RPG (szerepjáték)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
Vampire rulez csak jelen pillanatban nem tok olyan mesélõ alatt játszani aki arra megy hogy tényleg élvezzük a játékot, poénkodjunk és minden, hanem inkább arra hogy a csapattagok hogy tudják kiirtani egymást, meg eleve a csapatban van 1-2 "jófiú" akivel a f*szom televan, és akik ugy ragaszkodnak a klánjuk faszságaihoz hogy az már fáj, értsd "én Ventrue vagyok, nekem nem segíthet egy Caitiff" meg eleve kb annyira egységes a csapat mint egy marék lepke, szal tököm televan... MAGUSban lehet néha egymásnak esünk de akkor is van egy együtt dolgozó, egységes, jó csapat és ez királyság, de ami Vampireben megy... (remélem Zher most is olvassa fórumot aztán majd oszthassa az észt Gyüfinek meg mesélhet õ is!)

"The trees move. Do you not see it?"

Voltan
Áh, ez a live dolog egy marhaság szvsz. Azt tényleg csak úgy van értelme csinálni, ha tökéletes hangulatot teremt hozzá az ember. (Vampire-ben úgyis a hangulat a lényeg), de ez sosincs meg. Szerintem illúzióromboló az egész.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

O0D:
A kiegyenlítetlenséget a magusban a KM feloldja 😊 Lehet hogyha én is 10 éve ismerem ( még kell 3 év 😊 akkorra már nem fog tetszeni.
A chtulu is jó ( azt is már milyen rég nem játszottam ) de teljesen más a hangulata és a kül karaktereket abban nem tudtam annyira kijátszani. A vampire annyira nem jött be, fõleg nemtettszett a live!

Hajrá Dózsa György!

Voltan
Kb. 10 éve én is MAGUS-sal kezdtem, de szerintem igencsak borzalmas az egész. A világ felépitése röhejes, tele van logikai buktatókkal, néhány karakterosztály indokolatlanul agyon lett tápolva, satöbbi. Hosszú ideig AD&D-t játszottam (elvileg még most is), fõleg Forgotten Realms-ben, de elõfordult Dark Sun, Menzoberranzan, Greyhawk, Dragonlance, és Ravenloft is. Az AD&D nagyon jó tud lenni, ha elég tapasztalt játékosok játszák. Az új editiont még nem próbáltam, mondjuk nem is vágyom rá különösebben. Ja, és Vampire-t meg Werewolf-ot is játszunk néha. Azok is marha jók. Kipróbálnám még a Chtulut is, de nincs az ismeretségi körömben olyan, aki azt játszana.

O0D:
ez miért érdekes ? 😊
sztem kijátszottam a karakteremet, jól szórakoztunk, és ez a lényeg , nem? ja amúgy úgy haltam meg hogy rámtaposott.

Hajrá Dózsa György!

QuippeR
miért nem?

mondjuk én még nem játszottam, de majd az újat kipróbálom.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Voltan
Érdekes módon játszátok...
Mondjuk én MAGUS-hoz már bottal se nyúlnék hozzá.

O0D:
Tegnap jatszottunk egy "alap" kalandot, gondolkozas/ logika nelkulit 😄D
Egy dzsad tolvajjal voltam, aki 130 kg-s volt 😞 A poen az, hogy JK olt meg, mert beszoltam neki 😄DDD

Hajrá Dózsa György!

O0D:
úgy egyszerûbb ha helyben van a banda, és nem csak hetente / 2 hetente tudtok játszani 😞
Engem viszont ork barátom (JK) kicsit meggyepált, mert megmondtam neki az orkokról alkotott véleményemet 😊) Csak azért volt gáz mert egy kisebb csata után történt, FP-m talán 1-2 volt, így 5 ÉP-m maradt (már nemtom mivel ütött😊. De azért együtt berúgtunk a jó kis törpe pálinkámtól.

Hajrá Dózsa György!

Calver
meg ma is nyomtam mágust full gonosz csapattal, én mint Ranagol pap... az ugy simán elõfordul hogy embernek a szívét kivágtam és megettem, poénból elkezdtem gyilkolni mert ugy hozta kedvem, majdnem megöltem egyik csapattársat (beszolt a büdös orkja! - 1 ÉPje maradt) meg ilyenek... jó poén volt!

O0D:
LOL 😊)
én majd ezt kipróbálom a félfalábú ork barátommal 😊)

Hajrá Dózsa György!

Calver
igen, tényleg szakállasat és kurva szõrösek. ezért mertem fel egyszer egy szakadék mélységét egy nagyképû, szõrös, szakállas, kurvabüdös törpe "nõvel"... érts: ahelyett hogy leköptem volna a szakadékba, õt löktem le

Voltan
Hát, a törpöknek az a szép. Az ogréknak meg az ogre nõk jönnek be a legjobban. Ez van.

O0D:
Aszem ide illik a kérdés:
<magus>
a törpe nõk tényleg szakállasak és kurva szõrösek? a "szép" nõket nem is bírják annyira?

Hajrá Dózsa György!

Calver
Ma mehettem volna Vampire Live-ezni csak mikor közölték hogy 30an(!!!) játszanak, vmiért azt mondtam hogy köszönöm inkább majd máskor... majd csütörtökön játszok egy társulattal mágust, egy Ranagol pappal

Ottto
rpgbookz? Mármint angol rpg könyvek? Hát csak azé mert angol 😛

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

QuippeR
és miért nem jó az rpgbookz?

QuippeR
hát ez eléggé meghatározatlan, hallod-e

Ottto
Szerepjátéékkönyv. Akármilyen.

QuippeR
nem tudok róla. miért mi kéne?

Ottto
Esetleg van valahol máshol, ami nem dc++?

QuippeR
manual connect address-be benyomod, hogy például zkoobgpr.no-ip.org, majd entert nyomsz. egyébként meg keress rá a dc++-ra, ha nem tudod kezelni, mert gyorsan fogsz sokat szívni vele. (bannelnek, nem tudsz letölteni különbözõ okok miatt.)

Ottto
HOGY MÛKÖDIK EZ AZ IZÉ

Ottto
Hmm. Kösz a címeket. És most egy láma kérdés.
Nem tudná valaki elmagyrzni hogy hogy a francba mûködik ez a program? Hoví írjam be í címeket? Én ide próbáltam:Filter,Mnulal connect address. De mindig disconectelt. Eleve nem tudtam letölteni, mert csak sszövegfilet hozott be, ráadásul mind anngol volt. Szóval hogy is van ez?

Randal
Sziasztok!
Keresek netrõl letölthetõ Dark Sun cuccokat és régi Rúna magazinokat!

mert én ilyenre nem emléxem!!!

karalábé

Ez:"és a balhékbóé találd ki hogy ugyan ki jön ki jobban... egy földhöz kötött aasimar, aki íjjal nem tud jól bánni, és ha számszeríjat szerezne, azt is rögtön ellopom tõle, vagy egy összevissza röpködõ íjász tiefling? istenkirály kari, annyira birom"
És ez:"én a nagyképû csapattagokat is meg ugy globálba a nagyképû embereket is. ezért vagyok rosszban a aasimar pappal, õ ugy gondolja hogy õ mint pap minden és mindenki felett áll, és hogy én csak egy "csöves tiefling" vagyok - nagy mázlia volt hogy ezt gyorsan végiggondolta mikor egy íj szegezõdött rá - de így is folyton-folyvást balhézunk"
Mikor volt?

karalábé

QuippeR
zkoobgpr.no-ip.org

az elsõ szó rpgbookz fordítva, csak hogy egyszerûbb legyen megjegyezni.

Calver
mármint ez döcömegmeg hubcím!

Calver
koli.dyn.hu

Ottto
Hali. Nem tudjátok honnan lehetne szerepjátékkönyvet letölteni? Mielõtt rávágjátok hogy dc++, mondjatok valami hub-címet is. Kössz

nemcsakfeel
"Régen nagy játékos voltam, de most már nem szívesen csinálom. Valahogy nincs lelke az egésznek... "

akkor van lelke, ha úgy játszotok, ez teljesen független attól hogy kijött egy új szabály könyv, na és mi van akkor ? faszomnak nem kell ha a régi jobban fog tetszeni.
magus rulez!

*hihi ** *

GaVino
Holnap ellátogatok az Átjáróra (MOM-park), kíváncsi vagyok Ian Watsonra, no meg az új M.A.G.U.S.-ra.

QuippeR
szerencsére manapság már szinte mindent be lehet szerezni dc++-ról.

Voltan
Hát, nem M.A.G.U.S.T. kell játszani. Én AD&Dt nyomattam sok évig, és nem "itt a dándzsön, gyakjunk vazze" szinten. De mondjuk a TSR-nak is kellemes üzletpolitikája volt. Egy barátom megvette a Menzoberranzan boxed set-et, ami ugyebár a drow-k(sötét elfek) világának leirása. Az egyik bekezdésben pedig nagylelkûen közölték, hogy amennyiben kiváncsiak vagyunk a sötét elfek tulajdonság módositóira, meg skilljeire, akkor vásároljuk meg a Drow of the Underdark cimû kiadványukat is. Brrrrr.

Punker
te játszottál? ezt eddig nem is tudtam.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
...ja, és MAX illusztációit nem lehet helyettesíteni egyéb silány képekkel, mint ahogyan azt megtették késõbb Valhalláék. Mondjuk az új borítót nézve ez legalább pozitív.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Loogan
Az új M.A.G.U.S.? Már így is tápos az egész.
Véleményem szerint a M.A.G.U.S. 2. kiadás + 1-10. RÚNA + HGB nagyon nyerõ volt. Onnan, hogy kijött a 2.törvénykönyv, meg a többi sz@r, el lett b@szva a egész.
Régen nagy játékos voltam, de most már nem szívesen csinálom. Valahogy nincs lelke az egésznek...

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

QuippeR
meg kéne venni barátomnak szülinapra, csak az a baj, hogy közben lehet õ is megvenné. ejj, ha elmondom oda a meglepetés, ha meg nem, akkor nyakamon marad egy könyv, és nem lesz ajándék. sux0rs.

GaVino
ez lemaradt:
Terjedelem: 608 oldal (A4)
Ár: 6500 Ft

GaVino
Bemutató a szombati Átjáró-napon.

http://ynev.inomi.hu/iras/pic/MAGUS_Wallpaper_1024.jpg

copy az Inomiról:

A tíz éves szerepjáték új szabálykönyve az általunk vártnál is vastagabb lett. A kezdetben tervezett 400 körüli oldalszám a végére mintegy másfélszeresére nõtt - azaz 608 oldalra. De nézzünk néhány példát, hogy mit is takar ez:

- a teljes, új M.A.G.U.S. szabályrendszert

- teljes és részletes karakteralkotási szabályokat

- az új anyagokat (regények, novellák) is magában foglaló világleírásokat, kitekintés a távoli múltra és jövõre

- 6 ynevi közismert faj plusz 6 (csak a Kalandmester által engedélyezhetõ) elfeledett vagy kevéssé ismert faj - részletes leírásokkal (M.A.G.U.S. regényekbõl származó hangulatkeltõ idézetek, személyiség, megjelenés, kultúra, tipikus nevek, kalandozók, jellemzõk, valamint opcionális faji hátrányok)

- 4 alapkaszt (fegyverforgató, szerencsevadász, novícius, arisztokrata)

- 17 kalandozó kaszt (bajvívó, barbár, bárd, boszorkány, boszorkánymester, fejvadász, gladiátor, harcos, papok, paplovagok, lovag, pszi-adeptus, harcmûvész, kardmûvész, tolvaj, tûzvarázsló, varázsló)

- kibõvített pszi (számos új siopa-rendszerû diszciplina)

- részletes felszerelés, fegyver, vért táblázatok és leírások; különleges és mágikus anyagok leírásai

- A Kalandmester által engedélyezhetõ, csak magas szinten felvehetõ 13 belsõ kaszt (például: Slan Nagymester, Kobra Mestertolvaj, Hergoli Villámmester, Gorviki Vértestvér, Csatamágus...)

- néhány példa szörnyetegekre

- részletes útmutató Kalandmestereknek, tanácsok a különbözõ játékstílusokhoz

- és még rengeteg érdekesség...

QuippeR
ezt majd asszem én is megnézem, bár a régivel soha nem játszottam.

Punker
új M.A.G.U.S ???????

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

GaVino
Ha a nyomda is úgy akarja szombaton jön az új M.Ó.K.U.S.
Bár már elég rég nem játszom, azért kíváncsian várom, hogy mit hoztak ki a d20ból a fiúk.

QuippeR
nem is számítottam arra, hogy egybõl mindenki ugrana az ötletre, de azért szar lenne végül egy sok munkával elkészített rendszerrel, meg egy frissen bejegyzett domain-névvel pofára esni.

Calver
hát nemtom... én nem valószínû nagyon rá lennék hangolva, van jobb dolgom is ált. koczkulásnál, érted... szal passzolom a kérdést...

QuippeR
látom ezzel megöltem a topicot

QuippeR
az van, hogy én volt osztálytársaimmal nyomom. én Gyõrben, megint más Pesten. ezért szorultunk a netre. most egy zárt körû oldalunk van, de valószínû csinálni fogunk egy publikusat, viszont nem tudom erre mennyi az igény.

Calver
sztem ja, bár... ahhoz sztem tul szociálissá váltam utóbbi idõbe hogy gép elött koczkuljak és neten nyomjam!

QuippeR
hát az furcsán is nézne ki.

tényleg, te játszanál online hagyományos szerepjátékot, ha lehetne?