83
A matematika szépsége
-
#83 Csodás képek térhatású fraktálokról -
#82 Chaos : A Program Collection for the PC című könyv cd melléklete nincs meg véletlenül valakinek? a harmadik kiadás lenne a legjobb -
#81 tulajdonképpen igen, de a köznyelvbe már a színes ábrák vésődtek bele :)
a fekete pontok nullához tartanak
a színes pixelek végtelenhez, az árnyalatuk a konvergálás sebességétől függ -
#80 ...és az a vicc az egészben, h ami a "szép színes", az nem is a halmaz! A "nagy feketeség" a sok színes közepén, na AZ a Mandelbrot halmaz! -
#79 az a fantasztikus a Mandelbrot-halmazban hogy annyira egyszerű
minden képpont egy komplex szám, szorzásokat végzünk önmagával, konvergencia vizsgálata, színezés
és létrejön ez a bámulatos kép -
#78 Az előzőhöz hasonló képernyővédő electric sheep -
#77 Ha már fraktálok: Apophysis, illetve egy hozzátartozó szoftver: Cosmic Recursive Fractal Flames. -
#76 Önszorgalomból csináltam egy videot, néze meg valaki, menyire lett szar az egész :) avi, feltöltötem az eredeti jpgeket persze öszetömöritve, mondjátok meg menyire jó minöségü a képpek Rar -
#75 találtam egy progit amivel tudok ilyen felvételt csinálni, vagyis megjegyzi a zoomot és kitudom savelni az öszes képet, vagyis megtudom adni menyi képet saveljen a vinyora, és persze JPG formátumba tudom ezt megcsinálni :) de van két nagy hibája, 1 tul kicsik a képek felbontása " 240x240"
a másik probléma az hogy szarul saveli le a képet :S, legalább is nállam ezt csinálja a MandelBrot Explorer -
blackgamer #74 találkoztam progival ami ilyen videókat készített, de már nem tudom a nevét -
#73 ilyet -
#72 ugy érzem félre lettem értve :D
Szal ilyet szeretnék csinálni :) -
blackgamer #71 ajánlom ezt a két leírást
Első lépések 2D-ben (Delphi)
Julia és a kvaterniók
de ha egy nyelven tudsz már pixelt kirajzolni, akkor bármilyen forráskódot átírhatsz arra -
#70 jó feltelepitetem a Microsoft Visual Basic 2005 Power Packs et most mit csináljak? -
#69 Hátha megjön hozzá a kedved! Tényleg csak COPY a szöveget és már ki is rajzolta. Amit te látsz, ami a színes, az már csak a végtermék cicomája. -
#68 hu de vicces, de nem értek a programozáshoz, ugy hogy nem tudok nevetni rajta
Fraktál programon keresek, és nem olyan programot amivel meg tudom csinálni -.- -
#67 MatLab és megírod!
Mondom én aki nem ért hozzá... -
#66 más jó ötlet? -
#65 pl.: VisualBASIC és megírod -
#64 Rekkelt :)
Régen fraktál mániás voltam, és gondoltam keresek valami jó programot de nem találtam semmi jót, tudnátok ajánlani valami jó progit? -
blackgamer #63 több trackeren (vagyis torrent oldalon) is fent lehet az adott dolog, ekkor utorrent megkérdezi hogy hozzá akarod-e adni a forrást -
#62 hogyan lehet hozzáadni a többi forrást? amire válasz érkezik már biztos lent lesz, de azért érdekelne, mert máskor hazsnos lehet még.:) -
blackgamer #61 kering a neten egy jó fraktál válogatás, 100 MB körüli, 181 képpel, érdemes beszerezni
itt elérhető, ajánlott több forrást is hozzáadni mert akkor percek alatt lejön
[center]
-
blackgamer #60 a Mandelbrot halmaz
[center] -
beela #59 keith fractals
Blatte's Fractals
alice's fractals
ultra fractal
-
beela #58 Az egyik megvan.
Makin' Magic Fractals' Showcase Gallery
-
beela #57 Ezt meg rosszul linkeltem,
Painting by numbers -
beela #56 Régebben igen.
A legszebbet nem találom, de bosszantó. -
blackgamer #55 jók a linkek, csak néhány kép nem jelenik meg, ezért szoktam én ide a fórumra feltölteni előbb
amúgy szeretnék majd én is hasonlókat készíteni csak most kevés az időm, esetleg programoztál már le fraktált? -
beela #54 Fractal Art
Painting by numbers
Kerry Mitchell
infinitezoom
-
beela #53
SOLER'S FRACTAL SITE
fraktálok és képletek
-
beela #52
fractal1
FRACTAL WORLD GALLERY
-
blackgamer #51 [center] -
blackgamer #50 vannak célprogik, de én Delphiben próbálkoztam vele, mert az olyan mintha az egészet te csinálnád, plusz bármilyen változtatást beleírhatsz -
Lipi1980 #49 Hi everybody!
Nagyjából képben vagyok a fraktál matematikai alapjait illetően, csak az érdekelne, hogy milyen progival lehet frkatálképeket készíteni, és hogy honnan lehet beszerezni ilyen progi(ka)t?
Amúgy most találtam egy gyönyörű oldalt:
www.enchgallery.com/fractals
U.I.: Múltkor hallottam fraktálzenét, ami elég érdekes volt :o)
A fősulin (4-5 éve) volt egy agyas fizika tanárunk, akiről az utcán ránézésre megmondaná az ember, hogy valami zizje van! És tényleg, olyan beleéléssel magyarézta a fraktál elméletet, hogy rengeteg embert (köztük engem is) teljesen lázba hozott... -
mobiljozso #48 Hello all!
Tudna valaki segiteni vektort exportálni tudó fraktál progi nevével?
Igazán 2d-s dwg , ai v. egyéb formátum kéne Hilbert témakörben.
-
blackgamer #47
itt gyönyörű képek és videók vannak! -
#46 hmm van ilyen topik és senki nem látogatja? ez szomorú.... -
Zsoldos #45 hm, most nezem pottyet regi postra irtam :) -
Zsoldos #44 Hm, nekem ugy remlik a comanche-rol azt hireszteltek, hogy valos muholdkepek alapjan keszult a terep :) Sot, most lehet, hogy keverem egy masik voxeles jatekkal es hulyeseget mondok, de mintha a mapokat egy-egy kepfileban taroltak volna. Persze nem kizart, hogy csak a szinadatokat taroltak bennuk.