A Gyűrűk Ura

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez így van, és ezért írtam azt, hogy engem ezek a dolgok egyáltalán nem zavartak! Sőt, volt olyan képi megjelenítés, ami még emelte is számomra a MŰ színvonalát!

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

yellowcab
Amit leírtál teljesen igaz,de életedben nem fogsz olyan megfilmesítéssel találkozni,ami egy az egyben a könyvet tükrözi

Elöl megy a cápa, utána a rája a remény hal meg utoljára.

Rincewind
Nem értem mt lehet ezen vitázn...
Aki olvasta a könyvet annak úgyis egyértelmű, hogy mi martadt ki. Aki meg nem, az minek vitatkozik? 😊
Hát apró dolgokat rengeteget megváltoztattak, szinte mindent! Ezek azonban szvsz nem rontották a könyv hangulatát, na meg filmben ugye nem lehet ugyanúgy ábrázolni mindent.
Ami nagyon változtatás eszembe jut - össze-vissza csapongva:
- Arwen és Aragorn szerelme nincs benne az első kötetben
- A filmből kihagyták Bombadil Tomát és a Sírbuckákat (kb. 50 oldal legalább)
- A könyvben a sötét lovasok szinte úriemberek, nem fejet vágnak le, hanem kulturáltan kérdeznek, és utána elmennek 😊
- A végén Frodó nem beszél a hobbitokkal és Aragornnal arról, hogy elmegy, egyszerűen lelép
- Boromir a második könyv első fejezetében hal meg, és esze ágában sincs elérzékenyülten királyaként elismerni Aragforn-t 😊
- A filmben ábrázolt törpe-kép ad&d találmány (morgós, humorérzék nélküli, stb.), Tolkien nem teljesen így ábrázolta Gimlit.
- A könyvben a harci jelentek általában fél oldalasak 😊
- A tanácskozáson nem kapnak össze a könyvben.
- Nem Arwen viszi Frodót a lován, és végképp nem ő "varázsolja" a sok vizet.

Lehetne még írni, igazándiból mint írtam gyakorlatilag minden apróságot megváltoztattak, de ez nem volt gond szerintem. Most ennyi jutott eszembe, de bizosan nagyobb dologból is van még több.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Efreet
a régi rajz-film (elég érdekes hibrid) kb a 3 kötetböl 1.5-et tesz ki, nem a teljes történet. aranyos meg minden, de nem valami húha alkotás 😊

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Bith
Dehogynem! DVD-n meg is lehet venni. A címe: A Gyűrűk Ura

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Sephi
Nos az egyik masik forumon eros vitak fojnak a Film\Konyv temarol.

Kerdes:

Szerintetek miben kulombozik a konytol a film? Mi maradt ki es mi volt hozza adva!

Akinek van egy kis ideje irja le hogy szerinte mi van es majd engedelmevel kozze teszem a masik forumon.

Elore is koszi!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

magus
dc...😊

Tudtok 4CD-s letöltõ helyet a LotR-hoz?
GAMECUBE
izlett a GC suti?😄D
GAMECUBE
HAt ja, mindig a szar viszi a palmat... golden globeon asszem (nem lattam, csak fel fullel hallottam) egyet sem nyert... na ennyit is ernek az ilyen szemet dijkiosztok.
BAzzeg, nem is tudom mit keresek itt, ujjunk ossze mind akik vagyunk, es tunes el megnezni megint a filmet... mindnekit meghiv....😊)
na?😊
Martin576
Iszonyatosan kíváncsi vagyok, mennyi oszit visz el. Sajnos a legjobb filmet bizos nem, azt majd valami nézhetetlen amerikai szarmocsok kapja majd.

Martin576
Gandalf (valaha Martin)

gothic
Köszi! Megpróbálom.

A próféta szóljon belőled, de szerintem egy-kettőt fog csak nyerni 😞
Én a legjobb férfi mellékszereplőt (Gandalf) tippelem az egyiknek.

Lehet, hogy nem támogatja a player a subot, csak az srt-t mondjuk. Konvertáld át, ha jól emlékszem a felirat.sg.hu-n van hozzá progi.

Martin576
Oszit mindenkinek! A szereplőknek, a rendezőnek, a zeneszerzőnek és az operatőrnek is egyet!

gothic
Valaki tudott használni feliratot a 4CD-s SVCD Gyűrűk Urához? Mert leszedtem hozza subot, de a DVD-playerekkel nem tudom hozza varázsolni!
Sikerült valakinek? És ha igen hogy?

Rincewind
Efreet
http://www.darwinawards.com/

magus
Darwin díj?😊
nekem is van...
Az elefántnak székrekedée volt. Beadtak neki egy kis hashajtót, hogy elmúljon. Délután az ápolónő ment szokásáosan kitisztitani a ketrecet. Amikor az álletnek megjött. Kifosta magát. Csak hát a takarítóra. Takarító ott halt meg...

Lazarus
Rince! Add meg lécci az élő mail címed mert ez nem műxik!
Rincewind
😊)
magus
és ez milyen minőségű?

3 CD-s: www.tar.hu/xtreamwt
Blasta
Szerintem nem forgatták még le mind a hármat. Vagy de? Nem tartom valószínünek, bár hivatalos infóim nincsenek.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

gothic
A 4CD-s itt van! Tegnap befértem és le is szedtem, de ma már túl sokan vannak itt.
Egyébként 4 db 800MB-os verzió. Gyors kapcsolat erősen ajánlott. A cím:

ftp://195.111.75.162

user: oth
dir: Lord of the Rings

Efreet
van egy 4 meg egy abból készült 2cd-s verzió, az lényegesen szebb minöség... de még mindig a mozihoz képest seholsenincsen.

gothic
Talán a folytatásban...

gothic
Én azt a sort vártam hogy: "The CD must be destroyed!" -A CD-t meg kell semmisíteni!-

Rincewind
Rincewind
Magabrutál 😊)

>😊

Majd írni kéne a folytatását, majd ha a nép befejezte a röhögést...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Efreet
nesztek, itt a teljesebb verzió

Egy mai hobbit meséje...

Nemrég meglátogatott egy barátom, aki hatalmas komputer-mágus, és sok titok tudója. Beszélgetés közben megemlítettem neki, hogy épp mostanában telepítettem egy Windows Rendszert. Megmutattam neki a telepítö CD-t is, amely tökéletesen kerek volt és csodálatosan fénylett. A barátom arca elsötétedett, amikor meglátta a korongot. Megdöbbenésemre kikapta a kezemböl, és mielött tiltakozhattam volna, behajította a mikrosütöbe, majd a maximumon bekapcsolta a grillezést. Rémülten ugrottam volna a mikróhoz, de a komputermágus visszatartott. Bennakadt lélegzettel figyeltem, ahogy a CD a mikró belsejében forog. A mágus hirtelen kivette, majd a kezembe nyomta:
-- Egészen hideg! Fogd!
A CD szemmel láthatóan sértetlen volt, hideg, és mintha megnött volna a súlya, ahogy a tenyeremen tartottam.
-- Tartsd fel! -- szólt a mágus. -- És nézd meg közelebbröl!
Szót fogadtam. Elöször semmi különöset nem láttam, de aztán mintha finom vonalak tüntek volna elö, valamiféle finom, apró betüs írás, amely a CD központi lyuka körül húzódott. A betük szemkápráztatóan ragyogtak, mégis messziröl, mint valami feneketlen kútból.
4F6E65204F5320746F2072756C65207468656D20616C6C2C204F6E65204F5320746
F2066696E64207468656D2CDA4F6E65204F5320746F206272696E67207468656D20
616C6C20616E6420696E20746865206461726B6E6573732062696E64207468656D
-- Nem tudom elolvasni ezeket a lángoló betüket - rebegtem remegö hangon.
-- Te nem -- bólintott a barátom --, de én igen. A szöveg hexadecimális kódban van írva, régies írással, de Microsoft nyelven, amit most nem akarok használni. De a Közös Nyelven nagyjából ennyit jelent:

Egy Rendszer mind felett, Egy Rendszer kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.

E sorok csak részei egy versnek, amelyet már régóta ismer a Rendszergazda-tudomány:

Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelö,
Redmond éjfekete földjén, sürü árnyak mezején

Elhallgatott, majd lassan, mély hangon folytatta:

-- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá -- de nem szabad visszakapnia.

Némán, mozdulatlanul ültem. Mintha a félelem roppant árnya nyújtotta volna felém hatalmas, licencszerzödést lobogtató kezét.
-- Ez a CD! -- dadogtam. -- De hát hogy a csudába került hozzám?

Rincewind
Hát nem egy könnyű... 😊
Igaz. _Nagyon_ nehéz mű, de megéri!

Jó kis cikk, de szvsz a GYU-át Tolkien nem sokkal a Hobbit sikere után kezdte el írni, de még a saját gyerekei és barátai sem tudják pontosan mikor kezdte el. Viszont a Szilmarilok c. könyvet (amit haláláig SEM fejezett be!) amiből sokat merített a GYU-hoz, azt 1914!!! ben kezdte el írogatni (és '73-ban még nem volt kész, mivel kb. 20-30x újraírta!), de szerintem inkább onnan lehet számítani a könyv megírását ...

I.C.ram
ja es lefelejtetted hogy vonzzak egymast 😊) ahol windows ott bill gates is 😊)
Efreet
nesztek...

Tolkien után szabadon...

Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelö,

- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá - de nem szabad visszakapnia.

(bocs...)

Most láttam a 4 CD-s lopot LOTR filmet ...
Szerintem elég gáz, hogy sokkal jobb minőségű a képe, mint a feliratos és szinkronos magyar kópiáknak, amiket a moziban láttam!

Gundark
Hoppá előbb rossz gombot nyomtam szal nincs benne igazi akció. Mig ugye a folytatásban azért van rendesen tömegjelent meg patakvér 😊

Gundark
Hát erre mondják Ramza barátom, nagy az Isten állatkertje. Bár az a Frodó gyerek nekem mindig gyanús volt.. Nem visel soha sapkát. Miért? CSAK nem azért mert leninsapkát viselhetne? Ami pedig a filmet illeti, lássuk be pajtások, az első részből, a Gyűrű szöviből ennél jobbat nem lehetett volna alkotni. Mert ha jól megnéyyük végülis semmi rendkivüli (tehát gyilkolás meg vééér

Ha szerintük bármi köze van a filmnek az ő ideológiájuknak, akkor összesen nem rendelkeznek együtt 20 IQ-nál többel ... 😞

Várjátok ki emberek a 3. részt, lesz benne hektóliter vér, meg sok gyakás ... 😄

Nem ez volt az. Mindegy.

Check it:
http://index.hu/politika/kulfold/gyurukura012/

Melyik is a hányós szmájli? Remélem eltalálom.

Blasta
De hagyjuk az off-ot!!

Blasta
De akkor már nem ártana pár hektoliter vér sem a filmnek!!!!!
Csak a kiscsírák nem nézhetnék meg! Az pedig jelentős dollárveszteség ám...

Ja, lehet 😊
És az is lehet, hogy Jackson elveszti a fonalat, és fűnyíróval fogják kergetni a hobbitok az orkokat
Amúgy jó arc ez a Leo: Titanic óta csinált egy filmet, hízott negyven kilót, nem kell semmelyik rendezőnek, aztán mégis mindig előkerül a neve, ha csurgatni kell valahol a nyálkát az arcból

Blasta
Miért is lennék én jófej G? Nemis vagyok az! Köcsög filmkritizálós gecosz vagyok!
Ramza: Elképzelhető, hogy a 2.részben megint felvetődik Leonardo di Caprio mint felnőtt RodolFrodo????