7610
-
#3046 Jah, ez engem is érdekelne! Vissza a gyökerekhez, tisztára mint a '80-as években :). -
#3045 Jól számolom hogy már a 3. chip nél tartunk.
http://www.ninjamod.com/
http://www.ripper3.com/ -
hzx #3044 Toportyán, hol vásárolsz Bécsben? Mi is ki akarunk ugrani a tavasszal egy nagyobb bevásárlókörútra, de nem akarunk 2 napig bolyongani a városban, csak hogy ráakadjunk pár konzolos boltra. -
rnd #3043 TE vagy a hibás mert ennyit válogatsz meg finyáskodsz... fizesd ki azt a 40 ezret vigyorogva és örülj hogy van! Már mit képzelsz? A boltok miattad elbukjanak +8 ezer extra profitot??? Többi "boldog" vevő egy szót se szólt! :(
Egybéként... elmondom... (de titok, ne add tovább) az ilyen esetekben mi, a vevők (illetve akik megveszik) vagyunk a hibásak, mert ha a kutya se venné meg 40-ért akkor adnák 38-ért, majd 35-ért és szépen lassan beállna az ár a normális (valós) értékre... dehát amíg 40-ért is viszik mint a cukrot... nézd meg a tévék árát... abból pl. túlkínálat van
-
Toportyán #3042 -1.: a 32e fortint az az ottani VEGFELHASZNALOI ar! Abban benne van a becsi "577"-es nevu kis bolt haszna! Ugye nem gondolod, hogy kereskedelmi mennyiseget egy kulfoldi kiskerekedotol szerzik be emelt aron???
-2.: vam es afa... erre mindig konnyu hivatkozni...
2004. majus 1 ota Magyarország is az EU országok koze tartozik, igy a tagallamok kozotti ugyletek kozossegen belüli beszerzésnek/eladasnak(!) minosulnek. Vamfizetesre, vamkezelesre nincs szukssg! Szoval vamthere nincs. A tenyleges EU-ba torten import (japanbol, vagy kinabol) vamkoltsege pedig benne van a 32e-ben is!
afa: ez letezik, de mint minden mas EU orszagban... es az afa merteke azonos tobb eu-s orszagban is a Magyaroszagi ertekekkel!
egyebkent is... ez az 1-2e honnet jon? Ez az ertek sok parametertol fugg, ismered tan ezeket?
-3.: szallitasi koltseg. Mas orszagokba nincs szallitasi koltseg??? Franciaorszagba "attranszportaljak"??? Szallitasi koltseg van, de ez benne van abba a 32e-ben is! Es bar a szallitas koltsegei sokmindentol fuggnek, de ezt ugyesen kompenzaljak, hogy tartani lehessen az korulbeluli azonos vegfelhasznaloi arat! Mondjuk erkezik a nyugati partra egy nagyobb PSP szallitmany az USAba... gondolod, hogy a keleti parton dragabb lesz megvenni? Nem lesz...
En nem egy konret boltot akarok itt bantani, mert a Nintendotol kezdve az europai Nintendon at sok mindenki hibas lehet ebben... de az teny: a legtobb EU orszagban a vegfelhasznaloi arak kurolbelul megegyeznek, mig itthon ez a pak 25 szazalekkal dragabb!!! En ezt nem fogadom el! -
#3041 +1-2 ezer a szallitasi koltseg
+1-2 ezer a vam es afa
+1-2 ezer megy az 576 nak zsebbe... igy jon ki az a plusz akarhanyguriga -
Toportyán #3040 Sziasztok!
A megoldás: ne vegyél itthon!
Példa... itt az új Resident Evil 4 Limited Edition Pak!
576-ban árulják, Cheapnél előrendelhető!
http://www.576.hu/index.phtml?action=termek&termek_id=6899
http://www.cheapboy.hu
Na es mennyi az ara??? 40000 Ft! Hmmm...
A kerdes az, hogy angliban 89 fontert, es a tobbi eu orszagban 130 euro-ért árult konzolból, ami átszámítva kb. 32000 fortin... ABBOL HOGY A *****BA LESZ 40000???
Tobb oka is lehet:
1. Szallitasi koltsegek: Japanbol (kinabol) a szallitas angliaba vagy ausztriaba viszonylag olcso. Na de Magyarorszag mar nem. Ez teljesen ertheto. Ugye?!
2. Afa, vam: a bovos szavak, ha elhangoznak, meg a legelvetemultebb fogyasztovedok is meghatralnak. Hat igen, lassuk be, Magyaroszag a vilag egyetlen orszaga, ahol ezek az allami beveteli forrasok leteznek.
3. Nem vagyunk Europai Unios tagorszag! Jaj... erre tobbe nem lehet hivatkozni... szomoru... hoho... megvan helyette a jo indok: nem vagyunk tagja az euro ovezetnek! Hopp... ez mar jol hangzik...
Persze alljunk hozza pozitivan: legalabb lehet itthon kapni! Ugye milyen jo?
Egy szo, mint szaz: szegyen!
Persze a kiskereskedo szidhatja a nagykereskedot (Stadlbauer), a nagyker a NoE-t, a NoA... a sort lehet folytatni.
De kit erdekel, hogy ki a hunyo? Mi kozom hozza? Egyet akarok, nem masodrendo vasarlo lenni!
Szoval ezen a heten megyek ausztriba, minden ismerosnek hozzom, amit kert(merthat ez az allapot nem csak a Nintendo konzoloknal all fenn, a tobbinel is, legfeljebb nem ekkora a differencia)... es benzin koltseg + autopalya dij levonasa utan is tobb 10e-t lehet sporolni osszessegeben!
Mar megint hosszan irtam... nezzetek el!
Üdvözlet mindenkinek! -
#3039 Dukán!
Üzletek MagyarOrszágon....
Vegyél már BroadBand adaptert a GC-hez. Néznek rád banbán, hogy mi a bajod. -
#3038 Milyen kötekedésről beszélsz???
Én leírtam a véleményem az üzletről, mert ott vásárlok és jól ismerem az üzletet. És tény, hogy az egyik legjobb üzlet sajnos (mivel Mo.-on ismeretlen a JÓ fogalma), de mégis sz.. se ér ez sem.
-
Lammer at Work #3037 most kotekedj...
en new release jatekot nem veszek elvbol, enyhen horror arai miatt, szinte ugye mindenhol 15-16-17E ft. Viszont igen a regiek azok jo arban vannak...
karcos tema: nalatod en ezert eroltetem a folias bontatlan temat...
-
Lammer at Work #3036 igen,igen! Keletinel... -
#3035 Dukán!
Ezen az oldalon elég sok infó van lemezekről, játékokról és kockákról viperáról anakondáról és kiskigyótól :-) -
#3034 Jól értem hogy ez a bolt az Arzenálban van? Csak mert régen mintha valahol kint lettek volna az isten háta mögött, nem is volt kedvem annyit utazgatni, bár a hirdetéseik felkeltették az érdeklődésemet. -
#3033 Kösszönöm a segítségedet újra :))
Egyenlőre nem merülök bele, mert csak EU játékaim vannak.
De, majd amerikából szeretném beszerezni kedvenc játékaimat, és gépeimet, majd akkor nekiállok barkácsolni.
-
#3032 2000 db fóliás játékot, vagy 2000 ft-ért vettél fóliás játékot?
Amúgy ismerem az üzletet, és az új játékok horror árban mennek!!!
Régi játékok vannak csak olcsón.És ami játékot vettem ,az üzlet szerint teljesen új volt, csak valaki meg akarta nézni a játékot, és ezért bontották ki. A lemez mégis karcos volt és a vip kártya sem volt benne!!!
-
Lammer at Work #3031 "Az a borzalmas, hogy sehol Budapesten nem lehet eredeti nintendo fóliás játékhoz jutni!"
NEMREG INDULT NINTENDO Bolt, nagyon jooo!!!
en is ott vettem pl: 2000!!! FOLIAS!!! jatekot: Keleti-Arzenal uzletkozpont... piros 73-as VA... Gamepark asszem...
;) -
Toportyán #3030 A privát import nem áfa és vámentes, csak az unión belül (egy darab sw ára is bőven túl lehet azon az értéken, amit már vám és áfaköteles). Az, hogy a legtöbb esetben gond nélkül átjön, az nem azért van, mert legális, hanem mert nem hatékony és fejetlen az egész (vagy mert nem írkák rá a tényleges értéket, et cetera). A legtöbb ember, aki rendel importot, nem az EU-ból teszi... mivel jóval drágább...
Tudod mi a borzalmas? Az, hogy nekem ki kell mennem bécsbe, hogy normális minőségű/árú nintendo termékhez jussak. Vegyük a legutobbi Mario Pak-ot, 99 euro... nem volt több 25e forintnál az ottani Saturnban... és itt Budapesten??? 30e szintén Saturnban... ez a nem normális dolog... és ez még a jobbik eset, amikor kis boltok nem szedik ki a játékot és árulják külön 10e és a sima GC-t 29990-ért...
Az a borzalmas, hogy sehol Budapesten nem lehet eredeti nintendo fóliás játékhoz jutni! Az a borzalmas, hogy kiszedik belöle a vip kártyákat, hogy karcos, használt lemezeket adnak el olyan árom, hogy arcátlanság...
Persze, nem a boltok a hibásak... lehet, a Stadlbauert sem kell bemutatni... de ez nem egy normális helyzet...
És igazad van, áfa és vám külfödön is van... és mégis bizonyos boltok a ostobának nézve a vásárót, a mágikus "áfa" és "vám" szavakkal probálja elkenni a dolgot.
Igazából eléggé eltértem az eredeti témától... bocsánat! :)
Visszatérve az eredeti témához. Nekem több, mint 30 gc játékom van (eredeti) és nem warezolok, ha tetszik egy játék, akkor megveszem, ha lehetőségem van, backupot készítek majd. Mert én gyűjtőm is őket, nem évekre veszem ezeket, hanem évtizedekre. A Viper és barátai nem egyenlők nálam a warezzel!!!
És még jogilag annyi, hogy pl. az, hogy egy adott cd, dvd-ről csinálhatsz-e pl. másolatot vagy, hogy módosíthatod a gamecube-odat mod chippel országonként más és más megítélés alá esik, van ahol legális van, ahol nem.
-
#3029 Dukán Toportyán!
Megnéztem a dolgokat....
PAL IPL version 1.0
Drive Model 06 2001/08 (61)
Ezt írja infóként a GCoS 1.4
Az alján meg az virít, hogy DOL-001 EUR 2001
Ennek most jó nekem? -
rnd #3028 Szerintem a privát import teljesen jogosan vám és áfa mentes, csakúgy mint pl. nem kereskedelmi mennyiséget dohányárúból, alkoltartalmú italokból is be lehet hozni mindenféle gond nélkül. Azon meg hosszasan vitatkozhatunk hogy a bérek vagy az árak a hibásak idehaza. De azért az tény hogy áfa meg vám külföldön is van (max nem pont ugyanannyi), és soxor oda is valahonnan viszik az árut... tehát... -
Toportyán #3027 Szia Cheap!
Értem a célzást! :)
Azt hiszem a baj, hogy azt, aki a Viperről vagy a többi, a warez-t lehetővé tevő megoldásról beszél, azt rögtön sokak szemébe warezol is. Lehet, hogy százból 98 igen, de a maradék kettő nem.
Mondom ezt úgy, hogy az RE4-et végigjátszottam írott lemezről, de jövő héten már veszem Bécsben a limitált RE4 pakot...
Egyébként szerény véleményem szerint jogilag el lehet ítélni a warezolást, azonban morálisan a jelenleg helyzetben, Magyaroszágon semmiképpen. Mondjuk jogilag az importot is el kell ítélni, legalábbis a vámot és áfát meguszó csomagokat. Najó... ez nem ide tartozik... másik topicba... :) -
#3026 De ebbe az irott GC jatekok nem tartoznak bele ugye?:) -
Toportyán #3025 Miről? Egy szóval...: maximalizmus!!! :) -
#3024 Mirol van itt szo pontosan? Egy egyszer RGB kabel rakotese a gepre nem eleg? (gyari kabel, nem 3rd party) -
Toportyán #3023 Szia kokaii!
Akkor szerencsés vagy, mármint a DOL-001-el... szóval a legjobb képminőséget egy nintendo D-Terminal vagy componens kábel módosításval nyered, ez a legolcsóbb megoldás egyébként.
Szóval mind a két kábelben van egy nintendo által gyártott speci DAC chip... ennek 12-es lába földre van kötve, ez kell egy 10kohm-os ellenálláson keresztül 3,3V-ra kötni (természetesen a földröl le kell kötni elötte :) ). Így átváltottaál "RGB mode"-ba.
Ezen kivül a H-Sync-et a 21-es, a V-Sync-et pedig a 22-es lábon nyerheted le... a D-Terminálon van "feles" vezeték, szóval csak a két kábelvégződésen kell dolzoni.
A másik végére meg ráraksz egy vga csatlakozót.
A progressiv scan... huh... keres rá neten... lényege, hogy a kép nem két félképből tevődik össze, hanem egyszerre (egymás után) rajzolodik ki minden sor... egy szó, mint száz... jobb, mint a nem progressiv... :)
A normál tv nem progressziv, a vga monitorok azok.
És mégvalami ezzel a kábelel csak progressziv scan-t támogató játékok fognak képet adni. prog. scan támogatást csak ntsc játékoknál találsz, szóval kell egy import ps-t támogató játék és egy freeload-er is, ha PAL-os gc-n akarod használni.
-
#3022 Köszönöm szépen a választ Toportyán!
Nekem DOL-001(EUR) van. Akkor milyen/melyik lehetőség jut nekem?
A célom a legjobb képminőség. Persze tudok forrasztani (barkácsolni) :)), ha van türelmed, elmondhatod mit kell a kábellel és melyikkel csinálni. És ha marad még energiád arra is, akkor azt is elmondhatod mi az a progressiv scan.
De ezek a dollár árak iszonyatosak! :( -
#3021 Én láttam! Okama GameSphere, hehe :) -
#3020 Dukán Toportyán!
Ez egy ŐsKocka, verziót most nem tom fejből de 2001 6 vagy 8 hót ir a GCoS 1.4. Kislemez nagylemez mind1 ennek.
Mi van ha 101-es? Depeche Mode-ba jó volt az! -
Toportyán #3019 A sok technikai blabla után valami izgalmasabb... látta veleki a southpark azon részét, amiben a kölykök egy "GameSphere"-el játszanak? :)) Nem... YBox-al... és nem is Sp2-vel! :)) -
Toportyán #3018 Szia Dukán!
GC verzió? Nem 101-es? Drive verzió???
Nagylemez esetén (Ritek G05) is DRE-zik??
Cobra verzió? gcos verzió?
Egyébként jó hír, jövő héten már rendelhető a módosított, teljes méretű lemezt elfogadó gc ház tető... külsőleg egy az egyben az eredeti... purple, black és platinum színbe... lesz spice orange is! :) Nekem az kell! :) -
Toportyán #3017 Szia kokaii!
A kérdés az, hogy milyen célból szeretnéd vga monitorra kötni a GC-det. Mert ha a legjobb minőség a cél, akkor a legjobb eredményt a nintendo d1-es kábelének módosításával kapod. Persze csak, ha volt már kezedben páka. Ennek hátránya, hogy csak a progressiv scan-es módban lesz kép a vga-don (hacsak nem valami különleges, 15kHz-est támogató monitorod van), persze a comopozoit video kimenet ilyenkor tudod használni egy második kis tv-n... ez. kb. 40 dollár + munka
Ha nem megy a forrasztás, akkor a második legjobb megoldás, ha egy komponens bemenetű vga box-ot veszel... a hátrány itt is adott, csak progessivel ad képet... ez 35 + 50 dollar, de nincs munka
A legkényelmesebb persze, ha egy upscan-es kovertert veszel... akkor mindig lesz kép, de ez drága és kábel ide is kell... 35 + 180 dollar...
A kompozít bemenetű vga box-okat felejtsd el, ocsmány képe lesz. Az s-video egy fokkal jobb, ha nem pal-os gc-d van.
Egyébként, ha DOL-101-es gc-d van, akkor a lehetőségeid a kompozítra szűkültek! :(
Mégegy dolog, a japán és az europai rgb más, szóval az európai rgb kábeledet felejtsd el, legalábbis az ilyen olcsó vga konverterek esetén... de ha van pár ezer dollárod, minden megoldható... :)) -
#3016 Gravigyerök és rnd!
Köszi a válaszokat, előbb elfelejtettem megköszönni, mert ez a cikk felhúzott kissé.
A tvkarit nem is tudom... akkor a gépnek is mennie kell, ha játszani akarok.És nem a valós minőséget kapnám meg...
A Lik-Sang-ot megnézem. -
#3015 A péniszarcúnak nem csak hogy nem volt Nintendója, de tisztába sincs a konzol fogalmával, amit a Nintendo és a Sega képvisel(t).
Én azért vetem Nintendót, mert játszani akarok, minöségi és egyedi játékokkal,nem érdekelnek a poligon számok, és a hardverek teljesítmény fitogtatása, erre a célra tökéletes a pc, ahol viszont igenis érdekel és fontos a hardverek teljesítménye.
Mert hiába izom a ps3, vagy az Xbox 2, ha nem tudják programozni, kihasználni a gépek tudását (bár a ps2 esetében sikerült kihasználni, de a minóség még így is siralmas), és egy értelmes játék ötlet sincs, semmi újat és épitő jellegű dolgot nem tudnak felmutatni.
Ha multimédiát akarok akkor itt a pc, aminél úgysem lehet tökéletesebb multimédia, egy játékgépben sem.
A Nintendo az (szinte) egyetlen játékgép, amire az ember eredetiben megveszi a játékokat, (annak ellenére, hogy másolható), mert ezek értéket képviselnek!
Amúgy mi alapján dönti el, ki a szegényebb réteg?És anyagira, vagy lekire gondolt?
(van sok ismerősöm, köztük libapásztor és milliomos is, akik szinte a Nintendónak/ért élnek)
-
#3014 Dukán!
Egy idézet az index.hu tech rovatából:
"Átnézve a specifikációkat, világosan kirajzolódik, hogy melyik gépet kinek szántják: várhatóan a PS3 lesz az abszolút bajnok, teljesítményben és árban legalábbis mindenképp. A vásárlóközösség legvastagabb része nyílván ezt a terméket választja majd. Igazi alternatíva lehet a Microsoft konzolja, melynek esetleges hátránya az első játékok esetében kevésbé lesz szembetűnő, ugyanakkor tökéletes multimédiaközpontként is használható lesz a PS3-nál valamivel olcsóbb gép. Az új Nintendo pedig azt szegényebb réteget célozza, melynek egyáltalán nem fontos, hogy egy játékgép multimédia funkciókkal is rendelkezzen."
Na ennek a péniszarcúnak se volt még nintendója.
felháborító........
teljes cikk itt! -
#3013 Dukán!
Az én kockámnak mind1 hogy akár 162 ohm akár gyári 438 ez mindig ugyanott és ugyanakkor DRE-zik minden lemeznél. Mi a hányás van ezzel? -
#3012 16 rongy körül asszem... -
Bal1 #3011 Körülbelül mennyiért chippelnek meg egy gamecubot? -
rnd #3010 A másik lehetőség hogy vásárolsz a pécédbe a digitalizáló kártyát és arra kötöd a kockát... akkor tudsz majd szépen screenshot-okat csinálni, meg avi-ba menteni, ki lehet rakni full-screen-re is, nomeg van többszáz féle effekt meg filterezési lehetőség is...
Ja és a másik nagy előnye a vga box-szal szemben hogy nem húszezer fölött kezdődik az ára hanem már ötezer alatt is beszerezhető. A minősége nem a legjobb, csak olyan mint a tévéé lenne... -
#3009 Dukán kokaii lány!
Vagy rendelsz Hong-Kong-ból (pl. Lik-Sang) vagy veszel tévékártyát... -
#3008 Gamecubomat szeretném monitoron használni.
lehet GC-hez VGA Boxot kapni, vagy kábelt ami segitségével monitorra lehetne kötni? -
#3007 Dukán!
Van élet DRE nélkül???????? 185 Ohm és még mindig...... mindenre....