1056
The Lord of the Rings
  • Blasta
    Technikai szinten nincs is vele gond. Nem ezzel van a bajom. Azt kapja meg, nem érdekel. De a többit?????
  • Blasta
    ASZT jelenti????
  • Sephi
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Londoni : Game's For Life magazinbol egy kis reszelet a Gyuruk Ura film leirasa untan!!! :

"and soon we might play one of the best story ever written thanks to Activison"

Haha! ez aszt jelenti lesz jatek is vazz!
  • Efreet
    az 5 technikait, amit a Mátrix is megkapott, megkapja szerintem gond nélkül. a többi majd eldöl, de kétségtelenül nem sokat jelent az oszkárka.
  • Blasta
    Csak úgy mellesleg jegyezném meg, hangot adva kényes filmes ízlésemnek, hogy az Oscar díj részemre nem jelent már régóta semmit, ha ilyen nevetséges alkotásokat képesek díjazni, mint pl. A Rettenthetetlen, a Gladiátor vagy a Lord of the rings (jelölés). Ez a filmszakma megcsúfolása.
    12 Oscar jelölés a LOTR-nek? Ugyan mire? Elmehetnek ezek a jenki tahók a pi**ába...
  • Sephi
    Megszolal maegy haver nekem aki mar reg olvasta a konyvet es a filmet is reg latta hogy :

O : Te megfigyelted hogy milyen mas a film meg a konyv?
    En : nebasz! tenyleg?
    O : miert nem figyelted meg?
    En : nem bazz! hat mi volt masabb?
    O : hat a filben 4 hobbit indult utnak konyvben meg csak harom!
    En : wow eszre se vettem.

:))))))
  • zord
    sőt,
    van 1 cd-m, ilyenekkel:

The Hobbit - BBC (160Mb - mp3)
    The Hobbit - Graphic Novel (30Mb)
    The Lord Of The Rings - (2001) Fellowship Of The Ring OST (103mB - mp3)
    The Lord Of The Rings - BBC (358Mb - mp3)
    The Lord Of The Rings collection PDF (14Mb)

akit érdekel, [email protected]
  • zord
    aki gondolja, próbálkozhat a
    http://www.tolkien.karlson.ru:8101/
    oldallal, főleg az audio, és a video részekkel.

nekem iszonyú lassan kezdett tölteni, saztán ez még csak fokozódott... :(

a user/pass alap helyzetben tolkien/tolkien

üdv.
  • mikike
    a legjobb minőségűt honnan lehet letölteni?
    nekem egy 480*192-es verzióm van 15percenként átkúszó figyelmeztető szöveggel
  • Gladiator
    lesz
  • Coine
    megvan a 2 CD-s változat, de mindenképp meg fogom venni DVD-n, remélem lesz rendezői változat a kimaradt részekkel...
  • Martin576
    Volt valami könyv is?
  • Ramza
    Az az egy-két hülye igazat mondott :)
    Na jó, meg lett említve a könyvben is...de ennyi.
  • Sephi
    Martin ba nem kritikazunk:) Hanem megbeszejuk a dolgokat de volt egy ket huje aki aszonta hogy a konyvben nem is volt benne Arwen meg ilyen dolgok. Sza azert kertem ki a ti velemenyeteket!

Ramza koszike!
  • Martin576
    Ráadásul 2 oldalas LOTR lesz. Egyiken az apróságok, a másik....még titok!
  • Ramza
    Oké, egyébként nagyon igazad van! Annak meg külön örülök, hogy a Konzolban összeállítász lesz :)))
  • Martin576
    "összeállítász" - Gollam
  • Martin576
    Bocs haverom, kifejezetten nem rád gondoltam! Csak olvastam már egy csomó erőltetett kritikát (itt is) olyan fasztojásoktól, akik kinyitják a könyvet az xx-edik oldalon, aztán beírnak a fórumba, hogy ez+az nem ugyanúgy volt. Én viszont a következő 576 Konzolban csinálok egy kis összeállítász, hogy szerintem mennyire aprólékos a film, képekkel illusztrálva.
  • Ramza
    Hát akkor leírom harmadszorra is: én nem kötözködöm ezeken a dolgokon, abszolút egyetértek veled, csak valaki segítséget kért, kérdezett, és én válaszoltam. Ennyi.
  • Martin576
    Messzemenően tisztelem és rajongom a könyvet, de azért én amikor időről-időre újraolvasom, igen bátran átlapozok 4-5-6 oldalakat, mert "öléggé" unalmas és "túlmagyarázott" némely rész.

Szerintem a film "mozi" szempontból tökéletesen lett megvalósítva. Boromír halála és Aragorn "Let's hunt some orc!" zárómondata nagyon jó lezárása az első epizódnak.

Gondoljatok bele, ha most olyan dolgokon kötöszködünk, mint Arwen szerepe és Gimli jelleme, akkor mi lesz a másodikban, ahol Frodó, Samu és Gollam 128 oldalon kersztül csak bandukol, eszik, alszik és filozofál?
  • Ramza
    Ez így van, és ezért írtam azt, hogy engem ezek a dolgok egyáltalán nem zavartak! Sőt, volt olyan képi megjelenítés, ami még emelte is számomra a MŰ színvonalát!
  • yellowcab
    Amit leírtál teljesen igaz,de életedben nem fogsz olyan megfilmesítéssel találkozni,ami egy az egyben a könyvet tükrözi
  • Rincewind
    Nem értem mt lehet ezen vitázn...
    Aki olvasta a könyvet annak úgyis egyértelmű, hogy mi martadt ki. Aki meg nem, az minek vitatkozik? :)
  • Ramza
    Hát apró dolgokat rengeteget megváltoztattak, szinte mindent! Ezek azonban szvsz nem rontották a könyv hangulatát, na meg filmben ugye nem lehet ugyanúgy ábrázolni mindent.
    Ami nagyon változtatás eszembe jut - össze-vissza csapongva:
    - Arwen és Aragorn szerelme nincs benne az első kötetben
    - A filmből kihagyták Bombadil Tomát és a Sírbuckákat (kb. 50 oldal legalább)
    - A könyvben a sötét lovasok szinte úriemberek, nem fejet vágnak le, hanem kulturáltan kérdeznek, és utána elmennek :)
    - A végén Frodó nem beszél a hobbitokkal és Aragornnal arról, hogy elmegy, egyszerűen lelép
    - Boromir a második könyv első fejezetében hal meg, és esze ágában sincs elérzékenyülten királyaként elismerni Aragforn-t :)
    - A filmben ábrázolt törpe-kép ad&d találmány (morgós, humorérzék nélküli, stb.), Tolkien nem teljesen így ábrázolta Gimlit.
    - A könyvben a harci jelentek általában fél oldalasak :)
    - A tanácskozáson nem kapnak össze a könyvben.
    - Nem Arwen viszi Frodót a lován, és végképp nem ő "varázsolja" a sok vizet.

Lehetne még írni, igazándiból mint írtam gyakorlatilag minden apróságot megváltoztattak, de ez nem volt gond szerintem. Most ennyi jutott eszembe, de bizosan nagyobb dologból is van még több.
  • Efreet
    a régi rajz-film (elég érdekes hibrid) kb a 3 kötetböl 1.5-et tesz ki, nem a teljes történet. aranyos meg minden, de nem valami húha alkotás :)
  • Bith
    Dehogynem! DVD-n meg is lehet venni. A címe: A Gyűrűk Ura
  • Sephi
    Nos az egyik masik forumon eros vitak fojnak a Film\Konyv temarol.

Kerdes:

Szerintetek miben kulombozik a konytol a film? Mi maradt ki es mi volt hozza adva!

Akinek van egy kis ideje irja le hogy szerinte mi van es majd engedelmevel kozze teszem a masik forumon.

Elore is koszi!
  • magus
    dc...:)
  • skywinds
    Tudtok 4CD-s letöltő helyet a LotR-hoz?
  • GAMECUBE
    izlett a GC suti?:DD
  • GAMECUBE
    HAt ja, mindig a szar viszi a palmat... golden globeon asszem (nem lattam, csak fel fullel hallottam) egyet sem nyert... na ennyit is ernek az ilyen szemet dijkiosztok.
    BAzzeg, nem is tudom mit keresek itt, ujjunk ossze mind akik vagyunk, es tunes el megnezni megint a filmet... mindnekit meghiv....:))
    na?:)
  • Martin576
    Iszonyatosan kíváncsi vagyok, mennyi oszit visz el. Sajnos a legjobb filmet bizos nem, azt majd valami nézhetetlen amerikai szarmocsok kapja majd.
  • Martin576
    Gandalf (valaha Martin)
  • gothic
    Köszi! Megpróbálom.
  • Ramza
    A próféta szóljon belőled, de szerintem egy-kettőt fog csak nyerni :(
    Én a legjobb férfi mellékszereplőt (Gandalf) tippelem az egyiknek.
  • Ramza
    Lehet, hogy nem támogatja a player a subot, csak az srt-t mondjuk. Konvertáld át, ha jól emlékszem a felirat.sg.hu-n van hozzá progi.
  • Martin576
    Oszit mindenkinek! A szereplőknek, a rendezőnek, a zeneszerzőnek és az operatőrnek is egyet!
  • gothic
    Valaki tudott használni feliratot a 4CD-s SVCD Gyűrűk Urához? Mert leszedtem hozza subot, de a DVD-playerekkel nem tudom hozza varázsolni!
    Sikerült valakinek? És ha igen hogy?
  • Rincewind
  • Efreet
    http://www.darwinawards.com/