7610
-
Toportyán #5366 A .gcm és az .iso között csak a kiterjesztés nevében van különbség.
Nevezd át .iso-ra és irhatod is. -
#5365 topi inkább azt mond meg nekem h most jött le a Pokemon Colusseum nevü game és ilyen "gcm"fájltipusként tömöritette ki..hogy tudnám ezt kiirni,..thx a választ:) -
Toportyán #5364 Senki sem tévedhetetlen, egy fórum éppen arról szól, hogy beszéljünk, egymás tapasztalatait, érveit megosszuk.
De ha valamit állit valaki, akkor támassza már alá: alulméretezett motor, garantáltan csökken az élettartama.
S pl. ez utóbbi, mennyit? nagyságrendet, pár szazalékot? Tapasztalatok? Nem kérdőjelezem meg, hogy vannak saját vagy másoké, osszad meg, tényleg érdekel, mert ezzel én még nem találkoztam.
De az, hogy "nekem ez a szakmám, értek hozzá", nekem lufi és nem érv. -
Toportyán #5363 Oké, pontatlan voltam. Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy önmagában a súly, villamosteljesítmény-felvétel közötti kapcsolat nem feltétlen van egyenes arányban. Ezt vizsgálni kell, a forgó testben tárolt energia: 1/2*tehetetlenségi nyomaték*szögsebesség négyzet. A tehetlenségi nyomatékban pedig a súly mellett a geometri az, ami megszabja a nagyságrendet. A nagyobb súly bizony sok esetben akár jót is tehet, lásd lendkerék :D.
Egyébként érdekes a probléma, bár nem egy gc fórumba tartozik, ahol 2-3 embert szórakoztat. :) -
rnd #5362 Ha már kötöszködünk ;-)
"de ugyanakkor, ha elérte az üzemi fordulatszámot, köszönhetően a nagyobb súlynak sokkal kisebb munkát kell a motornak végeznie."
Természetesen ez sem igaz, lévén hogy nagyobb súly mozgásban tartása (szvsz) több energiát emészt fel... ^_^ -
#5361 ja bár én nem értek hozzá de toportyán neve ismerösen cseng a gc stakmába xak inkjőbb neki hiszek..és az iced cube télleg zsyr egyedi és különbenis..teszek arra ki mit gondol limitált ps2-őm mellé most már van limitált gc-m is..és az átlag keresetm 150.000 mielött vki le újgazdagozna..:) -
Toportyán #5360 Lencsét tisztítani sokféleképen lehet felelötlenül végezni.
Hogy pl. csak a legáltalánosabbat mondjam: tömény, vízzel nem vagy nem kellő mértékben hígitott izopropil-akohol alkalmazésa. Ebben az esetben, mivel könnyen párolgó anyagról van szó, a lencse felületét túl gyorsan hűti le (a párolgáshoz szükséges hőt onnét vonja el), s ez mikorrepedéseket okozhat. -
Toportyán #5359 Még mindig nem válaszoltál a kérdésemre: miért is alulméretezett a gamecube bldc motorja? -
Toportyán #5358 Nem érint érzékenyen és nyugotan alszom, de ez a személyeskedő és lekezelő stílusú felvezetésed meggyőz arról, hogy ezek szerint téged valóban érzékenyen érin a téma.
Mivel semmi technikai dolgot nem írtam, ezért áltechnikai sem lehetet. :) Természetesen villamos oldalról vizsgálva a kérdést (lévén a tönkrementelek, a "leégés" ezen az oldalon következnek be) írtam, amit írtam. Természetesen a nagyobb súly a tengely, csapágy igénybevételt növeli. Bár itt is érdekes vizsgálni, hogy nem is a nagyobb súly, hanem a nagyobb, s emiatt kevésbé kiegyenlített lemezekből adódó károsító hatások dominálnak-e.) Visszatérve: a forgási tehetelenségi nyomaték, a forgási kinetikus energia és leginkább a perdület, sajátperdület fogalmait kéne tisztázni és tekintebe venni nemcsak a súly, de a geometria változását is! Mindezek ismeretében mondom, hogy stacioner állapotban a villamos rész által leadott teljesítmény nem nagyobb, sőt, mint kislemez esetén. -
#5357 "pl. a felelötlen lencse tisztítás miatt!" Az meg hogy lehet? -
#5356 Jó jó! Nem tudtam , hogy ez ilyen érzékenyen érint. Legyen igazad ha attól nyugodtabban alszol. De ezt az áltechnikai dumát a motor kissebb igénybevételérő honnan szedted ? Na nem baj megjegyzem , a jó pap holtig tanul. -
Toportyán #5355 Egyébként szögezzük le: a gamecube hw iszonyatosan igényes, nagyon jól összerakott gép, nem holmi ps2; itt van lézerdióda védelem (és az ebből is (!) adódó érzékenység az írott média iránt :)), korrekt mechanika és ami kell.
Ha valaki a gamecube élettartamért aggódik, akkor aggódjon a por, a dohányfüst vagy pl. a felelötlen lencse tisztítás miatt! -
Toportyán #5354 Egyébként pusztán ár alapján nem éri meg, hiszen kevés ember fog 40 darabnál több játékot megírni a GC-re, s kábé ennek a 40 miniDVD árnak felel meg egy ilyen ház.
Ez annak éri meg, aki pl. egyedibb házat akar vagy aki igényesen hozzá akar férni a qoob vagy viper portjaihoz. -
Toportyán #5353 Alulméretezett motor? :) Miről beszélsz? :)
Előbb, utóbb minden motor megadja magát. De kérlek, ha tényleg ez a szakmád, akkor korrektebb lett volna azt írni, hogy bár a nagyobb súlynak köszönhetően hosszabb időbe kerül és nagyobb igénybevételnek van kitéve a motorfelpörgetésnél és leállításkor, de ugyanakkor, ha elérte az üzemi fordulatszámot, köszönhetően a nagyobb súlynak sokkal kisebb munkát kell a motornak végeznie.
Szóval véleményem szerint ez egy urbánus legenda, de semmi nem támasztja alá: nézzünk körül a fórumokon itthon és külföldön, nem fogsz találkozni a problémával... -
gamer33 #5352 Értem, köszi. Azt tudtam hogy van ilyen de nem tudtam hogy ez a neve. -
#5351 A nagylemez nem túl jó ennek az amúgyis alulméretezett motornak. Nagyon jól van összerakva a cube de ettől garantáltan csökken az élettartama. Még mielőtt belémkötnél ez a szakmám értek hozzá. A kislemez most már nagyon olcsó (traxdata 200-250ft) kétszer annyi mint dvd-r úgyhogy még értelme sincs. -
Toportyán #5350 és a legfontosabb: ha valakinek kell, az szóljon! :) -
Toportyán #5349 http://www.icedcube.com/ -
Toportyán #5348 Egy teljes(!) alternatív ház gamecube-hoz. Tudja fogadni a nagylemezeket, jól néz ki, jó a minősége és van rajta csatlakozó a viper gc párhuzamos, illetve a qoob pro usb csatlakozójához. -
gamer33 #5347 Mi az az iced cub? Szerintem nem sok. Eleve ez limitált széria+ van az eredeti RE4+ a chip, meg memokari, rgb, stb... -
#5346 Na egye fene odaadom 30ért ha érdekel. Chippes 20 lemez 4megás memóriakártya fekete gép. Kifogástalan állapotban még a doboza is olyan mint az új. Pikk-pakk viszi ajátékokat. Na valaki? ennyiért? Olcsóbban már nem adom. -
#5345 38?nem sok egy kicsit...41-ért vetem iced cubot..zsyr újat...max 30 k-t adok érte.. -
#5344 Az enyém nem resi packos odaadom 35ért. -
#5343 Mégegyszer leírom IMGBURN!!!!!!!!! -
#5342 mely progi a legjobb az íráshoz? ^^ -
#5341 Ahoy!
Eredeti Killer7 még mindig eladó 5 ropiért.
[email protected] -
gamer33 #5340 Traxdata miniDVD-k vannak hozzá. Kb. 4 hónapos. 38.000- az ára. -
#5339 a gc?...kis vagy nagy dvd-vel megy?a resi packos, mennyi idös és mibe kerül? -
JiBBeRiSH #5338 Vettem egy Gameboy Playert a héten. Mekkora már 72cm-es TV-n Zeldázni.:D Tiszta SNES feeling.:D -
gamer33 #5337 Hali. Még mindig eladó egy GC, RE4 Pakkos, chippezve, játékokkal stb. [email protected] -
rnd #5336 Nem tudom ezt honnan veszed, mert tudomásom szerint nincs olyan GC emu ami játékokat is futtatna. És most nem arról beszélek hogy kirak egy halom szines háromszöget a képernyőre, hanem hogy 100%-os, az eredetivel azonos vagy ahhoz nagyon közeli képet csinál - max lassabban.
Ha már itt tartunk: N64 emu sincs ami tökéletes lenne, sőőőttt.... még SNES emulációval is vannak gondok pár játéknál -
#5335 A legjobb gépeken a gc emu megy 15 fpsel. Ezt úgy hogy nem támogatja a kétmagosokat, meg a 64 bitet sem használja ki. Ha optimlizálják, és ezeket kihasználja akkor már pc-n is lehet játszani gc-t, de akkor már minek? -
#5334 Azt mondom az emulálásról csak 2-3 év múlva lesz itt érdemes beszélni. Mondjuk én régebben szoktam számítógépen is játszani játékokat, de azok mindegyike sneses vagy n64-es volt (azokhoz még a wiimmel mehet hogy visszatérek, de gamecubon is pár játékot úgy adott ki a nintendo, hogy n64es emut futtatott alatta pl zelda master quest.) -
#5333 eg yolyan gép amin elmegy a gc játék 1-4 fps-el az minimum 300 ezer, egy használt gc chip nélkül 10-14 közöt lehet kapni, chipes gép meg 18-tól. most volt egy gép a vaterán chipelve 15 játékal 24 ezerért. -
#5332 Gc-n is lehet emulálni -
#5331 ne emulálj vegyé gc-t hogy jön ebbe a topikba az emulálás?:S -
#5330 Azt írtam hogy vannak csak még használhatatlanok. Nézd meg www.Emulator-zone.Com 4 fps-el elindulni látszott a mario sun majd lefagyott. Majd talán pár év múlva jók lesznek, de akkor már mást kéne emulálni. Elegem van inkább már egy ideje megveszem azt a mást -
rnd #5329 Amit írtál (ps2 x gc emu) ugye te magad sem hiszed el? -
#5328 Van ps2 x gc emu is de egyik se használható normálisan (talán csak a ps2 meg a dreamcast emu ezek gyengébb gépek, a legjobb az n64 emu.) -
#5327 Www.Emulator-zone.Com