60
Januartol meg fog szunni a MATAV Mindenkinek kedvezmeny (a 4.000 -Ft-os) es a 150,- Ft os is.
-
#60 Na itt nézd meg ITT -
#59 Valamelyik régi Hackfileba volt meg van a 900.hu-is egy fórum erről NÉZD meg
-
#58 ezt honnan kapartad elő? :) -
#57 Sziasztok!!!
Valahololvastam, hogy van 0680-as behívószámú Net-ek is na ilyet hol lehet szerezni??? -
#56 A kedvezmények megszünése RÉMHÍR!
Úgy néz ki a MATÁV -nak nem is fog érdekében állni a Mindenkinek csomag megszüntetése, mivel az internetszolgáltatóknak a kedvezményt igénybevevő felhasználók után nem jár majd a forgalmi kedvezmény. Ezzel az üzletpolitikával akarja a MATÁV minél több ügyfelét megtartani. -
#55 Ma 3-tól..?
-
Break #53 nekem nem számít (még), mert van Mindenkinek... -
#52 vagyis az unokatestvérem nyugisan netezett ,és nem állt meg 150-nél... -
#51 mit tapasztalsz? megszűnt máskor is?
csak azért furcsállom, mert az axelerotól elsőkézből kapjuk a híreket és ilyen hír még nem érkezett -
#50 bírom hogy minden héten elkezdi ezt a hírt valami barom
mondjuk egyszer csak bejön neki
-
#49 Mi van ?
Miért szűnt volna meg ?
Szar freemailre néha jön Axelero hírek levél, NA a mostaniban sem volt rólla szó.
-
#48 tapasztalat ,és valahol olvastam is...
keress rá valahol.
Kérdésekre #46 a válasz: -
#47 honnan vetted, hogy a 150 ft max. általány megszűnt? -
#46 Nah szóval a kiwwi már mexünt.
A 150 ft-os max. kedvezmény is.
A freestart még müködik (ahogy) ,de meddig?
A mindenkinek (4000átalány) meg medddig van? Kellene küldeniük elötte egy értesitöt a megszünéséröl nem? Nem csak ugy czakk-pack a számlánál értesüljek a fejleményekröl.
Válasz: -
#44 Késik a távközlési verseny
november 22. 15:02
[Népszabadság]
Mégsem használhatják a távközlési szolgáltatók a Matáv infrastruktúráját december 23-tól, azaz a távközlési piacnyitás első napjától. A hírközlési döntőbizottság ugyanis nem fogadta el az egyelőre még monopolhelyzetben levő cég előfizetői hurok átengedéséről szóló referenciaajánlatát. A helyi hurok szabaddá tétele a gyakorlatban azt jelenti, hogy a versenytársak bizonyos összeg fejében úgy érhetik el az előfizetőket, hogy nem kell új rendszert kiépíteniük, hanem igénybe vehetik az adott terület monopolszolgáltatójának hálózatát. Az elfogadott ajánlat az első lépése a verseny megkezdésének. E nélkül a piacnyitásról szóló törvény csak jogszabályi szinten lép életbe karácsony előtt, a gyakorlatban nem. A vezetékestelefon-piacon akkor kezdődhet meg a fogyasztókért folytatott harc, ha lesz érvényes, elfogadott ajánlat. Ez legkorábban január végén várható, mert harminc napja van a Matávnak a dokumentum ismételt beadására. Ha a második anyag sem lesz megfelelő, akkor a hiányosságokat a Hírközlési Főfelügyelet köteles orvosolni határozatok formájában. Ezt a döntést azonban akár bíróság előtt is megtámadhatja a Matáv.
forrás: http://index.hu/tech/ihirek/?main&74949
-
#42 Fordított díjelszámolás a Matáv és az internetszolgáltatók között
A Matáv szerződést írt alá 2001. november 20-án a GTS-sel és november 21-én
az EnterNettel, két újabb országos elérésű hazai internetszolgáltatóval az
51-es behívószámú internethozzáférés fordított díjelszámolásáról. Eddig
hasonló megállapodás a Matáv és három jelentős internetszolgáltató (az
Axelero, a Vivendi és a MátrixCom) között jött létre.
A fordított díjelszámolás azt jelenti, hogy az ügyfél az internet használata
után nem a Matávnak fizet távközlési díjat közvetlenül, hanem az
internetszolgáltatónak.
A kétoldalú megállapodás lehetővé teszi, hogy az internetszolgáltatók
ügyfelei most már az 51-es behívószámon országosan is igénybe vehessék az
így kialakítható, új internet szolgáltatási csomagokat. Az
internetszolgáltatók tehát szabadon alakíthatnak ki díjcsomagokat (pl.
pre-paid csomagokat), amelyek alapján meghatározhatják az internet
percdíjakat előfizetőiknek. Lehetőségük nyílik még egyedi megoldások
alkalmazására is (pl. olyan csomagokat állíthatnak össze, amelyek az
ügyfélnek bármely napszakban kedvezményes internetezést biztosítanak), ezzel
is növelve szolgáltatásuk minőségét és választékát.
Az új díjelszámolás előnyös az ügyfélnek is, mert a kialakítandó
kedvezményes csomagokkal olcsóbbá válhat az internetezés, egyszerűbben
számítható majd ki a szolgáltatás tényleges költsége, és csökkenhet az
internetezés összköltsége is.
A most aláírt szerződések biztosítják, hogy az internet felhasználói piac
akár 80%-nak elérhetővé váljék a kedvezményes internetcsomagok használata.
A Matáv továbbra is törekszik arra, hogy minél több internetszolgáltatóval
hasonló megállapodást írjon alá a fordított díjelszámolásról. Ezzel is hozzá
kíván járulni a hazai internetezés gyorsabb elterjedéséhez.
-
#39 Kedvezményes időszakban, a megkezdett 5. óra után, mert addig egy hangyafaszányival több. -
#38 nalunkmeg lesz az 1 forint / mp s dijak :) -
#37 meg KELL szüntetni az általánydíjat. európában sehol nincs, és nem is lehet (törvényileg). helyette vannak az 1fillér/perces díjak... -
#36 jo kis melleduma... a torvenymodositasra varnak, amit mar par honappal ezelött elfogadtak... en nemsok jora szamitok :( -
#35 Megszűnnek a Matáv átalánydíjas kedvezményei?
Straub cáfolja az iparági értesüléseket
Straub Elek az Indexnek nyilatkozva cáfolta az átalánydíjas kedvezmények januári megszüntetésével kapcsolatos híreszteléseket, mondván hogy a Matáv a szabályozó hatóság állásfoglalására vár, és addig nem áll szándékában semmit megváltoztatni. Ha viszont változtatni fog, azt azonnal közölni fogja a nyilvánossággal, a cég internet-szolgáltató leányvállalata, az Axelero pedig karácsonyra adja az olcsó ADSL-t, nem pedig valami helyett. -
Bew #34 még jó hogy van az elözmények, mert sose találtam volna meg a linket:), haver nyomta be tagnap is, szal itt az alant bemásolt cikknek a linkje:
http://www.isz.hu/showcikk.php3?tipus=teszt&id=176 -
Willy #33 A mindenkinek kedvezmény sajnos nincs összefüggésben a 2 éves szerződéssel, ha visszaemlékezel nem is szerepelt a szerződésen amit aláírtál. Külön kellett kérni. Sajnos a MATÁV-nál is megerősítették. A kedvezmény megszüntetéséről egyenlőre hallgatnak. Telefonon is az mondják ami a honlapjukon szerepel. Egyenlőre marad. Arra a kérdésre, hogy mikor szüntetik meg kitérő választ adnak/ még nemtudják, erről még nem értesítették őket stb./ Jelenleg ennyi információt sikerült begyűjteni. -
atee #32 Az elkovetkezendo 1-3 honapban a kovetkezo varosokban indul el az ADSL
szolgaltatas: Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szombathely, Tatabánya,
Kaposvár, Szekszárd.
ez mind szep es jo de en Bp. i vagyok es megsincs adsl lehetosegem:(( kab nyarra lessz aztmondjak:((
kabel is csak addigra ugyhogy ennyit errol !:( -
#31 nekem is isdn van a kabel mellett nem bantam meg, hogy nem lehet visszamondani. és nezz utana, lehet hogy a szerződés a mindenkinek re is vonatkozik akor poedig annak is mennie kell 2 evig. -
#30 > A baj az, hogy azon a fekete napon amikor beengedtem a MATÁV ISDN-jét a portámra, egyben 2 éves szerződést is aláírtam.
olcsó húsnak NAGYON drága lesz a leve... ráadásul híg is... -
#29 A linket írd már meg! -
#28 Ennek fele se tréfa. Vidéki kisvárosok modemeseinek maradt két választásuk: 6-3Ft+ÁFA vagy szünetelteti az elérését amig nem történik valami elfogadható kedvezménycsomag kiadása.
A baj az, hogy azon a fekete napon amikor beengedtem a MATÁV ISDN-jét a portámra, egyben 2 éves szerződést is aláírtam. Sajana még egy évig szomorítjuk egymást a MATÁV-al. -
Bew #27 már látom ez a topic ezé nyilt:))))).szal nem lesz uj dolog amit irnak...talán a kép:) má mindegy:) -
Bew #26 egy cikk, ami sok geciséget ir.....de amint beleolvasgattam, ez a téma már egy ideje, de azért bekopizom.....
2001. november 19.
ADSL akciódömping várható - megszűnnek a MATÁV kedvezmények?
A megszűnő MATÁV átalánydíjas telefonálás helyett ADSL kedvezmények várhatók. Csak keveseknek...
Januártól megszűnnek az átalánydíjas kedvezmények. Értesülésünk szerint a MATÁV december 1-jétől kedvezményesen kínálja viszonteladóinak az ADSL csomagokat, ezzel kívánja a szolgáltatókon keresztül átterelni az ügyfeleket egy számára biztosabb (és magasabb) havidíjat eredményező konstrukció irányába.
Jövőre tehát az egyetlen internetezéshez is igénybevehető (már jelenleg is élő) kedvezmény az 51-es körzetszámmal hívható, hármassal kezdődő behívószám lesz, mely kapcsolási díj nélkül percenként csúcsidőben 6 Ft (+áfa), csúcsidőn kívül 3 Ft (+áfa) díjazású.
A havi 4.000,- forintos átalányt felválthatja egy ADSL dömpingár, amely -a közelmúltban kezdődött két akció esetén is magasabb bevételt jelent majd a MATÁV számára. A korábbi ADSL árakhoz képest valóban kedvezményes csomagok azonban csak azon kevesek kiváltsága lesz, akik lakhelyén elérhető az ADSL szolgáltatás. Természetesen ez a kedvezmény nem segít azokon, akik nem internetezésre, hanem csak telefonálásra használták az átalánydíjas kedvezményeket, hiszen számukra az ADSL technológia nem jelent alternatívát.
Feltűnő, hogy mindkét kedvezményes előfizetési akció december 31-éig tart, tehát egyelőre úgy tűnik, nincs lehetőség a későn eszmélők számára, hogy januárban átigazoljanak valamelyik kedvezményes ADSL szolgáltatóhoz.
Kérdéses, mi lesz sokakkal, akik olyan helyen élnek, ahol nincs lehetőség ADSL előfizetésre. Az ADSL-t mindössze az ország öt városában kínálják a szolgáltatók, s az egyébként biztató tervek is mindössze további nyolc városban jósolnak közeli technikai fejlesztéseket. Mindazok, akik kívül rekednek az ADSL területeken, fizethetik a percenkénti 3/6 forintot, azaz csúcsidőn kívül 22 órát szörfölhetnek a korábbi átalánydíjnak megfelelő összegért.
-
#24 addigra már lesz más...
-
#23 ma bejelenti, aztán meglássuk.
> mivel a másik 10 társaság nyereségesebb
hát... nem hiszem, hogy 10 másik cég ugrana be a játékba... -
#22 enternetnel 7000 ft az adsl maganszemelyeknek, csak 1 gep hasznalatara, tobb gephez 10000 ft. ez mar olcsobb mint egy isdn es kapcsolat, és meg nemelyik modemes nel is. adsl terminalt adnak és halokartyat is a beugro 13K. -
Beeboy #21
At 18:21 2001.11.19. +0100, you wrote:
>Hali
>Srácok
>PANTEL, VIVENDI meg mittom kik jönnek...
>ok is távközlok és tuttomal az ADSL nem telefonos szolgáltatás, hanem
>adatátvitel.
>Azt meg lehet már most is...
>Pantel ADSL... stb...
>lehet hogy hüjeség de lesz más is mint a matáv.
>Igaz BP-i vagyok, nekem itt a chello meg a TVnet is (13 ker:))))
>meg ADSL meg mittom... asszem nagyon körbe fogom járni a dolgot
>
A Matav azert erosit, hogy a masik ketto ne tudjon ADSL-t adni.
Karacsonykor meg kell teremtenie annak a lehetoseget, hogy mas is igenybe
vehesse a kabeleit, de ezert penzt kerhet es mar kitalalhato, hogy nem
fogja a masik kettonek olcson adni. Ezt a PanTelesek is beismertek, es
amikor ra is kerdeztunk, hogy toluk lehet-e ADSL-t venni akkor azt mondtak
egyertelmuen, hogy nem es egyenlore meg sem tudtak mondani, hogy mi varhato.
A Vivendi a sajat teruleten tud ADSL-t adni es ezen teruleteken
valoszinuleg a Matav fog nehezebben ADSL-t biztositani.
Tehat amint az a reklamban lathato is, a Matav tesz arrol, hogy O stabilan
alljon a droton.
-
#20 Az elkovetkezendo 1-3 honapban a kovetkezo varosokban indul el az ADSL
szolgaltatas: Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szombathely, Tatabánya,
Kaposvár, Szekszárd.
-
#19 Átállunk UPC-re
Azok sem jobbak , de legalább nem Matáv
A Matávnak rengeteg pénzt fizetek havonta, kb olyan 15 ezret.
De ha ezt komolyan bevezetik, megpróbálom elérni, hogy onnantól kezdve egy fillérrel se gazdagítsam a vezetőik leendő luxusvilláit.
Csak azokat sajnálom, akiknek nincsen lehetőségük sem ADSL-re, sem UPC-re átállni, sem egyéb más kábeles szolgáltatóra.
Ha viszont valakinek van lehetősége ADSL-re,
ne a Matávot válassza!!
Eljöhetne az ünnepnap, mikor bejelentik, hogy mivel a másik 10 társaság nyereségesebb, a Matáv cég ezennel tönkre ment, s megszűnik
Fellélegezne az ország -
#18 Lesz helyette néhány új csomag, amik közül ki-ki a legkedvezőbbet(?) választhatja.
Ezt csak hallottam, nincs hivatalos valóságalapja. -
#17 Jee! 4000 ft az 22 óra!!! Jeeeee!
MONDJUK én személy szerint áttérhetnék az adsl-re, de mi lesz rengeteg más emberrekl?? Kiket fogok ezentúl darabokra szaggatni a rocket launcherrel, kit lövök ezentúl fejbe a Coltommal..?
Tudom sok adsl-es és kábeles van.. de nem ők a net többsége..
És nincs mindenhol kábel/adsl :-(
Meg nem olcsó az adsl sem.. szóval net suxx..? -
#16 Még lesz a bejelentéstől számítva egy év egy hónap szerződésem Matávval, utána még telefonfülkében is válogatni fogok!!!!
Remélem fizethetek majd havi 6-ot csak azért, hogy egy percet se netezhessek! Ugyanis 4k nélkül nem fogok! Jee! -
atee #15 pffff fasza lesz:(
most ugrottam bele az isdn be akkor baszhatom az egeszet!:(
csak fizetek majd egy vagyont es nem netezhetek erte semmit:(
csak azt nem tudom minek van akkor az a pofatlan rekalam a tv-ben hogy megmutathasuk miben vagyunk jobbak!
MIBEN IS? Kedves Fatav? Lehuzasban.:(