broadband-et , hiszen csak korlátlan , gyorsabb és olcsóbb . :(
Kíváncsi vagyok , hogy milyen akció lesz márciusban , mert üzletkötőket vesznek fel .Másrészt meg a benfentesek rebesgetnek valami gyorsítást és jelentős változást is .De én hiszem , ha látom .Akkor lépnek majd csak esetleg , ha az összes broadband-es helyen lesz komoly konkurencia , azaz ADSL internetes elérési lehetőség is .Debrecen volt az első és remélem ( levélben ezt igérték ) Szolnok benne lesz a következő körben .
DE ... kívánom még , hogy a Nagykanizsai és Nyíregyházi sorstársak is mielőbb abban a szerencsében részesülnek , hogy végre otthagyhatják a szemét UPC-t . -
Styleair #80 Hali mindenki!
Nálam is bekötötték az ADSL-t(Interware) 12-én.
Először szívtam vele, mert csak kb. 20-25k-s letöltési sebbességet sikerült elérnem. Majd hócipőm tele lett és hétfőn feldobtam újra a Windows-t (Win98 SE).
Ez segített a problémámon és most már szépen tölt 45-50k között.
Volna 1 láma kérdésem: "A supergamez pingje letöltés közben 36-38 ms"
Ezt hogy v. mivel méritek?