564
Transport Tycoon Deluxe
  • Evil
    no tegnap elkezdtem nyomni megint a jatekot.Ment is szepen, aztan ma folytattam es egy par ora mulva ezt dobja ki a winfos es bezarodik a jatek:

TTDLOADW.OVL has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

talalkozott mar valaki ezzel, esetleg tudja a megoldast?
  • [HUN]PAStheLoD
    hát ha 2en vagytok akkor simán
    IPX/SPX-et tegyétek fel és megy
  • pityogo2
    hogyan lehet lanon játszani?
  • [HUN]PAStheLoD
    én már 2079-ben járok :)
  • [HUN]PAStheLoD
    jah haverral egyszer LANon játszottunk és egyszer csak felkelt a nap :)
  • [HUN]PAStheLoD
    kell ?? gyere és átküldöm IRC-en
  • Borg
    A sima TTDben is volt ez a multi már.
  • Mike
    hun van olyan? akkor amit néztem, biztos nem a gold
  • Laalee
    most néztem, 2 játékosig engedi a multit, tcp/ip ipx és modem van
  • Mike
    inkabb adnának ki vmi frissítést
  • Mike
    inkabb adnának ki vmi frissítést
  • Laalee
    3.46 Eternal Game
    =================

eternalgame, -Xe

Normally, the game will never go past the year 2070. On December
    31, 2070, the following day is again January 1, 2070.

With this switch, that will not happen, and instead time will
    continue running, and you can keep playing the game until the year
    65535.
  • Mike
    Win98 alatt siman fut, decsak a soros kapcsolatot ismeri a 2 gep kozott
  • Laalee
    patchet felrakva, van egy ttconfig file abban lehet állítani
  • Braveheart
    én úgy tudtam hogy a kompatibilitásnál beraktam a win98-at.
  • Mike at home
    Lesz ennek vmikor modernebb valtozata?
    Mondjuk grafika kicsit szebb (bar szerintem nem csunya) meg LAN tamogatas?

tenyleg van hozza LAN tamagato peccs?
  • Borg
    Végig vannak benne.
    Csak mikor a MAGLEV megjelenik, akkor már szögletes, és nem csészealj:)
  • Laalee
    a patchel megy tovább a számláló
  • PetruZ
    Igen, lehet, hogy az évet kavarom. De emlékeim szerint 2060-nál nem akad ki (bár csak egyszer jutottam el idáig).
    A pontozást mikor is adja be? Nem 2050-ben?
  • dikki*yysw
    Én úgy tudom 2030-ig vannak fejlesztések, addig eljutottam. Utána is megy, de semmi újdonság.
    Szal sztem Tressy mondja jól.
  • PetruZ
    A Deluxe nem akad ki (mennek rendesen az évek), csak már utána nem jön semmi új cucc.
  • Laalee
  • SecMan
    Én mindig azt csináltam, hogy amikor már volt azért elkölthető pénzem, akkor figyeltem hogy hova kezd el vasútat építeni, és saját vasúttal körbezártam mindig az útját, így nem tudta befejezni :)
    Teherautói ellen meg azt csináltam hogy au utat vasúttal kereszteztem és ott folyamatosan járattam egy vonatot, és így elég hamar megfogyatkozott a teherautó állománya :)
  • dikki*yysw
    Én mindig robbantok. Repülőt meg úgy lehet még szopatni, hogy leraksz a közelében egy másikat, és exkluzív jogokat vásárolsz.
    A pénzt amúgy is mindig nyomom a városokba :)
  • PetruZ
    Két repteres trükk:
    A repülőgépekre nincs tuti, minden alkalommal működő "eljárás", viszont besegíthetünk kicsit, hogy az ellenfél gépei gyakrabban zuhanjanak le. Ehhez csak az kell, hogy a kifutópályájának vonala előtt és mögött lévő két-két mezőre (azaz a le- és felszállás ereszkedő és emelkedő szakaszaira) magas épületeket kell rakni, vagy meg kell emelni a terepet. Az utóbbi viszonylag egyszerű (nem tudom, a fásítás növeli-e még az esélyt, de végül is szinte ingyen oda lehet nyomni néhány fát, hátha... :) ), de az egész játékban csak egy magas épület van, amit le lehet rakni: a helikopteres toronyház, amit később lehet csak építeni (és azt sem lehet közvetlenül mellé rakni). Rásegíthet még az építkezésekre a városok fejlesztése (nyomni a goods-ot, meg a pénzt), hogy jó sok magas épületet emeljenek.

Egyébként a vonatos trükknek van egy enyhébb (nem robbanó) változata is:
    Az ellenfél depója mögé le kell rakni egy sínt és egy saját depót, majd venni egy ócska vonatot. A vonatot el kell indítani (szintén a szemaforfigyelés tiltásával) és leállítani a sínen. Mikor az ellenfél vonata legközelebb a depóba fut, onnan már nem fog kijönni. :)
  • dikki*yysw
    Ez az én módszerem is :P
  • PetruZ
    A vonatos trükk egyik változata:
    Rakj le egy depót az egyik állomása mögé. Vedd meg a legolcsóbb vonatot a depóban. Elindítani nem tudod, mert nem a tiéd a vonal, de várd ki, míg az ellenfél vonata befut a pályaudvarra. Ekkor indítsd el a vonatodat és kattints rá az ablakán arra a kis ikonra, ami kikapcsolja a szemaforfigyelést (ha jól emlékszem, a felülről a harmadik; kis piros-zöld lámpa van rajta áthúzva). Kis gyakorlás kell, bár nem kell olyan extra pontos időzítés. :) Ha nem működik (meglehet), akkor az állomás és a depó közé kell egy plusz sín.
    Egyébként ezt csak állomásnál lehet megcsinálni, normál síneknél nem. ;)
  • Borg
    Nincs fent a játék most, de ha találok mentést akkor küldök majd... csak azt se tom hol van...
  • dikki*yysw
    Ezt raktam fel :) Mindegy, nagyon köszi, most egyelőre hanyagolom. Majd suli alatt :)
  • dikki*yysw
    De tény, hogy tönkrevágtam a hangkártyám, venni kell egy újat.
  • dikki*yysw
    Hang van zene nincs. Amúgy én úgy emlékszem, régebben pl. a vasút menü az nem egy hosszú csík volt, hanem egy téglalap, két sor ikonnal?! Nem? Most meg egy hosszú csík, egymás melletti ikonokkal.
  • dikki*yysw
    Hm nekem egyelőre nem jó. A játék működik, de nincs hang, magyarosítás.
  • dikki*yysw
    A piros fej mi melletted? :D
  • dikki*yysw
    Ez jó, csak én nem látom ezeket a hubokat :DD

Borg: képet tudnál erről adni? :D Mert így nekem magas, de nem hangzik rosszul :) (természetesen nagyjából értem mire gondolsz, de a csatlakozási pontokat stb. megnézném).
  • Borg
    Képzeld el azt, hogy az egész térképen keresztbe meg hosszába, meg a szélén körbe egy 6 vágányos pálya megy, lámpákkal, kereszteződésekkel, és a városokból, gyárakból, bányákból minden erre csatlakozik rá:)
    Nem csak jól néz ki, hanem sokkal effektivebb mint az egyvonat/vágány, mert itt egy egy szállitási úton szinte határtalan mennyiségű vonat válthatja egymást, ha csak 8 sávos a Zállomás, akkor is mehet oda akár 100 vonat is:) Egy kijön, jön a helyére a következő. A 100% elszállitottságot is csak igy lehet elérni:)
  • dikki*yysw
    Ó :/// Ez nem jó.

-----

Amúgy belegondoltatok, hogy mekkora király ez a játék? Amikor ez kijött, a stratégiákban NEM VOLT MÉG egyszerre több unit kijelölésének lehetősége! Azt először a Warcraft2-ben láttam, hogy kihúzhatsz egy csomó unitot, addig Dune1-2ben egyenként tologattam minden egységet az offenzíva alatt - sőt, nem is volt olyan hogy rákatt és odamenj, hanem rákatt, move, odamenj.

EZ MEG már akkor tudta, hogy ha eladtam egy buszt, és vettem egy újat, akkor automatán benne volt a réginek az útvonala, mert tudta, hogy az eladás/katasztrófa/stb. után nem fogja tudni a játékos, hogy pontosan honnét hova járt a járat! W00T!!
  • dikki*yysw
    A másik alapelvem, hogy két vonat nem használhatja ugyanazt a vágányt, nehogy ütközzenek... :D

És nincs soha vasúti átjáró/ aszfaltút kereszteződésem, mert ott is lehet baleset.

De biztos királyul néz ki :))
  • Borg
    A patches TTDLXben amúgy ki lehet adni egy olyan cheatkódot, amitől te leszel az ownere minden egyes útdarabnak és kereszteződésnek a térképen egyből:)
  • Borg
    Hát valami ilyesmi megy nálam is:)

Nekem pl a mániám ilyen nagy vonathálózatok épitése.

Általában odáig szoktam játszani, amikor az egész térkép be van hálózva vonattal, és úgy, minden vonat mindenhova eljuthat, mert egy közös gerinchálózatra csatlakozik rá minden. Ez a gerinc általában 4-6 vágányos lámpás "sztráda", amin zavartalanul akár többszáz vonatot is egyszerre elvisz.

Egyszer csináltam pl olyant, hogy 100db utas, és 20db mail vagonja volt egy szerelvénynek, és 4db chimaera húzta:) még a max hosszúságú állomáson is állt egy darabig, csak Aból Bbe ment, olyan állomások között ahol mindig többezer ember volt:)
  • dikki*yysw
    Ühümm megtaláltam Borg #36-ját, letöltöttem. Megnézem, műxik-e, a TT Deluxe + 1.9 paccs. De van már 2.0 is, nem?