1056
The Lord of the Rings
-
gyuruk ura RLZ!!! :))
-
sajnos ehhez is kifog jonni valami "harry potter" meg "majmok bolygoja" kaliberu jatek :(( ezeket mind a nevuk adjak el! -
hohohoooo hol lattad? a feliratosat nem jaccak mar valahol??? -
nah megnéztem a filmet szvsz nem rosz de az elejét elkurták azzal hogy mindent kihagytak a könyvből.A szörnyeket nagyon kircsóra csinálták :) -
Kinek-kinek igénye és ízlése szerint .
Lehet , hogy csak azért nem ír ide senki köszönő levelet , mert már bele is merültek a régi , jól bevált formula , azaz a könyv olvasásásba . -
Hehehe: ezeket így sneki sem fogja megszerezni, asszem. Láthatod barátom, inkább letölteni akarják...
i2k = IMYke2000 -- 2001
-
És én is feltettem az angol nyelvű változatot:
www.tar.hu
User: eztkapdqui
Pass: nesze
Jó szórakozást!
i2k = IMYke2000 -- 2001
-
Nem tudom , hogy ismeritek-e EZT az oldalt , de ha esetleg valaki még nem rendelkezik magával a Könyv-trilógiával , az itt gyorsan szererzze be ... és még sok minden mást is . :) -
Bocsi ... a hazai premier Jan.10.-én ! -
Bemutató Jan.10.-én ! -
rince jobb hírt nem is közökhettél volna, ez azért csak tán jelent valamit, hú de várom hogy valahogy megkparintsam a filmet, bár igazi moziba lenne, de nemtom fogják-e itthon játszani.. -
noxon #151 oks, thx - megnézem -
Persze Völgyzugoly! Pontos címet nem tudok, de a fantasya.hu-n kint van a link! -
noxon #148 CSá: tudtok mondani oylan oldalt, ahol a könyvről lehet találni infókat? -
Hallejujja, reménykedtem, hogy nem rontják el. Már nagyon várom. A legjobb könyv amit valaha olvatsam. -
RPG.HU:
Bemutatták A Gyűrűk Ura első epizódját (Hírek)
forrás: Origo
A Gyűrűk Ura amerikai rajongói több mint egy órát álltak sorba, hogy bejuthassanak a film éjfélkor kezdődő premierjére. A kritikusok szerint a film alkotói a regényhez méltó alkotást hoztak létre, ami elsősorban a rendezőnek, Peter Jacksonnak és a briliáns szereplőgárdának köszönhető.
A Gyűrűk Urának filmre vitelét kockázatos vállalkozásnak tartották Hollywoodban. Ráadásul a film gyártója, a New Line Cinema a filmtörténetben eddig egyedülálló módon úgy döntött, hogy a trilógia mindhárom részét egyszerre forgatja le. A másfél éves új-zélandi forgatás végül meghozta gyümölcsét, hiszen az év legnagyobb moziszenzációjának tartott filmet több kategóriában is esélyesnek tartják az Oscar-díjra.
A regény megfilmesítésével már többször kacérkodott a filmipar, ám végül minden terv zátonyra futott, hiszen Tolkien legapróbb részletekig kidolgozott fantáziavilágának filmre viteléhez csak néhány éve áll rendelkezésre a megfelelő technika.
A CNN kritikusa, Paul Clinton szerint Jackson kiállta a fantáziavilág megteremtésének próbáját, és a filmet egyszerűen mozgókép-csodának nevezte. A kritikus a hibátlan vizuális megoldások mellett A Gyűrűk Ura legfőbb erényének azt tartja, hogy úgy tudta visszaadni a regény mondanivalóját, hogy a rajongók mellett a sztorival csak most ismerkedőket is első pillanattól kezdve magával ragadja ez a csodálatos történet.
Paul Clinton szerint a forgatás helyszínéül kiválasztott mesebeli tájékban bővelkedő Új-Zélandnál nem is találhattak volna megfelelőbb teret Frodo fantasztikus kalandjainak elmesélésére. A kritikus a film forgatókönyvéről és a rendezésről is dicshimnuszokat zeng. Pedig a három írónak és a rendezőnek nem volt könnyű dolga. Tolkien nagyformátumú regényének cselekményét muszáj volt meghúzniuk és összesűríteniük ahhoz, hogy a filmvásznon is fogyasztható alkotás jöjjön létre. A feladatot azonban sikerült úgy megoldaniuk, hogy a megkurtított történetnek sikerült megőriznie a regény eredeti szellemiségét.
A film szereplőgárdájából a kritikus szerint Ian McKellen (III. Richárd) Gandalf-alakítása a tökéletesség határát súrolja. A bájos gyerekszínészből érett színjátszóvá lett Elijah Wood (A jófiú) pedig tökéletes választásnak bizonyult a történet szívét-lelkét adó Frodo szerepére.
Örvendjen minden Fantasy rajongó, mert a Messiás megérkezett :) -
Elvileg Arwen lesz, bár nem kellene ott lennie. -
Bazz nem tom mit nyavajogtok. Én örükólök, hogfy nem most van a premier. Még nem olvastam el teljesen az első könyvet. lenne egy kérdésem. A bemutatóban van egy csaj aki a fekete lovasok elől menekül, a folyónál. Pont mint Frodó. Az ki? -
Minek már 2 hete feldobtam az SG ftp-re :)) -
Szasztok Funok!
Mindenkinek, akit érdekel! A Gyűrűk Ura angol változatát a héten - itt majd jelzem - felteszem egy mindenki által elérhető helyre, remélhetőleg már a hét vége előtt sikerül megoldanom.
A díszkötésű változat illusztrációi sehol sem tölthetők le tudtommal. A megoldás esetleg az lenne, ha valaki - nem sajnálva a drága könyvét, s bátran hajtogatná - bescannelné a tucatnyi gyönyörűséget, és feltenné a netre...
Az angol (eredeti) nevekhez pedig annyit, hogy a magyar nyelvű kötetben, a Függelékek-ben szerepel egy a "Fordításról" (azaz, mintha Tolkien a "Piros könyv"-et, eredeti Közös Nyelvről fordította volna) c. fejezetecske, és a nevekről is tesz említést, meg ilyesmi. Na ott tessék kutakodni!
Jajjj, mikor lesz már január!!!!!!
Ha nem írnék addig: Mindenkinek Kellemes, szeretetteljes és nem utolsó sorban Békés Karácsonyt, na és persze a Gyűrűk Ura premierrel beköszöntő fantasztikus Új Évet kívánok!
i2k = IMYke2000 -- 2001
-
Ha megdobnál egy címmel, megköszönném. -
Madman #140 Azt kihagyom kosz! -
Nein magyar :( Aggol van csak ! -
Madman #138 Magyarul?Erdekelne! -
Rohej... megtalatam neten az oszes tolkien konyvet. Html meg TXT formatumba jo nem ? Kerestem is... meg talatam tobb mint 500 iro legritkabb konveit!
huh de buszke vagyok ha valakinekkol valami szojon! -
Nuki #136 Én tolkientől A Babó-t olvasom ;) -
Madman #133 Az eredeti illusztraciokat, vagy kepeket hol lehet megtalalni?Nekem olyan konyvem van amiben nincsenek kepek, jo lenne ha latnam is,hogy kepzelte oket az alkoto!Jah, neten kerdezem,ahogy sejthetitek... -
Elarulnad pontosabban hol van? -
A Gyűrű versét akámelyik Tolkien-al foglalkozó külföldi oldalon megtalálhatod, a térkép meg benne van a magyar-ban! -
Csak egy baj van, nincs benne a térkép a Világról, és a vers a legelejéről. -
Nagyon köszönöm, örök hála! -
Még fent van az SG-n upload/e-books könyvtárban! Van ott még Pterry meg Poe egy kis ráadásnak -
Nekem asszem megvan e-bookban... -
Ment az email ha el tudod intezni megkoszonnom! -
MEGVAN ANGOL NYELVEN??? te vagy az én emberem.
Mint már említettem nekem kötelező olvasmány. És angolul kell beszámolót írni az első könyvről. Lenne néhány név amit nem tudok lefordítani, pedig csak úgy fogadják el. Nagyon megköszönném ha eltudnád mailben küldeni, vagy itt válaszolni ezekre:
Bilbó
Frodó
Trufa
Zsákos
Bombadil Toma
Vándor
Előre is köszönöm -
D-Evil! + a Többiek!
Korábbi hozzászólásokat elolvasva, valamint végiggondolva mindazt, amit temagad ill. jómagam írtam, némiképpen meg kell kövesselek. Leginkább azért, mert a válaszaim olyan indulatokat festettek, melyek közel sem voltak annyira vehemensek, mint ahogy tűntek - ám mégis bántóak lettek. Remélem, azért nem vagy véres hangulatban! Ne haragudj, hát szegény fejemre!
Azon felül, valóban úgy védem a témát, mint anyatigris a macsekját, hiszen, nekem ez a Történet.
Rex:
~~~~
Mit akarsz letölteni?
A filmet?
A könyvet?
Utóbbi nekem megvan angol nyelven! Ha jelzed, akkor, valamikor felteszem, vagy elküldöm e-mailben. (kb. 2,5 mega)
A film pedig még nem jelent meg. De ha türelmes fajta vagy, akkor szerintem 2 héten belül már letölthető lesz a premierről lopott változat a netről...
i2k = IMYke2000 -@-2001
-
Az te vagy :) Most meg szepen mond el mi a vodor szotari alakja:)))
Na jol van nah:) -
Nekem kötelező olvasmány:) -
Na igen, de ha itt az SG-n teszel egy kijelentést, hogy mi megy a CS fórumban, akkor azért az ember joggal gondolná, hogy az SG fórumra utaltál! Én legalábbis így látom :-/ -
ember aszt lehet nem mondtam el melyik topicban mert ugy van vagy 100 de mindegy! Nezd meg a index nel pl!
Ugyis mindeki aszt gondoja amit o maga gondol!
Nah most jol megaszontam:)))