501
milyen tv tunert vegyek? a minőség számít
  • Kurfürst
    Most épp ChrisTV-vel próbálkozom, a kép tökéletes, de a hangbeállításra még nem jöttem rá, valahogy meg lehet oldani USB tunerrel is a lapjuk szerint.
  • dara
    USB-s tunerek csak a mellékelt programmal (vagy annak újabb változatával) adnak ki magukból hangot.

A 100%-os prociterhelés pedig a folyamatos timeshift miatt van, amit PowerCinema alatt le sem tudsz tiltani.
  • Kurfürst
    Ugyanez lenne a kérdésem, ASUS My Cinema U3000 Hybrid, a cucc maga jónak tűnik, de a Cyberlinkes PowerCinema 5 amit adnak hozzá egy iszonyat halom fos, instabil mint atom, borzasztóan terheli a processzort is. Leszedtem hozzá ugyanennek a 6os verzióját, de nincs különbség, 100% os processzorterhelés (azért egy Athlon 64 3500+ on nem illene..), az analóg jel pedig erősen kék. A digitálissal kevesebb baj van, de azon egyenlőre csak a Duna TV megy.

Szóval egy normális program kéne csak a cucchoz.
  • Looooser
    nah most hogy beindult a topic 1 kérdés, a lenntebb említett ASUS My Cinema U3000 Hybrid TV tuner <- milyen lejátszó programot javasoltok, amit hozzá adtak a My Cinema vagy mi a szöszben nincs finomhangolás, javasolták a Windows media center, de abba sem bítzok meg igazán, mivel microsoft... szóval ha valaki tudna 1 programot javasolni azt megköszönném
  • dara
    Vehettek volna egy normális fényképezőgépet... Bár biztos a tuner mozdult be.

Emellett apró probléma, hogy csak digitális vételre alkalmas. Az antennája meg legfeljebb rovartűnek jó a jelenlegi magyarországi sugárzási teljesítmény mellett.
  • dara
    Ha csak analog kell, és belső PCI-os, akkor Leadtek PVR3000 Deluxe. A keretbe belefér simán.
  • Solten
    Asus My Cinema-U3100Mini TV Tuner Review

• Looooser
    ASUS My Cinema U3000 Hybrid TV tuner <- első osztályú, olyan antennát adnak hozzá hogy leszívod magad stb, csak ami programot adnak hozzá az nem ér egy darab kakit sem (nincs benne finom hangolás...)
  • janika15
    sziasztok milyen tv-tuner-t ajánlotok 10-25 ezer forint között? köszi!
  • szoszyke99
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ASUS EEE Pc-n milyen Usb-s Tv tuner fut. Mert ahogy olvastam a specifikációknál, mindegyiknek 2.0 GHz-töl kezd a rendszerigénye. Nem tudtok egy alacsony rendszerigényűt(900MHz)? Biztos van, csak én nem értek ezekhez sajnos. Kérlek írj ha tudsz! Előre is köszönöm!
  • Looooser
    Sziasztok!
    Kaptam egy ASUS My Cinema U3000 Hybrid TV tuner kártyát, a dobozban volt a CyberLink Power Cinema nevű progra, az a problémám hogy a programban nincs finom hangolás, ami a sokdecibell vesztés miatt nagyon kéne mert egyszerűen szörnyű a kép (kivéve a digitális sugárzásúaknak (m1 m2 Duna1-2) tudnátok másik programot ajánlani?
  • kgy89
    Hy!

Köszönöm az eddigi segítségeket.
    Vettem egy Leadtek PVR3000 Deluxe kártyát. Beszereltem, minden jó, csak 2 probléma van vele.
    1, Amikor a rádugom az antenna csatlakozót, kicsit elkezd remegni a kép (nem a tv adás képe, úgy az egész mindenség). Ez mitől lehet?
    2, Elindítom a PVR2-t bejön az adás ahogy kell, de minden más program meghal, szóval semmit nem tudok megnyitni.
    Ötlet?
  • kgy89
    Rendben, köszi szépen! Akkor beruházok egy ilyenre.
  • dara
    Rá tudod. Egyébként meg a legjobb tuner jelenleg a piacon. Hogy bzoley szavait idézzem: "Többet tudó van, jobb nincs." Csak rendesen be kell állítani.

Kérdés mit értesz azon, hogy milyen felbontásokat tud. Megjeleníteni akkorában jeleníti meg a képet, amekorára a PVR2 ablakát húzod. Felvenni pedig 320x240, 352x288, 480x480, 480x576, 640x480, 720x576 és 768x576 felbontásokba tud. A hw codec csak 720x576-ba tud felvenni, de ez iparági szabvány, ami nem HD hw codec, az mind csak erre képes.

• kgy89
    Illetve milyen felbontásokat tud, mert én sehol nem találtam!
    Köszi!
  • kgy89
    Hali!

Ezt rá tudnám kötni simán az antenna kábelre?
    http://www.edigital.hu/product.php?cat=589&bid=25&partner=33009&productid=35921#
    Szerintetek milyen?
  • kemszi2
    esetleg nekem tudna valaki valamit ajánlani,azon kívül amit én találtam?
  • dara
    1. A TV-vel sehogy. Csak rá kell tolni az antennakábelt. A TV-hez csak annyi köze van, hogy be kell iktatnod egy osztót.

3. Sok mindenen nem lehet elbukni, alapvetően két-három alkatrészcsaládból dolgoznak a gyártók. A különbségek a megépítés minőségében, a sw-ben és a támogatásban van. Szóval lényegében csak a gyártót kell figyelembevenni.

2. Jók. Csak kérdés mik a pontos igényeid és mennyit szánsz rá.
  • kemszi2
  • kemszi2
    Szeretnék külső tv tunert venni.laptophoz és azstali géphez egyaránt szeretném használni.lehetőleg olyat keresek aminek van saját antennája
    Asus My Cinema-U3000 Hybrid külső tuner erről mit gondoltok?
    # Jellemzők Digitális TV adás vétele és rögzítése
    # Analóg TV adás vétele és rögzítése
    # Beépített FM antenna
    # LED visszajelzés
    # Asus TSSI tehnológia, erős TV jel felismerés
    # Vista Premium, Vista Basic, XP certified
    # Csatoló felület: USB 2.0
    # Operációs rendszerek: Vista Premium, Vista Basic, Windows XP
  • kgy89
    Sziasztok!

Még új vagyok a témaban, és lenne pár kérdésem.
    1. Ha veszek egy tv kártyát, hogyan kell csatlakoztatni a tv-vel? (gondolok itt a kábelekre)
    3. Milyen adatokat érdemes figyelembe venni, hogy ne bénát vegyek.
    2. Az alattam említett kártyák jók lehetnek?
  • dara
    7k körül Leadtek TV2000XP Global, 15k körül hardware-es PVR2100. Analog mind a kettő.

Software-es hibridtuner DTV2300 H 15k, hardware-es hibrid DVR3100 H 18k.

Ezek mind sima PCI-osak.
  • DöflingR
    WinFast PVR - nem tudom mostanában milyeneket dobtak ki,de nekem nagyon bevált kártya.. az enyém már 3-4 éves..
  • lampard99
    hello szeretnék venni egy tv tunert tudtok ajánlani 1 olyar ami jó de nem nagyon drága?
  • joco22
    Hali! Van egy asus tipusu tv tuner karim kezdő vok még benne beállítás gondjaim vannak vele nem tudom be hozni vele az összes csatornát nem tudom miért van valakinek ötlete mit szúrtam el vele?
  • rambuu
    Hali!
    Az lenne a kérdésem hogy pl. ez a TV kártya WinFast TV2000XP Global
    Ennél ha én 22"-es Monitoron nézem az nem ront a képen? Me itt már jobban szét húzza mint egy síma 17"-esen.?!
  • Zomil
    majd a privit olvasd el légyszi és ha lehet válaszolj rá :)
    nagyon megköszönném
  • dara
    Lényegében nem terheli a processzort.
  • Zomil
    igazábol azt sem tudom, h az miért jobb :D
    jobb minöségben rözgit?
  • dara
    Jó kártya. De a 9k kicsit súlyos. Általában a rádiós verziója sem kerül többe 7-8k-nál. Mondjuk 9-ért is jó vétel.

Azt már neked kell eldöntened, hogy a hw codec megér-e 5-6k plusz ráfordítást.
  • Zomil
    igen pci-osra gondoltam, mivel nem kell h hordozható legyen igy sztem a PCI jobb

amugy olyan 10e körül lenne a legjobb, lejjebb olvastam, h TV2000XP Global-t ajánlottátak, ahonnan vásárolni akarok ott 9ezer. Mi a véleményetek erröl?
  • dzso83
    próbálkozom még egyszer... előző alkalommal senki nem reagált... :(

"Mostanában szeretnék beszerezni egy tunert laptophoz...
    Mostanában milyet érdemes venni?"
  • dara
    Ha PCI-os kell, akkor ennyiért már hw codec-est kapsz. Pl Leadtek PVR2100.
  • Zomil
    remélem hamarosan benéz vki ide, mert elég sürgös lenne a segitség :)
  • Zomil
    Hali!

Szeretnék egy jó minöségü, de nem tul drága(max 15ezer) tv-tunert venni a gépbe és érdekelne, h milyet ajánlotok.

Elöre is köszi a segitséget!
  • grebber
    A beépitett antennés tv tunereken magyarországon jelenleg milyen tv csatornák jönnének?? És ezek mennyire jók márha jók?
    Mert kellene egy a gépbe, de nem olyan amibe tv kábelt kell rákötni!
  • dzso83
    Sziasztok!
    Mostanában szeretnék beszerezni egy tunert laptophoz... éljen a mobilitás :)
    Mostanában milyet érdemes venni?
    Visszaolvasgattam de mivel eléggé régiek a hozzászólások, azóta sokminden változhatott...
    Köszi előre is...
  • overlocker
    Ez
    sztetek jo tv tuner mert az ugye? 15ezer körül az ára jo sztetek?
  • hellcommander
    Lenne egy pár kérdésem:
    1, hogy kell a tv kábelt rákötni a tv tunnerra? Nem nagyon akarok farigcsáln.
    2, milyen gép kell hozzá?
  • dara
    Kitűnő kártya. De a helyedben inkább Globalt vennék. Gyakorlatilag ugyan az, az eltérés gyakorlatilag csak a tuneregység (Expert RF, Global Si). A Global tipikusan 1-2k-val olcsóbb.