1096
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1073481175
  • Narancs
    Mercury házat és tápot felejtsd el. Többi rendben van.
  • woody1
    Üdv!

Gépvásárlás előtt vagyok és az alábbi konfigot javasolták. Ára: 220.000 brutto. Mi a véleményetek?

Alaplap: Asus A8N-E, s939
    Proci: AMD 3200 ATHLON S-939 Venice
    Memo: 2*512 DDR 400
    VGA: GEFORCE 6600 GT GAINWARD 256 MB
    Winchi.: 250 GB Samsung SATA
    DVD: NEC 4550
    Ház+Táp: MERCURY KKC 8001 450W
    Monitor: Samsung 17" 796 MB
    +egér, floppy, billentyűzet

Légyszives egyenként is mondjatok valamit az alakatrészekről, kiváltkép a VGA kártyáról a ház+tápról és az alaplapról.

Előre is köszönök minden segítő hozzászólást.
  • kovy79
    Ezt mán akartam mondani...
  • Vakeraka
    [email protected]
  • vinjos
    van
    ...megdumálhatjuk ott is
    mi a cimed?
  • Vakeraka
    van msn-ed?
  • vinjos
    hát.....meglehet...de nem olyan gyakori....

meg nem a duplájára kell felrántani hanem csak modjával:)
  • Vakeraka
    nem szar az alaplapom ehhez?
  • Vakeraka
    és nem tesz kárt ez a cuccokban?
  • vinjos
    Front Side Bus-----lehet hogy nem jol irtam ..németes vagyok
  • vinjos
    a gyorsitotáron nem
  • Vakeraka
    FSB mi az?
  • vinjos
    hát elég sokan ezt teszik....a külsö fsb-t növeled meg igy lehet tuningolni
  • Vakeraka
    fene tudja azt se tudom hol a bios
  • Vakeraka
    És a gyorsítótáron nem lehet húzni?
  • vinjos
    mindkettö egyszerre---ugy az igazi
    a bios----hát milyen biosod van---igy látás nélkül nem könnyü
  • Vakeraka
    de hogy lehet egy gyárilag 1.8 GHZ-s procit 2GHZ ra húzni akkor mindenki ezt tenné?
  • Vakeraka
    biosban hol?
  • Vakeraka
    vagy procituning?
  • vinjos
    hát annyira nem veszélyes...de nem ajánlottt:)
    hát a vga-t vannak hozzá segédprogramok...vagy ujjab driverek azt is tartalmazzák..
    a cpu-t azt pedig a bios-bol nagyobb orajelre állitod.......

és a tuningolással nem is kell költened...legfeljebb valami jo hütést ha nagyon melegszik a cucc...
  • Vakeraka
    hogy tuningoljam
    nem veszélyes az?
  • vinjos
    hát 15-ezeröl..nem nagyon---csak ha eladod a vga-t és veszel ujjat...vagy a tuning is megoldás---de az nem olyan nagy mértékü....
    de raid-et is köthetsz be és akkor a vinyokezelés jobb lessz!!
  • Vakeraka
    hát úgy a kettő között mondjuk töbett játszásra
  • vinjos
    hello

milyen sebességre gondolsz???...3d-jatekok???--vagy gyorsabb rendszerkezelés?
  • Vakeraka
    Hello!
    Segítséget szeretnék kérni. Az a helyzet hogy van egy AMD Sempron 3000 64 bites procim egy MSI K8T NEOV alaplapom meg egy majdnem két éves Ati Radeon 9600-as 128megás videokarim 1Gb ddr ram-om. Azt szeretném kérdezni gogy mivel lehetne nagyobb sebességet elérni úgy hogy kevés pénzből kijöjjek mondjuk max 15e forintból
    Most vettem új házat táppal meg procihűtőt:)
    Előre is köszi a segítséget
  • Narancs
    Mire hazsnálnád a gépet? Ha semmi extrára, akkor szerintem a mostani is elég még fél évig, nem? annyit mindenképp várnék, addigra remélhetőleg nálunk is megjelenik az AM2. Addig meg szépen sorban lecserélgetheted a hűtőket, házat, tápot. Ezek a cuccok jók lesznek a következőbe is.
  • izb
    A #909 hozzászólásban található számítógépes hűtési információk könnyebben és elsősorban olcsóbban megoldhatónak,mint egy komplex vízhűtés megvásárlása és beszerelése.
    Arról még nem is beszélve,hogy a táp probléma ezzel nem oldódik meg,azt még mindig halkítanod kell.
  • VTomi75
    Nem feltétlenül kell vízhűtés. Kell egy nagyobbfajta, szellős ház, 12 centis ventivel? normális kábelezés (sodort IDE, stb.), egy halk táp, a procira egy Zalman CNPS7700Cu hűtés, a videokártyára pedig egy Zalman VF700Cu. Nekem pont ilyen van, 3000-es, Socket478-as Prescottal és egy GeForce 6600GT-vel. A ventik 1100 és 1300 rpm között mennek és gyakorlatilag halk susogás az összes hang, amit kiad, mégis nagyon jól hűt, többórás Doom3 se melegíti fel, pedig az a proci eléggé forrófejű. A kábelek elrendezése és a szellős ház (nagy méret, fanduct, rezgésmentes HDD fiókok) fontos, mert jópár fokot és decibelt jelenthet. A vízhűtés se feltétlenül halk, én már hallottam.
  • Tekergo
    Ha tényleg_halk_gépet akarsz akkor vízhűtést ajánlok neked. Egy jó vízhűtés elég jól hűti a mai csúcskategóriás procikat, VGA-kat és a chipsetet. Egyetlen baj van vele hogy nagyon drága dolog, de mivel árhatárt nem mondtál én ilyen hűtést javaslok.
  • skristof
    sziasztok!

jelenlegi konfigom az aláírásomban látható.. mostanság mennyit érhet?

másik kérés pedig, hogy légyszi állítsatok már össze egy tényleg _halk_ gépet nekem. a játékos korszakot kezdem elhagyni szóval nem kell csúcsszuper videókártya , de a mostaninál ne legyen rosszabb se. kéne viszont 300-350giga hely, minimum 1giga ram. amd-s konfig érdekelne, és ha lehet akkor olyan, amit 1 év múlva is tudok bővítgetni. nem nagyon követem mostanában a hardveres dolgokat szóval nem vagyok képben sajnos..
    monitornak egy tft-t szeretnék, de monitor nélküli konfig is jó :) a lényeg hogy halk legyen de kellőkép gyors is..
    árhatárt sem tudok mondani mivel totál nem vagyok képben hogy mi mennyi, szóval majd alakul

előre is köszi a segítséget!
  • Narancs
    UI: ennyit a hardverpiacon adnak érte
  • Narancs
    Proci - 15K
    ram - 8K
    VGA - 8K
    vinyók - 20K
    ház+táp - 6-7K talán
    lg kombó - 2K
    lg dvd - passz
  • dave69
    Sziasztok

Mennyit érhet ma egy ilyen gép:

AMD Athlon XP 2600+
    512MB PC3200 PQI mem
    MSI FX5600XT 256MB videokari
    120 GB Maxtor SATA
    80 GB Maxtor IDE rack-ben
    Sweex Xenon ház 350W táppal
    LG 4520B Combo
    LG 4081B DVD iró
  • izb
    Nincs
  • kovy79
    Ne rakd már be minden topikba azt a nyamvadt patront.
  • golf01
    Tudja valaki, hogy van-e már Canon IP 4200-hoz utángyártott patron?????
  • Gerygrey
    Ezen én is gondolkoztam, úgyhogy köszi, valószínűleg ez lesz :)

Egyébként most hogy így lement a 6600GT ára, még arra is gondoltam hogy esetleg valami mégjobb VGA-t sem lenne rossz beszerezni. Úgy 40-45 magasságában tudtok ajánlani valamit, vagy maradjon a 6600GT?
  • Narancs
    Igen. Inkább legyen 3000+os proci gyári hűtővel, és a plusz péézből egy 6600GT a sima helyett. Márha játszani is akarsz.
  • Gerygrey
    Az már megvan, bocsi, el is felejtettem... Szóval ha még kéne +512 akkor úgy 180 lenne ez a vas. Mást esetleg érdemes lenne még változtatni?
  • Punker
    minimális a különbség, laptól függően válassz.