Gameboy Advance

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kisgabo
már az elején? de hogy adjam oda? mindig bemutatkoznak, de nem kell nekik cucc.

NecroJoe
Ajándékokkal

Necro

kisgabo
hogy tudom a törpéket munkára bírni?

Toughtful
Úgy néz ki megoldódott - kopp kopp kopp - szimplán a fájlok valamiért "szarúl kerültek fel" - megbuktak a fájlellenõrzésnél - de másodszorra felmásolva már minden fasza 😊)

\"Há itt tütül a ott tütüla nem máté, polgár mester jenõé, teccikérteni!\"

Toughtful
...utána pedig a játékot a kártyáról nem lehet elindítani, fekete képernyõ van a nintendo logo után.

Toughtful
Valaki nem tudja, mitõl lehet az, hogy némelyik - idáig tökéletesen mûködõ! - játék menet közben "kimerevedik", a hang szaggatni kezd, majd kifagy?

guardian hero
A Rebelstar tök jó lett, bár egy XCOM-remake-nek jobban örültem volna.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

NecroJoe
Az SP-m totál kontakthibás lett az akksijánál, bekapcsolásnál randomra döl el hogy sárgán vagy pirosan világít, a fö gond pedig hogy ha egy erösebb nyomás éri az AB gombok alatt kb 1 centivel, azonnal kikapcsol/újraindul. Gyenge nyomásnál általában szint vált a LED...

Necro

Super Mario
Na, nincs semmi Game Boyos téma?

https://supermario4ever.wordpress.com

kisgabo
meg annyi, hogy dupla a kártyán elfoglalt mérete...

kisgabo
mennyi tip.... én hetekig tököltem a döglõdö teheneimmel, termeltem a csirkéket, és alig volt pénzem... 😊

+ha van már elég pénzed, célszerü elkezdened a manókat megajándékozni, hogy elöbb-utóbb õk végezzék a piszkosmunkát😊)) A legegyszerübb ha veszel a boltban 50-ért lisztet, és azt adogatod oda nekik. Ha elég türelmes vagy, akkor a megfelelõ színû füveket is odaadhatod nekik, de itt már vigyázni kell hogy a szín stimmeljen a törpe színével.(különben negatív hatást érsz el.

Ha a lány mindegy, akkor kb. Karen a legnehezebben meghódítható(persze a harvest goddess-en kívül, de õt már embertelen feladat meghódítani), a legkönnyebb a könyvtáros Mary(neki bármilyen gazt adhatsz), a többiek kb. a nagy átlag.

Kedvencek:
Karen(boltos lánya) : BOR(a kis alkoholista) , drágakövek , ékszerek, pattogatott kukorica
Ann(étterem tulajdonos lánya) : tojás
Elli(a doktor asszisztense) : tej, kék fû
Mary(könyvtáros) : mindenfajta színû fû, csokoládé(boltban kapható)
Popuri(csirkefarm tulaj lánya) :tojás, csokoládé

1690# : persze hogy nem késõ, de ügyelj arra hogy a "nagy Õ"<#vigyor>-t ne csapja le senki a kezedrõl. Elméletileg úgy tudod ezt megakadályozni, hogy nem nézed meg a lány és a hozzá programozott rivális jeleneteit(számszerint 4-et vagy 5-öt)

1691# : ezt nem értem kristálytisztán. Pecabotot egy jelenet kapcsán kapsz a mólón. De a horgászás a tüzijátékos jeleneten kívül (+a parton lévõ fesztiválok ideje alatt) nem túl kifizetõdõ.(a halat egyedül a plébános úr szereti.Igazán értelme a ps1-esben volt ahol be lehetett dobni õket egy kissebb tavacskába és onnantól lehetett etegetni õket.

Toughtful
Bocs, nem lehet szerkeszteni, pecabotot lehet valahonnan horgászni? 😊)

Toughtful
Köszönöm, asszonyra majd megpróbálok ráhajtani, meg megpróbálok elmenni a bulikra. Talán még "nem késõ", legalább a farm megyeget 😊)

természetesen 5-10-et a szintre, a kosárnál a 30-at az ásványkincsek számára értettem.

Hát mondjuk elég valószínûtlen hogy nem ástad ki egyszer sem a lejáratot(1-5ig az esetek 60-70%-ában általában rögtön az elsõ csapás az)

Bár el kell ismerni a bányás rész a játék legmonotonabb része, amíg a farmon a munkák szignifikáns( <#vigyor> ) részét nem a manók végzik(legalább a locsolást), addig komolyan nem is érdemes foglalkozni vele(legfeljebb addig lemenni ahol már komolyabb ásványkincsek vannak(kb5-10) és telepakolni velül a kosarat(max 30).

Toughtful
Ja hogy a bányák többszintûek? 😄D

BUG :
Elõfordulhat hogy a bányában a nem rak ki a program egyetlen lejáratot se a következõ szintre.(valahol leírták a programozási hátterét is az egyik fórumban).

Amúgy a játéknak pont a lényege hogy kiválasztod a falu egy lányát, udvarolsz neki és késöbb feleségül veszed ha beszélgetés közben már piros a szív a képe mellettt. A különbözõ fesztiválok meg szintén szerves részét képezik a programnak. Ezek ráadásul 1-2 kivételtõl eltekintve remek pénzkeresési források.Pl. amikor a parton kell megnézni a tüzijátékot, akkor viszed magaddal a kosarat és annyit halászol amennyit akarsz, hiszen az idõ ilyenkor nem tellik. Egy hal kb 100-200 arany * 30 = 3000-6000 1 nap alatt.

Toughtful
Ez jó, depressziós 😄D Az a poén, hogy igazából már eltelt egy év, és még mindig csak a földemet nevelgetem, meg csirkéket üldözök 😊)) Tehát nem nagyon törõdtem a bulikkal, meg ilyesmivel...

És egyenlõre nem nagyon érzem, hogy gáz lenne 😊) A Sims részébe azért ennyire nem akarok belefolyni - kb. egyszer adtam egy lánykának egy gazat, egy virágot, meg egy kõtömböt - ami után elhajtott a fenébe - és... ennyi. (Mentésbug? Több szint? 10-es szinttõl? Ezeket már úgy natúrban nem értem 😄)

Kiegészítésképpen : a favágóval vigyázz, mert ha idõben nem csináltatattod meg vele a ház kétszeri bõvítését, elképzelhetõ hogy egyszer depresszióba fog esni, és - mivel nekem ez nem történt meg soha - ki tudja hogy mikor lesz ismét normális.(vagy pedig naponta adjál neki ajándékot és akkor nem lesz baj.)

Egy kis segítég:

harvest of moon faq 0.001<#vigyor0> :

1.Ha már tél van, vedd fel a téli bánya mögött lévõ power berry-t
2.fejlesztések :

Amiket a normál(spring) bányában találhatsz :
a . Mystrile 5-ös szinttõl
b . Adamantite 10-es szinttõl
c . Orichalc 10-es szinttõl

ezekbõl fejlesztésre neked az "a" fog csak kelleni, a többibõl ajándékokat/tárgyakat csináltathatsz a kováccsal, vagy pedig a fiának grey-nek.
A mentéses trükkre gondolom rájöttél(az elsõ állásra mentesz ha megtaláltad a lefelé vezetõ járatot, majd a 2-esre a következõ szinten és csak akkor írod felül az elsõt, hamár megtaláltad a következõ lefelé vezetõ lépcsõt.)

A további fejlesztések egyébként már elég bonyolultak, ha olvastad a faq-okat, meg kell majd a bányában találni az elátkozott tárgyakat, és ha jól emlékszem a pappal kell majd megáldani hogy ténylegesen használhatóak legyenek.(addig kb 1-2 használattól teljesen lemeríti a staminát.)

Pénzszerzés:
Az elején kicsit monoton, én naponta megjártam a bányát kb.5-6szor,de megérte mert a plusz pénzbõl vásárolt termény következtében már a második év elején nagyjából 250-300ezer arannyal rendelkeztem, ami azért elég szép összeg(mellesleg az általam említett kitartó pénzkeresés eredményeképpen már az elsõ év végére összejött az esküvõ is.)

Toughtful
Amúgy el tudná valaki mondani, ezüstbõl hogy fejleszthetem tovább a cuccaimat? Végigböngésztem pár FAQ-t, eléggé nem értem a dolgot. Bányákba járkálok - épp télvan, elérhetõ a tó közepén levõ is... A lényeg, hogy bronzot, ezüstöt és milliónyi drágakövet találok - meg valami "kamu aranyat" de aranyat, és azt, amit utána jelez - kék kockával - olyat nem... 😞

Toughtful
Csak van valami különbség, elvégre az egyik nyolc, a másik pont a duplája, vagyis 16 mega...

Nagyjából annyi mint az 1675# , azaz hogy lányt kell választanod, és 4 év alatt hozzá kell menned valakihez. Ha jól tudom itt a jelentõs differencia, hogy 4 év után nem folytatódik a játék(de ez nem biztos). Amúgy a harvest of moon-nál ez már hagyomány, hogy az alap mellett megjelenik a lányoknak kiadott változat is.

kisgabo
mi a különbség?

Toughtful
Ja, én a Friends of...-ot tolom, de már a "More..." is elõ van készítve, ínséges idõkre 😊)

NecroJoe
Én erröl beszélek:

<2006> - More Friends of the Mineral Town

Necro

Toughtful
Mivan? 😄D

NecroJoe
Csak annyi hogy csajt kell irányítani.

Necro

Toughtful
Az megint más, ha Én unom meg, és megint más, ha kirántják alólam a talajt, amikor épp kattogok 😊))

windrunner
És az új Harvest Moon miben különbözik az elõzõtõl?

[O.o] ^^ :D @->-- pázzzee...

Super Mario
Hol láthatók azok a képek? Engem is érdekelnek.

NecroJoe
A játéknak leghamarabb 3 év alatt lehet vége, annál tovább tart minél több célt teljesitesz. Én 3 nap alatt több mint 10 órát játszottam vele emun 😊 Ultra-részletes leírások találhatóak a játékról (meg kb az összes többiröl is) az gba.ign.com-on a FAQ-k között. Egy átlagos GBA játék FAQ-ja kb 100-250 oldal 😊

Necro

Nekem 4 év után vége lett 😞
Jött a tulaj, ilyen mérges fejet vágott, jött a credits, majd visszarakott a menübe.

Persze szerintem te is meg fogod unni egy idõ után. Én 10 évig bírtam, mert össze akartam gyûjteni az 50milliót(milliárdot?) hogy az erdész felépítse a hegyi házat, de már olyan szinten untam, hogy rossz volt ránézni is.(annak ellenére hogy a játék jelentõsen könnyebb lesz ha megszerzed a teleportációs követ.)

Toughtful
ISTEN VAGY!! 😊) Kishíján rosszúl lettem, hogy addikcióm tárgya elmúlik idõvel 😊0

mármint a véget ért alatt azt jelentem, hogy 4(5?) év után jött a tulaj hogy jól megy-e a farm(azaz egy bizonyos %-ot kellett elérni), és ott ért véget. Elméletileg a házasság után a gba-s verzió is "véget ér", azaz jön a stáblista,de utánna folytatni lehet.(a végcél ugye, hogy az 50edik házassági évfordulóra kapjál egy új házat a feleségedtõl)

Soha nem ér véget. Ami véget ért, az ha jól emlékszem az snes és a ps1-es harvest moon volt.

Toughtful
MI AZ, HOGY VÉGET ÉR! AZONNALI DEFINÍCIÓT KÉREK!!!

😊)
Abba csak az a rossz hogy egyszer csak ugy pont rosszkor vége van 😞

Toughtful
Harvest moon: Attól tartok megtaláltam a legaddiktívabb cuccot GBA-ra. Ma 6 (HAT) órán keresztül játszottam, és most is csak azért pihentetem, mert töltöm a kis bestiát. ÚRISTEN 😊))

Én láttam, kipróbáltam, inkább szenvedés, mint játék 😊
A Nintendogs és az: és és föld 😊
A grafikája abból áll hogy kutyaképeket (amik ráadásul rondák) forgat...

Petyus_
Plusz most jelentettek be valami Ubisoft kutyás cuccot GBA-ra! Amennyire nekem lejött, a Nintendogs a DS extráit (érintõképernyõ, hangfelismerés) jól kiaknázza.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Toughtful
Ezek az "életszimulátorok" nekem egy... öhm, stílszerûen kutya 😊 Azért én megnézném azt a Nintendogs-ot... 😊

1. A Harvest Moon nem tamagochi, és szerintem is a legjobb játékok között van gba-ra 😊
2. Van már Nintendogs GBA-ra (japán), de csak egyszer nézd meg, tuti elmegy tõle a kedved 😊 (GameSpot-on kb. 5 pontot ért el)

Super Mario
Ez jó! Nem kell kivárnom a DS-t, míg megveszem!

Toughtful
Ne b*ssz ki velem! Ez biztos? 😄

Petyus_
Lesz majd Nintendogs GBA verzió.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com