1056
The Lord of the Rings
  • FREAK
    Totál igazad van. Csak eddig ez nem volt divat. Ryan közlegénynek volt világmegváltó marketingje? Nem. Mégis az egyik legjobban jövedelmező film lett. Mert egyszerűen csak kurva jó. Sok tapló megnézte? Nem. A dolog tehát működik. Csinálj egy jó filmet, ami eladja magát. Nem egy hét alatt jön vissza az ára, hanem fél év alatt, de nem járattad le magad a "házalással".

Mondjak még példákat?
  • Blasta
    Izé! Bocsi
  • Blasta
    Na ezt most jólszed :-))))))))
  • Blasta
    "meg biztos sok hülyeséget is írtam."
    Hát az tuti...
  • FREAK
    Mindkettő mese, csak az egyikben több a gyerek.... :))) Asszem :))))
  • Blasta
    Autó rulez!!!!
  • Blasta
    Hát sajna leszámítva az Oscar-t, a bevételek meg a siker azt mutatja, hogy igencsak egy kalap a 2 film! Ha a morális értékeit nézed, akkor még azt sem lehet mondani, hogy a Helikopter nem a bátorságról/barátságról/becsületről (bla-bla ;-)))) szól, nem???????
  • FREAK
    Ja, és Blasta utána még oboán is játszana neked :))))
  • FREAK
    A moziból még haza is kell menni, és addig is sok bunkó között ülsz :)
  • Blasta
    Esetleg kettő??? Mi jól megvagyunk a Freakkel! egy embert fizetsz és kettőt kapsz!!!!!
    Na????
  • FREAK
    hülye vagy? Bőrfotel rulz da world!
  • Martin576
    Igaz!

De azért te is látod, hogy Herri Potty meg a GYU nem egy súlycsoport?
  • Blasta
    Most egy kicsit saját maganak mondasz ellent! Nekem is vannak hasonló "extráim" igaz csak 96cm-es TV-n tudom nézni.
    De egy GYU-nak nincs szüksége efféle "extrákra". Ezen erélyeit nem is vitattam soha! Asszem pont nem a hang/vizuál effekteknek kellene meggyőznie engem egy ilyen kvalitásu alkotásnál!
    A mozi azért üti a börfoteles/TV-s előadást nem? Én ott láttam először!:-)))))))
  • Blasta
    Hát ezzel kapcsolatban világos, hogy nem vagyunk egy platformon!
    Felölem peace és OFF.
    NADE:
    De hamár itt tartunk, akkor had említsem meg a Helikopter "jelenséget"!
    Ez a kis varázslógyerek a fél világot beültette a moziba! De nem csak a gyerekeket, hanem minden korosztályt! Nekem ezzel a filmmel kapcsolatban volt pontosan olyan feelingem, mint a Freaknek! Hányingerem volt a Marketingtől! Hogy, a sok gyökér a buszon meg a villamoson is Helikoptert olvasott! A haverom (!) Helikopteres játékkal nyomult! A másik haverom 2-szer nézte meg a moziban! A kolleganőn (34) a 2 gyereket vitte el, mert mindannyian elolvasták mind a fasztuggya hány kötetet! Komolyan kinyílt a bicska a zsebemben! Szerencsére a nőmnek u.a. volt a véleménye, így nem kellett megerőszakolnom magam!
    Most a hétvégén kiváncsiságból átvettem a haveromtól és 2 elalvással megtudtam nézni!
    Hát kész! Aranyos a kissrác. OK. Szépek a tájak. OK. Aranyosak a szövegek. OK. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS??? Melyik kibaszott vasárnap délelötti zsúrsorozat nem nyújtja ugyan ezt??? Jó. Nem ugyan ezt! De akkor is! Mire állt fel a fél világ farka???? Nem vagyok képes felfogni!!!!
    (Bocs a stílusért)
  • FREAK
    jól megy az újságbiznisz, mi? kő egy citromrovat szerkesztő??? :))))))))
  • FREAK
    baze, ha semmibe nem megyünk bele, miről beszélgessünk?

A marketing dolog pedig pont ma működik! Nálam nem, és nálad sem, és Blastánál sem, de az átlag, szürke Suzuki Swift tulajdonos magyar népnél 100% a hatásfoka! És mivel odakint (USA) nálunk szinte csak butább emberek élnek, náluk 200%!!! Miért is ne működne, hisz nagyon intelligens emberek nagyon intelligens köpenybe bújtatott átlag termékeket akarnak rásózni BUTA emberekre!

Ezt most nehogy magadra vedd, én is szeretek általam is borzalmasnak vélt filmeket (A hajó hülyéje, Végre Péntek, Ne légy barom, Basebolondok stb..), de nem a reklám miatt! Viszont Szabó János Bp.-i lakos csak a reklám miatt lesz GYU rajongó, és leszarja, mit látott a moziban, ha eleve úgy ült be, hogy most jön élete legjobb filmje!
  • Martin576
    PC-n....

Ha kicsit jobban lennénk mondanám, hogy gyere át hozzám, feküdj be a bőrfotelembe, belövöm a 104 cm-es Sony-t meg a 3802-es Denont, és nézzük meg. Talán előrébb lennénk...

Mindegy, majd a másodikat... :)
  • FREAK
    "....Attól még lehet jó...." - mondta FREAK
  • Blasta
    Az én részemről ez teljességgel érthető. Nem követendő, de érthető álláspont!!!!
  • Blasta
    Ramza!
    Általában tisztelem a véleményedet és adok is rá! Csak azt nem tudom, hogy hányszor írjam még le, hogy TETSZETT A FILM! CSAK NEM ADNÉK NEKI AZOKON A DÍJJAKON KIVÜL SEMMIT AMIT MEGKAPOTT! Amikor megtudtam, hogy hány kategóriában jelölik, azt mondtam:
    -Baze! Ez faszság! A GYU-nak 13 Oscar? Kapja meg a technikai díjjakat és kezicsókolom!
    Ennyit mondtam. Erre mi történt????? Úgy néz ki az Akadémia is valami hasonlót érzett, mint én!
    Ennyi és nem több! Tetszett, de egyszer bőven elég volt megnézni (illetve még párszor PC-n. Tegnap is elkezdtük a haverommal, mert még nem látta, de elaludtunk...:-))))))))))
  • FREAK
    Látom, 5 év alatt azért ki lehet engem ismerni :)
  • FREAK
    Nem. Csak jó bornak nem kell cégér, én úgy látom, ez egy igaz mondás. Ha már a pénz nagy részét reklámra költik, ott valami nem stimmel. Attól még lehet jó, de ha tényleg olyan jó lenne, nem kéne erőszakkal az ember szájába tömni.

Másik dolog, ami egyre inkább taszít az ilyen produkciókkal kapcsolataban: beülök a moziba, és mi van körülöttem? Jobbra egy hatgyerekes család, az anyuka végig baromságokat magyaráz a debil gyerekeinek, balra egy ovi nagycsoportja jött el csicsika helyett, mögöttem hurkásdzsekis 14 éves IQ harcosok, előttem meg egy nyugdíjas házaspár, akiknek a film közepe táján esik le, hogy "dehát ez nem is mesefilm!".

Ezek az emberek, akiknek ebben a pillanatban totál máshol lenne a helyük, a kibaszott reklám miatt jöttek el a moziba, anélkül, hogy tudnák, mi a faszom az a (adott esetben) Gyűrűk Ura, vagy Matrix, vagy ki a pöcsöm Lara Croft. Nos, mivel én viszolygok a gondolattól, hogy egy ilyen embercsoport része legyek, így inkább kihagyom az ilyen mézesmadzagot lobogtató filmeket.
  • Blasta
    Azok a filmek a FREAKNEK nem lehetnek jók! És ez különbség! Ő el tudja képzelni, hogy jó a film, csak nem érdekli a felhajtás miatt!
  • Blasta
    Ebben egyet értek!
    Vannak ugyan kivételek, de a legtöbb esetben ez a vonal a mérvadó!
    (Személy szerint a Matrix-ot kivételnek tartom. Egy olyan műnek, ami új volt, a Star Wars: Ep I árnyékában készült és sikeresebb lett! Marketing természetesen itt is volt, de az a film marketing nélül is siker lett volna! Nem azért mert újat hozott, hanem mert gondolkodni sem ártott alatta!Ellenben az Episode I-el!!! A tuskóknak persze a Matrix után is az volt a véleményük, hogy: "kurva jól meg volt csinálva")
  • FREAK
    Márpedig a túlzott reklám minuszokat eredményez a végső elszámolásnál. Lásd MOHAA..... Sokan imádják, de akik a megették a marketinget (mint én), azok utálják.

Ha nyitott szemmel is megnézitek a helyzetet, akkor a látvány egy szemtelenül egyszerű képletet tár fel :

Csinálj valami szart (az se baj, ha nem olyan szar), költsd el az össz. költségvetés felét reklámra, magyarázd meg a népnek, hogy akármit is gondol, EZ AZ AMIÉRT ÉRDEMES VOLT MEGSZÜLETNI, hónapokig öblítsd át az agyukat hasonló mondatokkal, és a döntő pillanatban a friss szart is megeszik, ha elégszer hallották, hogy ez csokipuding.

MOST EZ VAN! Aki nem akarja, ne vegye a Gyűrűk Urára, én nem is csak erre gondoltam, hanem jó ideje figyelem a világ egyre ferdébb folyamatait, és EZT LÁTOM. A Matrixot a reklám adta el, Harry Potter - no comment, Spielberg összes...... (van kivétel), Titanic, Armageddon stb.

Aki manapság jó filmet akar látni, annak a következőt ajánlom : csak olyanra üljön be, aminek nem ismerős a címe, és oda van írva alá, hogy : FRA....
  • Blasta
    A Joker számot is, ha lehetne.....
  • Blasta
    Moment!
    Egyszer sem mondtam, hogy nekem nem tetszik a FILM! Egyszer sem mondtam, hogy olvastam a könyvet! Ellenben az ellenkezőjüket elég soxor!

Viszont a hatásvadászat ami a film (és megannyi társa) körül lebegett, az igenis valós dolog, és nem mű! A Freaknek és nekem ez ellen volt kifogásom. Ő nem nézte meg ennek hatására a filmet, nekem nem voltak ezügyben előítéleteim! Csak a film után vontam le 1-2 következtetést!

Nekem személy szerint a rajongók túlértékelésétől is felállt a szőr a hátamon! Nem ismerek el egy olyan filmet (Oscar díjjasnak legalábbis nem), amit egy olvasótábornak csinálnak! Nekem ezekkel volt bajom és nem azzal, amit írtál!
    Jeffrey Stone műveit nem olvastam, nem tudok ez ügyben hozzászólni!
  • Martin576
    MESTER! A jövő heti Lotto számokat esetleg nem...?
  • Martin576
    Bocs, "Tolkien" és "aláírják"...
  • Martin576
    Nem, nem, ne értsd félre! Nekem mindössze az a bajom, hogy nem látom értelmét olyan szintű vitába belemenni, ahol a Gyűrűk Urával Jeffrey Shit műveket állítanak szembe, és ezt józan ítélőképességük tudatában teszik. Nekem ez már egy kicsit...hogy is mondjam...abszurd.

Te mit írtál a GYU-ról? "Hollywoody hatásvadász népbutitások. 21. sz-i városi műlegendák"... Hol voltak még akkor a hollywoodi műdolgok, amikor tolkien megírta a könyveket? Figyelj, elhiszem, hogy neked nem tetszett, ezt respektálom is, de a GY a század EGYIK LEGHÍRESEBB ALKOTÁSA ha tetszik, ha nem, és ezt nálunk sokkal okosabb művészettörténészek is aláíják...
  • Blasta
    Jaaaaaa! Tehát a sértődött ellenfél duzzogva odébbáll??? Soha nem értettem meg ezt a fajta hozzáállást! Még ha durván anyáznánk, vagy makacsul csak azt hajtogatnánk, hogy "szar a gyűrük ura", de nem!
    Ez leginkább szánalmas! De nem mintha én veszekedni szeretnék, csak szeretek tárgyilagosan vitázni a filmekről! De egy "ti nagyon betegek vagytok" beszolást nem igazán tudok díjjazni!!!!
  • Martin576
    Haver, ne fárasszuk itt magunkat... :( Akármit mondasz, akármit hozol fel, akkor is beléd kötnek. Rettenthetetlen, Jeffrey Stone...vazzeg, emberek, ti nagyon betegek vagytok... :(
  • Rincewind
    Azt hiszem ebbe nem nagyon lehet belekötni. Én legalábbis teljesen egyetértek veled.

Aki meg csak azért nem nézi, mert nagy a hírverés körülötte és, hoyg van figurája a Burgerben, az meg is érdemli, hogy ilyen korlátolt! :)
  • Blasta
    "A Gyuruk Uraban mit mesel? Vagy eppen valaki utazgat valamerre vagy eppen beszelget vagy eppen harcol."

Ezt a megnyilvánulást nem kommentálnám! Csocsoval kezet foghatnál!

Rip:

Harry Potter, GyU, Episode I, II. Egy kaptafa! Hollywoody hatásvadász népbutitások. 21. sz-i városi műlegendák! A havi Happy Meal menük a gyorséttermekben. (GYU éppenséggel a Burger King-ben tarol. Csak utt egészen undorítóan csinálják, tudniillik a szép doboz alapból csak a gyerekmenüt tartalmazza. A játék +150 Ft!!!! Jó mi???)
    Amit Freak mond és amivel én is egyetértek, az az, hogy egy ilyen mű, lehet akármekkora, akármilyen monumentális már ott el lett baszva, hogy bejutott a gyorséttermekbe! Rétegmovie-nak kellett volna lennie, hogy az ilyen hozzám hasonló hozzánemértő, könyvet nem olvasott köcsögök, ne rondíthassanak bele a diadalmenetébe! Sajnos nem igy lett. A producerek pénzt szagoltak és jött a marketing! Ez van. A film méltatlan folyatása lett egy remek mesterműnek, ami többet érdemelt volna a jogokon civakodó rokonoknál és Happy Meal menüknél!!!!
    Nem EGY Gyürü van mindenek felett, hanem a FOGYASZTÓI TÁRSADALOM!!!!!!!!:-)))))))))
  • Sephi
    Baaaz... ez nem igy van! nem akarok bunkonak tunni nekem is nagyon teccet a gyuruk ura konyv de vajuk be van ennel sokkal jobb is. Peldaul ujra felhozom a Ej es Hajnal Trilogiakat amiket Jefrey Stone irt. Szerintem sokal jobb volt

A Gyuruk Uraban mit mesel? Vagy eppen valaki utazgat valamerre vagy eppen beszelget vagy eppen harcol.

Aze nem annyira nagy szam bazz...
  • Rincewind
    "Tudom, attól, hogy minden idők második legnagyobb példányszámban elkelt könyve a GYU..."

Mi az első, a Biblia???
  • Sephi
    Memento? Az rohadt jo film volt de 3-szor kellet megneznem hogy megertsem...
    Es igaz ugy van! Ha nem olvastad a konyvet lehetetlen levezni a filmet! Mert amenyit kihagytak belole van olyan ismerosom aki nem is ertette mirol is van szo!

Es igen vannak a filmnek igen unalmas jelenetei... sajnos.
    mondjuk a masodik reszben nincs mi legyen unalmas mert ott elso reszben sok csata lesz masod reszben kivancsi vagyok micsinalnak Frodo Samu es Gollam-al.
  • Rip
    1.) "Higgyétek el, Gyűrűkurvából lesz még egy rakás az évek során, de a Memento-t lemásolni lehetetlen."
    Ezt te sem gondolhattad komolyan. (legalábbis az első felét) Ez egy olyan monumentális mű, aminek egy darabig nem lesz párja (magánvélemény (amelyet még pármillióan osztanak). Persze a Memento is biztos nagyon jó, még sajnos nem láttam, de majd megnézem. De az előbbi véleményem etől függetlenül áll, legfeljebb a Mementó megnézése után még hozzáteszem, hogy "a Mementóval egyetemben" :)

2.)Nem kevered össze a Harry Potter-rel? Oké, a GYU-nak is megvolt a marketing, de valahogy mindenhol csak HP genyóságokat látok (tescoban pl. ubersok ilyen fosság van (meg az osszes multiban) -> figurág, poszterek rakatszám, cukorka, meg ki tudja mennyi minden ökörség)

A rendezőnek én is teljesen jogosan ítéltem volna oda a díjat, a már előttem szólók által felsorakoztatott érvek miatt is.

• FREAK
    Gondolj bele jobban! Ilyen filmek régen is voltak dögivel (a kor technikájának börtönében sínylődve), csak soha nem volt divat így beharangozni. Képzeld csak el, ha nincs ez a marketing. Most CSAK a GY.U. rajongók ismernék a filmet, és nem is lenne téma, nem hogy Oscar díj..... Lehet, hogy még én is megnézném, és tetszene. De így a tömegre hagyom az értékelést, aztán ha leszállt a por, majd megnézem, és kiértékelem.

Ha a Memento kapott volna ekkora reklámot (huh, mekkora lenne a Memento menü kis sebhelyes, szőke pasi babákkal, és ajándék polariod géppel.....), most az lenne az ultracool film, annak ellenére hogy a rajongók 90 százaléke sosem értené meg, mit látott. Feltételezem, a GY.U. esetében még ilyen gond sem merült fel.
  • Ramza
    Nem bojkottálni kellene az ilyen filmeket, hanem esélyt adni nekik, és kicsit kizárni a fejből a külső hangokat! Már bocs, de ki nem szarja le a Burger King menüt és hasonlókat??? Csak előítéletekre nem lehet építeni. Ezeknek semmi köze nincs magához a filmhez, ez egy marketinggépezet.

Az utolsó soroddal hihetetlenül nem értek egyet, de hát miért is értenék? :)
    Tudom, attól, hogy minden idők második legnagyobb példányszámban elkelt könyve a GYU, attól szerinted csak annál szarabb lesz. (mielőtt valaki abba kötne bele, hogy hol a könyvről, hol a filmről beszélek, nálam a kettő már elválaszthatatlanul összefonódó klasszikus marad, ez van)