501
milyen tv tunert vegyek? a minőség számít
-
#421 Sziasztok!
Ehhez a kártyához van vkinek tapasztalata, érdemes megvenni?
LEADTEK WINFAST TV2000XP EXPERT TV/FM PCI
Köszi! -
dara #420 Az lehet kevés lesz. Igazából próbálkozni kellene, abban a teljesítménykategóriában csak gy rövid ideig volt procim (Sempron 2200+, előtte Duron 750, most A64 3500+).
Viszont ha van sok helyed és hajlandó vagy utófeldolgozni, akkor valamilyen MJPEG codec a video-hoz, és PCM a hanghoz. Ezzel óránként 6-10GB helyet pusztítasz a vinyódból (vagy még többet, erősen képtartalom függő). Amikor a Sempronom volt, akkor ezt csináltam. Sőt, az A64-gyel is. Egészen addig, amíg nem vettem hw codec-es tunert (esetemben PVR3000 Deluxe). Azóta hw MPEG2. Persze ez egy másik árkategória (mondjuk anno nekem az Expert került 18k-ba, ma ennyiért már vennék PVR2000-et). -
matehoki #419 Gondolom hogy ha csökkentem a bitrate-et vagy felbontást akkor csökken a minősége is. Úgye?
Neked milyen tuner kártyád van? Tudnál csinálni egy printscreent? kiváncsi vagyok a minőségére.
Amúgy lehet hogy megveszem a WinFast TV2000XP Global-t. Én igazából nem feltétlen a tvcsatornákat nézném vele, hanem a playstation 2-met kötném rá és onnan vennék fel vele. Azért törekszem arra hogy a kártyából a lehető legjobb minőséget kihozzam majd, persze a számitógép tűrőképpeségét figyelembe véve. Mert ahogy az előbb is leirtam, nem valami erős gépem van. -
matehoki #418 Ja bocs.
2,4 GHz Celeron. -
dara #417 2,4GHz-es mi? Mert ha Celeron vagy P4, akkor lehet kevés, ha C2D vagy K8, akkor viszont bőven elég. Az MPEG2 kódolás egyébként eléggé erőforrásigényes. Viszont ha visszább veszed a video bitrate-et és/vagy felbontást, akkor csökken ez az igény. Most hirtelenjében nem kezdek el kísérletezni, mivel felveszek éppen, de ha végeztem, akkor nekiállok.
Egyébként az A64 3000+ nem éppen egy erős proci manapság, lényegében lecsúszott az alsó szegmensbe. -
matehoki #416 Hát... A gépembe egy 2.4 proci van.
Amúgy ez a PVR8 MPEG2 codec ennyire lefogja a gépet, hogy erős proci kell bele? -
dara #415 Kérdés milyen erős a géped. Egy A64 3000+ vagy hasonló teljesítményű proci esetén a PVR2 MPEG2 codec-jét is nyugodtan használhatod. DivX és hasonlókat felejtsd el, még az atomprocikkal sem adnak normális eredményt. -
matehoki #414 Szia!
Köszönöm válaszod!
Tudsz olyan kodeket mondani és beállitását ami elég jó minőséget hoz ki pl a global tv tunnerből? -
dara #413 A TV2000XP RM-et felejtsd el, elég régi technológia. Az Expert OK, de inkább Global, az olcsóbb és gyakorlatilag ugyan azt tudja.
Anus-t még véletlenül sem vennék, sw szinten trágya.
Item-s tunerek összehasonlítva a Leadtek PVR2000-rel. Azt nem árt tudni, hogy a PVR2000 képminősége némileg gyengébb az Expert és Global képminőségétől.
Ami mindenképpen a Leadtek mellett szól, az az
LHSite.
Természetesen a felvétel minősége függ a codec-től és annak beállításaitól is. -
matehoki #412 Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb ezek közül,melyeknek van jobb minőségük?
Leadtek Winfast TV2000 XP RM
Items TV+FM tuner távir., sw/MP4 PCI
Leadtek WinFast TV2000XP Expert TV/FM PCI
My Cinema-P7131 (asus
Items ITV301
Amúgy számitógépre feltelepített kodekektől is függ hogy milyen lesz a felvett videó minősége? (szerintem igen, de hallottam valakitől hogy nem számit semmit. szerintetek?) -
davidktm #411 HALI
milyen kártyát vegyek nem tudok dönteni nem ismerem öket
Pinnacle PCTV Hybrid PRO PCI
Hauppauge WinTV HVR-1300
Pinnacle Hybrid Pro PCI 310I
ezeket nézegettem tudna valaki valamit mondani róluk ?
lécci segítsetek
köszi -
alex88 #410 sziasztok!
most veszek egy Leadtek TV2000 XP Expert tuner kártyát.szerintetek jó kártya ez?
más:
lehet valahogy a kódolt csatornákat fogni vele?valami program létezik rá?régen még volt neten valami hasonló progi, de nem volt lehetőségem kipróbálni! -
Adler #409 üdv
tv tunert szeretnék venni, olyat ami képes tömöritve is felvenni, pl. aviba, s normális minőséget is kinál.
Gépem, p4 3ghz 2gb ddr2, 7300gt top 128 ddr3, visszaolvasva sok tipust irtatok, olyan 10e ft környékén melyiket tudnátok nyugodtan ajánlani?
(elsősorban tv nézésre kell, de néhány meccset szeretnék felvenni) -
#408 Ha lehetne még egy kérdésem. Vettünk egy TV tuner kártyát, beraktuk a helyére, minden szép és jó volt. Elsőre szép képet mutatott de egy idő után zajos lett a kép és 'elkékült'. Valszeg ez a kábel hibája lehet, nem? A másik pedig, hogy késik a jel, amit már láttam a TV-n azt 2 mp-vel később kapja meg a PC. -
dara #407 Ha a bemenő jel jó, akkor a tuner is szép eredményt ad. -
#406 Sziasztok, igazából totális laikusként érkeztem ide. Ezen a karácsonyon azzal szeretném magam megajándékozni, hogy hőn szeretett sorozataim (nem, nme BK ^^) és azok a meccsek amik megérdemlik felvegyek őket és digitalizálva tudjam magamnál tartani és nem az ókori VHS módszerrel. Két lehetőség van erre : Asztali DVD felvevő és TV tuner kártya én az utóbbi mellett döntöttem. Látom Dara ajánlott itt már egyet de igazából az lenne a legfontosabb nekem, hogy ne valami fos minőségben vegye fel a dolgokat. Arra is tökéletesen megfelel ez a Leadtek TV2000XP Global? Várom a válaszokat. Előre is thx. -
dara #405 Nem használok msn-t. Dobd be ide a kérdéseket, esetleg a PH!-s topicba, amit szintén megtaláltál (bár nem a legmegfelelőbbet). -
penge555 #404 Tusz adni 1 msn címet mert lenne még 1-2kérdésem. -
dara #403 Feltétlenül kell a tunerre az IEEE-1394? Ha van a alapodon, akkor totálisan felesleges. Akkor viszont Leadtek TV2000XP Global.
A terméknifo gondolom a depo-ról származik, mivel van benne egy-két faszság:
1: Nem BT787 chipes! Conexant CX2388x decoder van rajta, ami messze jobb minőséget produkál.
2: A legnagyobb felvételi felbontás ugyanis 768x576 PAL-ban formátumtól függetlenül.
3: NTSC-ben 720x480-ig képes megjeleníteni a képet.
4: A sw körítése ennél azért sokkal frissebb.
5: Vista alatt is működik.
DV200 a valóságnak megfelelően
A Global esetén oda kell figyelni, hogy van rádió nélküli változata is.
A vétel minősége nagyban függ a bejövő jeltől. A Leadtek tunerek nagyon jó képet produkálnak, a haverod valamit elbaltázott. Ugyanez igaz a felvételre is, a minőséget erősen befolyásolja a codec és annak beállításai.
A géped bőven elég felvételre is, akár MPEG2 8-9000Kbps-re is. -
penge555 #402 Hali
Énis tv-tuner kártya vásárláson töröm a fejem.
Havert megkérdeztem és ő aztmondta h neki van de nemrég vette ki mert csak pár csatornának volt jó a képe (RTL,TV2...) és a többinek elég rossz. És az adás felvétel is siralmas. Pedig nem olyan olcsót vett!!
Én ilyet néztem ki pls mondjátok el a véleményeteket vagy hogy milyet kéne vennem és kb mennyiért kapható. Előre is köszike. (Ja és a gépemről infók h bírja e AMD ATHLON 3800+ proci, 1gb corsair ram dualba, NVIDIA GeForce 7600Gt videókari)Ui: mi a külömbség az olyan tv tuner között amihez nemkell bekapcsolni a gépet és a sima közt?
Leadtek DV2000 Stereo,TV&R,FireWire
Ára: 14 798 Ft (12 332 Ft) | A kosárba tesz : db
Termékinfó:
Részletes jellemzők:
PCI -os Tunerkártya, Bt878 chippel, automatikus programkeresés
Sztereo TV tuner (181 csatorna), Sztereo Rádiótuner
S -videó / Kompozit Videóbemenet; Audio line in és line out; Távirányító
3db DV IEE1394 csatlakozó
Állóképek tárolása az összes használatos formátumban, 24 bites színmélységben max. 1024x768 felbontásban
Mozgókép rögzítése AVI formátumban, max. 320x240 felbontásban, 25 kép/másodperc
PIP - kép-a-képben funkció
PAL felbontás 768x576 -ig, NTSC felbontás 640x480 -ig
Win 98SE, Win ME, Win 2000, Win XP driverek
Ulead Media Studio 6.0 Full Software
Barni
-
dani87 #401 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.Vettem egy Asus Mycinema-P7131 tv tunert és nem müködik rajta a hang.Ez belső audios rá kell kötni az alaplapra.Amugy zug vmi. de hang nincs.Van vmi. ötletetek? -
#400 winfast pvr vista-hoz semmi, fasza, XP setup felment, de nem túl yo -
#399 Hali!
Segítség kellene SOS. Az alábbiak közül szerintetek melyik tuner kártyát vegyem meg? (árban kb. egy kategória mind)
- Asus MyCinema P7131
- MSI TV @nywhere Plus
- Pinnacle PCTV Analog
Főleg TV nézésre + felvételre szeretném használni. Digitális nem érdekel, analóg bőven jó.
Kösz a segítséget! -
dara #398 Nincs véletlenül nagyon magasra véve a fényerő a PVR-ben? Az okozhat ilyesmit. Esetleg a VGA driver hasonló beállításai. -
oliverspy #397 Lehet rossz topic-ba írok de mi lehet a baj? A tunerem mikor sok a fehér szín a képen így az egész kifehéredik:
Ez egy Winfast TV2000 XP kártya Ulead Videostudio-val vettem fel mpeg2-be majd azt tömörítettem DivX6-ba de minden progival ilyen kifehéredés van. WinDVR, WinFast PVR stb.. ha vki találkozott már ilyennel segíthetne. -
#396 Nem tudtam hova írjam szóval ha rossz helyen érdeklödőm akkor sry
Na szóval van egy tvtunnerem és azt szeretném összekötni a videómagnóval ,hogy a vhs kazettákat áttudjam digitalizálni a gépemre. Kérdés,hogy milyen kábelt kell ehhez beszereznem,hogy megtudjam oldani.A tvtunnerem: Pinnacle PCTV Analog Pro PCI
-
matehoki #395 Sziasztok.
Ezt a WinVCR programot honnanlehet letölteni? -
#394 Milyen TV tuner-t ajánlotok max. 18.000 HUF-ért amely ezeket minimum tudja----> jóminőségű sztereo TV, FM rádió; teletext(lehetőleg ultragyors); távirányító; direct-to-DVD vagy rögzítés a merevlemezre; belső(PCI) csatlakozás? -
zozox333 #393 Hali! Van egy winfast tv 2000 expert tv kártyám. A gondom az, hogy nézni tudom, de felvételnél nincs hang. asus p4p800 se alaplapom van, az aux bemenetre csatlakoztattam a kártyát. -
izb #392 asus tv tuner cardod van? -
laci92 #391 helLó kené egy kis segítség.a tv tunerem hez kaptam egy progit az a neve hogy asus video security ÉS NEM TOM HASZNÁLNI VALAKI KÉREM SEGÍTSEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
laci92 #390 Most kapok szülinapomra egy ASUS TV tuner-t!!jeeeee -
#389 ? -
dara #388 A tunerhez adott programok ~100%-a képes felvétel közben is tömöríteni (hogy milyan codeceket tud használni, az már program kérdése). Persze nem árt hozzá egy erősebb gép sem, hacsak nem hardware-esen tömöríteni képes tunered van. Aztán meg kell választani a céljaidra megfelelő codec-et is. -
baca01 #387 gondolom azt már csak a kész fájllal lehet... de olyan progi nincs ami már alapból így veszi fel? -
dara #386 Tömörítéssel. -
petkoo #385 köszi szépen a segítséget....
-
baca01 #384 szisztok!
nekem az a gondom, hogy ha felveszek vmit, akkor annak marhanagy lesz a mérete :( ezt hogy tudom kiküszöbölni, hogy mondjuk egy 90perces filmnek 700mega, vagy max 2cd legyen a mérete? -
#383 pctv driver 4.02, / feltöltöttem / -
#382 szerintetek érdemes venni egy Hauppage WIN TV USB TV Tunert?mi a véleményetek az USB_S Tunerekről?
itt
egy kis info