1056
The Lord of the Rings
  • FREAK
    A Titanic is történelmi. :) Bár a jéghegyet természetesen itt is eltúlozták.... Nyilván ha ennyi látszott volna belőle, nem mennek neki......
  • FREAK
    Viszont van légköre: Geci jók a zenék, végig az van, hogy most sírjak, vagy lőjem fejbe magam????
  • FREAK
    Amerika csinálhatja, de a TESCO miért van tele HERRIPOTTER-es cukorkával, naptárral, notesszal, étkészlettel, biciklivel stb.?????
  • Blasta
    Ebből az Amerikai Szépség és az Angol beteg ami nem egy nyálcsorgató gagyi! A Gladiátor csak azért korrekt, mert történelmi sztori, egyébbként az is egy kliséhegy!!!
  • FREAK
    angol beteg - ez a film jellemzése is lehetne....

titanic - jó film, aki tudja milyen szerelmesnek lenni, azt mellbe tudja vágni, de nagyjából ennyi. Ja nem, kurva jók a hangok!

shakesp.... - ezt ki találta ki????

amerikai szépség - nem láttam

gladiátor - egy ideje nem szoktam izgulni a moziban, de itt rongyosra markolásztam a karfát. A vége majdnem jó volt, szerintem nem kellett volna a császárnak meghalnia.....
  • Ramza
    Ne viccelj, tudod mennyien lettek gengszterek a Keresztapa hatására? :)))
    Na jó, tréfát félre, a körülötte lévő marketing-gépezet működése tényleg gusztustalan. Ez van. Nem kell vele foglalkozni. Ezt csinálja amerika egy mítosszal :(

Díjak (csak fejből) - operatőr, zene, smink meg valami spec. effekt azt hiszem.
  • FREAK
    nem kell itt erőltetni az idegen szavakat.... :)
  • Ramza
    Adalék a vitához: az elmúlt öt év legjobb filmjei (Oscar):

2000 73rd Academy Awards
    GLADIATOR - Douglas Wick, David Franzoni, Branko Lustig
    1999 72nd Academy Awards
    AMERICAN BEAUTY - Bruce Cohen, Dan Jinks
    1998 71st Academy Awards
    SHAKESPEARE IN LOVE - David Parfitt, Donna Gigliotti, Harvey Weinstein, Edward Zwick, Marc Norman
    1997 70th Academy Awards
    TITANIC - James Cameron, Jon Landau
    1996 69th Academy Awards
    THE ENGLISH PATIENT - Saul Zaentz

Szerintem az ötből négy gagyi, egy középszerű.
  • FREAK
    Én a Gyűrűk uráról nem mondok véleményt, mert nem láttam, de az a jelenség nekem is agyvérzést tud okozni, amikor valahogy összejön egy Oscar díj meg a Happy Meal menüben található ajándék (nem konkrét példa).... Szóval amikor valamit agyonreklámoznak, azt meg sem szoktam nézni a moziban, pláne ha külön gagyi kultuszt építenek köré nyilvánvaló üzleti megfontolásból. Szóval csak ennyit akartam mondani, azt nem tudom, hogy ebben a konkrét esetben milyen jók a színészek.

Miért is kapott díjat?
  • Blasta
    Nincs mit! Szívesen reagálnék eme felszólalásra!
    A rettenthetetlent mint URAM BOCSÁ hoztam fel, reméltem levágjátok, hogy azt sem tartottam Oscardíjjas alkotásnak! De valamivel monumentálisabb és megérdemeltebben lett jelölve, mint a GYK. Gandalf szerepével semmi bajom ezt elismerem! De a többivel igenis van. Nem nyújtott a szereplőgárda semmi komolyat! Max az elment kategóriába sorolnám őket! Ennyi! Érdekes a film, a látványelemekkel semmi bajom, de unottan és egykedvüen néztem végig a haverommal a moziban (sőt, még poénkodni is volt kedvem, ez pedig azt igazolja, hogy nem tudott lekötni 100%-ig a film. Ettől még nem szar, azt nem is mondtam. Csak nem Oscardíjjas, ahogyan ezt az akadémia is megerősítette!!!!)

Remélem kedves Martin, megfelelő stílust ütöttem meg a diskurzusunk folytán és ezt tartani is szeretném!!!!
  • FREAK
    Mi a lényeg?
  • Martin576
    Bejött. De nem ez a lényeg...
  • FREAK
    ha jól sejtem, neked bejött a film :)
  • Martin576
    Blasta, uram bocsá', de te TELJESEN IDIÓTA vagy. Nem akartalak megsérteni (távol álljon tőlem), vitázni sincs kedvem, de ha te egy Rettenthetetlent hozol fel példának ide, akkor azzal iszonyú szegénységi bizonyítványt állítasz ki magadról... Tényleg zsniális a Keresztapa, de azon kívül minden évben EGY RAKAT más film nyert oszit, nem kell rögtön azt kiemelni, ami 15 (vagy akármennyi) éve az egyik leghíresebb mozi.

Ha ne tudsz értelmesen reagálni erre, inkább ne is fáraszd magad, mert nem vagyok kíváncsi a "PS-s játékoknak..." stílusú értelmetlen, buta, nevetséges, alaptalan, légből kapott kötekedésre. Köszönöm, hogy megtisztelsz.
  • FREAK
    nem biztos

van a a C45 reklám, amikor a faszi (a telefon) ki van készülve a csörgőhangtól :)))

hát amikor azt súgja, hogy "segítsetek", akkor én azt mondom : ODA AZ OSCART!
  • Ramza
    Gandalf...nagyon érződik, hogy a világ legjobbnak tartott Shakespeare színésze játssza.
  • FREAK
    Liv Tylernek, kinek másnak? :)))))))))) PUSSSZ LIV!!!
  • Blasta
    Az tény, hogy ferdités, de azért van benne valami :-))))))))
  • Blasta
    Az bizos :-)))))))))
    (legjobb mellékszerep??? Kinek?)
  • Ramza
    13-ban :) És 25 kategória van asszem. Az pedig amit a szereplők teljesítményéről írtál, az enyhén szólva is kurva nagy ferdítés :)

Memento: ja, odaférhetett volna. Szerintetek értették az amcsik? Szerintem nem :(
  • Ramza
    Nem, tényleg nem láttunk még olyat. Amúgy szerintem még kettőt érdemelt volna: legjobb férfi mellékszereplőt mindenképpen, és talán a legjobb filmet.
    De szerintem ne vitatkozzunk ezen: úgysem fogjuk meggyőzni egymást.
  • Blasta
    Azért nem kell félreérteni! Nekem tetszik a film, csak kissé túlzásnak tartom ezt felhajtást körülötte! Egyszerüen nonszensznek tartom, hogy egy mesefilmet, amiben a szereplők teljesítménye alig múl felül egy reklámfilszerepet, azt 12 kategóriában jelölik oscarra! Egyáltalán van annyi kategória??????????? :-))))))))))))))
  • FREAK
    szerintem se az a film kapjon oscart, amelyiktől legjobban kibuksz a moziban

bár ebbe nem ugatok bele, mert nem láttam a gyűrött kurvát....

MEMENTO!!!
  • Blasta
    Hát úgy néz ki rosszul gondolta az a pár millio emberke! Vagy azok még nem láttak OSCAR díjjas alakítást, filmet, forgatókönyvet stb.
  • Ramza
    "Nem tudom ki gondolta azt koomolyan"

Pl. én, és még néhány millióan...
  • FREAK
    azéééé csodálatos elme ott vót :)
  • Blasta
    Nagyon helyes! Ha a technikai Oscar-okon kivül mást is nyert volna, én többet nem éztem volna Oscart! Nem tudom ki gondolta azt koomolyan, hogy a Gyürük ura bármelyik szereplőjének játéka vagy maga a forgatókönyv felér egy Keresztapával vagy Pachinoval esetleg (uram bocsá) Mel Gibson féle Rettenthetetlennel....
    Nevetséges!
    Én Örülök, hogy nem kapott többet! Ennyit és max ennyit megérdemelt! Pont.
  • Sephi
    Olvastad angolul is? Hidd el jobban elvzetem az angolt! Valahogy mas volt:)
  • tata
    nemtom lehet hogy már mondták:www.tolkien.hu
  • Martin576
    De, könyvben... :)
  • mikike
    nincs meg valakinek mind a 3 resz?
  • Sephi
    En arra leszek kivancsi hggy megint mit hagynak ki a filmbol!

A Helm szurdoki csatat nem lehet kihagyni... se a Vasudvarit... majd Forod es Samu utja a Halot Mocsaron at is szep lenne ha benn maradta... aszt meg hogy amikor Faramir-al talkoznak se lehet kihagyni es a Banya pokos se lehet kihagyni:)
  • Sephi
    Az semmi! egyik haver vegig meg volt gyozodve rolaa hogy ez a star wars 2 mert be volt rugva es vegig kiabalta a moziba hogy hol a jedi :)))))
  • magus
    nyugi mögöttem is ez a felkiáltás hangzott el...
  • Martin576
    Nekem egy ismerősőm a következő mélyreszántó dumát engedte el a film megtekintése után (barátnőcskével nézte, hasonlóan magasröptű elme):

- Láttad ezt a szar filmet? 3 órát szétültem a seggem, erre az egész filmnek NEM VOLT VÉGE!

Bahhhh......
  • Gladiator
    anyáááám... nem hiszitek el. éppen nézegetem a gy. u. előzetesét, és tuggyátok, milőtt még bemennének a pajkos póniba, üldözi őket egy lovas. és akkor frodó éppen, hogy csak rá tud ugrani a tutajra. na, ott mivel már négyen vannak (frodó, sami, trufa, pippin) és már csak frodó van a parton, ezért a tutajon 3an kéne lenniük. de csak 2 vannak. samu és pippin. tudom, nagyon fontos volt, de most vettem észre. hiba.
  • Blasta
    Franko Rodolfrodo :-))))))
  • mikike
    tisztára olyan a film mint a honfoglalás
    frodot játszhatná franko néró
  • Blasta
    Semmi gáz. nem rossz filme, a Gladiátor nekem nagyon tetszett. Retenthetetlen, nem volt rossz, csak a végén ez a "freedom" felorditás, hát....

Egyszerüen csak szuperprodukciók. Klisé-hegyek. Jók, de nekem nem ez az oscar-kategória (itt most a technikai dolgokat nem kell beleérteni)
    A legutóbbi film, ami megérdemelte az Oscart az a Lesz ez még így se volt.
    Idén az absolute Oscarjelölt film számomra a Memento és pont. Tedd már a LOTR-t a Memento mellé. Egyszerüen nem egy kategória, de a szinészi teljesítmény és a kiváló sztori/forgatókönyv már eltörpül a szuperprodukciók mellett. Ebből van elegem.
  • FREAK
    Most komolyan, a Gladiátor és a Rettenthetetlen miért gáz?

Hótt komoly filmek, és semmi gagyi hepiend.