Warhammer Online - Age of Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magh
De akinek nem jutott béta jobb híján elméleteket gyárt 😊.

Bucser
Rendben. Igazad van. Bocsánat. Meg sem szólalok.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(elmélet gyártás is felesleges szerintem hisz úgyis megtudod mikor kijön.)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Érdeklõdés nem egyenlõ véleménynyilvánítással. Kérdés nem egyenlõ állítással. "Úgy érzem" nem egyenlõ "ez így van"-al.
Vhogy egyedül csak neked nem tûnt fel, hogy elméleteket állítunk fel és nem az "észt osztjuk".
Objektívek szeretnénk úgy lenni, hogy a pro és a kontrákat is próbáljuk látni, nem határozzuk el elõre, hogy ez az etalon.

Bucser
Mindenesetre komolyabb mint az, ezt láttam a videoban meg ezt mesélték róla mások és írták más fórumban.

Bújtatott gúny pedig nem volt benne. Kijelentettem, hogy nem wowoztam ergó nem osztom róla az észt, mint ahogy ezt teszed a WAR esetén.

Bemutatkozni nem akartam, mert kíváncsi sem vagyok rátok ahogy ti sem rám, hívószavakat meg nem szokásom figyelni. Biztos voltak.

btw: objektív hogy lehetsz ha valamit nem láttál?

"Az, hogy 3 béta fázis alatt láttad a leendõ végleges játék legideálisabb esetben is 5%-át"

Legyen inkább 65% elég sokminden játékmechanikájában már le van fektetve. RvR nem sokat változott public questek kicsit ráncfelvarrva vannak meg grafikára gyúrnak még kicsit. De ezeknek nem sok köze van a vitatott témához.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Az, hogy 3 béta fázis alatt láttad a leendõ végleges játék legideálisabb esetben is 5%-át úgy, hogy több hozzáadni való van a játékhoz mint ami idáig belekerült és még ráadásul saját bevallásod szerint sincs idõd játszani, komolytalan érv.
Nem kell a bújtatott gúny sem, a régi mmo-sok nem éppen abba a kasztba tartoznak amit mostanság a wow jelent, akkoriban nem lehetett még akár tesco utalvánnyal is fizetni...
Haraptál a megfelelõ hívószavakra, bemutatkoztál éppen eléggé, nem szeretnénk osztozni a világfájdalmadban. Elhiszem, hogy létezhet olyan, hogy vki szentimentálisan kötõdik a warhammer névhez, de mi hagy maradjunk továbbra is objektívek.

Bucser
JFYI a beta accountomat pont egy hasonló emberkének adtam át.

Azt meg hadd ne te határozd meg, hogy hova írok. Köszi.

Gyõzködni meg senkit nem akarok. Nem én alakítom ki a véleményem úgy valamirõl, hogy nem is láttam róla, csak hallottam róla és képen láttam. Ha valamit nem ismerek akkor inkább nemvauzok bele. Miután nem wow-ozok és soha nem wowoztam nem is járok a topicjába osztani az észt, meg leoltani azokat akik játszanak, játszottak vele.

És igen innentõl inkább rátok hagyom.

Tudom, de hátha 😊

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Magh
Szerintem itt mindneki vígan átvenné :p.

Akkor hülyeséget csináltam mert leírtam a véleményem a rvsr-t(pvp-t)/skill rendszerrõl a bétázók leírása ill. videók alapján..

A "mindenféle építõ jelleget nélkülözve beleröfögsz"-t meg gondolom arra értette Chris hogy az érvelésed ennyiben merült ki" A PvP fun ezen a szinten is. Ez a lényeg." "HIdd el jobb így." és ezzel az erõteljes érveléssel nem igazán gyõztél meg senkit.(nem is volt célod gondolom)

Azt meg sztem, hogy a "szentháromság" miatt nem is játszol a béta accoddal nem kell hetente 3szor egy olyan fórumon beírni ahol az ottlévõk 90% több mint 1 éve egy béta accra jár.

"De mindegy inkább hagyd ránk.."

Akinek esetleg van de nem használja a bétát átvenném. Pls pm 😊

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

Bucser
"Látatlanban..." - bukott a dolog mert elég régóta van béta accom, csak nincs idõm játszani.

"Sokéves MMO múlt." -gondolom arra gondolsz ami nekem nincs (valóban az elmúlt évben nem nyúltam mmo-hoz a war betan kívül, mert dolgozom+család+pihenés szentháromságot nem áldozom be).

" te meg jössz és mindenféle építõ jelleget nélkülözve beleröfögsz"
Nem kell jönnöm babám.. itt vagyok topicnyitás óta.. Ha meg kicsit visszaolvasod a hszeimet a röfögéshez kevés köze van.

ne nekem...

Elég hülyeség vmit agyba-fõbe dícsérni látatlanban...
Mi csak eszmefuttatunk sokéves mmo múlttal, mások a tapasztalataikat osztják meg, te meg jössz és mindenféle építõ jelleget nélkülözve beleröfögsz. Ne nekünk...

Bucser
elég hülyeség bármit is értékelni látatlanban... ez olyan mint amikor valaki télen megmondja, hogy a nyári alma nem fog neki ízleni.

De mindegy inkább rátokhagyom.

Magh
Én láttam már mindebfélét. A legutóbbi - asszem itt is linkelt - Marauder videókon egy random castert kb. instant agyoncsaptak, máskor egy Choppa belevág a BW-ba, mire a HP pool fél millimétert alig mozdul. Melee classok terén tudtommal egy halom változó még ki van kapcsolva, ezért olyan durvák néha.

Lehet azért azt értékeli mert jelenleg mást nem lehet;p?
Az meg azért legyen megengedett hogy valakinek látatlanba ne jöjjenek be a "hybrid" classok

Másik két ember megértette mit írtam. Olvasd újra és nem fogsz butaságokat leszûrni.

Bucser
bocsi, de miért lvl 15-ös karik PvP-jét akarod értékelni??

A PvP fun ezen a szinten is. Ez a lényeg. Te meg bele akarod magyarázni, hogy szar az, hogy nincsennek világosan szeparált kasztok. HIdd el jobb így.

Az eddig látott videók alapján - bár nem tudom azokon milyen szintû karik pvpztek - úgy éreztem elég rossz a hp/kiosztott dmg arány. Gyakorlatilag a melee kasztok úgy mentek keresztül az elleneken, mint részeg kombájnos a kukoricamezõn, a rangedek ahova lõttek ott még a fû is kipusztult, stb. Ez a miniheales dolog méginkább gátolja az egészséges group pvp kialakulását, legalábbis eddigi infok alapján úgy érzem, remélem nem lesz igazam. Bár kisebb disszertációnak a témája lehetne, hogy mi az egészséges: a jól differenciált kasztok, vagy a hasonló erõsségû "homogének"?

s0n1c
Jah és még egy nagyon fontos dolog, nincs mana, action pont van, ami mindenkinek uaannyi, tehát még csak tartalékolnod sem kell a manát a healre.
Lazarus
Nekem tetszik az elgondolás, bétázni akarok! >_<
s0n1c
De, egy support "alapjáraton" (nulla dmget kiosztva) is tud healelni, csak nem olyan hatékonyan, mint ha 3-4 heal között rádobsz valakire egy dotot, vagy belelõssz egy boltot. Én shamannal játszottam eddig csak, support karrierek közül, ott ha dmgeltél (dot, directdmg tökmind1) gyûltek a waagh pontjaid (ha jól emléxem max 5) egy skálán, x rankon van egy healspell, ami 3 waagh pontot igényel. Így már remélem tiszta a kép. Vannak alap heal spelljeid, és vannak olyanok, amikhez ezek a pontok szükségesek, uaúgy warrior priestnél is csak ott righteous fury pontokat kapsz ha odatolsz valakinek egyet a hammerrel. Továbbá ha úgy castolsz alap heal spellt, hogy van ilyen pontod, akkor az alap heal spell is erõsebb lesz, nagyobbat fog ticeklni, és tovább tart.

Morale skillek, meg ahogy én látom õket inkább harci skillek, action point drain, life drain, dot, direct dmg, snare, knockdown, knockback, silence single és aoe variációkban.
Bucser
Nem kell ölnöd hogy a morale-od növekedjen. Elég sebzést osztanod.

Healelni tudsz morale nélkül is viszont sokkal hatákonyabb vagy a morale képességekkel.

Magh
Nem úgy van az 😊. Pl a shaman (ami egy inkább offenzív support) minden sebzõ spellért kap egy pontot, közben annyit healel, amennyit akar. Viszont három ilyen pontért ingyen (esetleg gyorsabban) healelhet és egyéb extrákat kap. Játszhat healbotot végig, de egy jobb játékos sebez, amikor az idõ engedi, így pedig minden téren erõsebb lesz a karaktere. Ilyen másodlagos pontrendszere egyébként szinte minden carriernek van.

Magh
Én is kíváncsi vagyok, mennyire sikerül ezt kiegyensúlyozniuk. Csak minden 4. carrier képes számottevõ healre (ez borzasztóan kevés), de az idejük harmadát-felét õk is mással töltik. Tegyük fel, hogy a tankba és az általa védett tagba (maga a healer vagy valami DPS) elég az idõnkénti AoE heal, így gyakorlatilag csak 2 másikat kell életben tartaniuk. Két probléma merülhet fel: bõven 25% feletti lesz a healerek aránya, vagy a H/D lesz irreálisan magas (lásd mai WoW, res miatt az arány akár 3:1-et is elérheti). Egyik sem tesz jót a játékmenetnek. Én bízom a Mythicben. Szinte minden carriernek van valami minihealje, legalább egy moral skill (pl. BW leszed magáról minden debuffot, mindegyikért X-et gyógyul), az endgame tankok valószínûleg brutális tauntokat kapnak, némi debuff, és máris nem kell annyi heal.

"Ahhoz, hogy effektívebben tudj healelni, dmgelned kell..."
Tehát akkor simán healelve is nõ a morál? Akkor én értettem félre.

Ezeket olvastam már korábban én is, de már akkor is némi szkepticizmussal. Ez azt jelenti akkor, hogy a klasszikus hátul álló support és healer kasztok alapjáraton nem tudják healelni az elõttük harcolókat, vagy ranged vagy melee sebzéseket kell bevinniük. Akkor gyakorlatilag jól fókuszálva az ellenfél x csapattársat ki tud szedni, mire te a 2. v. 3. dmg skilled után el tudsz lõni egy healt. Remélem ennél azért átgondoltabb a dolog, de az eddigi magyarázatok alapján legrosszabb eshetõségként én ezt szûröm le. És ez épp nem a csapatjátékot támogatja, hanem a fragvadászatot.

Hmm világos, köszi az infót😉
Tényleg furán hangzik elsõre hogy csak "hybrid" classok vannak, de tényleg benne van az is hogy több lehetõséged van mint pl daoc-ban druidként és ez változatossá teszi a dolgokat.(mindenesetre nekem bejött a régi szétbontott "pure" rendszer pl. bard cc/"aurák" stb., aztán müködésben lehet tetszeni fog)

s0n1c
Az alap koncepció az az, hogy minden karrier támad, harcol és van egy másodlagos szerep, ami a supportnál a heal, furán hangzik, de így van. A moralenál meg félreértettél valamit szerintem. Ahhoz, hogy effektívebben tudj healelni, dmgelned kell, megkell találni a balancet a heal és a dmg skilljeid használata között, btw ezért lesznek szerintem kurvajól játszhatók a support karrierek. Lényeg a lényeg, nincsenek hagyományos értelemben vett archtypeok, minden karrier arra van kitalálva, hogy bezúzza a másik arcát. A morale meg egy más dolog, ha harcolsz (dmgelsz, healelsz tök mind1) nõ a moraleod, ezáltal elérhetõvé válnak a "táposabb" skillek, amik alapjáraton nem használhatóak, csak egy bizonyos szintû moralenál.
Fenrir
Nincs olyan kaszt külön, hogy csak gyógyító. Vannak gyógyításra képes kasztok, de ezek a harcban is megállják és meg is kell állniuk a helyüket. Ami sebzést bevisz a gyógyító annak függvényében nõ a morál így el tudja sütni a morál alapú képességeit is.

A halál csupán a kezdet...

Ez így elsõre nekem furán hangzik egy kicsit, hogy nem lesznek specifikus classok(pl. cc képességek el vannak osztva).
Meg valaki írta lejebb "ahhoz, hogy jól healeljen magas moral kell. A magas moralhoz meg sebzés másba" és ezt a dmg-t magának a healernek kell kiosztania vagy a grp-nak mert az nagyon nem mindegy?;o(az a koncepció, hogy a healernek dmg-t kell osztania a morálért számomra nem valami "jó" ötlet de majd kiderül hogy müködik a gameben)

s0n1c
wow, csak még nem annyira folyamatos, de ezen még változtatni fognak minden bizonnyal, csak most nem ez az elsõdleges feladatuk
Na most már látok mindenfélét:S
De még mindig nem vettem észre milyen is pontosan az irányítás.
Olyan mint DDO-ban vagy mint a WoW-ban(remélem utóbbi)?Tehát harcközben a folyamatos mozgás mellett lehet ütni a mob-ot vagy elég 1 klikk rááll automatára és én közben nyugodtan skill-ezhetek?

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Bucser
Ezért closed a béta. Ugyanis rengetegen már a closed beta alapján megítélik, hogy mire képes a játék. Holott már a karaktergenerálásnál is mondja a fõnök, hogy "not done yet".

jó ez a vid, kb. tükrözi a valóságot.
warrior-priest-el leölni egy mobot örökkévalóság veled egyszinten a marauder meg úgy meg rajta át, mint kés a vajon...
ami nekem még mindig nem tetszik, az a karakterek hullaszerû mozgása (race-tõl függetlenül), meg ez a full raytrace-elt környezet (ezt mondjuk a wow számlájára irom, csak ahhoz tudok viszonyítani)
ez igy video-ban relative tökjól néz ki, de ingame kicsit már más a szitu...
szal' van még mit javítani a game-n, ha tényleg a wow riválisává akar majd válni. arról nem is beszélve, hogy tonnányi kényelmi funkció hiányzik még, amik ugyan a wow-ban megvannak, s apróságok, de mégis sokat dobnak a játékélményen.
de a lehetõség benne van a game-ban...

az rvr tesztet várom már igazából, ott fog majd kiderülni igazán, hogy mi a pálya...

Bucser
Még jó. Elvégre ez csapatjáték mindenkinek meglévõ feladatokkal.

Magh
40-en sem lesz durva CC, 6-8 sec snare, 4-6 sec root, 2-4 sec stun amirõl tudok. A stun megtörhet damage-re. A WoW-ban van még 6 teljes nullázó effekt (disorient, fear, terror, polymorph, incapacitate, sap), itt nincs, viszont van sok knockback, ami groupban a CD miatt elég hatékony lehet. Az erõsebb stunok morale képességek. A disorient növeli az aktuális casttime-ot. Ami a legfontosabb, hogy nem lesz CC class (bard, rugó stunlock), nagyjából egyenlõen vannak elosztva a képességek.

s0n1c
Nem lesz félperces aoe mez ala daoc, ezt sokszor elmondták már 😊 Az eddig lowrank cck is errõl árulkodnak, max 3-4 secesek, az erõsebb cck pedig inkább morale által elérhetõek, ami tetszett nagyon pl. az support classnak (runepriest) rankx morale skill, aoe knockback + 2 sec stun 😊
Ez mondjuk igaz. Remélem azért a mythic hû marad vmennyire a daocban használt skillrendszerhez és ha azért 3-4 fg-ket ae mezzelõ kasztok nem is lesznek, de azért lesz vmennyi. Mit tudunk a magasabb szintû cc, snare, stb-rõl eddig?

Fenrir
Wowban is a jó cc képességek fõleg a jó talentezéssel jöttek, sima skillbõl az sohasem volt elég. Itt a talentet Path-nak hívják és ugyanúgy kell pontot rááldozni szintenként.

Lazarus
De itt a lvl 15 wow mértékkel lvl26,25-nek felel meg.

Fenrir
Van már most is pár, de magasabb szinten több renown képesség lesz és több pontot lehet tenni a kiválaszott Path-ra is. Most még csak tier 1-2 harcok mennek ilyen 10-15-ös karakterekkel. Wowban sincs több cc képessége egy 15-ös karakternek mint itt.

Úgy érted akkor magasabb szinten köszöntenek be a cc skillek? Mert ez így egyelõre nekem fogócskának tûnik.

Fenrir
A jelenlegi bétában azt hiszem, hogy a lvl limit most csak 20, amúgy pedig 40-re tervezik a teljes játékban. Akiket látunk harcolni azok sem túl magas szintûek, nincs annyira sok renown skilljük.

Nohát azért ezen a videón érzõdik még a béta stádium. Vhogy úgy érzem hamar eszébe fog jutni a Mythicnek is, hogy kell azért vmilyen visszafogott cc képesség a legtöbb kasztnak.

Szaruman
Off:
Egyébként muszáj a 'baszni' szót minden mondatba beletenni?...

On:
Megnéztem a videót, pwnagel a mutáns kiscsávó 😊 Remélem bitch elf is hasonló lesz 😄

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

TDC Geronimo
akkor legalább annyit mondjatok, hogy basszátok meg nem jövök többet. Na sry az offért a többiektõl.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

lejart acc es nem ujitok? 25fos nekem nem szorakoztato..
;y

anti hero

TDC Geronimo
Ahelyett hogy itt baszod rezet feltohatnád képed wowba néha :Y

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

s0n1c
Igazi high rank grp pvpben még nem volt része senkinek, béta szerveren most csak iylen 30vs30 "hitnrun" van max, ezen a héten indul az RVR test, bg, skirmish stb, ezt most csak azért mondtam, hogy videókból nagyon következtetni nem lehet szerintem 😊 Nukert meg védeni kell, daocban is védeni kellett, mondhatni az élete a tank/healer pároson múlik, talán annyi könnyítés, hogy nincs stealth 😊
Magh
Amennyire tudom, tesztelgetik a CD 3 verzióját (teljes, kikapcsolt és enemy only), ezért futottak pl. itt át egymáson. A harc szerencsére elég pörgõsnek tûnik, viszont ijesztõen hamar vágták le a castereket. Eléggé félek ettõl, a tankok valószínûleg a healereket fogják védeni a single target tauntokkal,és az alap AoE taunt mellett egy Choppa vagy Marauder másodperek alatt bedarál (mivel a CC szét van osztva, nem lehet kite-olni).