Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az a gondom hogy bármikor bármelyik csapathoz megyed edzõnek a pénügyi elõrejelzésben mindig hatalmas minusz összeg áll.Akárhova megyek mindig pár hónapon belüle elfogy a csapat összes pénze.Most lettem a Chelsea edzõje és az elõrejelzés máris -120 millióban van.Aztán persze év végén jön a pontlevonás stb.A jaték eleján a pénzügyi irányítást a gépre bíztam.Légyszives valaki segítsen mert így nem lehet játszani.
Végsõ esetben valami pénzes cheat is jöhet:)
Köszi
új játékot indítani és választani Hungaryt... :-)
egyébként tényleg kár olyan hozzászólásokat írógatni, hogy mikor lesz már kész, meg hogy kész lesz e valaha...
az oroszok miatt a beta verzió elvileg macerás, de nem megoldhatatlan...
gondolom a játék text fájljainak egyrésze a tcm 2004 óta nem változott, viszont van olyan ami ugye újdonság és nem volt benne, tehát le kell fordítani és ugye a magyartalan dolgokkal is kell valamit kezdeni...
ja és akkor háborodok fel amikor akarok, úgy is megnyúgszom, ne félj... :-)
Úgy láttam hogy meg se kérdezted! Épp te válaszoltál egy személynek!
Ne legyél felháborodva! <#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#nevetes1>#nevetes1>
!!!HALA MADRID!!!
nem tom mire írtad h szégyen...
ha az én tényt közlõ megjegyzésemre, akkor ..@..
ha a más fórumokon bejelentett (tényként) idõpont elmaradására, akkor igazad van...
tudod én is játszom ezzel a játékkal, és mivel nincs magyar verzió, pedig már egy párszor a te és társaid is igérték, várok türelemmel...
de ha engem nevezel retaldáltnak, akkor csak jelzem hogy az igérgetõ, embereket félrevezetõ m@jom akkor mi?
én még nem igértem soha sehol olyat, amit nem tartottam meg, pláne nem ilyet, amire egy csomó ember vár...
tudomásom szerint olyan jól haladtatok már régen, h majdnem kész lett, már a dátumokat is kitûztétek...
van az orosz gyerek, aki kikódolja a huf fájlt, és ugye eddig ez volt ennek a játék korábbi típusainak a magyarításához is...
gondolom, ha ez a strategyhungaryteam nem száll be, akkor keresztet vethetünk a magyarításra...
tehát apám én nem rataldált vagyok, csak hiszek az igéreteknek és ne sértödj meg, ha ilyen tény megállapítások írok, minõsítés nélkül, mint a #7743 hozzászólás...
errõl beszélek... tiszta szégyen...
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Látom mindenkinek nehezére esik a keresõ használata, és a visszaolvasás, sebaj...
Magyarosítás - Fejlemények:
A magyarosítás 1 hónap relatív szünet után újra beindult ugyanis a Strategy Hungary Team http://strategyhunteam.extra.hu honosító brigád beszállt a munkába. A beta verzió kisebb hiányosságok és mulasztások miatt nem biztos hogy kiadásra kerül, viszont a munka elkezdõdött. Az extra time kiegészítõ nem biztos hogy lefordításra kerül, viszont a tapasztalatok, és ismeretségek birtokában a Fifa Manager 08 fordítása (nagyon remélhetõleg) gördülékenyebb lesz. A munka befejeztének idõpontját egyelõre nehéz megmondani, de ha konkrét fejlemények lesznek, mindenképpen értesítve lesztek itt! Addig is akik ismerik a fejleményeket, és türelmesek, közöljék azokkal a retardáltakkal, akik képtelenek a keresõt használni, vagy visszaolvasni egy kicsit, hogy hogy is áll a magyarosítás...
//p.s.: a "Magyarosítás" és "Fejlemények" szavakra rákeresve megtalálható ez a post...
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Apró kérdésem volna, az energy-t hogyan lehet leggyorsabban növelni a játékosoknál? Próbáltam a recovery edzõ hetet de nem nagyon láttam változást. Még most kezdtem csak, szal nem votl idõm átolvasni ezt a pár ezer hozzászólást.
!!!HALA MADRID!!!
a tartalék bajnokság elvileg mindig megy, a reserve team menûben a 3. fül mutatja a meccseid eredményét és a tabellán elfoglalt helyed... bár nem a legjobban, de mûködik, sõt U csapatokkal is csinálhatsz hasonlókat ha van ráidõd...
Én már láttam pirosat adni baknokin is, de legtöbbször nem ad lapot, hol ott tele van a mérkõzés szabálytalanságokkal.
!!!HALA MADRID!!!
!!!HALA MADRID!!!
ja és olaszoknál nincs tarcsi bajnokság...
és a tarcsi csak a legmagasabb osztályban játszó csapatoknál van/lehet...
ezért van a kis csapat patronáló lehetõség a játékban (coperation a neve asszem)...
a taktikáról meg annyit, hogy felállásonként változik, hogy melyik utasítást érdemes kiadni, mert 3 védõvel nem úgy védekezik az ember, mint 5el, és a hosszú labdákkal 1szem csatár nem sok mindenre megy...
pláne az olaszoknál...
Én Angliát és a Man Utd-t preferálom, itt is van tarcsi liga...
A konyvben neztem, hogy csak ott van reserve team amelyik bajnoksagban jatszanak. Ilyen pl a spanyol es a nemet.
Valaki jatszik olasz csapattal es van reserve teamje???
Amugy Udinesevel jatszom Seria A-ban.
Kiprobaltam text modban ezt a full defend-long ball taktikat a Milan elleni kupa elodonto visszavagon. Az eredmeny 2:0 a milannak. 8:3-as kapuraloves, 2 db 11-es a Milannak, amiket kihagytak, es egy kiallitas nekem, meg meg 4 sarga lap. Tehat nem mondanam, hogy nekem bejott elso probalkozasra. <#wow1>#wow1><#ejnye1>#ejnye1><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
Millwall away. yes! :)
football without ultras is nothing
eb-selejtezõn pedig 8-3ra vertem lichtensteint :)
közben Józsi György kapott meghívót a magyar válogatottba, akik 7-0ra kiütötték luxemburgot.
elsõ premier ligás meccsemen pedig 2-1re kikaptam a charlton-tól.
(észrevettétek, hogy ha text módban nyomtok D-t meg L-t azaz full deefnd és long ball, akkor szinte csak a saját csapatotok támad?:) persze nem mindig)
!!!HALA MADRID!!!
Egyaltalan hogy lehet a jatekosokat a tartalek csapat es az elso csapat kozott mozgatni? Mert nekem tul sok jatekosom van az elso csapatban. A TCM 2004-ben volt egy opcio a jatkosok lapjan, hogy kuldes a tartalekba, es forditva.
Szoval valaki tudja?
azóta egyébként 10np munkanélküliség után az angol 2odosztályú Southend United csapatánál alkalmaztak, célkitûzés a kiesés elkerülése, a csapatomat sikerült remekül megerõsíteni igazolásokal és kölcsönszerzõdésekkel, így az addig 20. helyre rangsorolt csapat a 6. helyre lett sorolva, végig osztályozó helyen álltam, sõt voltam második is, aztán végül visszacsúsztam a 4. helyre, így osztályozókat játszhattam, amin sikerült is a feljutás.
most a premier league leggyengébb csapata vagyok, cél a kiesés elkerülése. a stadionomat bõvíteni kezdtem, igaz, hogy átléptem az építési költségvetést, de remélhetõleg megtérül, ugyanis az elõrejelzések szerint minden meccsemen teltház lesz (ami érthetõ is egy kiscsapat pl-be jutásánál). most vagyok az alapozásnál, a felkészülési meccseim egész jól sikerültek, igazoltam egy remek csatárt a másodosztályból, mert volt elengedési záradéka ha felsõbb osztályú csapat hívja, illetve leigazoltam a középpályára Józsi Györgyöt :)
szóval most a csapatom megerõsítésén ténykedek, csak a fizetési keret elég szûkös, pedig megpróbáltam magasabbra tornázni.
közben lement a 2008as eb is, melyre a skót válogatot felkért managernek. a horvátokkal döntetlen játszottunk míg a németektõl és a késõbbi gyõztes spanyoloktól kikaptunk, így a csoportmeccsek után ki is estünk. ekkor véget is ért velük a szerzõdésem, de most a selejtezõkre újból felkértek, örömmel vállaltam el.
egyébként level4-es manager vagyok, van egy feleségem, és egy 1éves kislányom is :)
egyébként múlt héten játszottam picit, normal fokozaton bemelegítésnek, persze karrier módban. skót 10 csapatos division3-ben (ami a 4edosztály) indultam, ahol is 10. helyre taksáltak (east fife a csapat neve), a vezetõséggel kötött szerzõdésemben a cél a kiesés elkerülése volt második évre is a biztos benntmaradást tûztük ki. sikerült egy-két jó igazolás, valamint kölcsönszerzõdés így sokkal acélosabb lett a csapatom, végig 2-3. helyen tanyáztunk, míg az utolsó 4fordulóban sikerült felkúszni az elsõ helyre, amit a fõ rivális (aki tavaly búcsúzott a division2-bõl) megverésével biztosítottam be, azonban a költségvetésbõl kicsúsztam.
a fizetések -150³/w körül vannak, viszont az az érdekes, hogyha két kiöregedõ játékosommal szerzõdést bontok, hogy csökkentsem a heti fizetést, akkor a hiány nõ! ezt nem igazán értem...
sajnos az épületek fenntartása is többet emésztett fel, mint amennyit a vezetõség rá szánt, ami azért gáz, mert semmit sem építettem, ergo alapból jóval kevesebbett kínáltak, mint amennyi szükséges. játékos eladásokról sajnos nem nagyon beszélhetek, most elég bõ a keret (jobb ifistákkal ~26fõ) vannak is transfer listen 8an, akik ingyen mehetnének, de még így se nagyon kellenek a kutyának se :)
a bajnoki cím elnyerése és a feljutás után természetesen 'save game'-eltem, nehogy befaggyon a program az év vége legenerálásakor. szerencsére fagyás nem volt, csak az én arcomra fagyott a vigyor, amikor is az új szezont gybõl azzal nyitottam, hogy kirúgtak a büdzsé túllépése miatt.
van valami tippetek, hogyan hozzam kicsit helyre az anyagiakat?
visszatöltés után vettem fel kölcsönt is hosszú futamidõre, de hiába.. :\
a fizetéseket próbáltam csökkenteni új szerzõdésekkel, de természetesen ebbe nem nagyon akartak belemenni a játékosok. ráadásképp sajnos nagy a differencia a játékosok fizuja között (80 - 200³)
ötlet? szívesen maradnék a csapatnál, fõleg, mert elutasítottam angol másodosztályú ajánlatot is, amiért a csapat anno nagyon hálás is volt.. a vezetõség év végére ezt elfelejtette ezekszerint.
kellene kis segítség
olyan problémám van mikor rámegyek betöltés kilép és azt irja sulyos hiba egy fájl jön létre... ezt nem tudjátok hogy lehet megoldani?
Ezt meg talán nem kéne a fejünkhöz vágni, már bocs hogy elkezdtük...
A másik, meg tanulj meg angolul ha ilyen nagy a szád...
én kérek elnézést hogy beszólok...
Larvin... igen ez az 50 felállás már a kezdetektõl fogva benne van (vagy ha rosszul emlékszem, akkor 2005 tõl biztosan), én használtam is régebben, és tényleg hasznos, de irdatlan sok idõ meccsrõl meccsre állítgatni, attól függõen hogy hogy áll fel az ellen milyen gyors egy-egy támadó stb... van még egy csomó opció ahol személyenként adhatsz ki taktikát, ami szintén hihetetlen hasznos, de megint annyi idõ meccsenként hogy én inkább az általános taktikázásban merülök el (az is meccsenként min 10-20 perc) és azon is gólok múlhatnak, szóval el lehet merülni a játékban, csak kell hozzá türelem (meg angol tudás)
A partnert meg havonta egyszer ajándékozd meg és kész, csak dísz (attól függetlenül én örülök hogy benne van, sõt kell is... imádtam amikor talán a 2005-ben volt komplett private life, neveltem két focista fiút, az egyik még a csapatomban is játszott, aztán 30 év múlva elvált a nõ, mert annyira a vasas 2035-ös vagy akárhanyas bajnoki címére koncentráltam hogy elfelejtkeztem róla :D)
Kérdés: A partner mellett különbözõ színek jelölik az inteligenciát, költekezési szokásokat, türelmet. Rájött már valaki, hogy mit jelentenek a csíkok? Gondolom valami intervallumot, hoyg tól-ig, de mégis mitõl füg, hogy mikor van minimumon és mikor maximum? Az intelligencia érdekelne leginkább, mert a többi világos.
Érdekesség: Nemtudom észrevettétek-e, de nekem is csak a hivatalos fórumon olvasottak után esett le, hogy a taktikáknál a támadó és védekezõ felállást 25 szituációra meg lehet adni, így összesen 50 felállást adhatsz meg attól függõen merre van a labda. Nemtudtam eddig, hogy a védekezõ és támadó taktikai felállásnál miért vannak fényes mezõk és miért nincsenek az alapfelállásnál. Most már tudom, ha a fényes mezõre kattintatssz, akkor megadhatod a spéci felállást, arra az esetre, ha a labda éppen azon a területen jár. szerintem hasznos infó.
Most már én se fordítok, mert reggel 6-tól este 6-ig dolgozok, így nem sok energiám marad!
!!!HALA MADRID!!!