Milyen gépet vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vaa
Az SLI 7800Gt-t is már lecserélted?

anglia királynője a koronás röfi

Natural
eddig öt kiló volt a határ, idén emeltem 750-re

Hardware-be legyél maximalista - jó konfigot nem kell húzni:)))

vaa
Ez lesz minimum a harmadik hozzászólásom, amiben leírom azt, hogy nem vagyok hc játékos, ( értsd: nem számít hogy 110 vagy 112 fps em van ), a legújabb játékok nem érdekelnek csak azért mert új. A nyálamat sem akarom fórumokban és egyéb helyeken verni hogy 3Dmarkban hány ezer pontom van az aktuális ( havonta fejlesztendõ ) konfigommal.

Tekergo
Mennyit koltesz gepre atlagosan?

Tekergo
Tenyleg nincs egy csucs telefonom, de minek legyen az, igy legalabb nemlopjak el, telefonalni meg tudok vele.

Natural
viszont nem is 100-ban gondolkodom😊)) és ehez nem kell új technologia mert egy kilósgépen Te aztán csodaszép grafikával jétszhatsz😊))

vaa
Te lehetsz a gyártók kedvence 😊
Aki ha kijön egy új technológia, megy is a boltba és megveszi észnélkül.

Natural
nem befektetés, de ahoz hogy "mindig a toppon legyél" folyamatosan kell váltani

Natural
saját tapasztalat ki hiszi ki nem: jó árban csak jó konfigot tudsz eladni. ha most normális nem lehúzó boltba mészbe azt fogják mondani hogy várj mert nem sokára változni fognak a dolgok. ha te akkor fogsz venni 939-vagy754-et amikor bejöttek az új lapok-procik, biztos olcsóbb lesz, de minek is vennél olyanokat? ezzel az erõvel vegyél most p3-at mert olcsó. gondolom radiotelefonból sem ericcson 198-ad van

[NST]Cifu
Hát a számitógépet ne tekinsd befektetésnek, mert annak nem jó. De ha valaki vett három éve egy Abit NF7-S deszkát, belerakott egy 2500+ Barton procit 2200Mhz-en megtekerve, alá nyomott egy Radeon 9600XT kártyát, amit tavaly lecserélt 6600GT-re, az nagyon kényelmesen eljátszogatthatott a játékok 99%-val, kivéve a rosszul megcsináltakat (pl.: X3:Reunion, FEAR). Szóval az tényleg nem igaz, hogy fél évet bír ki egy 3000+ gép X1600 videókarival...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

vaa
A #825 ben említett konfigra gondoltam perpill.

Nos, mivel már említettem nem vagyok hc gamer, nem játszom minden új játékkal ami kijön, a Source meg elfutkározna rajta szépen.

Natural
most még felbontásfüggõen minden elmegy rajta, de gondolom hogy nem csak erre a nyárra tervezel játszani

Tekergo
Nemkell vele torodni, a gyartok azert adjak ki az uj technikakat hogy jol bekabitsak a nepet hogy az mennyire jobb mint ez meg ez, egyszeruen nemeri meg a legujjabb technikakat megvenni mivel ugyis kisido mulva a felere csokken az ara, es nem a duplajat adja teljesitmenyben az elozonek. Nekem ez a velemenyem, ezert fogok akkort venni gepet mikort kijonnek az uj lapkeszletek, mivel akkor a 939 es 775 os tokozasoknaksok olcsobbak lesznek, mivel majd mindenkinek az ujj kell. Mellesleg kevesebb penzbol egy hasonlo jo konfigot lehet osszehozni mint majd az ujjak lesznek.

vaa
és mi az, ami most nem megy azon a gépen?

Natural
a forum lényege nem az hogy mindenki elmondja a véleményét, és azt mások által tisztában tartva konstatáljuk?

Natural
én vagyok a hülye? 1 én nem sértegettelek. 2 amd-ben nincs hyper threding? 3 ma amikor 20rugóbol nem tudsz megtankolni egy autót (lassan egy kötelezõ ennyi) akkor te milyen olcsó elavult gépet akarsz venni? a véleményed meg Te tartsd meg magadnak!

Narancs
Te hülye vagy passzeg... ehez nincs mit hozzáfûzni. Kérlek a baromságaid tartsd meg magadnak.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Mirõl beszélsz? HT-rõl szó sem volt, mellesleg AMD-ben soha nem is volt Hyper-Threading. Zalman és a tuning megint nem tartozik ide.

Natural
és ha már a játékoknál járunk akkor szerinted év végén mit mondasz majd azzal a konfiggal amit ajánlottál a d10-es és minimum dual magos támogatást kérõ játékokra? hol is van a több mint fél év?

Natural
hát ha az faszpogácsa hogy a hyper trading csak belesítja a gépet akkor az vagyok, de lehet hogy nem véletlenûl hagyták ki az új 4400+ és 4800+ procikból. mellesleg az sem elhanyagolható hogy veszel egy közepeskonfigot, pakolgatod rá a zalmant és huzogatva (idõ-enegria-pénz) se éred el azt mintha vennél egy jobbat, igaz azt egyszerre kell kifizetni

Narancs
A gép nem befektetés, aki azért cseréli le a 6800GT és a 3800+ mert az már nem menõ az egy faszpogácsa és megérdemi ha 100-at bukott fél év alatt. egy 6600GT-n bõven elmegy minden élvezhetõen, és jó ideig el is fog menni.

Natural
az ilyen 3xxx+-os procik 6xxx-os vga-k és társairól. tavaly raktunk össze cimborámnak egy gépet kb 200-ért, váltani akrt pci-e-re, mondom dobjuk el az egészet (754) és vegyél 939-et. meghírdettûk, szinte semmi ára nem lett 100-ra nem jött ajánlat. mint már írtam én most dobtam el a 3800+ és a 6800gt alaplappal egyûtt, igaz ár alatt de kellett a lecsó váltani, most kicsinyt jobban körbe néztem a proci vásárlás elõtt és elcsodálkozva látom hogy már a dualosok is kezdenek lecsengeni fõleg hogy foglalat váltás lesz. szerinted ezek a gépek fél év múlva mit fognak érni?😊))

Te milyen kifutó szériáról beszélsz?

vaa
A gép stabilitása hogy jön ide? Te arról írtál, hogy fél év múlva már az új játékokhoz nem lesz elég.

A ram? Most dual 512 hynix van és szépen megy. milyen gond lenne vele?

Natural
ahoz hogy egy gép stabil legyen nem kell csúcsjátékosnak lenni. általában az ilyen kifutú szériát vásárlók nem dualkites ramokkal vannak felszerelve, és hidd el nagyon sok múlik a jó memórián

vaa
depo.hu -t néztem
Abit AN8 / Socket 939 nForce 4 lapkakészlet br. 28.000

vaa
#813 ban írtam, hogyha a lapba belemegy a sima DDR is, akkor nem kell, mivel az a mostaniból áttehetõ.

nem vagyok Top játékos, nem játszom mindennel ami új..
Ahogy néztem, egy X800GT rövid idõre elég lesz.

Natural
mert?

Narancs
Ez a 6 hónap meg badarság.

Narancs
Nem tudom milyen árlistát néztél. Egy nagyon jó lap, Asus A8N-E 23K bruttó. VGA is inkább csak 33, 40ért már X1600Pro van.

Natural
az a baj hogy ezért a pénzért max 6hónapig lesz "életképes" játékokra a géped. mellesleg ramot nem is írtál

vaa
ok, 754 et akartam <#vigyor2>
de ez kijön 100 ból ?<#wow2>
40 proc
30 lap
40 vga
10 táp

ez inkább 120 körül van

Narancs
AMD-hez CSAK DDR1, Intelhez már CSAK DDR2-õt érdemes.
Természetesen S939 bazz. Már csak azért is, mert 732-es nem létezik, gondolom 754-esre gondoltál.

vaa
939 vagy 732 es?

Újabb lapokhoz már mindegyikhez DDR2 dukál, vagy DDR 1 még belemegy?
Mert akkor az se kell.

Narancs
Attól függ mire kell a gép. Ha játékra, akkor vmi ilyesmit:
nforce4 -es lap
3200+ Athlon64
2*512MB Kingston VR
6600GT (nem inno3d)

Natural
semmit

vaa
100k ból mit ajánlotok?

Proc + Lap + Vga + Ram ( érdemes DDR 2-t?)+ Táp

Processzor végett csak.

Mitõl jobb játékra a második, a videokari rosszab, mint az ATI-s.

Második konfiggal jobban jársz,fõleg hogy játszani akarsz.
Bár igazából manapság semmi külömbség nincs sima alkalmazások terén az Intel és az AMD procik között.

nincs több zseton, csak irodai gépre 😊

Egyenlõre simme cerkához, de tavasszal proci csere, meg plusz kártya, azt mondják mostanság már nem olyan szar az ASrock. És az nForce négy chipset mibben annyire jó?

[NST]Cifu
Elismerem, oda biztos jó, de felteszem gadna nem irodába szánja a gépét. 😊

Punker
én igen, ha irodába kell 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Szvsz a második, de csak azért, mert az Asrock-ban, mint gyártóban annyira azért nem bízok...

Punker
milyen procihoz? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hali!

Milyen gépet vegyek?

Alaplap: ASRock 775i915P-SATA2 LGA775 ATX
Crossfire - 20.980.-
Kártya : Gigabyte (ATI X1600 Pro) 256Mb PCI-E
128bit, 12 pipeline, AVIVO, CrossFire - 34.140.-

vagy,

Alaplap: Gigabyte 8N-SLI nForce4, SLI támogatás - 25.800.-
Kártya : MSI GF NX6600 GT-TD 128Mb Lite,
SLI támogatás - 39.780.-

Szervergépnek mit ajánlotok? Non-stop használatra alap dolgok elvégzésére, tehát a teljesítmény nem számít, lehet integrált videokártya, elég a 256 mbram. Egy olcsó, de megbízható gépre lenne szükségem!
[Jakuza]
Hazzal egyutt volt a tap.

En is leirom az altalam realisnak tuno hasznalt arakat.
Haz + azona tap 400w 5k
Northwood 8k
4x DVD-iro 3,5k
80GB vinyo (ha hibatlan) 7k
1GB RAM 14-15k (az uj netto ara nincs 16k)
5900fx 10k

Ez kb 48K koruli osszeg.
Semmi keppen ne adjal erte 65k-t.

Hiszen uj aron (brutto):
Gigabyte GA-8IP775-G 16K
Intel Celeron D 331 LGA775 2,66GHz 16k
Haz kb 8k
kezdesnek veszel 512Mb RAMot 8-9k
vinyo 80as 12k
----------------------------------
Ez igy 60k.
Igaz nincs benne VGA de itt ugye egy alaplap is belekerult.
De lehet venni kezdesnek egy olyan alaplapot, amire van integralva VGA . Ilyen peldaul a Asus P5RD1-V alaplap amin van egy ATI X300as VGA integralva ez itthon br. 22k-ba kerul es bar integralt VGA-van benne, annak a sebessege nem igazan marad el a fx5900as kartya teljesitmenyetol, mert az sem volt egy igazan jol sikerult szeria. (kesobb ha lesz zsed veszel bele rendeset) Igaz ez kb 6K-val dragabb de meg akkor is csak 66Knal jarsz, de viszont minden uj benne ami kesobb bovitheto, mig a masik nem amit vennel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Azona táp- 1500ft
Nortwood - 10000ft maximum de ez is sok
dvd író - 3000ft
80Gb vinyó-8000ft ez a korától is függ
1Gb ram - 18000ft
5900fx - 9000ft--

Én 50000ft-nál többet nem adnék érte....