Warhammer Online - Age of Reckoning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt ennél kicsit "magasabbszintû" dologra gondolt szerintem Chris, aminek a lényege az, hogy a pve-zés is gyûjti a gyõzelmi pontokat a frakciódnak, ami segíti az adott tier zónában az uralom megszerzését, ami közvetve kihat a magasabbszintû tier zónákra és így végsõ soron az egész szerver pvp helyzetére.

A statok amúgy teljesen vegyesen vannak a pvebõl szerezhetõ és az rvr itemeken, nincs kimondottan pvp és pve stat szerintem, illetve ez nyilván majd kialakul idõvel, hogy mi a fontosabb pvp-ben. Amúgy 8féle stat és 8féle védelmi tulajdonság van, amelyek közül 4 járulékos, tehát a statok kihatnak rájuk.
Hamed
"A pve is csak egy eszköz lesz a pvp-s dominancia elérése érdekében"

Ez jol is mukodott pre-tbc wowban, valaki raiden izzadt hogy jobb geart szerezzen pvp-re, vki meg bg-zett egesz nap. Aztan tbc utan borult az egesz a hulye resi-vel.
Remelem hasonloan oldjak majd meg itt is.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Hamed
Koszi, ilyesmire gondoltam. Igazabol azokra kerdeztem ra amik kiabranditottak aoc-bol, ez a verzio viszont kifejezetten tetszik😊

A scenariokon (wow-ow bg) kívül nem nagyon találkoztam még instanceolt megoldással, pl. chaos elsõ két zónáját mégcsak olyan wowos hegyvonulattal sem választották el, nagy átjárható terület van végig a kettõ határán. A public kvesztek és az rvr miatt itt nem csinálnak olyan baromságot, hogy több párhuzamosan futó instance van.

Itemek, statok? Pontosan nem tudom ezalatt mit értesz, de megpróbálom. Szokásos alapstatok vannak, itemeken módosítók, stb. Van egy olyan rendszer a játékban, hogy találsz egy sérült csizmát pl, amire ki van írva, hogy ezt a kovács neked a következõ itemre tudja javítani, ha elviszed (leendõ statokat, armort, stb. mindent látsz a leendõ itemen). Ez azért jó, mert minden kaszt a neki megfelelõ cloth, heavy armor, stb. típusú tárgyat látja belõle a neki megfelelõ statokkal, tehát bárki lootolja tudja majd használni. Az armorok, fegyverek szerintem nagyon dizájnosak, szépre vannak tervezve, a tank állig acélban, akkor pajzssal, mint õ maga, stb.

Endgame: alapvetõen rvr célú a játék, de ugyanúgy van pve tartalom is. Utóbbiról nincs tapasztalat, de aszondják az elõreprogramozott ai fetisisztákat is ki akarják szolgálni. A pve is csak egy eszköz lesz a pvp-s dominancia elérése érdekében és ilyen baromság csak a wow-ban van, hogy külön kell öltözni pvp-re.

Ajánlom mindenképp EZT A LEÍRÁST, nekem is itt linkelte valaki, akinek utólag is ezer köszönet, nagyon színvonalas cikk 😊
Van benne némi technikai rész is az elején a világról a végén pedig a szerepjáték kasztrendszerérõl, de ki lehet azokat is bírni és közben elég jól meg lehet ismerkedni a világ történetével is és még egyszer mondom, hogy szerintem nagyon igényes leírás, hiába, Kornya Zsolt az mégiscsak Kornya Zsolt... 😄
Én is az alapján mondom, 10%-osnál nagyobb eltérés a két oldal között eddig nem nagyon volt, pedig direkt mindig néztem mennyien vannak online. Amúgy ha van is ilyen az alacsony számoknál ez jobban kijön, a nagyoknál meg majd eloszlik.

Szerintem teljesen rendben van az, hogy az order sem a morális szentség csúcsa, a háború torz dolgokat szül, tudjuk a történelembõl.

Amúgy ezt a "dárkos" dolgot én nem nagyon éreztem. Tény, hogy vannak sötét és nem túl barátságos helyek, de alapvetõen és nagyon helyesen ezt is olyan színesre tervezték, mint a wow-ot. Fenntartom azt a meglátásom, hogy akármennyi kamasz hangoztathatja pl. diablo3-nál, hogy nem elég dárkos a világ, nem az a sikeresebb, hanem az olyan vidám, színes környezet, mint a wow-é pl. Szóval dárkos wow és jelenlegi wow közül a dárkosban a játékosok tizede sem lenne.

De egyébként most ezzel felkeltetted az érdeklõdésem a warhammer világ iránt, ha lesz kis idõm utánaolvasok, hogy hogyan kezdõdött, mibõl ered ez a konfliktus. Vagy csak a sima "destruction az agresszor" és fõdet akar klisén alapul?

Én az angol bétaszerveren játszogattam és általában másfélszer annyi destrus volt mindig online, mint orderes. Ezt onnan lehet tudni, hogy belogolás után kiírja, hogy melyik oldalon hányan vannak online 😊 De ez egyáltalán nem mérvadó, hiszen alapvetõen tök kevesen vannak a bétaszerveren, illetve azt olvastam, hogy majd ha valamelyik szerveren felborul az egyensúly, akkor különbözõ bónuszokat adnak majd annak, aki a kisebbségben levõ oldalra áll. Hogy ez pontosan hogy fog mûködni, arról nem sokat tudok mondani 😊
Mennyien favorizálják a chaost? Béta szerveren teljesen kiegyenlített a két oldal aránya, az, hogy 2-3 ember itt épp chaosban játszik a világon semmit sem jelent. Nem kell azzal az árral is szembemenni ami nincs is. 😄

BEAST
Csoppet korai ezt kijelenteni, leginkabb varjuk meg az elso par honapot. A questekkel nem volt bajom az elejen, erdekesek, de szvsz ez a resze nem nehez, aocban is elveztem az elso 30-40 szintet 😊 Majd amikor az elso 1-2 honap utan a kockabbak end content utan lesnek, kiderul mennyit is er a jatek 😊Elotte semmikepp nem mondanam azt hogy ennel meg annal jobb vagy rosszabb, aocban is elveztem a szintezest, wowban is, es megn agyon sok mas jatekban is mert ahhoz nekem eleg egy vilag, egy karakter amibe bele tudom elni magam, meg persze jo tarsasag. Viszont end content vagy van, vagy nincs, ahogy aocban is lathatjuk nem epp olyan dolog amit par het alatt ossze lehet dobni :d

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Tatyla
AoC-nál jobb WoW-nál nem.
Inkább PvP beállítottságúaknak ajánlott szerintem,darkosnak tényleg darkos ahogy Pio mondta és ez pozitiv.
Nekem a WoW után nem jött be,de ez csak egy vélemény a sok ezerbõl...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Hamed
Hi, egy veteran betas velemenyere lennek kivancsi aki aoc-t is probalta hogy mi a velemenye, mert en se vennek meg1 zsakbamacskat😊

1. Mennyire instancolt a vilag? Zonak atjarhatok, vagy kulon instance minden? Eloszor nem zavart aoc-ban a sok zonazas, de kesobb rajottem hogy nagyon beszukiti a vilagot es elvesz a "massively" erzes.
2. Itemek, statok mennyire vannak kidolgozva?
3. Endgame lehetosegek hogy allnak jelenleg? Lehet-e pvp es pve vonalon is egyenletesen haladni, vagy egyszeruen idohiany meg gear kulonbseg miatt csak az egyiket lehet komolyan muvelni mint a wow-ban?

nokolo
A Disciple hasonlóan táp mint a warriorpriest?
op classal akarok majd bétázni, és nem tudom mit válasszak :U

Nofene, érezhetõ a megjelenés közelsége, felgyorsultak az események, hisz alig több, mint 1 héttel az elõzõ, 3.2-es, gigantikus méretû patch után máris itt a 3.3 ezúttal csak néhány nappal az USA-s megjelenés után. A 250 megás patch elég durva class rewampot tartalmaz, a taktika-rendszer eléggé variálódik illetve nagyon sok balanszolást, spell átalakulást is tartalmaz az új patch. Emellett szokásos módon némi UI ráncfelvarrás, rengeteg PQ finomhangolás, bugjavítgatás, satöbbi... A patchnote ezúttal "csupán" 44702 karakteres 😊
azt hiszem kenytelen leszek mind2 oldalt kiproszalni :d

anti hero

BEAST
Ebben teljesen igazad van 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Én a minimális bétatapasztalattal a hátam mögött úgy vettem észre, hogy ez a játék a wowhoz képest némileg "darkosabb". És alapul véve azt, hogy mindent eltoltak kicsit sötétebbe, lehet, hogy ez így idétlenül hangzik, de én úgy érzem, hogy a WARos order valahol a wowos horda és alliance között állhat, a WARos Destruction pedig sokkalta sötétebb, gonoszabb a hordánál, sõt...

A wowos horda tele volt szerethetõ, pozitív hõsökkel, gondoljatok csak bármely alap wowos hordás fõváros vezetõjére: Cairne Bloodhoof, Thrall és Sylvanas Windrunner. De az egész történet során amellett, hogy az alli-horda egymással csetepatézik 1-2 komolyabb fronttal (battlegroundok), attól még a horda is az allihoz hasonlóan szereti ezt a világot és védelmezi a gonosztól, hordásként is ugyanúgy mentél megölni a világ elpusztítását kívánó Ragnarost, Nefariant, satöbbit...
Ezzel szemben a WAR nekem sokkal inkább egy totális, két fél közötti háborúzás érzetét kelti, melynek oka a külsõ hasonlatosság mögött rejtezõ gyökeres különbség a két oldal között. Ahol vannak az alapvetõ "emberi" (értsd: jó és rossz egyaránt) tulajdonságokkal megáldott orderesek, a csenevész, mindenlébenkanál emberek, a szikár, harcias, bizalmatlan törpök és a cinikus, különc, felsõbbrendû elfek és mindnek van a destructionnál 1-1 könyörtelen, erkölcstelen, csak a mészárlásért és a Káosz terjesztéséért élõ, emberi érzelmektõl, jellemvonásoktól mentes megfelelõje.

Hogy miért mondom ezt? Egy törppel kezdtem a WAR-os játékot és rögtön a kezdõhelyen egy hatalmas ágyú mellett ott voltak sorban a golyók, melyek némelyikére még élõ, kegyelemért visítozó goblinok voltak kikötözve. Aztán késõbb elkeveredtem Altdorfba, ahol simán rámtámadtak zsiványok, simán beállhattam adószedõnek és kisajtolhattam a szegény nincstelen öreg hajléktalantól a pénzt, a piactér fõattrakciója pedig nem más volt, mint egy "szép" négyes akasztás... Ilyen élmények egyáltalán nem értek a wowban allisként de talán még hordásként is csak ritkán... (sajnos nem igazán játszottam hordával, csak taurennel egy ideig, de olyan sztorik voltak ott ami alapján még szeretnivalóbb, "aranyosabb", kedvesebb nép a taureneké, mint bármelyik allis frakció... 😊 ).

Szóval szerintem egyáltalán nem olyan egyértelmû ez az egész, hogy "én wowban hordát bírtam, itt is destruction leszek" vagy "wowban allis voltam, de most egy kicsit más stílust akarok megismerni ezért csak a destru maradt nekem, mert wowos alli = waros order". Na persze kinek a pap, kinek a papné, ez itten fent csak az én véleményem továbbra is minimális játéktapasztalattal a hátam mögött 😊
QuippeR
ez egyébként tök érdekes. én allis voltam WoW-ban, úgyhogy mikor az elsõ hírek jöttek a WARról eldöntöttem, hogy itt chaos-os leszek. de egyszerûen annyian favorizálják a chaos-t, hogy már lassan az order a szimpatikusabb.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

BEAST
Ez sem teljesen igaz... nalam ugy faji alapon kiesik a torpe/greenskin ... az elfek mindket tabora nembejovos a jatekban, furak 😄 Igy marad az Empire es a Chaos, ott is csak a Warrior priest es a Chosen ami jol is nez ki meg ugy minden D:

nekem az a legnagyobb bajom a gaméval, hogy itt pl. mindenki a chaost favorizálja, mertazjó, de szerintem az order karik sokkal szebbek, jobbak, szagosabbak, szinesebbek.
na mind1, majd meglássuk, 2-3 hónap múlva már tiszta lesz a kép, hogy érdemes lesz-e megvenni...

BEAST
A grafikaval nincs bajom, jelenleg nem igazan skalazhato, szoval a betasnal csak jobb lesz a start verzios... amugy meg ha a wow tetszik szerinted miert lenne bajom a warhammer grafikajaval? <#idiota> ... jelenleg az nem tetszik amit az elozo postban leirtam 😄

Teljes chosen revamp volt az elõzõ patchben, nézz rá megint.

Azért hülyézlek csak le, mert írok néhány véleményt a jónép kedvéért, erre te meg egybõl a nyakamba akasztod a fanboi státuszt. Úgy mondod, mintha napi kapcsolatban lennénk, pedig a who béta nálam most huszadrangú kérdés.
Nem kell ez, ti õrjöngtetek aoc elõtt, én akkor sem, most meg a pont emiatti keserû szájízt érzem emögött a fanboiozás mögött. Én magasról ejtek a grafikára, animációkra ami a legfõbb ellenérved. Neked nem tetszik, megértettük.

BEAST
Tudom probaltam, irtam 2 kaszt erdekelt a chosen es a warrior priest... de a beta alapjan (ami szamomra egy teljes hetvege volt XD) a wp szebb,jobb,szagosabb :d ... bar armorokban meg fegyverekben a chosen sokkal jobban all az igaz, foleg mert a kardok jobban bejonnek mint a kalapacs es a biblia XD Sajnos mindket kasztnak csapnivaloak a harcni animjai es nekem eleg fontos hogy ha valamivel orakon at jatszani fogok az egy minimalis szintet azert hozzon 😞 Masik "nagy" negativiuma a jateknak, amire jatek megjeleneseig meg lehet mondani hogy start elott patchelik, az az hogy a jelenleg nem eppen skalazhato grafika mellett is voltak helyek amik elegge megizzasztottak a gepemet (ertsd 20-30 fps O_o) ... pedig ugymond aocra lett a konfig, es meg az aocos optimalizalatlansag ellenere sem igazan voltam 30-40 fps alatt :s Aoc is es a WHO is nagy csatakra gyur, mig az egyik tulzottan a grafikara gyurt a masik inkabb a tartalomra... viszont pont ezert azt varna az ember hogy who a legnagyobb harcok kozepette sem roccen be. Mint irtam ez meg startig (+1-2 honap) valtozhat.

Én most pont a chosenbe szerettem bele, azzal játszogattam a minap. Nagyon el van találva a kaszt, igazi tank kinézet, brutális termet, full plate páncél, a klasszikus tankos skillekkel meg némi daocos paladin aura utánérzéssel... errõl annyit kell tudni, hogy a pbaoe curseok amik a partyt buffolják, ellent debuffolják váltásnál fennmaradnak 10 secig, tehát járni kell a jó öreg daocos aura-dancinget. 😄
Dmg-e nem az a hanyattvágós, de végig pariban voltam scenarioban, a végsõ statisztika szerint teljesen átlagos dmg-et nyomtam le. Na az ütésanimjai ennek a karinak nem a legjobbak, de szarni rá, úgysem az a lényeg, ilyen felszínes dolgokat pikk-pakk ki lehet cserélni. Renown rank 4-es, be is vásároltam neki kis plusz strenghtet, szépen lehet finomhangolni a karit a renown skillekkel is.

BEAST
Valoban igy volt, beta es videok alapjan vilag jateka lehetett volna, lvl20ig (30ig xd) tenyleg jo is a jatek... es csak kesobb jott a hideg zuhany. Viszont te ugyan ezt csinalod, bar ha akkor te mondtad volna nekem ezt, valoszinu ugyan ugy lehulyeztelek volna mint te most engem ;p

Nem rarrrr te kis butus hanem waaaghh.
Amúgy az aoc fanboi dolog ütött, tényleg ezt csinálták heteken keresztül, ami nem is lenne baj, csak ezután meg jön és pont rám mondja, hogy fanboi. 😄

BEAST
nem sertodtem meg :d Amugy eleg messze allok az aoc fanboysagtol, en sem jatszom mar, lehet majd egyszer talan ha helyrepofozzak a dolgokat akkor... Amiket eddig hallottam a daocrol kb annyi ragadta meg a fantaziamat hogy nem csak 2 oldal csepelte egymast, warban ilyen nem lesz, ha tenyleg annyira koncentralnak a pvp tartalomra mint anno wownal a pvere akkor meg akar tetszhet is, bar a harc animoktol meg mindig rosszul vagyok 😄 A masik nagy problema hogy chaos oldalon nincs normalis kaszt (szamomra) ... chosen erdekelt volna, legalabb is felvehette volna a versenyt a warrior priesttel, de az meg ilyen low dps, max def karakter lett nemneed 😄

Amugy nem nehez pozitiv kritikat talalni a jatekrol, a fele tarsasag daoc, a masik fele pedig warhammer fan D😄DD

tetszik, hogy tetszik az embereknek, de en a teszterektol tenyleg azt hallom, hgoy otletes es hgoy szorakoztato, es ha szamomra ilyen lesz, akkor minden ok.
AoC nekem nem volt szorakoztato, remélem ez mas lesz.

hiszek krisztian baratomnak : )

amugy ezt az aocos fanboiozast csak csipkelodesnek szantam, nem kell megsertodni, az a helyzet, hogy masoknak tolem tetszhet, az jó. Bár személy szerint én inkább egy kis wow-ellenzést éreztem a görcsös AoC milyen isten lesz meg miilyen kiraly game, de nekem nem jott be. Ha nem hasonlítanám semmihez, akkor sem jönne be. (valszeg ez lehet az oka, hogy nem játszottam sokat vele, pedig a társaság jó volt😊

anti hero

BEAST
csak vigyazz nehogy ugyan ez legyen most itt is ;p

HÁÁÁT ja, de legalabb nem vagyok akkora nub mint ti aocban 😄 ott visitoztatok hogy HÚ meg HÚHÚ es mit latok ma? mar egyikotok sem jatszik
ejnye :o)
<#bohoc>
WAR IS COMING and i will be there RARRRRRRRRRRR \m/\m/

anti hero

Persze, hogy nem lesz, mert szétkenõdött a falon és elpusztult 😄
De ezekszerint az a nyomi ork lett volna a choppa amiért annyian nyöszörögnek, legalább most már ezt is tudom... 😄
BEAST
WAR IS COMING ... 20007! <#hehe> kesz... amugy meg kamuvideo, choppa nem is lesz a jatekban 😮

Amúgy most éppen Kron az aktuális kari amit játszogatok. (najó, bevallom, abszolút nem emlékeztem a karik neveire, meg kellett néznem 😄)

Én már használni akarom most a perorder keyt !!!

BEAST
fanboi! <#nezze><#nevetes1>

megrendelem CEt!

anti hero

Ó bakker, ezt nem gondolhatták komolyan, francba már, most várhatok 19-ig😞

Na igen, direkt ki is emeltem a rövidségét 😄 De az kiderül belõle, hogy remélhetõleg megint iszonyat zúzós, háborús videóban lesz részünk 😊

Amúgy aki esetleg mg nem látta volna anno kiadtak egy egész jó CGI-t a WARhoz, amit ITT LEHET letölteni.

Csak azért linkelem, mert a neten sokfelé elterjedt változatok egyikének hiányzott a végérõl az order-chaos harc, másikának pedig nagyon rossz minõségû volt a hangja. Szóval aki gondolja töltse, fogyassza 😊
BEAST
Eletem legizgalmasabb 2 masodperce volt 😄 ... amugy az ilyen videok minden jatekban megadjak az alaphangulatot, szal biztos jo ez is <#vigyor3>

nokolo
hát tényleg nem volt hosszú <#idiota>

Akit érdekel ITT TALÁLHATÓ egy kábé 2 másodperces részlet az augusztus 19-én bemutatásra kerülõ új CGI videóból.
Változó, írd le inkább te milyen néven vagy. Több karit próbálgattam, van sámán, zealot, chosen, stb., most meg egy sorcerert nézegetek.

Azért nem kéne egy üres, motor nélküli, csak karosszériából álló autót összehasonlítani egy olyannal, ami már a 100-adik teszkörét futja és azt mondani, hogy ugyanolyan lassúak. 😄

Én is így vagyok vele. Az AOC halott és félek, erre is ez a sors vár. Ennek az esélye szerintem (!!) 90%. De tényleg nem bánnám ha lenne egy színvonalas alternatíva a wow mellett.
Fenrir
Melyik oldalon? Én destron Bronk néven, büdös fekete ork 😊

A halál csupán a kezdet...

Torzonborz
majd ha lejön a kliens és végre bejutok akkor meg tudom mondani de tetves lassan csorog lefelé a cucc.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

AndrewCB
Torzonborz és Chris: Milyen néven vagytok bent?

én meg megveszem októberben vagy novemberben.
addig kiderül, hogy aoc sorsra jut-e, vagy képes lesz rivalizálni a wow-val...
még1x nem veszek zsákbamacskát -.-

Csezd meg mákosnudli! <#violent>

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka