Warhammer Online - Age of Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A cast animok (nem az effektek), a kis robbanásocskák a mellem környékén mikor ütést kapok, a kardsuhintások, egyes fajok futása (pl. elf). Ezek jutnak így hirtelen eszembe amiken szerintem lehetne csiszolni mert nagyon gagyi hatást kelt így. Úgy érzem ezt lehetne még javítani release-ig, és akkor tényleg ez a játék lenne most a legígéretesebb MMO.

BEAST
Egyaltalan nem errol van szo 😊 senki sem varja el hogy 1-2 honap alatt mindent tokeletesre teljesitsenek. Egyszeruen annyi hogy folyamatosan fent kell tartani az erdeklodest, wownal en pl nyomtam is a cancel accot elso honap utan mert ossze vissza haltak a serverek meg evadeltek a mobok... aztan nub ismerosok miatt visszaneztem par honapra ra es onnantol kezdve kb folyamatosan lekotott eveken at... ezert is irtam hogy 2-3 honap alatt el kell ernie egy jateknak azt a szintet hogy mar nem critical bugokat javitgatnak, hanem szep lassan belekezdenek a balanceolasba es a content csiszolgatasaba... nem pedig azok igeretebe 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Azért furcsa mennyit változik a világ pár év alatt... wow-nak 5-6 éve volt kiadni azt amit relesre ígért a többi mmo-nak meg adtok 2 hónapot!?

Tudom mindenkinek van kedvence és mindenkinek más jön be, de vegyünk figyelembe más dolgokat is 😊

AOC is jó lett volna ha lett volna pvp rendszer, így most a 80asok semmit nem tudnak csinálni, jó hogy abba hagyják. WHO ezt nem fogja elkövetni. Grafika meg hááát.... láttam már gyönyörû képeket is róla, a wow textúrákat mindenképpen veri, a mozgást és effekteket meg javíthatják...
Tudom vannak hiányosságok, de egyik sem olyan ami egy MMO-t bukásához vezetne ahogy hallom a bétásoktól.

TDC Geronimo
Jaj ne mondj ilyet, mert lehurrognak :d

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

s0n1c
kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz szerepük a renown cuccoknak low lvlen, mert ugye tierenként rank40ig full setbe lehet öltözni, de erre költeni kell renown pontot és lehet, hogy inkább tartalékol mindeni rank40re, hogy betudja zsákolni egybõl a full setet plusz néhány renonwn abilityt is
Akkor ok, ezt patch óta nem nagyon próbálgattam a korábbi savanyú tapasztalatok miatt. 😄
Az elõzõben amit írtál a balancolást még fogják egy ideig csinálni, az amolyan sziszifuszi munka, aminek soha nem fognak a végére érni. Engem perpillanat a lehetõ legjobban az idegesít, hogy vmi iszonyat gyorsra van beállítva a mobok respawn ideje és ez szokott kisebb fennakadásokat okozni. 😄

Na ez az az eset, ami helyett nyugodtan választhatnád az elegáns visszahúzódást és csendben maradást.

"Ami eleinte rettentõ furcsa volt az eddigi mmo-khoz képest, hogy viszonylag alacsony magasságokból is leesve könnyen törik a karakter gerince, de ez megszokható."

Patchben ezen módosítottak, kevéssé sebzõdsz, illetve ugye nem "elrepül" a karid a hegytõl, hanem leugrik róla és lezuhan, tehát nincs ilyen "leugrok a 100kilóméteres hegyrõl és 5 zónával odébb lyukadok ki" de vannak spéci bazimeredek sziklák/hegyoldalak, amiken "lecsúszik" a karaktered és nem is sebzõdik. Ezek a gyors helyváltoztatás miatt vannak szándékosan csinálva, benne is volt a patchnoteba, taktikai szerepük van fõleg scenariokon és orvr zónákban amolyan "egyirányba járható utak".
BEAST
Igazabol mar csak azt nem ertem akkor, miben mas a te betad mint az enyem... mert szerintem egyetlen egy dologban, hogy te daocoztal es mar elore nyaladzol hogy "jujdejodaocrvr" 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Pont ez a lényeg, a jelenlegi helyzet a wow dominanciája, amit elért úgy, hogy már megjelenéskor is idejétmúltnak kiáltották ki a grafikáját, animációit, tehát a teljes külcsínyt.
De pontosítsunk, melyek azok az animációk, amik nem tetszenek?

Ez a "vita" teljesen értelmetlen, remélem Ti is rájöttök erre elõbb-utóbb...

- terültetek nagysága és bejárhatósága ( láthatatlan falak , elérhetetlen helyek )
Sajnos errõl sokmindent nem tudok mondani, mert teljesen jól fel van építve a történeti szál és egyenlõre sokkal inkább érdekelt a sztori folytatása és szaladgáltam chapterrõl chapterre, csak úgy kószálni, felfedezni még nem voltam olyan sokat. Najó, persze ha meglátok egy magasabb dombot alap, hogy felverekszem a csúcsára megnézni a kilátást, eddig ez mindig sikerült is 😊

- mennyire lehet questbõl fejlõdni avagy kell e mobokon grindeli , megéri e ?
Eddig, ahogy azt már írtuk is küldetéseket csak történet, pénz és itemek miatt érte meg leadogatni, mert XP annyi járt érte, mint 5-10 mobért. Viszont a mostani patchben meg 3-4szerezték a küldetésekért járó XP-t, úgyhogy most már fejlõdés miatt is megéri küldetéseket csinálni.
Ha minden chapterben felhúzod az influencet is és azért mész 1-2 scenariot, 1× megcsinálod az orvr küldiket, akkor a jelenlegi küldetéses xpbónusz mellett level18-20ig (sajnos fentebbrõl nincs tapasztalatom) tuti, hogy kényelmesen kifejlõdsz egyetlen terepbõl. De 3 terep is van ahol küldizhetsz, szóval ha esetleg mégis valami kis nehézség adódna vagy nincs kedved PQzni, akkor sincs semmi para. Ráadásul az orvr küldik ismételhetõek.
Nagyon fontos azt a berögzõdést, hogy ha gyorsan akarsz fejlõdni pörgetni kell a küdiket leküzdeni, mert itt a dinamikus, gyors fejlõdéshez 3 utat kell párhuzamosan járni: szólóküldizés, PQ és oRvR, esetleg scenariozás. Így jól tudsz fejlõdni, infuencebõl kapsz 1-2 combos itemet és ha jõl nõ a renown rankod, akkor tudsz rvr geart vásárolni azokra a slotokra, amikre nincs jó item küldetésbõl.

- item/money/repu farm mennyire szükséges ?
Én nem éreztem szükségét egyiknek se. Mivel ugye a küldetések rendszere nem olyan, hogy szaladgálsz és "jé itt egy küldi", hanem egy nagyon hosszú, sokfejezetes történeten vezetnek végig ezért oda tudtak figyelni és oda is figyeltek arra, hogy minden slotra jusson reward.
A repufarm alatt gondolom az influencet érted, ami PQból jön. A korábbi, kevés XPs kvesztes rendszerben ezeket érdemes volt maxosra kihúzni, hogy jól haladj a fejlõdéssel, de ezeket (legalábbis az elsõ tizenpár chapterben, amiket megcsináltam) egyáltalán nem tartott sokáig kihúzni, ráadásul ha van nagyobb csapat, akkor lehet ölni a bossokat is, ami jókis item.
Pénzzel egyáltalán nem spóroltam, mondván, hogy ez béta, elnézelõdtem mindenhová "repülõvel", vettem csomó marhaságot, satöbbi, de így is öszegyûlt jópár arany. Az elsõ nagyobb pénzkiadást a lev20as mount jelenti 20 vagy 30 goldért, úgy gondolom, hogy ez csak úgy magától nem jön össze, de ha valaki takarékoskodik (és pláne ha beindul az Aukciózás) és az elsõ belogolástól kezdve odafigyel arra, hogy összejöjjön a pénz, akkor talán külön grindelés nélkül is összejöhet a mountra való.

- rvr mennyire mûködõ képes ? mekkora kihatással van a játék egészére ?
A tömegrvr jól mûködik, de azt egyenlõre csak az empire-chaos vonalon és scenarioban tapasztalhatd meg, mivel nagyon kevesen vagyunk a bétaszerveren. 1v1ben nem olyan jó a balansz, de én úgy vettem észre, hogy 1v1 szituáció ritkán adódik, tényleg sokkal jellemzõbb a tömegverekedés scenarion, rvr zónában, PQnál satöbbi... Ebbe nyilván az is belejátszik, hogy a bétaszerveren csak rvr zónában leszel pvpflagged meg ha Te manuálisan beállítod. És fontos még megjegyezni, hogy balanszolni nylván max szintre kell elsõsorban, ahhoz viszont nem tudok hozzászólni, hogy ott miyen a balansz.
a tömegpvp teljesen jó szerintem, nagyon okosan lehet taktikázni hála annak, hogy nem futhat át mindenki mindenkin. Egy szervezettebb csapat simán elzárhat egy szûkebb hidat úgy, hogy 2 tank egymás mellé áll és 2-3 híler hátulról jó messzirõl hílelik õket, mert a tankok élõ pajzsot jelentenek és senki nem tud átmenni rajtuk. Egyenlõre persze fõleg random csapatok vannak szervezett taktika nélkül, de itt egy jól szervezett klán nagyon sokat fog tudni kihozni magából a jól szervezett klánok harca pedig biztos, hogy nagyon fílinges lesz.
1 hatalmas baki van még, nem tudom, hogy a 3.2-ben kezdtek-e vele valamit. Jelenleg ugyanis irdatlan armort és mágiaellenállást lehet összeszedni és egy rvr-re kigyúrt tank 1 hílerrel a seggében gyakorlatilag halhatatlan, hiába püfölik 10en. De a fõ baj, hogy a nem tankok is ha megfelelõ geart válogatnak össze, akkor nagyn ellenállóak tudnak lenni.
s0n1c
azért, hogy valami negatívumot is mondjak, a king fight (endgame pvp egyik része) kifejezetten szar volt 😄 bár ezt õk is elismerték és átdolgozták teljesen elvileg
Jockey
respect

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Szarok az ilyen gúnyok, pláne akkor amikor nincs igaza az embernek, mert nincs információja róla. 😄
Lsd #2553 Tessai.

Jockey
k, nem szótam
még a végén ráizgulok, de inkább neeem, mégse, maradok a tényeknél megjelenéskor...

Jaj ezerszer elmondtam, ne magadból indulj ki, az egy dolog, hogy nektek szokásotok elõre nyáladzani egy játékra, engem teljesen más dolgok érdekelnek az életben. Hihetetlen, nemhogy örülne a sok okostóni, hogy van aki információkat, tapasztalatokat oszt meg a játékról, hanem elõre döngeti a mellét vmi levegõbõl leszûrt okoskodással.

Aoc-al kapcsolatban ugyanaz, ne magadból indulj ki, te tudod a legjobban, hogy én már milyen korán elvesztettem a motivációm, hiszen épp te voltál az aki kérdezgetett, hogy játszom-e még. 😄

"Majd megjelenes utan 2-3 honappal pipalgassunk."
Engedd már meg nekem, hogy pipálgassam magamnak azokat a részeket, amik nekem tetszenek és megfelelõ szórakozást nyújtanak okostojás.

Torzonborz
na ez pöpec. ha az rvr müxik frankón akkor már megnyugodtam. ez a lényeg. 😊 köcce.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Lazarus
"alacsony ranktól a maximumig fejlõdhetsz csak pvp-vel is akár." <3
s0n1c
volt már premade karikkal rvr test nem is egyszer, egy durván 80-100 fõ biztos mozgott akkor a képernyõn, igaz akkor még a régi engine volt a bétában, de nem nagyon izzasztotta meg a vasat
micsoda kis parazs tarsalgas 😄

<#bohoc>

anti hero

s0n1c
ebben igazad van, elsõ pár hét/hónap után lehet igazán véleményt alkotni majd, de én nem említeném egy lapon az aoc kezdést egy wow kezdéssel, ég és föld a különbség, nagyjából uaekkora differencia van aoc béta és warhammer béta között is
A zónák nagyok, rank10-ig másfelet sikerült ezidáig bejárni. Olyan nincs, hogy láthatatlan fal, nem jellemzõek a beakadások sem. Ami eleinte rettentõ furcsa volt az eddigi mmo-khoz képest, hogy viszonylag alacsony magasságokból is leesve könnyen törik a karakter gerince, de ez megszokható.
Questekbõl fejlõdsz, mint ahogy már korábban leírtam elsõ benyomásom az volt, hogy nagyon kevés xp-t érnek a q-ek (ezen mellesleg szerintem állítottak a patchben), de aztán késõbb a public questekkel egyértelmûbbé vált: arra akarják ösztönözni a játékosokat, hogy grpoljanak és fõleg a public kveszteket csinálják, mert ezek sokkal jobban megérik és hatással vannak arra is, hogy az adott zónát melyik frakció irányítja. Ezen felül ha megölsz egy ellenfelet azért is kapsz ugyanúgy xp-t, mintha csak mobokat ölnél, tehát alacsony ranktól a maximumig fejlõdhetsz csak pvp-vel is akár.
Csak a pvp-vel farmolod a renownt, meg az influencet az adott zónákban, mert ezekért lehet kapni plusz képességeket, tacticokat, tárgyakat, stb. tehát visszatér a daoc-os érzés, a pvp teljesítménnyel képesség módosítókat, stb. vehetsz a karidnak, tovább lehet finomítani.
Utolsóra meg szerintem választ kaptál már, mindent az rvr mozgat. 😄

Kreeder44
elõbb tuti Star Wars UF-et veszek de majd késõbb meglepem evvel is magam 😄 nem nagyon követtem mostanság h mi történik a gammával darkelfeknél mien karakterosztályok lesznek??? és ugye nem csak nõi karik lesznek delfeknéll?? XD

BEAST
Nowai, enis termeszetben fizettem erte! xd Amugy meg lehet hogy "hude100fospvpzik", viszont kivancsi leszek hogy fog ez mukodni ezrekkel amikor beindulnak a dolgok ... es feltetelezem nem ez az end game content ;p

De pontosan a 6 éves dumával kell jönni. Ha jól emlékszem pont te mondtad, hogy mindig az aktuális MMO helyzethez hasonlítsunk valamit, ne a régmúlt idõkhöz. Pont ezt teszem. A sok pipa rendben is van, de nekem ez az animos dolog (NEM A GRAFIKA!!) egy zavaró tényezõ a MAI MMO kinálattal való összehasonlításban (WoW, LOTRO, AoC stb.)

Jockey
:-)
krisz már 100fõs pvp contentekbe nyomul bétába, ahol minden klappolt eddig..:-)
gimme betakey:Ö

BEAST
Az minden csak nem ket fazisu ;p ... vagy lehet masik wow-val es warhammerrel jatszottunk 😄 Amugy meg eleg vicces hogy igy elore pipalod a dolgokat, amikor pl aocnal is 1-2 honap utan lehetett erezni hogy valami nem stimmel, es wowban sem volt valami fenyes ez az idoszak, de lehet te mar mindent lattal a jatekban, vagy csak 1-2 dolgot, a tobbit meg a fanboy feled koltotte hozza. Majd megjelenes utan 2-3 honappal pipalgassunk ;p

Az a baj, hogy 1 fokkal rosszabbak az animok mint most WoW-ban. Nem emlékszem mikor mondtam, hogy a wow kiegje jobb lesz. Én csak azt említettem, hogy WOTLK nagyon sok játékost el fog szívni WHO-ból, mivel többen csak jelenlegi unalmas idõszakot akarják WHO kitölteni.

Ezzel tudok teljesen egyetérteni.

Komolytalan ezekkel az animációs szövegekkel jönni, amikor korunk legsikeresebb mmo-ja olyan kétfázisú animációt tud felmutatni, hogy "tûzlabda kasztol összegörnyedve deréktájon" -> "kéz kinyújt, tûzlabda kiröppen". Nem a csilivili szarságok tesznek maradandóvá egy játékot, hanem a tartalom... és most nem kell jönni a gagyi 6 éves dumával, amikor a wow megjelent volt már kint pl. L2, amihez sokan hozzámérték és lehúzták a sárga földig a pac-man grafikájával. Aztán láss csodát, a már akkor is szarnak számító grafika hogy-hogynem milyen sikeres lett.

Nekem tökéletesen megfelel a grafika és az animációk már így is ahogy vannak. Hangulat pipa, játszhatóság pipa, tartalom pipa, pvp pipa, tehát minden megvan a kellemes kikapcsolódáshoz. A grafikán meg aggódjon az, aki a számítógépeken szocializálódott. 😄

Davidus
animációk kb a daocból vannak átemelve. 2008ban ezt nyugodtan nevezhetjük fapasodnak😛

V9ykn8_TZL0

Davidus
pont ezért tolták el ennyiszer a megjelenést. csodálom hogy az EA engedte😛
cserébe biztos sokkal stabilabb lesz mint az aoc.

szerintem abból az 1 millió emberbõl fog kikerülni a keménymag akik leléptek wowból aoc miatt. ha viszonylag kevés bug lesz és lesz benne mit csinálni akkor akár meg is tarthatják ezeket az embereket.
aocnak meg kb vége lesz mint a botnak

V9ykn8_TZL0

BEAST
De, az animok messze szebbek reszletesebbek wowban, pedig az sem mocap, viszont ez mar nem fog valtozni mert az nem kis munka lenne, foleg ilyen kozel a kiadashoz. Egy ujabb csuszas pedig nagyon betenne az egesznek :o Amugy nezegettunk regebbi daoc videokat, egy ket karakter harc animja feltunoen ismeros volt. Az Aoc grafika teren elkenyeztetett, de messze nem kell olyan szepnek lennie egy jelenlegi mmonak, felesleges. wow/who grafikaja boven eleg hogy tomegek is jol szorakozzanak es ez a lenyeg. Viszont nalam jelenleg meg mindig jobban all a wow kieg mert eleg erdekes dolgokat raknak bele ahhoz hogy esetleg ujabb fel evre lekosson legalabb, addigra meg ugyis jon mas amit varok XD

s0n1c
na igen, ezért parázok már én is lassan 3. éve...
BEAST
Nem lesz rondabb mint a wow, sot nem is szabadna ennyi evvel utana :d es szvsz a wow grafikaja az a minimum amin meg eleg jol lehet elvezni a jatekot. Tartalmilag valoszinuleg rendben lesz, de azert kivancsi leszek hogy megjelenes utani 2-3 honap elteltevel a ver-daoc/warhammer fanboyokon kivul ki fog meg jatszani, kb addigra lehet megmondani hogy jo jatek lesz e vagy sem.

Jockey
egy dolog biztos, amit itt már többen felróttak más mmo hibályának: ha nem lesz tökéletes a gamma és nem lesz induláskor közel tökéletes a pvp rendszer, ez ís meg fog dögleni...😊

igen tudom mire gondoltál csak kötözködtem 😛

de hiába x éves a wow mégis azt mondod, hogy a kiegje jobb lesz mint a WHO szóval akkor mégiscsak össze lehet hasonlítani õket, és az animok semmivel sem jobbak (igaz nem bétázom de el tudom képzelni hogy relese kb ugyan olyan jó lesz mint wow jelenleg)

Torzonborz
kép csak poén tudom hogy nda van bár azért 1-2 be lehet pakolni mégha rejtve is abból nincs gond. na de ami jobban érdekel :
- terültetek nagysága és bejárhatósága ( láthatatlan falak , elérhetetlen helyek )
- mennyire lehet questbõl fejlõdni avagy kell e mobokon grindeli , megéri e ?
- item/money/repu farm mennyire szükséges ?
- rvr mennyire mûködõ képes ? mekkora kihatással van a játék egészére ?

bocs a sok kérdés miatt de mivel aoc nálam befuccsolni látszik így ez a következõ jelölt 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jockey
én még nem láttam hogy áll a projekt, de nem is érdekel:-)
majd meglátjuk milyen lesz release-kor, aztán vagy megtart vagy nem
jelenleg egyetlen konkurenciája nálam az aoc-k, tiszta lap, új világ és az újdonság varázsa miatt. Ha pvp jó lesz benne, akkor a többi engem sem érdekel különösebben, de azért ha nagyon fos lesz a grafikája 2008-ban , biztos szarabb szájízzel fogom tesztelgetni..

BEAST
Jaaa ertem, egyszerubb lehulyesegezni a masik velemenyet, logikus... te aztan tudod mi az a vita. Bar tudom, fanboy kicsi szivednek faj ha ilyesmit lat a kedvencerol 😄DD

s0n1c
én nem akarok cáfolni semmit, fõleg nem hülyeséget
BEAST
Nem, nem nezi... mar hogy nezne az ember a karakteret jatek kozben, ugyan kit erdekel az 😄

Tudod jól, hogy a wow 6 éves, nem 0. És tudod jól, hogy állandóan azon sírtam, hogy wow-ra nagyon ráférne egy gui csere. WHO grafika nem vészes, csak az animációk ami gáz most még, ahogy lentebb is írtam.

Mintha WoW-ban az animációkat néznéd, amikor tíz embert kell kihealelni, esetleg figyelni hogy ne forduljon másra a mob, illetve ledps-elni az addokat😊
BEAST
eliras, de azert durvan cafoltad a lenyeget 😄

s0n1c
az az alig 1 hónap az valójában két hónap (szept 23)
BEAST
grafika != anim

Amugy eleg szomoru hogy egy alig 1 honap mulva boltokba kerulo jatek meg nem tart a low-high grafika skalazhatosaganal :d ... AoC pedig rossz pelda erre mert az utolso 1-2 honapban foleg a bloommal szorakoztak ha mar grafikarol van szo :p

budapest bank fanboi vagy?

anti hero

Legyen élvezetes tartalom és végcél a játékban, többet nem várok tõle (de kevesebbet sem) 😊

/csatlakozom!

anti hero

A wow tényleg jobb ezen a téren mi :p

egyedül a grafikától nem félek, azt tudják javítani, és fogják is...aoc is sokat javult az utolsó hónapban, de ugye emlékszünk még a camelot is kapott ráncfelvarrást.

Legyen élvezetes tartalom és végcél a játékban, többet nem várok tõle (de kevesebbet sem) 😊

Ez oke. De azért ne 3 frames cast animokkal, meg ne kis robbanásocskákkal a mellem környékén oldjanak meg a dmg-et 2008-ban. Szerintem jelen állapotában ez a része WHO-nak kb. 2-3 évvel ezelõtti szint. Nem várok AoC szintû grafot, mert az meg a ló túlodala, de ezen még javítsanak mindenképpen.