Fifa Manager 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valószínûleg a liga megkreálásánál követsz el valami hibát. Már csak nagyvonalakban emlékszem a 08-as editor használatának menetére, de olyanokra kell odafigyelni, hogy ha csinálsz egy pl 16 csapatos új ligát, akkor 16 csapat min 18 v 22 játékossal legyen is megkreálva, az országbeállításoknál mindent ki kell tölteni, kupát azt hiszem nem szükséges kreálni. Nem tudom mennyire jártad körbe a ligakreálást, de ha minden másra mûködik a játék, akkor csak ez lehet a gond, hogy valamit kihagysz. Próbálj meg google-n keresni vmi útmutatót (Fifa Manager 08 create new league), biztos van rá tutorial vagy fórum...

Attól hogy a Lotr-BfME2 nem futott vistán, de xp-n igen, nem azt jelenti hogy a vista szar, hanem azt hogy vmi szarul van összetákolva gépedben, másik egymillió embernek miért futott vistán ugyanez a game?

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

andretti

dobtam mailt a fordítással kapcsolatban, linford barátunk segített a tcm 2004 database segítségével magyarítani
Mondtam, hogy több post lesz...
A terméktámogatástól kaptam egy e-mailt, hogy próbálkozzak egy linken megadott patchel. Amikor instalálni akarom a patchet ezt írja ki: The installed manager08.exe is corrupt. The patch cannot be applied. Mi az anyja kínja korrupt amikor 12 ezret fizettem a szaros játékért még másfél éve???????????????? Regisztrálva is van az ea-s accomra, mi az anyja a korrupt?
Igen több post lesz, de most már szarok rá mert kurvára felbaszott ez a kibaszott játék. Mi a fészkes fenéért nem mûködik?
😞(((((((((((((((((((((((((
J.
Nos, felraktam a játékot. Vanilla. Nem nyitja meg a database editort.
Error while processing file (itt a helye).../database/country1.sav. The following error occured: The version of the file is 2007-30. The latest supported version is 2007-28. Nos felteszem az elsõ patchet. Megnyitja az editort. Kilépek. Elsõ liga patch felvitele. Nem adja be a ligát. -.-
A játék ettõl függetlenül elindul. Megpróbálkozok a második patchel. (elõtte még a játék instalálása elõtt futtattam az ajánlott programot)
"Emulátorprogrammal való ütközés észlelése."
Felakasztom magam. Vagy megeszem a CD-t.
Köszi, a gyors reagálást!
Nos.
1. A Lord of the Rings - Battle for Middle Earth 2 futott XP-n, de Vistával nem kompatibilis... el sem indult a játék.
2. Meg próbálom vanilián mûködnek-e ezek a változtatások. Én az elsõ patch felrakása után használtam az editort. Ha játékost módosítottam, mûködött. Ha csapatba hoztam létre új játékost, vagy mondok valamit, teljesen új csapatot hoztam létre, még az is mûködött. Ligát módosítottam, mert a walesi liga 17 csapatos, ugye abban az idényben egyel kevesebb csapat játszott, de attól még 18 csapatos maradt. Ezért 18 csapatosra csináltam a ligát. Mûködött. A magyar ligát is módosítottam, egy elképzelt 4 szintes ligát hoztam létre, néhány új csapatot kreáltam, és a csere csapatok is játszhattak minden szinten. Mûködött. Elmondom mi nem mûködött: ha olyan országban hoztam létre ligát, ahol ELEVE nem volt liga. Ugye, meg kell adni, milyen formátumú legyen a liga, mely csapatok legyenek benne, mi legyen a menetrend, díjazás, stb. Na ezekután ha beléptem a játékba, az új játéknál, akár kijelöltem a ligát (sok esetben be sem adta, mint játszható ligát, de volt, hogy igen), akár nem, a játék kidobott, az üzenet az volt, hogy a windows hibát észlelt ezért a program leáll... Azért idegesítõ ez, mert a már meglévõ ligákat fel tudtam javítani, ugye a borzalmas átlagszinten megnöveltem, hogy ezekben a ligákban is focizni tudó játékosok játszanak, és jelentsenek valami kihívást (ha nem is sokat) a bl-ben, stb részt vevõ elit csapatoknak. De ahol nem volt liga, csak néhány csapat bedobva, valahol még csapat sincs, akkor hiába írom át, az ország átlagszintjét, mert azt csak ligára tudja vonatkoztatni. Tehát, pl a Levski Sofia csapata 30-40-es szintû játékosokkal áll ki a Manchester United 75+os szintû játékosai ellen, az eredmény 0-15 meg ilyenek. Ez nem igazán reális. Ezért gondoltam, hogy patchekbõl oldom meg, hogy legyenek ligák, ha már én nem tudok létrehozni. De a patchek közül a liga patchek nem mûködnek nálam, csak a mez patchek. Kipróbálom ezt a programot, ha hazaértem, hátha utána normálisan fog mûködni minden. Otthon megnézem ezekután mit fog produkálni a program.
Sokkal jobb, köszi 😊

Igen a program alapvetõen ingyenes, egyes speciális funkciói (pl a nagyon über modern töredezettségmentesítõ) kerülnek csak 5-10 dollárba. Innen letöltheted az ingyenes verziót

Ha Vistán nem fut egy program, akkor a program kiad egy hibaüzenetet. Ezen hibaüzenet birtokában lehet csak elindulni a probléma keresésében, és az eredmény az lesz, hogy valamilyen drivered, hardwared nem megfelelõ a játék futtatásához. A vista csak keretet ad a futtatásnak, a futtatást már nem az opercáiós rendszer végzi. Az operációs rendszer csak annyit csinál neked, hogy mikor dupla klikkelsz az ikonra, akkor a program rendelkezésére bocsájtja a hardwares erõforrások bizonyos százalékát, és megteremti a futtatási környezetet (pl a rundll32.exe egy ilyen program). Ha a program nem windows vista kompatibilis (amibõl kevés van, és az elmúlt 6-8 év programjai mind azok) akkor meg kell kérni az oprendszert, hogy csináljon a programnak régebbi környezetet, amit ha nem tud megvalósítani, akkor használunk specifikus emulátorprogramot. Miután megkapta a futtatni kívánt software az allokált hardware állományt, és a futtatási környezet is felépült körülötte, onnantól már csak a saját fájljaiból dolgozik a program, illetve az egyes operációkhoz szükséges driverekbõl, amelyek a program kívánságát a hardware által végrehajtható formába ültetik. Az operációs rendszer olyan mint a pohár, amibe ha nem töltesz innivalót, nem tudsz mit inni, valamint ha nem ízlik az innivaló, vagy nem oltja a szomjad, azért nem a pohár a felelõs. Pohár nélkül viszont nehéz inni (ha eltekintünk az üvegbõl/csapból ivástól).

A 08-as fifa manager esetében (de amúgy bármi más játék esetében) elõször probáld ki a vanilla változatban az editort (vanilla az amikor felrakod a cd/dvd-rõl a játékot, és semmit, az ég világon semmit nem módostas rajta, 0 patch, 0 update, semmi). Így is mûködnie kell. Próbálj meg módosítani eleinte csak játékosokat, játékban kipróbálod, aztán csapatokat, aztán kipróbálod, aztán ligát módosítasz, kipróbálod, aztán új ligát hozol létre létezõ országban, és kipróbálod. Aztán ha valahol hiba kerül a gépezetbe, 100% pontosan próbáld meg leírni ide, hogy milyen hibaüzenetet írt ki a gép, mikor lépett ki, mit nyomtál mikor kilépett, pontosan mit változtattál, és minden egyéb körülményt írj le. Ha ez megvan talán többet tudunk segíteni, mert eddig a "nem mûködik sehogyse" visszajelzés alapján igencsak nehéz helyzetben van az, aki segíteni akar.

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Elõször is, köszönöm a segítséget! Kicsit idegbeteg vagyok az elmúlt idõszakban pl a managertõl is... ezért nem írok rendezett postokat. Ezért elnézést. Reakció:
Nincs sem daemon tools, sem alchohol, sem semmi ilyesmi a gépen. Régen volt, lehet, hogy hagyott valami szemetet. A registry takarítást még nem csináltam, ha ingyenes a program, akkor kipróbálom. Vistának sok köze volt ahhoz, hogy más programjaim nem futottak, amik XP-n igen anno. De itt az 1-es patchel futott a játék Vistán. Lehet, hogy tényleg láma vagyok, de ezeket a patches dolgokat nem tudom megoldani. Hova instaláljam a patchet? Fõkönyvtárba instaláltam a patchet. Igen, nem jelenik meg az editoron belül semmiféle változás ezután. Amúgy a 08-ról beszélünk, a 09-et nem vettem meg. Ez esetben mit tegyek? Azt, hogy máshova telepítettem a patchet és onnan felülírtam a játékban lévõ fájlokat, már megtettem, ez esetben sem történt semmi változás azt eltekintve, hogy lefagyott a játék. Az editorban ha valamit megváltoztatok, nagy az esély rá, hogy NÁLAM utána nem mûködik a játék. Pl ha ligát csináltam, volt, hogy megjelent a liga a játékban, volt, hogy nem. Ha megjelent, volt, hogy elindult a játék, volt, hogy lefagyott. Ha olyan ligát módosítottam ami már létezik az editorban, akkor futott a játék, ha új ligát készítettem, és egyáltalán észlelte a játék, mint felkínált ligát a játék elindításakor, akkor fagyott le és kidobott hibaüzenettel. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a hiba az én készülékemben van, de pontosan micsoda lehet ez? Most egy gondolatban közöltem a mondanivalóm. 😉
Üdv: J.
1.: Kapcsold ki az emulátort... daemon tools (bár arra nem ír ilyet, mert nekem daemon tools mellett lazán ment az eredeti játék) alcohol, starfuck, és a többi blacklistelt program közül valamelyik fut nálad a háttérben, ki kell kapcsolni. VAGY: használj egy hider programot (pl: YASU) és az elünteti ezeket. Da amúgy lehet vmi registry szemetet hagyott egy crack vagy program vagy drm vagy starforce protection, azt registry takarítással lehet megoldani (IOBit-net az Advanced System Care-je nagyon pöpec erre a célre, általános karbantartásra mindenkinek ajánlom, fõleg a nem-pc-profik-nak, mert nagyon egyszerû és hatékony program!)

2.: A vistának köze nincs ahhoz hogy fut-e vagy sem a játék, ezt ha gondolod részletesen el tudom magyarázni.

3.: Mindegyik patchel mûködõképes a játék. Az update kettõben azonban megváltozott az eredetiségvizsgálat folyamata, ez okozhatja a nálad felmerülõ problémát, megoldás az 1. pontban.

4.: A country 149 és 151 fájlokon végez módosítást a patch, és ha meg akarod õket tartani, akkor csinálj magadnak biztonsági mentést, mert a telepítõ nem csinál, és ha reverzibilisre akarod megcsinálni a patchet, akkor tedd el az eredeti fájlokat, ezért mondja.

5.: Fõkönyvtár a játékmappád gyökérkönyvtára (másnéven, ahova feltelepítetted...) legtöbb esetben C:\Program Files\EA Sports\Fifa Manager 09, de akár a D:\Játékaim\ÚJ\FIFAMANAGER09JE is lehet a fõkönyvtárad, ezt telepítésnél te állíthatod be...

6.: Ha eddig nem sikerült megoldani akkor márpedig van benned némi láma, de amúgy ha nem jelenik meg az editoron belül a patch által elkövetni kívánt változás, az azt jelenti hogy a country### fájljaid nem lettek megváltoztatva (mert az editor ezekbõl töltõdik be) azaz a patch nem települt fel megfelelõen, ezt úgy ellenõrizheted, hogya patchet feltelepíted egy szeparált mappába (pl: Dokumentümok\FifaPatch#1\) és utána az ide kicsomagolt fájlokkal felülírod a game könyvtárában lévõ eredetiket (biztonsági mentés készítése utána, ha hiba esetén nem akarod újratelepíteni)

7.: Az editor patch nélkül/bármelyik patchel/minden patchel, bármelyik 98 utáni windowson mûködik, kipróbáltam. Szintén eredeti, de amúgy törttel is mûködik teljesen jól. Semmi egyéb nem kell hozzá, mint amit eddig leírtak, szóval a hiba az ön készülékében van...

8.: Ha lehet próbáld már meg a gondolataidat egy hozzászólásba tolni (mondjuk a mai 23 percen belül három darabot 23 perc várakozás után egyben is elküldhetted volna) mert az sokkal szebbé és átláthatóbbá tenné a fórumot, és helyet is spórolna. Én is írhattam volna 16 hozzászólásba ezt a fél órányi szöveget, mégis inkább összeszedegettem a gondolataim, átolvastam, és a végén feltettem a kérdést, hogy akarok még valamit, és amikor már nem, akkor elküldtem. Higiénia mindenek elõtt, nem csak a wc-ben meg a fürdõszobában...

9.: Köszi, szívesen, szevasztok, fordítás nemsokára updatelve lesz (10-15 ezer sornyi textmode szöveg, meg néhány egyéb dolog)

Eredeti a játék, mégsem indul erre varjál gombot. Küldtem egy újabb levelet a terméktámogatásra, hátha most másik fickó fogja olvasni.
"Emulátorprogrammal való ütközés észlelése."
Ezt írja ki...
Nem sértettél meg egyáltalán. Sõt, örülök, hogy segíteni próbálsz. De ha fel rakom a második patchet garantáltan nem fog elindulni a játék. Azért megpróbálom.
nem akartalak mwgsérteni...
hát mondjuk ha ezzel kezded...
telepítsd újra a gamét és 2 patchet és database updatet...
eredeti játékkal mûködni fog...
:-)
😞 Nem hiszem el, hogy nincs megoldás, az ea terméktámogatás semmire nem jó, ha ott kérdezek valamit az amúgy a játékokhoz semmit nem értõ kollégától, akkor azt a választ kapom, hogy in-game dolgokban õ ne mtud segíteni, arra vonatkozóan a fórumokon érdeklõdjek. De semmilyen fórumon nem tud segíteni senki. Eleve azt nem értem, miért nem indul el a második patchtõl a játék. Azt hiszi, hogy képfile van a gépen, de NINCS! Aztán az editor is baszakszik, mert ha átszerkesztek valamit, jóeséllyel lefagy a játék, és el sem indul. Ez így nagyon szar. Ha legalább én nem tudom megoldani, hogy élvezhetõbb legyen a játék (LDU Quito ne kapjon ki 10-0-ra a Boca Juniorstól) akkor a patchek, amik ezt lehetõvé tennék azok mûködnének, de azok sem. Fel tud idegelni ez nagyon. Vistám van tuti az kavar be, a microsoft úgy elcseszte a Vistát, hogy hihetetlen. A battle for middle earth 2 el sem indul a vistámon... Cool.
Az elsõ hivatalos patch fent van ez lehet probléma? A második patchet nem rakom fel, mert nem indul el tõle a játék... de kajak eredeti, regisztrálva is van, de a második patchtõl nem indul el 😄. Vicces ez az EA.
Ennyire azért nem vagyok hozzá láma. A 7. pontig mindent így csináltam eddig is, de semmit nem ad be az editorban, ha megnyitom, nincs semmilyen liga, se csapatok se semmi...
megpróbálom törött csuklóval elmagyarázni...

1. a telepítés a rar fájlt kicsomagolva egy exe fájlt kapsz
2. kettõ klikk és telepíti magát
3. siguiente gombot választod kétszer
(a biztonsági másolat arra vonatkozik, hogy ez az exe ezt a két fájlt változtassa meg, ezért ajánlatos másolatot készíteni róla, hogy ha vissza akarsz térni az eredetihez ne kelljen a játékot újra telepíteni)
4. estoy de... elé a karikára klikk, majd siguiente gomb
5. a '...' gomb segítségével megkeresed azt a könyvtárat ahova a játékot telepítetted (nálam ez a D\Games\Fifa Manager 08 ) és siguiente gomb
6. iniciar gomb és már fel is telepítette
7. siguiente majd salir gomb

8. ezután editor megnyit,(ha rámész a két országra már ott vannak a csapatok)
9. write current database for game gombra klikk
10. beolvassa az összes ligát, majd a jobb felsõ sarokban a piros "X" kilép és az igent választod a felugró ablakban...

na hát ez lenne az... ...-)
És full eredeti a játék, mielõtt arra gyanakodnál. 😊
De milyen biztonsági másolatot :S. Hülye vagyok én ehhez. Melyik a fõkönyvtár? A szponzoros patchnél semmit nem kellett megadni, simán felrakta és be is adta a szponzorokat a mezekre. De a ligás patcheket valamiért nem tudom felrakni.- Afghanistan: 1 league - 12 teams - 9 real players - Badges 2 teams.....
- Bangladesh: 1 league + 1 cup - 11 teams - 38 real players - Badges 11 teams.....
- To save a copy of security of the file: Country149 and 151 (database folder).
- To follow the menus of the installer and once concluded, to open the editor and to make click in "Write current database for the game."
Pl. ennél mit kell csinálni? Hiába jelölök én ki neki bármit, hogy hova telepítse a patchet, semmi nem történik. :S
jó helyre telepítetted a fájlokat?
s játék fõkönyvtárát kell megadni, mert eredetileg általában a c program files-be akarja telepíteni...
azt írja, hogy :
Menteni a biztonsági másolatot a file: Country149 és 151 (adatbázis-könyvtár).

- To save a copy of security of the file: Country149 and 151 (database folder).
Ez mit jelent, itt mit kell csinálni?
Letöltöttem a patcheket. Pl a kit patcheket instaláltam, és már láttam is az editorban a változást, a mezek szépen fel lettek díszítve szponzorokkal, stb. De pl ha liga patchet raktam fel, semmi nem történt. Mit rontok már el megint? Azt írja, installáljam a patchet, ami tartalmaz tök sok ligát, játékosokat, mindent, aztán menjek be az editorba és write current database. No én ezeket megcsináltam, de az editorban semmi liga nem jelent meg, és a játékban sem kaptam játszható ligákat. Mi történt?
látogass el ide, töltsd le vannak 08 kiegészítõk is , telepítés után editor write current database gomb és játszhatsz vele

http://www.managerfifa.com/
Nekem is válaszoljatok már. 😊 Az írásaimat véletlenül a régi topikba írtam. Az a lényeg, hogy a 2008-al játszok, de sok tekintetben szörnyû. Pl ahol nincs liga, ott nem tudom átírni a csapatok játékosainak átlagszintjét. Ebbõl az adódik, hogy hiába csinálok manuálisan egy viszonylag erõs csapatot pl a Quito-nak ami ugye dél amerikai bajnok, ha aztán az európai csapatok megveszik a játékosokat és a Quitonak maradnak 30-as szintû játékosai, akikkel 10-0-ra kikap pl a Boca Juniorstól. Vagy a Levski Sofia is iszonyat gyenge, pedig állítólag az egy erõs csapat... Vagy a Bate Borisov... Mivel az editorban lehet csinálni ligát, ezt ki is próbáltam, de ezután a játék lefagyott, tehát úgy szar, ahogy van. Az a kérdésem, hogy a 09-ben lehet-e végre játszható ligát csinálni editorral, illetve a ligán kívüli klubok statisztikája normális-e? Üdv:J
Kedves magyarítani akaró, magyarul játszani szeretõ emberek !

Sajnálatosan a március elején egy foci meccsen eltört a csuklóm, így elõre láthatólag nem tudok a text mód magyarosításával haladni a következõ 4-6 héten.

Szeretném a segítségeteket kérni, mert akár angol tudás nélkül is lehetne magyarítani...

a honlapomon bõvebben...

számítok segítségetekre, akár többen is tudtok gyorsan dolgozni, és akkor a 70 ezer sorból 18 ezret lehetne magyarítani, elvileg ebbõl 1500 már készen van...
hát nem...
az uefa cup gyõztese miért is indulna a bl ben ?
mert aki uefa cup gyõztes lett, az a bajnokságban bl-t érõ helyen végzett...
Vedd úgy, hogy megtörtént az átszervezés, és az európa liga új szabályai neked nem kedvezõen alakultak!

Persze ez egy bug, dehát ez van. Például nincs FAW premier cup a játékban. Én ezt úgy fogom fel, hogy megszünt (amúgy a valóságban is megszûnõben van, mert a szponzor kilépett a támogatók közül)
Lehet, hogy editorban orvosolni lehetne a dolgot, de akkor újat kéne kezdened, szóval egyszerûbb, ha elmész a dolog mellett.

Ezt nem értem megnyertem az uefa cup-at a leicester city-vel és a következõ szezonban nem a bajnokok ligájában vagyok pedig utána azt hiszem pedig úgy van ,hogy automatikusan a követekezõ szezonba már a bl-ben szerepel a csapatom nem újra az uefa cup-ban.
Azt hiszem eltûntek az írásaim... arra voltam kíváncsi, hogy az editorban lehetséges-e lejátszható bajnokságokat készíteni, mert a 08-ban lefagyott a játék, ha csináltam ilyet. Valamint arra, hogy a játékosok szintje a gyengébb ligákban reális lett-e, mert a 08-ban borzalmas volt.
Akik nem akarták megvenni a játékot azokat így sem veszítették el. Nekik csak azok számítanak akik megveszik 😊

A probléma inkább a bugokkal van (de nem akarok megint hosszasan regélni errõl)

Ott hagytam abba, hogy a Southamptont vártam a kupában. 1-0-ra kikaptunk, de teltházas meccs volt, szóval nem bánkódom. A kupaküzdelmek után végre fellélegezhettünk, és elég jó meccseket játszottunk. A félévet az elsõ helyen zártam. Szokás szerint pár vékony pont elõnnyel.
Még a válogatottba is meghívót kaptam (Wales) Lengyelország ellen leszek a keretben. Nemtudom, hogy ez, hogy fog kinézni, mert player manager vagyok, de a válogatottat nem én irányitom :S 😄

Sikerült a játékot megutáltatni a néppel!!!!!!
Gratulálok a szerkesztõknek!
Nem tudom mit hittek, hogy most ezért sokkal többen fogják megvenni mert kirúgnak év végén??? Mert én eddig mindegyikkel játszottam nagyon-nagyon sokat, de azért 10ezerért nem fogom megvenni!! Annyit azért nem ér a játék!! GRATULÁLOK A JÁTÉK KÉSZÍTÕINEK!!!! Szerintem több rajongot vesztett el mint gondolták...engem biztos, pedig jó kis játék lenne!de ez van, azért kútba nem fogok ugrani...
kb 3 cm feljebb..

"Mielõtt kérdezel használd a keresõt a lap alján!

TÖRT JÁTÉK = ÉV VÉGÉN KIRÚGNAK!"

ha esetleg mégis eredeti a játékod, akkor valószínûleg a pénzügyi céljaid nem teljesültek
Hali mindenkinek ! Valaki tudná a megoldást a fifa manager 09-re, hogy a szezon végén ne rúgjanak ki, bármilyen jól produkáljon a csapat?
A bajnoki címet végül sikerült begyüjteni, de a Setanta shieldet elbuktam a döntõben. Ez azért fájó, mert ezt a trófeát már valószínû nem lesz alkalmam begyüjteni.
Az új szezon a league 2-ben egy 6-1 es idegenbeli gyõzelemmel kezdõdött meg. Bíztató, de kemény, és hosszú lesz még ez a szezon.
Az igazolások jól sikerültek. A játékoskeret elég jó. Félek, hogy nem tudok majd hosszabítani pár theteségemmel, és el kell adnom félévkor õket.
Aláírtam egy 4 éves több mint 200k-s coop szerzõdést a Cardiff-al. (persze csesznek kölcsönadni játékost)

10 év? meglátjuk, mindenesetre most arra várok, hogy végre megint menjen 400 fölé a high risk shares árfolyama, és veszek egy házat, ha pedig már lesz házam elveszem a nõmet feleségül, és gyerekgyártásba kezdek 😊
Sokat gondolkodtam a taktikám. tulajdonképpen ez az egyik legizgalmasabb része a játéknak. Sok múlik rajta. A fõ szempontom, hogy ne kelljen nagyon az emberfogással törõdni. Unom állandóan állítgatni.
Márpedig felsõbb osztályban úgy tûnik nem igazán van olyan taktika amivel megúsznám ezt.
Az a tapsztalatom, hogy két veédekezõ középpályással közel kerülök a célomhoz. Sajnos az idei Fifából kihagyták a szaggatott vonalas taktikai beállításokat. Így nem tidom megadni a játékosaimnak, hogy milyen irányban mozogjanak. Két belsõ védõmnek például nem ártana megadni, hogy jobbra-balra mozogjanak. A védekezõ középpályásaim is sokszor egy helyben állnak. Bár ez összefüggésben lehet a workrate értékükkel, és a closing down beállításokkal is.
tényleg az up and down-nál mikor azt írja ki, hogy positioning improved, az melyik értéket jelenti?
Mindenképpen kell, hogy legyen egy írányító középpályás a taktikában. Az igazán jó egyszemélyes targetman-ek méreg drágák. Megéri kinevelni õket, de ha venni kell, akkor nagyon drágák. Szóval ezért döntöttem a két csatár mellett. A wingereket nem szeretem, mert védekezésben nem tudnak segíteni. A wingback-ek meg nagyon jó munkabírásúak kell, hogy legyenek, mert be kell száguldozniuk az egész pályát.
Szóval valamilyen szinten kényszer is ez a felállás. Lehet, hogy változtatok még, mert az az igazság, hogy még itt az 5-ödosztályban sincs elõre lejátszva minden meccs. Bár elég gyenge kerettel dolgozok.
Még tesztelek, de tulajdonképpen még tettem le a voksom egyértelmûen.

Én azért ajánlanám, hogy bõvebb taktikai repertoárt használj, mert a 3-5-2-höz ragaszkodás hosszú távon lehet nem az igazi. Pl, ha most feljutásért küzdesz, akkor valószínûleg egyik legjobb csapatod van a ligában, és könnyedén levetíthetjük mondjuk az nb1-re, és a Lokira. Faterral sokszor gondoljuk, hogy igenis egy gyengébb ellenfél ellen meg lehetne, és kéne is kockáztatni egy 3-5-2-õt sõt akár 3-4-3-at is (Rudolf Gergely CF-nek a legideálisabb, mellé két ST), de egy Újpest ellen azért kell a 4 védõ, hogy meglegyen a biztonságérzetünk. Szerintem jól járnál vele, ha néha 4-4-2-re, 4-3-3-ra vagy 4-5-1-re átállnál idõnként (a 2-3-5 sem kizárt, csak régimódi 😛), akár csak egy félidõre is. Pl egy két osztállyal feljebbi ellen megszerzett szerencsés vezetés esetén én bevállalnám a backelést, néha az kell. De van mikor semmi sem jön be. Volt pár éve a Fulhammel, még másodosztályban, az elsõ ott töltött évemben, hogy 3 vereség után 5 meccs alatt 5 taktikát kipróbáltam, és mind az öttel simán kikaptunk, mindegy ki volt az ellenfél. 3 hétre átadtam a csapatot a segédedzõnek, visszaadtam 3 heti fizetésem, és nyaraltam egy kicsit. Neki se jött be sokminden, de mikor visszavettem a csapatot, új tréninggel, új ötletekkel csak kilábaltam a bajból...

Sok sikert az új csapatnál, de lassan ideje elkezdeni dolgozni a 10 years at the same club trófeán 😄 (mondjuk én 9 év után hagytam ott a DVSC-t, szóval már majdnem kezemben volt az a kupa... 😄)

A championshipben nem vitézkedtünk. Pár hónapnyi erõlködés, és szenvedés után úgy döntöttem nincs kedvem a bentmaradásért küzdeni, inkább trófeákat szeretnék gyüjteni.
Leigazoltam a jelenleg 5-ödosztályban a bajnoki címért küzdõ Wrexham-hez. A Wales-i csapatok közül ez volt a legszimpatikusabb számomra, szóval csak idõ kérdése volt, hogy mikor kötök ki itt.
Azthiszem mostmár itt is maradok. Talán csak a Celtic kedvéért váltanék, de mire odaérnék, hogy érdekelném õket, már kiöregedett játékos leszek, vagy már vissza is vonultam.
Játékosmenedzseri karrierem kibontakozására tehát nagyon megfelel a jelenlegi csapatom.
Egyenlõre év végéig írtam alá, de csak azért, hogy feljebb tornázhassam majd a fizetésem 😊
A Carlisle-nél hasonló nagyságrendû volt a fizetésem. A szerzõdésbontás elõtt emelték csak meg az alapfizum a duplájára. Szóval jelenleg a pénzemnél vagyok 😊
Tulajdonképpen nem vált be a taktikám a másodosztályban. A sereghajtókkal is kínkeserves meccseket játszottam. Néha kifutott egy-egy meglepetés jó eredmény a nagyobbak ellen is, de ez nem nyújtott számomra vigaszt.
Most a síma 352-vel próbálkozok. Talán 2 védekezõ középpályással többre megyek. Bár igazából a kulcs pozició a 2 szélen játszó belsõ védõm.
Nekik kell semlegesíteni az ellenfél szélsõit, hogy ne tudjanak nagyon mögénk kerülni.
Nem is tudom mi lenne erre a megoldás. Lesz idõm kikísérletezni.
Az all out attackról is visszaálltam védekezõ felállásra. A csatárok ugyanis egy jól müködõ felállt védõfal ellen többnyire impotensek. Ha több helyük van, akkor talán jobban termelnek majd. Meglátjuk.

Én 2017/18as szezonban járok és 10es vagyok,és én sem találkoztam semmilyen problémával hál' Istennek!!!!... és nálam sincsen semmi update...érdekes

Én level 8as vagyok ha jól emlékszem, és semmiféle hasonló buggal nem találkoztam, viszont én is olvastam róla (igaz én a 10 évente nullázódó változatáról) De engem ne vegyetek alapul, mert nálam eddig semmi olyan bug nem jelentkezett, amit fórumok meg egyéb helyek írnak (okt 31-ei vanilla+db update)

giorgio81
Köszi, hogy vetted a fáradtságot és ezt leírtad

Gigabyte P35-DS3L,Intel C2D E4400, 2x1GB DDRII Kingmax Mars 800MHz, Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB, 320 GB Samsung SATAII, FSP Bluestorm II 400W

Ti hányadik manager lvl-ben vagytok?
Állítólag létezik egy olyan bug, hogy a játékban nem tudsz lvl 4 fölé kerülni, ezért kérdezem.

Objektív igazság nincs ebben a témában. Mindenki jobban szereti az egyiket valamiért, szóval ki kell próbálni mindkettõt, és amelyik jobban bejön, azzal játszani. Én személy szerint a Championship Manager sorozattal kezdtem, sok évvel ezelõtt (01/02) amit még az SI csinált, õk ugye azóta már az Football Managert csinálják. Azt a sorozatot nagyon imádtam akkoriban, de mégis 2004-ben átálltam a TCM-re amit azóta is minden évben tolok elég nagy súllyal. Ki-ki próbálom a Football Managert is idõrõl idõre, (legutóbb a 08-at) de mindig az a tapasztalatom, hogy nekem jobban bejön a Fifa Manager.

Általános tapasztalatok vannak: pl a Fifa Managerben sokkal inkább elõfordulnak sok gólos meccsek, a Football Managerben inkább kevesebb gól születik, de ez annyira a random seed-tõl függ, hogy ebbõl nem lehet komoly következtetéseket levonni. Az adatbázisa mindkettõnek óriási, a legnagyobb különség a kezelõfelület (szerintem). Az pedig csak megszokás kérdése hogy ki melyiket szereti vagy nem.

Szóval nem jobb egyik game se a másiknál, másak, és szerencsére lehet mindkettõt szeretni.

akkor ezek szerint én jó úton haladok,mert nekem 3 fiam van.1,4 és 6 évesek.
A 6 éves fiam Is a real fan státuszban van,és már Primary School-ba jár.
2 hónap múlva meg jön a 4. gyerek 😊
Remélem tényleg le lehet õket majd igazolni és lehet majd õket irányítani/játszatni...esetleg apja fia egy csapatban játszana,hm? 😊 😊Erre megvan a sanszom,mert én is elég jó kis spíler vagyok. 82 válogaott meccsen 120 gól!!!
Na üdv,további szép napot!!!

Ez létezik, ha fiad van, és érdekli a foci, akkor lehet belõle focista. Saját csapatodba igazolhatod, meg hasonlók. Nekem a mostani karrieremben 4 lányom született, szóval páff, õket nem fogom tudni leigazolni 😄

Az érdekelne engem,hogy valaki jutott-e már el odáig,hogy a saját gyerekébõl játékos váljon?
Vagy létezik egyáltaln ilyen?

giorgio81
Sziasztok!
Ez jobb mint az FM09? 07 óta nem követem a sorozatot.
Ha jobb akkor miért?

Gigabyte P35-DS3L,Intel C2D E4400, 2x1GB DDRII Kingmax Mars 800MHz, Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB, 320 GB Samsung SATAII, FSP Bluestorm II 400W

Valószínûleg az nem liszenszelt, mindösszesen ezért, hiszen minden valódi név használata valahol pénzbe kerül, és valószínûleg a fifa és fifamanager liszensze ugyanaz, és ha jól emlékszem a fifában sincsenek valódi edzõnevek. Mellesleg simán át lehet írni a managerek neveit, szóval non-official patchben megoldható.

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne van-e valakinek arról információja, hogy a csapatok aktuális managerei ( PL. Ferguson,Klinsmann,Wenger,) miért nem szerepelnek a játékban? Jó lenne látni a skillemet mikor nálukénál magasabban van :-).
Második lettem a Leicester mögött. 3 pont volt a különbség.
Marha izgalmas volt megint a végjáték, hajszállal maradtam le a két nagy sikerrõl.
A Vans Trophyban 1-0 -ás odavágó után a visszavágón kikaptam 3-0-ra :S
Nem tudom mi ütött belénk. A Rochdale nem egy világverõ csapat...
A bajnoki cím sem sikerült, de összeségében nem panaszkodhatok.
Kezd beérni a youth system-em.
Kíváncsi vagyok mire megyek a championshipben.