Fifa Manager 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Befejeztem az elsõ szezonomat a Gyõrrel, bajnok és kupagyõztes lettem!
Az UEFA-Kupából gyorsan kiestem, már a 2. fordulóban!
Lenne egy nagy problémám! Az edzés!!!
Tudom, h mindenkinek más válik be, nincs egy fix jó edzésterv, de nálam valahogy semmi nem klappol! Egyszerûen nem fejlõdnek!!! SÕT!!! A kapusok meg a tartalékcsapatnak edzése sincs! Pedig beállítom az edzést! Megcsinálom az edzéstervet, mind a 4 lehetõséget kiválasztom, de állítom a %okat, mind az 1. csoportnak, a kapusoknak és a tartalékcsapatnak, aztán elmentem az edzéstervet! Többet csinálok, h tudjam variálni! Eztán egész évre beállítom! Aztán egyszer csak ránézek az edzéstervre és látom, h a kapusoknak és a tartalék csapatnak 0% minden edzése!!!
Mit ronthatok el?? Eddig nem volt ilyen, ezt most látom elõször!
Már az elsõ csapat kerete csak 3 csillagos fiatalokból áll, sõt a tartalékcsapathoz is küldtem már 2-3 játékost! Pont ezért zavar, mert fiatalok, 3,0 csillagosok, állandóan játszanak, fõleg akik már az elsõ szezonban nálam volt, és mégsem fejlõdött senki semmit!
Kérlek segítsetek!
Illetve ha valaki akar privátban trécselni velem a játékról (vagy bármi másról😛 ) azt szívesen veszem!
[email protected]
Ja, CRonaldo a játékban is a Real Madridhoz szerzõdött, 118,3 millió fontért!!!
Még egy kezdõ kérdés:Lehet nem lehet ugy beállítani,mint a fifa09-ben,hogy a kamera fixen rajtam legyen.Valahogy amikor a labda a mi 16-osunk elõtt van magamat nem is látom,igy üres területre vakon lézengek,sõt lesre is futok.
S míg el nem felejtem.Marhakönnyen leszerelnek.Ez ellen mit lehet tenni?A cselezés nem megy,erre valami jó módszer? 😊 A fifában minden olyan könnyû.😄
http://kep.ivpicture.hu/121499.jpg
és a tabella:
http://kep.ivpicture.hu/121500.jpg
a szezonban még nem kaptam ki. 😊) remélem nem is fogok, és nem rájátszással kell továbbjutnom.
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Ez amúgy elég régi szabály, csak régen az volt, hogy legalább 5 hazai országból származónak kellett lennie a kezdõ 11-ben, meg x nemtudomhánynak a keretben. Viszont az EU-ban a munkajogi törvények hatással vannak a focira is, így ezt el kellett törölni, helyette lett a nem-EU-s kvóta rendszer. Meg Angliában régen volt olyan szabály, hogy külföldi játékos csak akkor kap engedélyt a játékra, ha hazájának válogatottjában szerepel. Millió esetem volt 10-11 évesen a Championship Managerrel, hogy nem játszhatott a leigazolt játékos a Manchesteremben, mert "No Work Permit" volt mellette. És ezt 11 évesen nehéz volt felfogni, mikor a családban egyedül én tudtam angolul (akkor még).
I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!
Üdv: J.
A 3D opcióban próbálok játszani.De nekem az irányítása nagyon nehézkes.Valaki meg tudna osztani egy-két dolgot,hogyan is lehetne kezelni a játékost,hogy nyerjek is vele?😊
Tudom,ez nem Fifa09 de én is akarom befolyásolni a meccsek eredményét nemcsak manager szinten.😊
Más és fontos:
Az érdekelne, hogy van ez a dolog, hogy európán kívüli játékost nem lehet igazolni az unión belül, ez a valóságban nagyon nem így van vagy mégis? Mert mikor ilyen brazil tehetségeket, meg a francia csapatok is afrikai ifiket igazolnak, a játékban mért nem tehetem meg? Errõl mondjatok már valamit, köszi!
Az Eto'o üzlet csak attól függ, hogy az Inter ad-e olyan szerzõdést, amit elfogad Eto'o, a csereszerzõdést már ott is aláírták...
Ha verekedni, nyálat verni, keménykedni akarsz, akkor azt máshol tedd, hidd el nem jössz jól ki belõle.
-ronaldo sem biztos!!!!
OKOS LEGYÉL NEKEM
C. Ronaldo eladva...
Kaká eladva...
Eto'o - Ibrahimovic csere...
Wolfsburg csodacsatár párosa eladva...
És õk csak a legnagyobb igazolások, 30 millió fölött mind. Méghogy irreális a játék... irreális a valóság 😄
Nyugodtan gondolkozhatsz úgy, hogy ami kell a valódi futballban, az kell itt is. A szimulációs egyenleteket senki nem ismeri, a mesterséges intelligencia fájlokat visszafejteni nem egyszerû, szóval nem tudunk neked olyat mondani, hogy a,b,c meg d skillbõl számolja a gép az eredményt. Legalábbis én mérnökinfós létemre nem tudom... Valódi futballban pedig a jó fizikum, jó látás a pályán, jó labdatartás, jó cselezés, jó passzolás. Lefordítva ezek a skillek felelnek meg nagyjából: strenght, flair, dribbling, passing, technique, anticipation.
Al Ashrad:
Egyrészt Ontrack Easy Recovery-vel vissza tudod hozni a mentést attól, hogy törölted (az ntfs mélyebb ismerete mellett ezen nem is kell csodálkozni), szóval nincs nagy baj. Kezelni laikusként is elég egyszerû.
Az 50-es level egyáltalán nem bénázó, mert ez körülbelül olyan, mintha a 60-as magyarokkal nem játszana senki azért, mert van csomó 90-es játékos. 5. és 6. osztályban jön ki igazán, hogy mennyire a játékosokra és magára van utalva az edzõ, hiszen más lényegében nincs is a csapatnál...
A labdatartás opciót kinek állítsam be? Milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe?
Elõre is köszi!
A csapatommal a nyolcadosztályban kezdtem, de már az ötödosztályban török borsot a "nagyok" orra alá. A csapatom most nem olyan erõs, mint szokott, hála a rossz formában lévõ játékosoknak, dehát evvan.
Kapusommal kezdeném. Õt Coe-nek hívják, 21 éves, tehetsége 4 csillagos, 53-as maga a játékos, és 11es formája van.
Védõsorom balról jobbra: balhátvéd Hamilton (nem Lewis 😄), õ mindössze húsz éves, 3 csillagos, 49 leveles, és 8as formában van. Középen védekezik Parrat és Milner, õk mindketten 21 évesek, elõbbi 4 csillagos, 60as, 9es formájú, utóbbi 3 csillagos, 58as 9 formájú középhátvéd. Jobbhátvédem pedig Rigott. Õ érte fizettem rengeteg lét, mint késõbb kiderült kár volt. Mert megsérült, így tehát én vittem volna akkor is ha nem tökölök az emeléssel. Rigott 21 éves, 4 csillagos, 55ös 7 formájú védõ.
Védekezõ középpályást is játszatok - a kezdetekkel ellentétben már kettõ helyett mindössze egyet -. Õ Sam Neville. Annak idején nagy tehetségként igazoltam le, bízván abban, hogy O'neillnél jobb (õ 30as volt 😄). Neville 21 éves, 61es, 9es formában lévõ, 4es tehetséggel ellátott védekezõ kp.
Õt követi Richards a bal oldalon, és Krajevski a jobboldalon (utóbbi egyenesen a Hoffenheim tartalék csapatából loanolva). Sajnos neki sokat esett a szintje, hála a forma csökkenésnek. Richard 19 éves, 47es, de középtehetsége van. 12es formában. Helyébe legtöbbször Bin Hajit hozom fel, õ egy bahreini játékos. Még ifista, 16 éves, 3 csillagos, de 53as. Jobboldalon Finnigan a cserém, õ 25 éves (elég öreg már szegény.), és 48as.
Támadó középpályásom (AM) Cahill, illetve csereként Boshell. 19 és 21 évesek, Cahill tehetségesebb és jobb (4 csillag, 54 level), míg Boshell mindössze 3 csillag és 46 level.
És végül az álom-sor, a csodacsatárok felvonultatása:
kezdem a rosszabbikkal, Michael Benjamin, aki 19 éves, ÖT csillagos, és mindössze 50-es (év elején 42). Végül a "világsztár", a "Master", a rajongók kedvence, a bolív Herrero Galaso. Õ még 17 évesen került fel az elsõ szezonomban az ifiakadémiáról. A 21 éves tehetségért jövõre már szntem az elsõosztályból fognak kapadozni milliókért. Már szezon elején a MU leakarta szerzõdtetni, de nem adtam. Akkor még vmi 70 körül volt a tag, most 79-es. Õ is öt csillagos, de a formája Benjaminnal ellentétben 16. Michaelnek mindössze 9.
Van még néhány cserém, de õk nem igazán vannak olyan szinten, amik megemlíthetõek. Campbell és társa (nemtudomki) 50 körül vannak, középhátvédek.
Õ már 78-79es. Hoffenheimtõl loanoltam egy játékost (cooperation 😊), akinek a legjobb posztja a védekezõ középpályás (56), de mivel, hogy ott Neville jobb (62), emiatt a jobbszélsõ posztra tettem, ahol 53-as. Finnigan 30 éves és 50 alatt van. Szóval megéri. Lehet késõbb meg is vásárolom a srácot.Mindössze 19 éves és 4 csillagos.
Új bajnokságot kezdtem a Gyõrrel, és kipipáltam, h mutassa a tehetséget! Az elsõ év megint szenvedés lesz, de aztán beindulhat a henger!
Az elején a itthon játszókat probálom megszerezni, már meg is vettem Nikházit (3,5 csillag) és Petneházit (szintén 3,5 csillag) és Diego-t a Honvédból!
Akit nagyon szeretnék az a Simon Attila a Szombathelyrõl! Középsõ kp-nak tökéletes lesz majd!
Év végén kirúgnak dologra itt ne várj választ, magyarosításra rákereshetnél, pont pár hozzászólással ezelõtt linkeltem az aktuális állapotot...
2009. jún. 06. 10:12 #9238:
"Ha ezt http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/hegyipisti/uploads/fifamanager09hun.zip letöltöd, és a benne lévõ translations.huf-ot beteszed az fmdata/eng-be, akkor egy kis része magyar lesz a játéknak."
matthias92:
A zöld az egyenes ágon feljutót jelenti, a kék pedig a play-off-ot (rájátszást) játszó csapatokat jelenti.
1. osztályba az igaz amit Al Ashrad mondott.
van e már megoldás az év végén kirugnak?
magyarositásról valami?
sziasztok
Az energia az lényegében a fáradtság ellentétes mutatója. Azt növelni nem lehet. Energiát visszanyernek a játékosok, és edzés nélkül nõ a legtöbbet, illetve taktikai, valamint mentális edzések alatt csökken a legkevesebbet. Ha nagyon alacsony a játékosok energiaszintje (például 9-10 nap alatt 4 meccs esetén -> PL + BL/UEFA + Ligakupa esetén gyakran elõfordul), én úgy oldom meg, hogy meccs elõtti napokon nem edzenek a játékosok.
matthias92:
Atmosphere az a játékosok közötti légkört jelenti, és leginkább edzõtáborral(van amelyik rontja, van amelyik javítja, amúgy jelölve van, de a túl sok edzõtábor, illetve az esõ csökkenti), csoportos programokkal(étterem/restaurant, vidámpark/theme park), jó félidei beszédekkel (amikor minden nyíl világos/sötét zöld), és gyõzelmekkel lehet javítani rajta. Az egyéni beszélgetés (player talk) révén nekem általában nem sikerül, és csak a játékosok egyéni morálját, önbizalmát (confidence) és bizalmát (trust) tudom növelni.
Ha megy az angol akkor google->fifa manager editor tutorial, ha nem akkor google->fifa manager editor (csak magyar oldalak). Nekem nincs idõm részletes tutorialt írni hozzá, más nevében nem tudok szólni. Esetleg ha elmondod nagyvonalakban mit szeretnél, akkor tudunk konkrétabban segíteni.
Zolika60:
Igen, csak új karriernél lehet beállítani.
Én a full default (alap / gyári / elsõ) beállítással játszom, nincs semmi testre szabva. Alapból elvileg a tied is ilyen...
Amúgy ezt akkor kell bejelölni mikor egy új "karriert" kezdek és az elején mindenféle dolgot be kell állítani?
Köszi a választ és a segítséget 😉
Amúgy nekem pl nem is ilyen az oldal megjelenítése...ez tetszik,sokkal jobban áttekinthetõ,sok infóval!Ezt is a menedzser mód elkezdésénél kell állítani?Vagy ezt hogy tudom "elõidézni" én is? 😄
Köszi és ígérem igyekszem kevesebbet kérdezni..lassan már minden kitisztul 😉
Köszi még egyszer 😉
Például, mint itt.
Amúgy aki kezdõ a játékkal annak tanácsolom, hogy szánjon rá pár percet minden gomb megnyomására, mivel tutorial nincs, de a gombok értelmezése még angol tudás nélkül is megy.
köszi a segítséget!!
Más: elindult a második szezonom. Az elsõ számú csapatom, a Pirate Hawk ugye 10. lett az ötödosztályban. Most elsõ helyen áll, és 602 pontos csapat, ahogy néztem ilyen pontokkal még akár a 3. osztály legbénább csapatai közé is elférnék (nagyon utolsónak de lehetséges), mire addigra jutok, bõven több pontom lesz így simának tûnik az elõrelépés. A másik csapatom a Nighthawk bajnokként jutott fel az ötödosztályba, pontjai alapján a 24 csapatból a 21. legerõsebb... Ennek ellenére 3. helyen állok 12 forduló után, csak néhány csapat gyõzött le, pl a Pirate Hawk 😄. Nem sokat erõsítettem pedig a kereten, egy játékost vettem. Az elsõ számú csapatnál 3-at. Meg is látszik. Az ötödosztály legnagyobb tehetségét leigazoltam 100 ezerért... Védõ. Azt hiszem meg fog térülni. Most level 63-as. A másik csapatomnál a heted! osztály legjobb tehetségét igazoltam le, 48-as szintû, de bõven fog fejlõdni😛. Ha így haladok, mind a 2 csapatomnak van esélye feljutni. A bajnok rögtön feljut a 4. osztályba, a 2-5. helyezettek között a rájátszás dönt. A Nighthawknak jó lenne egy 5. hely és feljutás. Érdekes módon, mivel bajnok lett, 3/0-ás az értékelése a csapatnak, míg az elsõ csapatomnak csak 2/0... Valamint a nézõsereg is 7200 (szinte dugig) a gyengébb csapatomnál, a másiknál 4500 körül, hasonló árú jegyek mellett... 😊 majd ha bajnok leszek, ez változik 😛. Játékosként örmény ország csatára vagyok, 53-as szintû, 12 meccs 7 gól. Nem sok jobb játékos van nálam a válogatottban. Ilyen azerbajdzsánt le tudjuk gyõzni kb, mást nem. 😄 A másik énem 43-as level védõ új zélandi, és állandóan sérült... talán a leggyengébb láncszeme a csapatnak... Mindkét énemet 4-5x választották eddig a hónap menedzserének, ráadásul playerként már 2x lettem a hónap játékosa. Bajnokságban 12 meccsen 11 gól eddig. Vezetem a góllövõlistát. Az egyik meccsen 4 gólt lõttem... (ráadásul a gép irányított nem én, nem szoktam irányítani a játékosomat). Ez az idény eddig jól alakul. 😛 A magyar bajnokságban egyelõre a Nyíregyháza és az MTK harcol az elsõ helyért, de az elõzõ szezonból okulva(zalaegerszeg az utolsó 2 fordulóig folyamatosan vezetett, majd visszaesett a 4. helyre) a Debrecen és Újpest fel fognak hamarosan jönni. A fradi nem túl acélos egyelõre, bár 3. legerõsebb a pontok alapján... a 10. helyen áll. A másik 2 feljutó dunaújváros (igazából már kb meg is szûnt a csapat...) és a dominikai focistákat alkalmazó Tiger Claw (másodosztály bajnoka) még a fradinál is gyengébb pozícióban, jelenleg kiesõk. Vannak érdekességek az átigazolásoknál is. Az Arsenalt mondanám el: Hatem Ben Arfa érkezett és rögtöna kezdõbe is játszotta magát. Ilyen kezdõjük van: Almunia, Sagna, Clichy, Silvestre, Gallas, Ben Arfa, Fabregas, Arsavin, Walcott, Adebayor, Eduardo. Elég érdekes. Az MU olyan szupersztárokat igazolt, hogy Magnin (valami svájci 73-as játékos 😄), így ismét csak 3-4. hely lehet a cél. Jelenleg a bajnokságot a Pool vezeti. Chelsea a tavalyi formáját ott is hagyta, 15. jelenleg. 😊 Majd még jelentkezek, vannak vicces dolgok ebben a játékban!
Ifibajnokság pedig CSAK 11-19 éves korig van, ez a Team->Youth Team menüben elég jól látható (U19, U17, U15, U13. Nekik mindig van bajnokság.
Minden játékosnál domináns a játék mennyisége, ha sokat játszik és jól, még idõs korában tud fejlõdni. Fiataloknál azonban még súlyosabban esik latba, hogy mennyit játszik. Ha sokat csere, akkor nem fejlõdik annyira, de ha a kevés alkalommal is eredményesen játszik akkor sokminden történhet. Alapvetõen fiatalokat nem szokás marginális embernek felhozni, de lehet, hogy van akinél ez a nyerõ.
A szerzõdésed hosszabbítását neked kell kérned, a my career résznél. Ha ajánlanak hosszabbítást akkor tárgyalhattok a részletekrõl, ha nem tartanak rád igényt, akkor új csapat után kell nézned.
A magas stamina és strenght segít a leginkább abban hogy a játékosok jól bírják a meccseket. A legjobb megoldás a tulajdonságok fejlesztése. Az edzésekre inkább érdemes heti programokat csinálni, de ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor egy segédedzõ megoldást jelenthet.
Stamina az az állóképesség (ergo késõbb fárad ki?)? Hogy lehet még a "kitartását" javítani. Tudom, Szálasival. Azon kívül? 😊
vettem egy fiatal kapust, a régi öreg volt már (27 éves 50es, helyébe egy 20 éves 52es, 4 talentes srác állt, Coe a neve).
Jah, a világbajnok Svédország, második Orosz, majd Német és végül olaszhon osztozott a legnagyobbak rangján. Kaposvár lett legutóbb a bajnok. Nigériával majdnem sikerült a továbbjutás, csehoktól az utolsó percben kaptam egy gólt, a brazilokat megvertem 2-1re, az UAE-t pedig megvertem, szintúgy. A gólkülönbség... az az átkozott gólkülönbség. 😄
Szerintem mindenképpen megéri huzamosabb ideig 1 dolgot edzeni! Nálam 10% a fittnes edzés, így az fittnes 100 szokott lenne, az eregiájuk is magas! De kiscsapatoknál még nem olyan magasak a kiszolgáló épületek, ha magasabbak lennének akkor a játékosok sem fáradnának el olyan gyorsan!
Alakul a Gyõröm! 😊 😊
Ti hogy végeztetitek az edzés munkát?Milyen gyakran változtattok a "programon"?Hetente?
Nekem 2 csoportra van osztva a keret (támadó-védekezõ) és kb 3 napig csinálnak egyféle edzéstervet,persze másfélét csinál a két banda...eredményesebb ha valamit egy hétig csinálnak?
Ti hogy éritek el,hogy a kondijuk jó legyen,de mégis legyen energiájuk?Elég nehéz megtalálni az arany középutat :s
Köszi az infót 😉