RPG (szerepjáték)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
hát igen, ezért olyan kalandor az összes karim aki tagadja a zsebelést teljes mértékbe, mert egyszerûen undorítónak tartják azt hogy meglopj vkit akit ez szar helyzetbe hoz... fõleg ha utána segíthet is neked. de azért én sem vagyok szent, hullarablást nem tagadom meg

"The trees move. Do you not see it?"

QuippeR
hát ez jó

az a baj, ha nagyrészt egy njk viszi a kalandot, hogy azzal bármi megtörténhet. tipikus eset a merpes kószánk. még nem is ismertem, már elloptam az összes pénzét, aztán meg szegény meghalt, mikor megmentette a karimat egy ledõlõ oszloptól.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Calver
a kaland ált. háttérbeszorul, vagy általam provokált kocsmai verekedésekké változik át... amugy viszonylag jó a mesélõnk, egy drow-val irányítja a történetet és probálja elsimitani a zavarságokat, az olyanokat mikor vkit leöntöttem alkohollal és ott volt a kezembe egy fáklya...

QuippeR
és milyen a kaland?

Calver
és a balhékbóé találd ki hogy ugyan ki jön ki jobban... egy földhöz kötött aasimar, aki íjjal nem tud jól bánni, és ha számszeríjat szerezne, azt is rögtön ellopom tõle, vagy egy összevissza röpködõ íjász tiefling? istenkirály kari, annyira birom

Calver
én a nagyképû csapattagokat is meg ugy globálba a nagyképû embereket is. ezért vagyok rosszban a aasimar pappal, õ ugy gondolja hogy õ mint pap minden és mindenki felett áll, és hogy én csak egy "csöves tiefling" vagyok - nagy mázlia volt hogy ezt gyorsan végiggondolta mikor egy íj szegezõdött rá - de így is folyton-folyvást balhézunk

Calver
ja amugy ez tökéletes példa a pontos csapás alternatív felhasználására meg az is hogy mire csapat felébredt enyém volt a varázslõ összes cucca, meg is érte ennyi melóért, utána fél óráig tisztogathattam a sisakomat!

QuippeR
akkor nem lesz probléma a szerepjátékkal

QuippeR
hát ez nem semmi, hallod-e

én egyszerûen utálom a nagyképû njk-kat. múltkor valami srácoknak trónja volt a hallban. bemegyek, csak egyik van a helyén. nincs ülõhely, leülök a másik trónra. jön a másik csávó, aszondja "el a helyemrõl paraszt!" körülnézek, mondom a másiknak: "na mi van? nem hallod?"

Calver
csucs ezután az volt mikor a csapatom felébredt kábulatából és azt látta ahogy éppen a szegény tieflingem nyakát maszírozza a varázslónõnk, valamint hogy a másik varázsló figura gyomrából meg egy szarvas sisak áll ki "kicsit" ledöbbentek

Ottto
Fantázia? Na addan nálam abszolút de nincs hiány 😄DDDDDD

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Calver
másik csucs jelenet az volt mikor egy "gonosz" varázslót akartak megtámadni, aki ezzel annyira nem értett egyet és mint kiderült tudott róla... aztán mikor odaértünk kicsit meglepte csapatot a figura, mondhassuk ugy hogy a seggszõrünket is szétpirozta... a csapattagok azt látták mielött a tûzgolyó becsapodott volna és szétszorta õket a fenébe hogy egy kobor démonszerû teremtmény felröppen a levegõbe... következõként a robbanás ereje szegény karimat ugy b*szta neki a plafonnak hogy koncentráció dobást ha elcseszem akkor csókolom, de szerencsére sikerült (csak egy 20ast dobtam ) na jó, akkor játszunk így... a figura ugye semmit nem látott ebbõl, kicsit elvakult... egyszercsak elöször azt látja karim hogy a figurába 4 mágikus lövedék repül, hát igen, másik varázsló(nõ)nk hátul állt és õ is játszott egy kicsit, én meg íj kézbe, és szokásos zuhanórepülés... a varázsló elöször a mellkasába álló nyílvesszõn lepõdött meg, majd azon hogy miért hord egy varázsló szarvas sisakot (2 kurvanagy, elõre álló szarv volt sisakomon) majd azon hogy ez miért éppen a gyomrából áll ki...

QuippeR
nem, mert itt van egy mesélõ

QuippeR
azzal kisebb probléma, hogy alapból nincsen kidolgozott világ, csak maga a játékrendszer. de ha jó sok fantáziája van az embernek, akkor úgy is lehet mesélni.

használsz dc++-t? tudok adni hub-címet...

nemcsakfeel
de az olyan mint single player ben egy multira kihegyezett játék... CS botok nélkül 😄DDD

*hihi ** *

Ottto
Nem tudom. Azt hiszem AD&D. Haverom mondta hogy tud sszerezni. Remélem hogy igen.

QuippeR
milyen szerepjáték? dnd?

ketten is lehet ám jót játszani. teljesen más a hangulata, mert egy karakterre van kihegyezve a történet, de az is jó.

Ottto
Ja. De nem olyan élvezetes. Végülis már csak találunk embereket, max kibasszuk õket a házból ha valami nem tetszik. Elõbb könyvünk leyen, de az majd csak 1-2 hét múlva 😞

QuippeR
ketten is lehet ám szerepjátszani

QuippeR
semleges jellemû ember. a statok egész jók, mert táp partival játszunk.

QuippeR
jók az ilyen partin belüli súrlódások. merpben néha egy órán keresztül megy az argumentálás Középfölde megmentésérõl, mert a karim egy féltünde tolvaj, és össze vagyok zárva néhány megmentjük a világot tündével. 😄

Calver
és druidád milyen jellemû/milyen fajú/milyen statokkal rendelkezik?

Calver
hát ja, az a baj hogy a csapatban csak én vagyok ilyen alter karival, illetve még egyik haverom sem egy tul átlagos lény, nap elf semleges gonosz varázsló csajszi, akit Shart imádja... na az õ karijával kijövök, igaz, én ált. segíteni akarok mindenen és mindenkin, az olyanok miatt vagyok kaotikus semleges mint pl mikor rágyujtottam egy kocsmát egy rakás rabszolgatartóra segítettem a rabszolgákon de a rosszfiúkból grillcsirkét csináltam, aminek annyira sokan nem örültek... hmmm, elõfordul

Ottto
Olllléééééééééééé
Hali. Mizu van errefelé?

QuippeR
bazz a druidámnak meg Sylvanus az istene, aki a növényeket védi, és nem szereti a tüzet. ezért nem tudok tüzes támadóvarázslatokat használni 😛

QuippeR
haha, ez jó.
na ilyen az igazi szerepjáték

Calver
sima 3assal, de ez a tieflingem ez nagyon profi lett bassz radikális állatvédõ, szintugy a játékosa... és mikor a csapat idióta papja, az aasimar le akart lõni egy nyulat, valami rettenet nagy jelenet volt mikor egyszercsak *valami* iszonyatosan fejbebaszta... hát igen, egy zuhanó repülésben közeledõ, minden varázslói léte ellenére bunkóval támadni készülõ tiefling volt... és hiába a sisak, az illetõ ugy zuhant le a lóvárol mint egy rongybaba

QuippeR
semmi túl különleges. csak egy egyszerû druida tízes szinten + egy szint alakváltó.
hármassal játszotok vagy 3.5-tel?

Calver
na tehát konkrétan druidád miféle?

QuippeR
roleplayers of sg, unite!

QuippeR
😄

Calver
megelõztél bazze!

QuippeR
up!

O0D:
amúgy mi értelme van ?😄

Hajrá Dózsa György!

Eye-scream
Nekem shadowrunba Mosómedve sámánom van. Értékes tárgyakra vadászik...
Elõször Holló sámánom volt csak az már meghalt szegény...:'-(

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Punker
volt olyan karakterem ami a bekattant fémterminátorokra vadászott 😊)))

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
hát abban tényleg nincs mágia viszont van benne nagyon durva net azzal is lehet jókat akciózni....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Eye-scream
Shadowrun nekem azért jött be nagyon, mert jelen van a mágia is. A cyberpunkban pedig csak fémterminátorok nyomulnak ha jól tudom 😊

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Punker
cyberpunk-t szerettem nagyon de már évek óta nincs idõm játszani....

Eye-scream
Aha nálunk is fõleg én erõltettem.😊
A többieknek eleinte nem jött be, de aztán ráéreztek a varázsára egy-két fasza kaland után...😊

cenobite
Én régebben próbáltam erõltetni a társasággal a Shadowrun-t (innen volt akkor ismerõs a mosómedvés szöveg... 😊 ), de nem ment... 😞 Nekem amúgy tetszik a rendszer.

gamertag: kenobita

Eye-scream
Te meg nemszoktál ideírni se! 😉

Pyx
NEM! ;P

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

[HUN]PAStheLoD
nekem 1 bajom volt/van RPG -vel.. mindig elhülyüljük 😊)

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Eye-scream
Nekem meg Werewolf szabálykönyv-fordítás kéne.
Bár így is király 😊

Shadowrunozni nem szokott senki?

[HUN]PAStheLoD
nekem most a M.A.G.U.S. könyvek kellenek!

nem a szabálykönyvek hanem a regények 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Rincewind
Middenheimből Marienburg lett, mert igen bölcsen ezt javasolták a nagy öregek, az elf karakterre hivatkozva, aki igen nagy feltűnést keltene Middenheimben 😊
Ellenben Marienburg-ban van valami See elf trading post és ott annyira nem lesz feltűnő!
Te mit tudsz Marienburgról és a See elfekről???
Rincewind
Tegnap játszottunk egy kis WFRP-t. Voltaképpen csak a karaktergenerálás és az alapkoncepció kidolgozásáig jutottunk idő hiányában. És lenne egy-két kérdésem, mert én mesélek nekik:
Szóval a Party 4 tagú (1 Smuggler, 2 Mercenary, 1 akármi ő hiányzott most). Mivel ezeket a karaktereket dobták ki, úgy döntöttek, hogy egy csempészbandát fognak alakítani, amit én maximálisan támogattam, hisz érdekes lehet ilyennek mesélni.
Két hét múlva lesz az első modul, amit addig meg kéne írnom. Én arra gondoltam, hogy lejátszunk egy konkrét csempészést, tehát az aru beszerzése, a városba bejuttatás, áru elpasszolása. Mindezt megpróbálva életszagúan csinálni, hogy szórakoztató legyen. Teljesen szabad kezet kapnának az akció végrehajtására, én csak a legalapvetőbb lehetőségeket dolgozom ki: mit lenne érdemes csempészni, kik a lefizethető emberek, informátorok, több féle alternatív ki/bejutási lehetőség a városba, helyi orgazdák, az ellenfelek: rendfentartók, rivális banda, stb! És ezek közt kéne a játékosoknak sikeresen becsempészni valamilyen árut és aztán eladni. Hogy még jobb legyen, a játékosok saját pénzükön veszik majd meg szajrét, így ha sikerrel járnak, tapasztalati pont mellet még némi arany is üti a markukat. Ezen alternatívákra várnék minél több ötletet, hogy normális modult tudjak belőle írni...
Rincewind
Ezesetben igen, de ez a topic a sima úgynevezett ''papiron játszott'' RPG-kel foglalkozik 😊
Rincewind
Az valami crpg, nem?